Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

QUOTE(Lock @ 2015 10 07, 12:55)
Merginios su dvyniais dar nelaikančiais galvyčiú-kaip jūs juos pamaitinat vienu metu būdamos vienos, be pagalbos? Mano vyrui atostogos į pabaigá, o aš vis neįsivaizduoju, kaip man juos abu pamaitinti vienai. Kai vienas nori valgyt ir jau neramus arba verkia, prabunda ir kitas, tai varo duetu. Ir jie tokie lėti valgytojai, užmiegantys. Vienas gerai valgo iš krūties, kitas daugiausia iš buteliuko, nes nelabai moka. Mūsú maitinimas užtrunka apie 1 val-pavalgo kažkiek, tada žiūrėk jau snaudžia, kai kibinimas nepadeda, reikia eit keist pampersám tada tęcsiam valgymá. Kad ir jei abu su buteliukais, tai reik prilaikyt kiekvienam ir galvá ir buteliuká ir dar pakibint laiks nuo laiko.

Deja, bet ir as ka patarti neturiu.. verysad.gif mano vaikai visada maitinami po viena ir as susitvarkau viena, arba extra atveju jeigu abu isalke zut but tuo paciu metu tai su nesciosios pagalve (bananu as ja vadinu biggrin.gif) susiguldau ir is buteliuku maitinu 4u.gif dazniausiai as laikau apie 15-30 min tarpa ir speju viena nupraust, pamankstinti ir pavalgydinti, tada jau kito eile. Labiausiai buna gaila, kai dorai atrugint ir pamyluot nespeji, sulauki vieno rugt ir guldai nesvarbu noi jis to miego ar dar ne ir eini prie kito rolleyes.gif bet kol jie man mieguisti tai nera ir bedu, kol sulakstau su kitu ziurek tas lovytej pats uzsimigde ir jau parpia dazniausiai thumbup.gif
Be to pas mane niekada nebuna, kad jie rektu is alkio tik prabude - visada jau muistosi, kukuoja ir visaip pranesa, kad mama laikas keltis ruosti maista bigsmile.gif wub.gif nera man taip buve, kad atsibundu ir jau abudu rekia kaip valgyt nori, pabundu nuo ju kriuksenimo ir zinau kad jau reikia ruostis, nes turiu max 5-15 min kol pakentes 4u.gif negi jusu iskart i dudas atsibude varo? nei per miegus nepranesa kad nori valgyt? g.gif
siandien parves vyras jau siuntinuka is uK, pirkau stai tokius buteliukus - buteliukai tikiuosi bus naudojami ir net turint gerus vaikus pagelbes dar labiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krown: 07 spalio 2015 - 13:14
Mano vienas iškart ima rėkt, na net ne tas žodis. Turi bent ant rankų paimt, kol ruoši, o brolį prižadina. Nu žodžiu. Dėl to kriuksėjimo, nežinau, pvz dabar maitinimas nežinau kiek užtruko-1,5 ar tai 2 val, ir jie toliau lovoj kriuksi, nors jau nebevalgė. Ir man be šansų su vienu sugaišt tik 20 min, mums reik 1 val, geriausiu atveju 40 min.
Krown, reik ir man tu buteliuku!!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 07 spalio 2015 - 13:49
Krown mano irgi kriuksejo pradzioj, bet kuo toliau tuo dazniau jau rekt pradeda tik pabude. O buteliukai tai liuks atrodo, ai bet as jau nebepirksiu sakiau daugiau jokiu ir taip belekiek pripirkta ir stovi eiles savo laukia, jei sulauks isvis...smile.gif

As maitinu visada abudu is karto. Paimu viena, pakeiciu pampa, paremiu buteliuka jam ir imu kita. Kol antra sutvarkau, paremiu buteliuka, keliu pirmaji atsirugt, taip ir pavalgom. Bevalgant keliu atsirugt 2-3 kartus, nes atpylimas garantuotas jei nepakelsiu. Bandziau po viena maitint, tai nu nafig, ypac nakti...
Pirkausi du vystymo stalus, labai dziaugiuosi jais, nereikia kazkur ant lovos ar kitur maitint. Suguldai abu, ten pat ir pervystai ir tvarka.
Atsakyti
Burbuliacija, su dideliais pasiekimais jus 4u.gif wub.gif maniskiui iki vartymosi toli grazu, jis galva neseniai normaliai laikyt pradejo, ir keltis uz ranku imamas. O vartymasis tai jam kol kas mission imposible biggrin.gif bet labai daug juokiasi, krykstauja,kalba, ciupineja daiktus, ima viska, vakarais su sese ziuri Labanakt vaikucius wub.gif buteliuka tai is ranku griebia, pamaitint neimanoma doh.gif realiai ramiai pamaitinu tik mieganti,nes jei nemiega,tai as laikau buteli is visu jegu prie burnos, o jis is visu jegu ima ir traukia,makaluoja aplink doh.gif o jei rankas bandau prilaikyt,tada pyksta cool.gif

Krown, zinok nebeperku bateriju. Tai kac neimanoma,kelias dienas pagroja ir viskas blink.gif musu vibrokedutei po siai dienai nekeistos bagerijos-o jos ir vaika supa,ir sviesas leidzia, ir ar groja. O tos kruseles nesamone kazkokia,as tai galvojau,kad man brokuotos papuole, o pasirodo ne man vienai cia taip. Tai zinok dabar jos pas mus tik ziurimos yra biggrin.gif

Uztai jusu pamokyta (Natalijos berods?) padariau nerealu zaisla thumbup.gif paemiau didziuli rubu vakuumini maisa (jis labai garsiai ceza) ir i ji idejau pagalvele. Ta daikta dedu i lovos gala ir salia pristumu gultuka, numaunu kojines ir pristumu basas kojytes prie to maiso thumbup.gif tai reiketu pamatyt ka jis daro thumbup.gif pirma diena tai juokemes iki nukritimo,gaila nenufilmavau. Spiria is visu jegu, issigasta, ispucia akis, sukrykscia tokiu spiegianciu balsu, tada tokiu storu pradeda juoktis ir vel spardyt tarsi begdamas kazkur thumbup.gif lotuliukas.gif nu nerealus zaislas, nepridesi prie jokiu Fisher price lotuliukas.gif sitos "No price" daug geresnes thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atisa: 07 spalio 2015 - 13:49
QUOTE(Atisa @ 2015 10 07, 13:46)

Uztai jusu pamokyta (Natalijos berods?) padariau nerealu zaisla  thumbup.gif  paemiau didziuli rubu vakuumini maisa (jis labai garsiai ceza) ir i ji idejau pagalvele. Ta daikta dedu i lovos gala ir salia pristumu gultuka, numaunu kojines ir pristumu basas kojytes prie to maiso  thumbup.gif tai reiketu pamatyt ka jis daro  thumbup.gif pirma diena tai juokemes iki nukritimo,gaila nenufilmavau. Spiria is visu jegu, issigasta, ispucia akis, sukrykscia tokiu spiegianciu balsu, tada tokiu storu pradeda juoktis ir vel spardyt tarsi begdamas kazkur  thumbup.gif  lotuliukas.gif  nu nerealus zaislas, nepridesi prie jokiu Fisher price  lotuliukas.gif sitos "No price" daug geresnes  thumbup.gif

Nu skamba fantastiskai thumbup.gif Tikrai, galejai nufilmuot, butu faina paziuret biggrin.gif Ir tikrai, kaip sakai, 'no price', tik turek fantazijos, ir kiek sutaupyt galima thumbup.gif

Nu taviskis juokias, kaip faina, as vis laukiu kada maniskiai 'zvengt' prades biggrin.gif Man taip juokinga kai tokie maziukai balsu juokiasi biggrin.gif . Na jo, maniske vartosi, bet uztai visai bado streika paskelbus doh.gif Nezinau, labai mazai valgo paskutinem dienom, gal besivartant jai tuscias skrandis reikalingas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 10 07, 07:09)

Visais privalomais ir aš skiepiju, o ką daryti su neprivalomais..?  ax.gif

nei vieno skiepo nera privalomo , tu renkiesi skiepyti ar ne , priverti negali smile.gif
Atsakyti
As tai del to valgymo nustojau nervuotis irnesakyk.gif kol priauga svorio, yra zvalus ir aktyvus, vadinasi viskas gerai. Maniskis jau valgo geriau, nei seniau, bet vistiek uzeina nevalgadieniai kai vos 600 ml iveikia doh.gif nu ir nebesuku galvos. As ir pati antra diena apetito neturiu kazjaip, tai jei man dabar verstu valgyt doh.gif uztai didzioji mano isvis badu gyvena, sita tai verciu valgyt, tai sedi sedi prie stalo i iekste ziuredama doh.gif nes jai nevalgadieniai niekada nepraeina, tai ir verciu, o ka daryt.
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2015 10 07, 15:52)
As tai del to valgymo nustojau nervuotis irnesakyk.gif kol priauga svorio, yra zvalus ir aktyvus, vadinasi viskas gerai. Maniskis jau valgo geriau, nei seniau, bet vistiek uzeina nevalgadieniai kai vos 600 ml iveikia  doh.gif nu ir nebesuku galvos. As ir pati antra diena apetito neturiu kazjaip, tai jei man dabar verstu valgyt  doh.gif uztai didzioji mano isvis badu gyvena, sita tai verciu valgyt, tai sedi sedi prie stalo i iekste ziuredama  doh.gif nes jai nevalgadieniai niekada nepraeina, tai ir verciu, o ka daryt.

na jo, as ir neversciau, bet maniske jei nepavalgo tai tada prastai miega, o kai jau privalgo tai pucia i aki kaip reikiant. tai vien de to as noriu kad ji valgytu biggrin.gif

siand daviau savo berneliuj lasa jokurto paragaut ax.gif valgiau pati, o tas kad ziuri kad ziuri galiom akutem, tai maza kruopyte ant saukstelio galo ikisau i burnyte, tai oi kad patiko. (na bet aisku, saldu tai ir patiko) po to tokia sypsena ismete kad gavo 'rimto maisto' . O po to sedejo ir kaisiojo liezuviuka, lauke turbut dar, bet aisku, nesavisaliausiu as cia. Nors isties tai noreciau as jau pradet jiems duot kazka ivairiau negu tik ta misini. Kazkodel man toks jausmas kad jiems visai neblogai sektusi valgyti. Nes kai duodu vit D, o as su tokiu mazu saukstuku ji duodu, tai taip graziai suvalgo ta aliejuka, be jokiu ten spjaudimu ar isbegimu atgal. Tai galvoju gal ir kokias tyreles taip pat valgytu g.gif . Na bet visur raso kad anksti dar 4 men primaitint, nebent butina, as net nezinau. O kokios gali buti negeroves, gal kas zinot?
Edena, kaip jum sekas, ar jau ragavot kokia darzove? 4u.gif
Atsakyti
Tino su jubiliejumi 4u.gif 4u.gif 4u.gif ir uzuojauta kad merginos tokias naktis uztaise, na kada nors baigsis jos , galetu jau ramiau miegoti smile.gif

QUOTE(burbuliacija @ 2015 10 07, 16:34)
Edena, kaip jum sekas, ar jau ragavot kokia darzove?  4u.gif

o mes jau neblogai slogyte jau apmazejus vaistukai padejo, nes mums be sansu vien siurbimu ir plovimu nes jis neleidzia siurbt rekia kaip skerdziamas tai vos karta dienoj isvalau isplovus doh.gif
Ragavom jau 5 dienas po saukstuka, tai cia dar neprimaitinimas cia tik skoniu pratinimas, jauciu mazdaug 5 menesiai ir sueis kol paragaus skonius ir kazka pripazint prades, nes dabar tik po saukstuka gauna ir mozojasi biggrin.gif Ragavom bulve, moliuga, ir batata ( saldzia bulve) kol kas viskas ok, toliau morkyte laukia, ir mixiuka gal koki bandysiu , kad jis dabar tai ten nevalgo visa diena vistiek vien pienas gaunasi smile.gif Tai as uztai anksciau jau pratint su skoniais pradejau nes reiskia ir taviskis jau pasiruoses maistukams mano irgi labai domisi mano maistu tai cia kaip vienas is pozymiu kad vaikiukas pasiruoses naujiems skoniams 4u.gif Na bet kol kas tik darzovytes, paskui truputi vaisiu ir ryzius bandysim bet cia uz geros savaites dar tik jau kai bus arciau 5 menesiu..

Nuo 4 men nerekomenduojama dar jeigu mama dar savo pienu maitina, ale kad visko uztenka tam piene tai tik del to kad nesumazint pieno tiekimo dar tokiam maziukui smile.gif Jeigu misinukais tai nuo 4 menesiu rekomenduojama , bent jau mano knygose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edena: 07 spalio 2015 - 17:08
Burbuliacija, as dukra maitinau tik misiniu, ir primaitint pradejau nuo 4 men 4u.gif isivaizduoju, kiek laimes berneliui, reikes ir man pabandyt kada biggrin.gif

Edena, smagu, kad sveikstat thumbup.gif jau tos ligos vaiku kaip baisu doh.gif

Tino, kas cia tom tavo mergytem dabar verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2015 10 07, 13:44)
Mano vienas iškart ima rėkt, na net ne tas žodis. Turi bent ant rankų paimt, kol ruoši, o brolį prižadina. Nu žodžiu. Dėl to kriuksėjimo, nežinau, pvz dabar maitinimas nežinau kiek užtruko-1,5 ar tai 2 val, ir jie toliau lovoj kriuksi, nors jau nebevalgė. Ir man be šansų su vienu sugaišt tik 20 min, mums reik 1 val, geriausiu atveju 40 min.

Mano tai tik pabunda ir iškarto pradeda rėkti, nei kelių minučių nepabūna rami. Bet rėkia visu garsumu doh.gif Turiu visada turėt pasiruošus pieno pritraukto buteliuką.
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2015 10 07, 17:06)
Nuo 4 men nerekomenduojama dar jeigu mama dar savo pienu maitina, ale kad visko uztenka tam piene tai tik del to kad nesumazint pieno tiekimo dar tokiam maziukui smile.gif Jeigu misinukais tai nuo 4 menesiu rekomenduojama , bent jau mano knygose  4u.gif

Oi tai sveikateles jei sergat 4u.gif O kad sekmingai ragaujat tai liuks.

Nu as pasigooglinau kodel nerekomenduojama primaitinti iki 6 menesiu, tai pagrinde raso tai kad iki 6-8 menesiu, vaiku zarnynas dar nepasiruoses maistui. Kad lasteles zarnyne dar nepasidenge kazkokiu sluoksniu, kuris apsaugo vaika nuo bakteriju ir virusu kurie gali patekti su maistu. Vaikas gali daug lengviau susirgti arba igyi alergija negu po 6 menesiu. Ir antra priezastis tai kad organizmas negamina dar kazkokiu enzimu, kurie skaido sudetingesni maista nei piena, del to gali buti nevirskinimo ir duju problemu ir t.t..Na ir kitokiu dar priezasciu yra- uzspringimo tikimybe didesne, ryjimo refleksas formuojasi nuo 6 men ir pan . Na, priverte susimastyt mane, kad gal visgi dar neverta skubeti g.gif Nu bet ragauti skonius gal ir nieko tokio, jei po mazuti sauksteli tik g.gif
Atsakyti