Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

QUOTE(Tino @ 2015 10 08, 11:56)
ohooooo  blink.gif  blink.gif  blink.gif  tada aš patyliu su savo 1.5 val. migdymu hihihi.gif
maniškė irgi viena trečia naktis iš eilės prabunda stačiom akim ir reikia migdyt kelias valandas.

Ai, jei maniskiai naktim subludija tai as net nemikdau iskarto. Geriau leidziu 'issidukt', taip greiciau pavargsta. nes tas mikdymas kai vaikas visiskai zvalus yra beveik beprasmiskas, ir paciai nervas ima ir vaikas neuzmiega. As palieku arba lovytej arba ant savo lovos pasidedu ir leidziu ten jiem maskatuotis. Sneka, gurgaliuoja, kojom rankom maskatuoja, dabar ta jau ir vartos, apie valanda jie man paduksta ir tada vel miegot uzsimano, tada ir uzmikdyt nesunku. aisku tie naktiniai prabudimai nervuoja, nu bet ka darysi. Pasedziu as prie kompo kokio, arba su jais pabendrauju, na ir po to bandom vel miegot. Dazniausiai tai mano mergyte bludija, berniukui tik 1 karta kolkas buvo susisuke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 10 08, 13:49)
Ai, jei maniskiai naktim subludija tai as net nemikdau iskarto. Geriau leidziu 'issidukt', taip greiciau pavargsta. nes tas mikdymas kai vaikas visiskai zvalus yra beveik beprasmiskas, ir paciai nervas ima ir vaikas neuzmiega. As palieku arba lovytej arba ant savo lovos pasidedu ir leidziu ten jiem maskatuotis. Sneka, gurgaliuoja, kojom rankom maskatuoja, dabar ta jau ir vartos, apie valanda jie man paduksta ir tada vel miegot uzsimano, tada ir uzmikdyt nesunku. aisku tie naktiniai prabudimai nervuoja, nu bet ka darysi. Pasedziu as prie kompo kokio, arba su jais pabendrauju, na ir po to bandom vel miegot. Dazniausiai tai mano mergyte bludija, berniukui tik 1 karta kolkas buvo susisuke  biggrin.gif

mes tai migdom, nes ir patys norim miegot, ir jinai gulėdama pradeda šnekėt, galiausiai rėkt, tai sesę prižadina... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2015 10 08, 07:49)
Nu ir man vis dar neramu kad jusu visu vaikai tokie aktyvus, va nemiega, verkia ir visaip jusu demesio praso, o mano nieko kol kas nedaro tik miega  blush2.gif vakar kai neramus buvo tai va nemiegojo, uztat nakti isparpe po 4-5 h  thumbup.gif  o dabar jie man ir vel miega iskart pavalge tai ir galvoju ar cia normalu  g.gif

Žinok mano irgi dienos metu nuo 12 val. iki 20 val miega (su valgymo petraukomis) net mikdyti nereikia, pavalgo ir miega.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Visas uzjauciu su blogom naktim ir augimo suoliais,o jusu maziukams daug daug sveikateles 4u.gif
Nebeuzeinu cia,nes pradejau dirbt,tai sukuos dabar labai labai itemptam rate ir jau laukiu savaitgalio nuo antradienio smile.gif
Siandien mano stebukleliui 7 menesiai suejo.Kaip greit laikas eina,as dar taip noriu kad jis kuo ilgiau pabutu kudikeliu..man taip greit sunelis auga.Susigraudinus esu kazkaip visa diena blush2.gif Augam gerai,valgom noriai viska ir jau nuo savaitgalio ivesim ir trecia maitinima grudine kose. Svoris 9400 gr. ir ugis 74 cm.
O del vit.D....Mes padarem tyrima kai Eldarui buvo man rodos 3 menesiai ir rode pertekliu.Mums gydytoja sake ai normalu,viskas ok,be to darem paskui kaip issaiskinome ne pagal taisykles.Nes reikejo but negerus apie 14 dienu.Na,bet vaikas neramus,galva slapia ir t.t.Mums patare dar didint nes kaip ir rachito pozymiai nors siaip ciuopiant nesijaucia kad butu kazkas.Negerem vit.D 22 dienas ir padarem vakar tyrima.Hematologe dar pasijuoke,kam veltui vaika badom,nes doze nedidele ir nebus perdozavimo.O tai kad irzlus,kad slapia galvyte budavo ir pan.ir kai kurie simptomai kad pranyko tik sutapimas.Tai va gaunu atsakyma siandien is laboratorijos kad pas mus net negerus vit.D aliejinio 22 dienas jo yra per daug!!!!! Tai dabar dziaugiames kad anot mediku veltui badem vaika ir kad istyrem. Ziuresim ka patars toliau daryt seimos gydytoja,ka pasakys neurochirurgas ir aisku hematologe pakomentuos bet ji tokios nuomones kad vit.D perdozuoti neimanoma.
Po kazkur 10 dienu kai nebegerem vit.D nebe slapias galvyte,po nakties nebeslapia ir pagalve,vaikas jau kakoja normliai,o pasirodo uzkietejimas irgi vienas is vit.D perdozavimo pozymiu. Ir pries savaite pradejo augti plaukuciai,o iki tol neaugo nes pastoviai galvyte slapia o jis i pagalve ja kaso,i apsaugeles,tai tik keliuose vietose plaukiuku buvo,o dabar jau matom kad paauge plaukiukai -nebe plika oda ant galvos thumbup.gif
Taip kad rimtas dalykas ir nesuprantu kodel medikai numoja taip ranka..juk ir daromas tyrimas ne is ju kisenes,o mes tevai turim moket g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacifica @ 2015 10 07, 14:45)
As maitinu visada abudu is karto. Paimu viena, pakeiciu pampa, paremiu buteliuka jam ir imu kita. Kol antra sutvarkau, paremiu buteliuka, keliu pirmaji atsirugt, taip ir pavalgom. Bevalgant keliu atsirugt 2-3 kartus, nes atpylimas garantuotas jei nepakelsiu. Bandziau po viena maitint, tai nu nafig, ypac nakti...
Pirkausi du vystymo stalus, labai dziaugiuosi jais, nereikia kazkur ant lovos ar kitur maitint. Suguldai abu, ten pat ir pervystai ir tvarka.

Aš irgi maitinu visus tris vienu metu. Ir nuo 2 mėnesio dienomis maitinu viena (čia toms, kurios bijo vienos maitinti). Suguldau pakeitus pampius lovytėse ir sukaišau buteliukus, kuriuos paremiu palutėmis. Taip pat ir santariškėse darydavau, kai jie išvis nei poros kg nesvėrė. Vienas valgo ramiai labai, o du turiu prižiūrėti. Nu tai pavalgo. Jei iškrenta buteliukas, nu tai tenka truputį luktelti, kol vėl įdedu, o ką padarysi.

Pacifica, aš nbmaitinu ant vystymo stalo... Visgi nebe tokie mažiukai ji, bijau, kad nenukristų besispardydami, kai iškrenta buteliukas.

QUOTE(Tino @ 2015 10 08, 12:56)
Vitaminas D mūsų Oiledixin aliejinis.

Aš irgi šį naudoju. Tik mes lašinam tiesiai į mišinuką ir viskas. Gydytoja sakė, gal nelabai gerai, bet kadangi jie visada viską išvalgo kiek įpilam, tai sakė tinka tada.

Vajėzau kiek laiko jūs migdot... doh.gif nu aš tų dantukų kaip košmaro bijau ir nelaukiu. Maniškiai tai greit lūžta. Vienas bando protestus reikšti ir dar kelis krtus palepinom jį migdydami nekambaryje, o BB ar ant pilvo, tai jis ir toliau bandė mūsų ribas, tik šiandien aš jam nepasidaviau. Nežinau ar tas suveike, bet pakišau ranką po galvytė ir pasilenkusi į ausytę šnibždėjau šššš... Suveikė per minutę! blink.gif

Burbuliacija, sveikinimai su mažiukų pasiekimais! Mano panelė šiandien mane žiauriai džiugino. Apsivertė nuo pilvuko ant nugarytės ir pagaliau pačiauškėjo šiek tiek smile.gif

Afrodite, oho kokie reikalai... Mani vienos pažįstamos dvynukams viduriukai kietėja, gal irgi tas D kaltas..
Atsakyti
Afrodite, reiks turėti mintyje dėl vitamino D, būna ir perteklius pasirodo g.gif o man visada jo trūko..
Delfinuk, mes taip ir darom kaip parašei, artumo gauna daug. Dienotvarkė vis dar kaip naujagimio, kas antrą val. valgymai, valgo ilgai, su pamperso pakeitimu paprastai apie valandą, ne mažiau pusvalandžio, tada atrūginu, gydytoja liepė laikyt stačią ne mažiau 20 min., stačia ir prisnūsta dažnai priglausta, tada guldau miegot, jei nepabunda guldant, pamiega iki valandos, vėl keliasi. Vakarais būna diegliai, tai dažniausiai nuo šeštos ar aštuntos val. iki dvyliktos ar pirmos pasikeisdami sūpuojam, kol nulaužiam. Šiandien ačiū Dievui truputį ramesnė, bet neskubu džiaugtis, kas antrą dieną atsiimam su kaupu. Tai apie laiką sau nėra kada net pagalvoti, maistą pagaminu, palyginu, paskalbiu, kates pašukuoju, kol vyras būna namie ir perima vaiką, o tvarkytis jau tenka jam. Bet aš nesiskundžiu, vistiek tai mano didysis Stebuklas smile.gif ir čia juokas palyginus su tuo stresu, jei sirgtų..
Atsakyti
QUOTE(Karmensita @ 2015 10 09, 09:25)
Bet aš nesiskundžiu, vistiek tai mano didysis Stebuklas smile.gif ir čia juokas palyginus su tuo stresu, jei sirgtų..

Tikrai taip Karmensita, o juolab, kad ir tie diegliai vieną dieną baigsis. Aš po paskutinio apsilankymo pas gydytoją ir tų dviejų skiepų, nuo kurių taip jai skaudėjo ir tiek klykė, pagalvojau, kad jau geriau tie diegliai ir ramūs vakarai grįžtų.

O tiesa, jūs merginos tą sab simplexa naudojat apie mėnesį ir metat lauk? Nes anotacijoje parašyta tinkamumo laikas atidarius buteliuką-28 dienos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmensita @ 2015 10 09, 10:25)
Afrodite, reiks turėti mintyje dėl vitamino D, būna ir perteklius pasirodo g.gif o man visada jo trūko..
Delfinuk, mes taip ir darom kaip parašei, artumo gauna daug. Dienotvarkė vis dar kaip naujagimio, kas antrą val. valgymai, valgo ilgai, su pamperso pakeitimu paprastai apie valandą, ne mažiau pusvalandžio, tada atrūginu, gydytoja liepė laikyt stačią ne mažiau 20 min., stačia ir prisnūsta dažnai priglausta, tada guldau miegot, jei nepabunda guldant, pamiega iki valandos, vėl keliasi. Vakarais būna diegliai, tai dažniausiai nuo šeštos ar aštuntos val. iki dvyliktos ar pirmos pasikeisdami sūpuojam, kol nulaužiam. Šiandien ačiū Dievui truputį ramesnė, bet neskubu džiaugtis, kas antrą dieną atsiimam su kaupu. Tai apie laiką sau nėra kada net pagalvoti, maistą pagaminu, palyginu, paskalbiu, kates pašukuoju, kol vyras būna namie ir perima vaiką, o tvarkytis jau tenka jam. Bet aš nesiskundžiu, vistiek tai mano didysis Stebuklas smile.gif ir čia juokas palyginus su tuo stresu, jei sirgtų..

Bet ar verta vargti abiems ir tiek valandų supuoti vaikutį? Juk jei supuojate tiek valandų, tai tikrų tikriausiai jis nenori miegoti. Man irgi buvo porą kartų, kad nesimigdė pusvalandį, tai išėmiau iš lovytės, kad netrugdytų kitiems ir paguldžiau į BB. Nu tegu stebi aplinką, jei taip nori. Bet gal čia tinka tik ramesniems vaikučiams... g.gif
Atsakyti
Piktuke, tai aš mielai, bandau taip daryti, bet kad dauguma atveju ji neraminama įsiklykia iki drebėjimo.
Atsakyti
Karmensita, mūsų vienas vaikelis irgi tokio charakterio:) klykia rėkia, su kojomspardosi, jei tik kas nepatinka. Šiąnakt sumąstė pasidaryt būdravimo laiką-lovoj rėkia, ant rankų akys išpūstos, nuotaika gera, miego nenori... Aišku jis ne 11 valandų taip, bet visvien.. Dar yra brolis.
Atsakyti
Laba diena, kaip senai buvau pas jus apsilankiusi, kad net mazai senuju niku, tiek daug man nematytu merginu del to dziaugiuosi, kad musu burelis pleciasi ir nors sunkiai, bet atkakliai vis uzsimezga naujos gyvybes thumbup.gif Sveikinu visas mamytes 4u.gif
As uzsisukusi darbu rate, suneliui skiriu visa savo laika, nors jam jau metukai, bet naktimis vis dar prastai miega, bet as jau prisitaikiau ir susitaikiau, kad taip jau turi buti ax.gif
Savo pirmagymi planavome ilgai, dar ilgiau laukem kol ivyks stebuklas, o pries pora menesiu mus aplanke neplanuotas stebuklas as vel pastojau smile.gif Deja viskas baigesi liudnai, mazasis stebuklelis isitvirtino kiausintakyje, kadangi nestumo neplanavome ir net gi saugojomes apie tai net nepagalvojau ir i skausmus pilvo srityje nekreipiau demesio, kol viena nakti neisveze su greitaja verysad.gif Tuomet ir suzinojau apie manyje esancia gyvyje, deja skubiai teko operuoti, kadangi nestumas buvo jau apie 8 sav. teko salinti ir kiausintaki (jis buvo visiskai sudraskytas). Labai gaila mazojo stebuklelio, bet dar liudniau, kad netekusi vieno kiausintakio sumazeja sansu ateityje susilaukti daugiau atzalu (buvo pasalintas kaiusintakis tos kiausides kuri uzaugindavo pilnavercius kiausinelius, o kita kazko streikuodavo verysad.gif )
I panika nepuolu, vis ziuriu i savo auksaplauki berniuka ir dziaugiuosi sia Dievo dovana ir tikiu jeigu jis panores jis dar atsius mums broliuka arba sesute smile.gif
Visoms mamytems kurios mane dar pamena linkejimai 4u.gif
Atsakyti
Šiandien teko važiuoti pas daktarę, nes jau trečia diena, kai akytė puliuoja ir vis labiau. Išrašė lašiukų reiks gydytis, bet taip gaila žiūrėti į savo mažylę, kai vos per tuos pūlinius akutę atmerkia:(
Atsakyti