Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Monteverte @ 2015 09 16, 16:10)
koks siaubas, dabar silsot jus, o kiek veliau visa jusu seima bandys sildyti reanimacijoje


doh.gif nusisneketa visiskai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2015 09 16, 16:22)
doh.gif nusisneketa visiskai  doh.gif

smegenine uzkalkejo nuo nesviezio maisto? nebeveikia?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 09 16, 16:10)
koks siaubas, dabar silsot jus, o kiek veliau visa jusu seima bandys sildyti reanimacijoje

Gal nors kartą pagrįskit savo sapaliones.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 09 16, 16:52)
smegenine uzkalkejo nuo nesviezio maisto? nebeveikia?

O kaip kalkės atsiranda maiste šildymo metu? g.gif
Atsakyti
Mergaitės, kadangi dėl manęs čia užvirė šita diskusija, tai jaučiu pareigą ją ir nutraukti. Pirma- pastovėjęs maistas (makaronai, bulvės ir kt) praranda bet kokią maistinę vertę ir vitaminus. Nėra prasmės šildyti ir į pilvą kimšti kad bet tik būtų prikimštas rizikuojant savo šeimos bei vaikų sveikata. Antra- aš turiu laiko grįžti namo per pietus ir įmesti gabalą mėsos į greitpuodį ar iškepti kotletus, išvirti koldūnus, ko kitos mamos nagali. Trečia, kad greitai pagaminti, reikia iš anksto pasiruoši, pvz darant vakarienę pasiruošti ryt dienos pietums. Pas mane visa mėsa šaldyta, darau ir pusfabrikačius, kameroje visada yra šaldytų koldūnų, balandėlių ar cepelinų, faršą ar mėsos gabalą tenka išsitraukt iš vakaro kad padaryt kotletus ar pnš, belieka paaukot 20 min per pietus kad juos išvirt. Dar vienas dalykas kas man labai svarbu- tai maisto atliekos. Nu nepykit, bet vakarykštį maistą aš atiduodu šunims (kurių galvos didesnės nei mano), o ne šeimą juom maitinu blush2.gif Kiekviena šeimininkė turi savo gyvenimo grafiką, prisitaiko prie darbo, laisvo laiko ir apskritai maisto gaminimas yra lyg liga- vienoms tai skausmas ir laiko gaišinimas, o kitos daro tai su malonumu ir visada randa tam laiko. Todėl nei smerkit nei čia pjaukimės- kiekvienam savo.
P.S. ir gal jau gana apie tuos vištų šūdus kalbėti, nes pas mane tiek gyvūnai tiek augalai tampriai susiję (kas tuom nesidomi- tiems nesuprast), ir vietoj vištų aptvaro kitąmet toje vietoje auga pomodorai ax.gif Taigi nei tvartų mėžt, nei rankų teptis man netenka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raselėuogelė: 16 rugsėjo 2015 - 17:15
QUOTE(Limcamca @ 2015 09 16, 11:42)
Gal tada esmė tiesiog mūsų individualiame gebėjime greitai tvarkytis? Nu pvz tos karštos daržovės. Baby potatoes vadinamos, mažytės, nuplauni, per pusę perpjauni kokias 6, viskas. Cukinija nuplauni, supjaustai griežinėliais, viskas. Morkas nuplauni supjaustai smulkiai. Raudono svogūno griežinėliais supjaustai. Kokius šampinjonus nuplauni, jei maži, tai pjaustyti net nereikia. Alyvuogių aliejus. Druska, prieskoniai. Folija uždengi ir viskas. Nu max 10 minučių viską sudėlioti, max 30 minučių, viskas iškepta.

Jus bulviu, morku neskutat, svoguno nelupat? O jei dar kokias petrazoles pasmulkint reikia...
Na as lyg ir ne sraige, bet vakar su visais skutimais, lupimais, smulkinimais, pakepinimais uztrukau netoli valandos.

Raseleuogele, kaip jus ismatuojate tuos vitaminu kiekius pasildyta tame maiste? Ir kokiu vitaminu ieskote makaronuose? biggrin.gif Aisku, kad ju kiekis gal sumazejes, bet kad visai nieko nera - tai netikiu. Ir man ramiau, kai vaikas pietums pasisildo vakaryksti guliasa, nei kad pietums issiverda makaronu ar susitepa kiausini.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 09 16, 17:09)

Raseleuogele, kaip jus ismatuojate tuos vitaminu kiekius pasildyta tame maiste? Ir kokiu vitaminu ieskote makaronuose?  biggrin.gif Aisku, kad ju kiekis gal sumazejes, bet kad visai nieko nera - tai netikiu. Ir man ramiau, kai vaikas pietums pasisildo vakaryksti guliasa, nei kad pietums issiverda makaronu ar susitepa kiausini.

Makaronai man apskritai ne maistas. Darau kartais spagečius, bet tam kartui nes jų maistinė vertė yra padaže ar prieduose. Kiekvienas turim savo supratimą apie maistą, man pvz mikrobangė yra nulinis ir niekam nereikalingas daiktas ir aš jos neturiu, o kitiems tai išsigelbėjimas greitam maisto pagaminimui. Čia pojūčiuose gal problema, vieni kemša čipsus užgerdami alum ir bėdos nemato, jų skrandis viską kaip šiukšlių konteineris priima, o kitiems norisi tikro, ne guminio ir ne plastamasinio maisto. O apie kiaušinius pasakysiu trumpai- tai produktas ir sudedamoji dalis kitiems patiekalams, o ne pats patiekalas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 16, 18:23)
Makaronai man apskritai ne maistas. Darau kartais spagečius, bet tam kartui nes jų maistinė vertė yra padaže ar prieduose. Kiekvienas turim savo supratimą apie maistą, man pvz mikrobangė yra nulinis ir niekam nereikalingas daiktas ir aš jos neturiu, o kitiems tai išsigelbėjimas greitam maisto pagaminimui. Čia pojūčiuose gal problema, vieni kemša čipsus užgerdami alum ir bėdos nemato, jų skrandis viską kaip šiukšlių konteineris priima, o kitiems norisi tikro, ne guminio ir ne plastamasinio maisto. O apie kiaušinius pasakysiu trumpai- tai produktas ir sudedamoji dalis kitiems patiekalams, o ne pats patiekalas  ax.gif

Labai į kraštutinumus puolat.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 09 16, 17:28)
Labai į kraštutinumus puolat.

Kame čia kraštutinumai g.gif Kiti apskritai mėsos ar virto, kepto maisto nevalgo, tik žoleles mikseriais trina ir geria...Nei giriu nei smerkiu, nes suprantu, kad mityba labai individualus reikalas. Neinu į kavines kur maistą iš mikrobangių pašildytą atneša, nes tą kvapą jaučiu iš tolo, geriau einu kur brangiau bet iškeps ant akių, nes to maisto skonis ir struktūra visai kita. Vieni tai jaučia, o kiti ne. Ar čia kraštutinumas kai receptoriai nepriima sukietėjusio, guminio, kelis kartus pašidyto makarono g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 16, 18:51)
Kame čia kraštutinumai  g.gif Kiti apskritai mėsos ar virto, kepto maisto nevalgo, tik žoleles mikseriais trina ir geria...Nei giriu nei smerkiu, nes suprantu, kad mityba labai individualus reikalas. Neinu į kavines kur maistą iš mikrobangių pašildytą atneša, nes tą kvapą jaučiu iš tolo, geriau einu kur brangiau bet iškeps ant akių, nes to maisto skonis ir struktūra visai kita. Vieni tai jaučia, o kiti ne. Ar čia kraštutinumas kai receptoriai nepriima sukietėjusio, guminio, kelis kartus pašidyto makarono  g.gif


Gyvenu netoli darbo. 16 min pėsčiomis. Pietų poertrauka 45 min. Taigi grįžti namo ir atgal į darbą - 32 min. Maisto gaminimui ir pavalgymui lieka 12 min. Ką siūlote valgyti per pietų pertrauką nešildyto? g.gif Visai nevalgyti? Na skrandžio gaila, ir taip jis pas mane ne stiprioji pusė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2015 09 16, 18:19)
Gyvenu netoli darbo. 16 min pėsčiomis. Pietų poertrauka 45 min. Taigi grįžti namo ir atgal į darbą - 32 min. Maisto gaminimui ir pavalgymui lieka 12 min. Ką siūlote valgyti per pietų pertrauką nešildyto?  g.gif Visai nevalgyti? Na skrandžio gaila, ir taip jis pas mane ne stiprioji pusė biggrin.gif

Aš nieko nesiūlau. Kaip norit taip valgykit. Jūs pati savo skrandžio savininkė.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 16, 21:06)
Aš nieko nesiūlau. Kaip norit taip valgykit. Jūs pati savo skrandžio savininkė.


Tai žiaugčiot lengviau biggrin.gif Bet pasiūlyt irgi nėra ką smile.gif Gali patikt, gali nepatikt, bet išeities kitokios nėra smile.gif
Atsakyti