Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Leksa @ 2015 09 13, 12:06)
maistiniu kandziu dar neturejau. ka naudoju pradaryta, tai lauro lapeliai padeda. O siaip tai turiu pora dideliu plastikiniu deziu, tokiu tikrai dideliu, pirkau kadaise tipo i rusi. Tai viska be problemu sudedu. Neturint deziu manau, kad galima ir dar i maiselius sandarius idet, nemanau, kad pakenktu  g.gif  O cukrui ir aliejui visai nieko nereikia.

Maiseliai netinka, nes net per juos kandys patenka. Man teko rasti dar nepradarytame pakelyje "gyvuneliu". Esu ir is parduotuves su grikiais tokia "dovana" gavusi unsure.gif Gerai, kad turiu iproti grikius pries verdant pakepinti. Gavau shoka.
Dabar, pvz., yra geru ryziu uz gera kaina. Bet kiekis - 5kg. O kur tiek sandariai sutalpinti - neturiu supratimo. Makaronai daznai pardavinejami didelemis pakuotemis (~3-5kg) su -20%, bet irgi neperku, nes bijau...
Tikrai galeciau sutaupyti sioje vietoje, tik sandauraus produktu laikymo problemos sprendimo dar neradau.

Vakar apsipirkome didcentryje, planuose isgyventi iki menesio pabaigos (tik pieno atsaragas reikes pasipildyti). Ziuresime, kaip seksis.
Atsakyti
tuos gyvius lauro lapeliu kvapas atbaido, gal dar yra kas g.gif pasidomet reikia. Papildyta:

vualia, stai ir straipnis apie tai
http://www.manonamai...i.d?id=68987118

be plastikiniu indu tinka ir "trilitriakai". Buna, kad ir forume merginos skelbia, jog nemokamai atiduoda ar uz sokolada. Pasiimi tokiu, kur plastikiniu dangteliu uzsispaudzia ir jokios kandys neilis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 13 rugsėjo 2015 - 12:39
QUOTE(Pireja @ 2015 09 13, 13:21)
Maiseliai netinka, nes net per juos kandys patenka. Man teko rasti dar nepradarytame pakelyje "gyvuneliu". Esu ir is parduotuves su grikiais tokia "dovana" gavusi  unsure.gif Gerai, kad turiu iproti grikius pries verdant pakepinti. Gavau shoka.
Dabar, pvz., yra geru ryziu uz gera kaina. Bet kiekis - 5kg. O kur tiek sandariai sutalpinti - neturiu supratimo. Makaronai daznai pardavinejami didelemis pakuotemis (~3-5kg) su -20%, bet irgi neperku, nes bijau...
Tikrai galeciau sutaupyti sioje vietoje, tik sandauraus produktu laikymo problemos sprendimo dar neradau.

Vakar apsipirkome didcentryje, planuose isgyventi iki menesio pabaigos (tik pieno atsaragas reikes pasipildyti). Ziuresime, kaip seksis.

maistinių kandžių esam turėję - spėju, parsinešėm su kažkuriomis kruopomis iš parduotuvės..

nuo tada visada įdedu vatos tamponėlius su levandų aliejumi į virtuvines spinteles. Bet nuo tada kruopų ir ypač miltų didelių atsargų nebelaikom. Juolab, kad būna tų akcijų viena už kitą geresnių mirksiukas.gif

Esu pirkusi ryžių didelį maišą - perpylėm į trilitrius stiklainius, bet kažkaip greit suvalgėm, nestovėjo jie mėnesių mėnesiais. Makaronų nepirkau dideliais maišais, bet manau, kad visai gerai, jei tik eina sutaupyt - ir, žinoma, jei tik valgot tuos makaronus.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 09 13, 12:38)
vualia, stai ir straipnis apie tai
http://www.manonamai...i.d?id=68987118

Dekui uz straipsni, radau keleta geru patarimu, kuriuos artimiausia saltaji sezona ir bandysiu igyvendinti rolleyes.gif
Stiklainiu ideja gal ir gera, bet mano atveju netinka.
Atsakyti
Maiseliai netinka, nes net per juos kandys patenka. Man teko rasti dar nepradarytame pakelyje "gyvuneliu". Esu ir is parduotuves su grikiais tokia "dovana" gavusi  unsure.gif Gerai, kad turiu iproti grikius pries verdant pakepinti. Gavau shoka.

Tai kad nepradarytuose pakeliuose jau yra skylutes. Gamintojai daro mažas skylutes.
Na ne visi, bet dauguma.
Atsakyti
QUOTE(Gazzzele @ 2015 09 10, 15:35)
Mielos mamytės,
Ar pirkdamos maisto produktus parduotuvėje susimąstote kodėl į pirkinių krepšelį kartais įdedate neplanuotas prekes? Šiuo metu aš baiginėju magistrantūros studijas ir analizuoju kodėl mes perkame impulsyviai. Labai man pagelbėtumėte, jei atsakytumėte į šią 14 klausimų apklausą smile.gif Gal tai padės Jums geriau apgalvoti ką pirkti ir ko ne? smile.gif Pagalbos prašau visų mamyčių, kurioms yra iki 35 metų smile.gif Iš anksto AČIŪŪŪ

http://www.surveygiz...35/baf5d37ce3b9

padaryta
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 11, 21:30)
...net suvimdė  doh.gif

o kuopiant vistu ir kitu gyvuliu mesla nevimdo? as vien nuo minties, kad toki veiksma atlikt tektu beveik apsivemiu cool.gif

QUOTE(Pireja @ 2015 09 11, 22:25)
Gal kas praktikuojate 1-a ar max 2 didelius menesinius apsipirkimus? Jei taip, kodel taip darote, kai prie to priejote? Kokie pagrindiniai tokio apsipirkimo principai? Kaip sekasi paskirstyti pirkinius visam menesiui? Ta prasme, kaip darote, kad namiskiai visko nesuvalgytu pacia pirma savaite...

as praktikuoju, kaip zinai, pl smile.gif bet karta per 3-4men. taip yra zenkliai pigiau, patogiau, gaunu patinkanciu prekiu uz labai patrauklia kaina, o kai kuriu pas mus net nera...
nesuvalgo, nes nepajegtu biggrin.gif greiciau pasibaigiancio galiojimo prekes sudedu priekyje, ilgiausio galiojimo suslepiu saldytuvo stalciuje, kuriame laikau ilgo galiojimo maista, informuoju namiskius, ka galima valgyti, ko ne, ka butina suvalgyti pirmiausia.

QUOTE(Ciccio @ 2015 09 12, 06:49)
tai tik įrodo, kad tu turi daug laisvo laiko ir nežinai, kaip jį panaudoti.
Eik pavemk, vargšiukė, protas suskystėjo paskui vištų subines belakstant.

QUOTE(Pireja @ 2015 09 12, 11:28)
Idomumo delei - kur jus pati laikote uzsipirktas negendancias atsargas? Man yra teke aptureti maistiniu kandziu dziaugsma  unsure.gif

turiu dideli dviduri saldytuva, pries kelione istustinu. turiu ''ukine'' spinta- 2 dideles spinteles virs saldytuvo ir keleta dideliu stalciu, kuriu pirmine paskirtis ir buvo maisto atsargu, kurioms virtuveje nera vietos, laikymas.
maistiniu kandziu dar neturejau, bet produktu niekur neperpilu. pl miltai po 1kg, tai perku pakuote 10kg, sukraunu antresolese, kepiniams sueina gana greit. cukraus taipat perku 10kg, bet jis tik kepiniams, marinatams, tai labai ilgam uztenka. esu lt pirkusi labai neblogu grikiu 5kg pakuote uz labai gera kaina, suvalgem, nieko nenutiko. ryzius perku tik gerus, tai didelese pakuotese nebuna(pl radau 2kg, didesniu nepirkau). aviziniai dribsniai 1,5kg pakelis. makaronu dideliais kiekiais nesandeliuoju, nes labiau valgom sviezius teslos makaronus/lazanijos lakstus, tai perku cia kai buna 30proc nuolaida, laikau saldytuve. kitu kruopu turiu tik mazais kiekiais- manu, perlinio kuskuso, paprasto kuskuso, bulguro.

Maiseliai netinka, nes net per juos kandys patenka.

patenka. bet dazniausiai jau nusiperkama su kandimis, tai beguledamos jos ten issirita/auga/veisiasi ir keliauja i kaimyninius maisiukus. jei nors viena toki nusipirksi, sues ir arbata, ir prieskonius.
na, bet as perku didelius kiekius, man nieko blogo nenutiko. tavo vietoj, jei zenkliai pigiau, tai ir pirkciau ir nesukciau sau galvos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 09 12, 06:49)
Eik pavemk, vargšiukė, protas suskystėjo paskui vištų subines belakstant.

drinks_cheers.gif blush2.gif
Atsakyti
To laiko kaip ir kiekvienai dirbančiai ir vaikų turinčiai moteriai yra, bet vakarykščio maisto pas mus niekas nevalgo, aš pati taip pat. Kol gamini vienus pietus pasiruoši kitai dienai, pvz. dažnai nuskutu bulves iš anksto kad rytojui tik išvirt reiktų ir pan. arba darai kotletus (  doh.gif  lotuliukas.gif ) o rytojui jau kepsnius čia pat užmarinuoji- rytoj beliks tik pakepti. Taigi kas vienai kosmosas- kitai visiškai normalu.

Kosmosas ir čia man. lotuliukas.gif Tai kaip dirbanti moteris gali gaminti tuos PIETUS kasdien? Per pietų pertrauką parvažiuoti namo, pagaminti pietus ir dar priskusti bulvių, pasiruošti kitai dienai? biggrin.gif Čia tik savaitgaliais nebent taip galima. Tai jei aš net ir sekmadienį pasiruoščiau tas bulves kitai dienai, tai jas virčiau geriausiu atveju tik pirmadienio apie 17 val. vakaro? Tai ką valgyt šeimai visą dieną? Kosmosas biggrin.gif
Papildyta:

Šildyti makaronai...  net suvimdė  doh.gif

Aš dar pasišildau viską kas kepta orkaitėje būna-kugelis, lazanija, apkepas , kokie kepsniai, vistiena, žuvis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ar dar vimdo? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2015 09 14, 07:45)
*Kosmosas ir čia man.  lotuliukas.gif Tai kaip dirbanti moteris gali gaminti tuos PIETUS kasdien? Per pietų pertrauką parvažiuoti namo, pagaminti  pietus ir dar  priskusti bulvių, pasiruošti kitai dienai?  biggrin.gif Čia tik savaitgaliais nebent taip galima. Tai jei aš net ir sekmadienį pasiruoščiau tas bulves kitai dienai, tai jas virčiau geriausiu atveju tik pirmadienio apie 17 val. vakaro? Tai ką valgyt šeimai visą dieną? Kosmosas  biggrin.gif
Papildyta:

**Aš dar pasišildau viską kas kepta orkaitėje būna-kugelis, lazanija, apkepas , kokie kepsniai, vistiena, žuvis  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Ar dar vimdo?  lotuliukas.gif

*man tai atrodo seimynos ispindejimas su tuo "atsildyto nevalgo". Tai tegul patys gaminasi tris kartus per diena, jei jau nevalgo doh.gif
as maista gaminu, kad 2 kartams pakaktu, tai maniskis is pradziu megino sakyt, kad ir apie kokia sriuba "as siandien sita jau valgiau", bet jam greit buvo isaiskintas gyvenimas ir daugiau tokiu problemu nekyla. Nenori, tegul nevalgo. Nevalgys si karta, negaminsiu jam ir kita. O tada visai netures ka est lotuliukas.gif

**man tai kugelis aplamai tik atsildytas ant keptuves skanus, ka tik iskepto ir istraukto is orkaites as visai nemegstu.
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2015 09 13, 18:42)
o kuopiant vistu ir kitu gyvuliu mesla nevimdo? as vien nuo minties, kad toki veiksma atlikt tektu beveik apsivemiu cool.gif
drinks_cheers.gif  blush2.gif

Savyje dar netokio mėšlo turi, tik pati nesupranti. Gal jau galima būtų tuos niekuo dėtus padarėlius palikt ramybėj?
Papildyta:
Kosmosas ir čia man.  lotuliukas.gif

Tai jeigu tamstai kosmosas, tai nesireiškia kad ir kitoms kosmosas.
Papildyta:
Aš dar pasišildau viską kas kepta orkaitėje būna-kugelis, lazanija, apkepas , kokie kepsniai, vistiena, žuvis  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Ar dar vimdo?  lotuliukas.gif

Žvengia, raitosi iš laimės kad seną, guminį maistą kelis kartus valgo, nu įdomiai čia g.gif Čia iš pavydo taip puolat, ar kaip suprast g.gif Neturit galimybės valgyt šviežio, tik pagaminto ekologiško maisto tai taip ir sakykit, ko čia žviegt kaip kumelėm reikia g.gif Lygis tai žemiau 0...
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 14, 11:37)

Žvengia, raitosi iš laimės kad seną, guminį maistą kelis kartus valgo, nu įdomiai čia  g.gif Čia iš pavydo taip puolat, ar kaip suprast  g.gif Neturit galimybės valgyt šviežio, tik pagaminto ekologiško maisto tai taip ir sakykit, ko čia žviegt kaip kumelėm reikia  g.gif Lygis tai žemiau 0...

Ne, aš juokiuosi iš tavo kalbamų nesamonių. Kad dirbanti moteris (nebent namuose dirba gal g.gif ) gali kasdien gaminti pietus? Kaip čia taip? Net jei kokiom pamainom dirbi, kaip taip sugebėti?
Iš ko tu gamini jei tavo maistas tampa senu ir guminiu? g.gif

Net jei nedirbčiau, net jei ,,turėčiau galimybę'' biggrin.gif gaminti kasdien po tris kartus, taip nedaryčiau, nematau nei prasmės, nei naudos, nei noro. Aš turiu daugiau įdomių užsiėmimų, negu stovėt visą dieną prie puodų.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 14, 10:37)

Žvengia, raitosi iš laimės kad seną, guminį maistą kelis kartus valgo, nu įdomiai čia  g.gif Čia iš pavydo taip puolat, ar kaip suprast  g.gif Neturit galimybės valgyt šviežio, tik pagaminto ekologiško maisto

dabar kai namie esu, tai turiu galimybe ir sviezia, ir netgi ekologiska maista valgyti, bet... nenoriu. Gaila laiko visa diena prie puodu prastovet. O jei moteris dirbanti, tai sorry, kokiu budu ji sviezius pietus pagamina??? Nebent grizus per pietu pertrauka sumustinius sutepa arba kiausiniene iskepa. Kitu budu maisto gaminimas LAIKA uzima, o paprastai pietu pertrauka iki 1 val. trunka, is ko dar reikia atskaiciuot laika kelionei namo ir i darba.
Tai man atrodo, jei jau moteris raso, kad kasdien vis sviezia maista gamina seimai triskart per diena, tai arba nedirba, arba meluoja, kas labiau itiketina.
Atsakyti