nu man kazkodel atrodo, kad retas krastutinumas (ar gal joks) yra sveika. taip ir su tvarkymusi.
as tai pagal nuotaika. kartais uzeina noras susitvarkyti, net kokia generaline tvarka padaryti, bet buna ir kampai plaukais/dulkem apsivelia ir man dzin. daznai del laiko stokos. ir as nestresuoju, kad ten tos dulkes kampe.
as tai pagal nuotaika. kartais uzeina noras susitvarkyti, net kokia generaline tvarka padaryti, bet buna ir kampai plaukais/dulkem apsivelia ir man dzin. daznai del laiko stokos. ir as nestresuoju, kad ten tos dulkes kampe.
aš tikiu, kad savo namus labiau mylėčiau. nesakau, kad ten būtų tvarka. bet tikiu, kad tvarkingiau.
geras patarimas dėl savigynos, bet, kažin, ar jis įgyvendinamas gyvenant Vilniuje iš valytojos algos, ypač pirmą mėn, neturint santaupų.
ne į temą. pati niekad nemėgau skundikų, bet Mėjos atveju tikrai netylėčiau. ir dar. vakar pati parašiau mandagų, bet pasipiktinusį laišką dėl maximos valytojos nepagarbaus elgesio su manim (nu ir skamba, bet kad tai tiesa...). tiksliau, manau, kad ne tik su manim, žinoma. kadangi ne pirmas kartas ir taip elgtis tikrai nedera, gaidys neleido nutylėt. nes buvo jau per daug.
geras patarimas dėl savigynos, bet, kažin, ar jis įgyvendinamas gyvenant Vilniuje iš valytojos algos, ypač pirmą mėn, neturint santaupų.
ne į temą. pati niekad nemėgau skundikų, bet Mėjos atveju tikrai netylėčiau. ir dar. vakar pati parašiau mandagų, bet pasipiktinusį laišką dėl maximos valytojos nepagarbaus elgesio su manim (nu ir skamba, bet kad tai tiesa...). tiksliau, manau, kad ne tik su manim, žinoma. kadangi ne pirmas kartas ir taip elgtis tikrai nedera, gaidys neleido nutylėt. nes buvo jau per daug.
QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 10 05, 18:31)
kaip tycia i rankas papuole straipsnis is seno zurnalo, o ir anksciau esu skaiciusi ne viena, kad polinkis i perdeta tvarkymasi atsiranda del streso, tai jeigu nuolat jauciat nora tvarkytis, greiciausiai patiriat nuolatini stresa. visiska betvarke irgi gali but kokio psichologinio sutrikimo pozymis, kad ir depresijos , visiskos apatijos.
sutinku. Mano tvarkymasis dažnai yra nervingas, pvz pasigaminu valgyti ar arbatos ir besisukiodama virtuvėje vis randu ką nors aptaškyta (sieną, spintelę, grindis, šaldytuvą, mikrobanginę, palangę), dar įlendu į šaldytuvą, ten kas nors pribėgę, tada šiukšlių maišą išimu, o, šiukšlinę išplaut reikia, nunešu į vonią, o ten skalbiniai, pamatau šluostę, pradedu dulkes šluostyt

QUOTE(Night13 @ 2015 10 05, 19:39)
kokia sunki buvo diena darbe. nepakelčiau to kasdien. dariau ko nelabai išmanau. nors nieko ten stebuklingo, bet seniau to nedarydavau, o dabar ala pavaduoju direktorienę. jau nebe pirma savaitė, galėjau ir išmokt, bet ne kaip man sekas. vos neblioviau. ir dar neiašku, ar vėliau nebliausiu. nelabai tikiu, kad klaidų nepridirbau... o dar tas tempas nesveikas... aš gi flegma.
Laikykis.. Įsivaizduoju kaip sunku

QUOTE(Night13 @ 2015 10 05, 20:06)
aš tikiu, kad savo namus labiau mylėčiau. nesakau, kad ten būtų tvarka. bet tikiu, kad tvarkingiau.
Ir aš taip manau. Dabar nevertinu to nuomojamo buto. Nesinori į jį investuot. Jau keli m siena ir lubos virtuvėje nubyrėjusios, atrodo baisiai, bet netvarkau

QUOTE(Night13 @ 2015 10 05, 21:06)
cia mejos atveju joks ne skundimas. savo saugumu pasirupinti tiesiog butina.
o ka ta valytoja padare tau blogo?
QUOTE(deraramos @ 2015 10 05, 21:25)
sutinku. Mano tvarkymasis dažnai yra nervingas, pvz pasigaminu valgyti ar arbatos ir besisukiodama virtuvėje vis randu ką nors aptaškyta (sieną, spintelę, grindis, šaldytuvą, mikrobanginę, palangę), dar įlendu į šaldytuvą, ten kas nors pribėgę, tada šiukšlių maišą išimu, o, šiukšlinę išplaut reikia, nunešu į vonią, o ten skalbiniai, pamatau šluostę, pradedu dulkes šluostyt
O kur tie pusryčiai? Seniai prieš valandą atšalę
Būtų paprasčiau, jei gyvenčiau viena. Nes kai tik ką nors supurvinu, iškart nuvalau, o draugas palieka, nepamato, patingi. Rytais atsikėlus irgi dar gulėdama pradedu lovą klot, kol išeinu iš kambario, dar draugo rūbus sudėlioju ir t.t. Bet man nepastoviai taip. Kai būnu išsekus nuo darbo ir veiklos, kai mažai būnu namie, tai nesitvarkau tiek. Gali ir dulkės kelias savaites būti nevalytos, ir indai kelias dienas neplauti. Kilimai po 2 savaites nesiurbti. Bet tada reiškia, kad nebūnu namie, o kiek būnu, jaučiuosi labai blogai ir dar blogiau, kad aplink bardakas.
Ir aš taip manau. Dabar nevertinu to nuomojamo buto. Nesinori į jį investuot. Jau keli m siena ir lubos virtuvėje nubyrėjusios, atrodo baisiai, bet netvarkau
Gerai, kad į svečius beveik niekas neužeina. Savo namuose nelaikyčiau prieštvaninių baldų ir kilimų. Tėvas norėjo šią vasarą atvažiuot pernakvot, nepriėmiau, gėda. Nenoriu, kad pamatytų 'kaip gyvenu'. Nes tai ne mano butas, ne mano namai. Aš čia tik gyvenu. Kaip įsikrausčiau prieš 5,5 m 'pas draugą', taip ir dabar tebegyvenam
čia vienas iš mano gyvenimo galvosūkių
Ir priežasčių, kodėl nesijaučiu laiminga. Išsiplėčiau.

tas tavo draugas kazkoks primiges. eina , po saves palieka š... ir gyvenat ššš, paskaicius tavo zinute. ir jau ilgokai.
mano nuomone, cia ir nesveikumas,kai eini kitam zmogui is paskos ir tvarkai jo jovalus, o sedeti ir ziureti negali. ir negali jo kaltint, kad nieko nedaro, nes tu uz ji viska padarai. reiktu jam pradet taikyt terapija - nustot daryt viska uz ji ,o dar geriau nieko nedaryt. kai baigsis svarios kojines/puodeliai/ranksluosciai, tada gal susivoks, kad ne savaime tai atsiranda.
QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 10 05, 22:07)
o ka ta valytoja padare tau blogo?
Ne pirmąkart rusiškai murmėjo kad pasitrauktų žmonės tuo metu, kai kaip tik tuo grindų plotu žmonės naudojosi. Naudojantis suoleliu priešais kasas jis irgi patraukiamas murmant kaip tik tuo metu, kai juo naudojamasi (neatsiprašant, o tiesiog griebiant), nes kaip tik tuo metu toje vietoje prisireikia su maža šluotele iššluoti po tuo suolu. Kartą pamaniau užsuksiu į wc. Buvo užimta, ji irgi laukė. Irgi rusiškai pasiūlė į šalia esantį vyrų. Pasakius, kad ten vyrų, atsako jau lietuviškai "tai ir lauk". Po to pati užima tą wc savo skudurų plovimams tikrai ilgam.

Papildyta:
Nu mane kito bardakas irgi erzina. Kai pats, tai pats. Bet kai kitas po tavo mėšlą turi braidyt... Todėl neplautas savo dvi lėkštes, kai tiek susikaupia, laikau pas save kambary.

Aš ne tai, kad nesaugoju čia nieko, bet kad čia ir nėr ką saugot. Nu ar ant 20mečio linoleumo ir kilimo viena dėmele daugiau, ar mažiau, jau tikrai nebesimato. Ką blogiausio mano akim pridirbom, tai mano stebukladarytė sofkę sudraskė. Bet ji irgi, kaip čia pasakius... Neprabangi. Baldų dalis lenkiškų apynaujų, bet jie irgi Dieve padėk, beveik popieriniai. Kombinuotas "komplektas" su tarybiniais.

Skaudą suknistą gerklę. Feh. Visad nustembu, kai man, arkliui, kas fiziškai užeina apart makaulės skausmo.
As seniai nebematau prasmės tvarkytis, nes tuoj vėl vaikai viską sujaukia, išmėto, apdergia ir t.t., tai tas pats, kas valyti sniegą sningant
Pastebėjau, kad pasidarau nenormali, jei tvarkausi, kai vaikai būna namie, taip stengiausi, kuopiau 2 savaičių nesiurbtą kilimą, valiau visus apšnerkštus kampus, o čia, žiūrėk, jau vėl trupina, dregia, o dar graužikų narvai, ir viskas tokiame plote, taip kad man tvarkymasis kenkia sveikatai
Nebent tvarkytis, kai vaikų nėra, kad po to nesinervinčiau, bet tada, kai jų nebūna, dažniausiai nėra laiko tvarkytis, dirbti reikia.
o šiaip mėgstu tvarką, jaukius namus, bet pati nesu tvarkinga, labai trumpam, kaip čia kažkuri rašė, o dabar iš tiesų nuo vietos stygiaus dūstu. nes kuo toliau, tuo labiau namai užgriozdinami darbinėmis priemonėmis ir jau tuoj nebus kuo kvėpuoti.

o šiaip mėgstu tvarką, jaukius namus, bet pati nesu tvarkinga, labai trumpam, kaip čia kažkuri rašė, o dabar iš tiesų nuo vietos stygiaus dūstu. nes kuo toliau, tuo labiau namai užgriozdinami darbinėmis priemonėmis ir jau tuoj nebus kuo kvėpuoti.
Aš žiaurus ligonis. Net 37.4.
Duokdie lengvą dieną.

QUOTE(Bestygė @ 2015 10 06, 08:27)
gal reiktų atsilaisvint nuo to, kas nebutina? uzkrauti namai isties apkrauna galva ir psichologiskai.
QUOTE(Night13 @ 2015 10 06, 08:30)
imk biletenį

QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 10 05, 21:07)
tas tavo draugas kazkoks primiges. eina , po saves palieka š... ir gyvenat ššš, paskaicius tavo zinute. ir jau ilgokai.
mano nuomone, cia ir nesveikumas,kai eini kitam zmogui is paskos ir tvarkai jo jovalus, o sedeti ir ziureti negali. ir negali jo kaltint, kad nieko nedaro, nes tu uz ji viska padarai. reiktu jam pradet taikyt terapija - nustot daryt viska uz ji ,o dar geriau nieko nedaryt. kai baigsis svarios kojines/puodeliai/ranksluosciai, tada gal susivoks, kad ne savaime tai atsiranda.
Dabar pradėsiu ginti jį

QUOTE(Night13 @ 2015 10 05, 22:24)
Nu mane kito bardakas irgi erzina. Kai pats, tai pats. Bet kai kitas po tavo mėšlą turi braidyt... Todėl neplautas savo dvi lėkštes, kai tiek susikaupia, laikau pas save kambary.
Deraramos, o kodėl nesiieškot su draugu nuomos kitur, padoresnės, jei tiek metų ir sąlygos ne kažką?

Sąlygos nėra blogos. Vėl ginuosi

Sorry už litanijas, pagavo įkvėpimas

QUOTE(Bestygė @ 2015 10 06, 07:27)
Ką dirbi?

QUOTE(Night13 @ 2015 10 06, 07:30)
Labai bjauri temperatūra. Užjaučiu

QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 10 06, 08:48)
Aš visom 4. Bet o kas man babkes kals?

Deraramos, šaunuolė dėl straipsnių.