Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

Edena, balonius pripūsti ir prie kojų pririšti biggrin.gif Jei turit čežančio dovanų popieriaus, tai supernis žaislas. Tik reikia stebėti. Arba įdėti jį į maišiukus, apdelioti vaiką, kad pasiektų.

Piktuke, skaitau tavo postus ir žaviuosi, baltai pavydžiu ir vėl žaviuosi. Aš jaučiuosi totali nevykėlė, nes taip ir neišmokiau vaiko miegoti. Ir kad gal būsiu ta čioknuta, kaip lainos pažįstama, kuri naktimis žindys iki keturių metų. Dieve, na bet gal ne iki pilnametystės? doh.gif Ir jokios šviesos tunelio gale, nebent tiesiog įvyks koks stebuklas ir ji pradės miegot.

Žiekit, mamos, ar aš jau einu link šyzos ar čia ir kitoms būna... Nu kad durnos mintys kamavo pirmais mėnesiais, tai gal visai normalu. Bet dabar nežinau...gal irgi normalu? Nu pvz., plaunu indus ir staiga tyla. Man per sekundės dalį iškyla vaizdas, kad rado kokį smulkų daikta ir paspringo. Širdis vos neiššoka. Naktim, jei speju tarp jos prabudimų giliau įmigti irgi staiga prabundu pažadinta to, kad ji nesivarto ir puolu tikrint ar kvėpuoja. Per tą sekundę spėja net prakaitas išmušti. Būna, kad pati ir prižadinu. Ir tokių situacijų nemažai.
Atsakyti
QUOTE(Natalija_V @ 2015 10 18, 10:38)
Edena, balonius pripūsti ir prie kojų pririšti biggrin.gif Jei turit čežančio dovanų popieriaus, tai supernis žaislas. Tik reikia stebėti. Arba įdėti jį į maišiukus, apdelioti vaiką, kad pasiektų.

Žiekit, mamos, ar aš jau einu link šyzos ar čia ir kitoms būna... Nu kad durnos mintys kamavo pirmais mėnesiais, tai gal visai normalu. Bet dabar nežinau...gal irgi normalu? Nu pvz., plaunu indus ir staiga tyla. Man per sekundės dalį iškyla vaizdas, kad rado kokį smulkų daikta ir paspringo. Širdis vos neiššoka. Naktim, jei speju tarp jos prabudimų giliau įmigti irgi staiga prabundu pažadinta to, kad ji nesivarto ir puolu tikrint ar kvėpuoja. Per tą sekundę spėja net prakaitas išmušti. Būna, kad pati ir prižadinu. Ir tokių situacijų nemažai.

Aha, as baliona irgi risau, bet prie rankos biggrin.gif didelio susizavejimo nesukele tie balionai doh.gif dabar prie bb gultuko sagos prikabintas balionas ant trumpos virveles, ir toks patezes, nes vis bijau kad nesprogtu vaikui prie veido, manau issigastu labai. o patezusi tai minko, bando i burna isidet biggrin.gif
Edena, as dar buna dezute kokia kartonine nuo vaistu ar arbatos uzmaunu ant rankos ( kad taip greit nenukristu) ar maisiukus ciazancius irgi duodu gniauzyt, medziageles maniskis megsta biggrin.gif Arba keiciu vieta- pasiimu i virtuve pvz, bb sedi ir stebi nauja aplinka , i vonia. nieko labai ypatingo, as irgi vis mastyme nuolatiniame kuom cia sudomint. biggrin.gif dabar slepiu ir keiciu tuos pacius zaislus kas 3 dienas.

Del baimiu tikrai ne tu viena. Tik pas mane truputi globalesnes, namie kazkaip dar taip nesibaiminu, nors kai einu miegot tai aptikrinu vaikus 10 kartu- ar gerai guli, ar nosis atvira, ar adijaliukai ne per arti veido, jei ant sono, tai ziuriu kad kojos butu daugiau tiesiai nei ant sono, kad per sapnus neapsiverstu ant pilvo ir pan doh.gif Bet mna dar kyla visokie vaizdiniai: pvz isgirstu kad kazkur nukrito lektuvas ir jame buvo kudikis- mintys i galva eina, o kas jei mums taip, apsizliumbiu nuo tokiu minciu doh.gif , arba kai cia nesenai pas mus lyjo ziauriai ir uztvinde kelis miestelius ir paskendo apie 16 zmoniu automobiliuose kurie vaziavo tuneliuose, ir i jura kitus nusiplove, tai irgi galvoju o jei maniskiams taip nutiktu, ve verkiu doh.gif verysad.gif bijau dabar lietaus, bijau skrist doh.gif dar paskasitai akzkur kai bobos kudykius savo nuzudo ir pan, pasiziuriu i savo kudikelius net baisu isivaizduot kaip taip imanoma, ir vel asaros rieda doh.gif ziauru verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 18 spalio 2015 - 11:34
sveikos 4u.gif

Kalbejot apie atsirugimus - labai i tema, nes man dabar tas labai aktualu 4u.gif mano mergyte vakar neatruginta atpyle fontanu blink.gif visa siena apvare kur lovyte pastatyta, siaubas verysad.gif ir nesuprantu ar del to, kad neatsirugo ar del ko galetu buti, permaitinta nebuvo 4u.gif labai baisu man tie tokie vemimai, nezinau ka darom blogai ar ne taip verysad.gif ji tokia nerami paguldyta lovytej, matau kad jai sunkiau atsirugti buna, gal reiks ieskotis tos antirefliuksines pagalves mums, pagelbes gal g.gif karmenstita jus ja turit ir naudojat gal? zodziu esu biskuti issigandusi del savo pupos verysad.gif anksciau yra apsivemus bet mes ja permaitindavom nes vis reikalaudavo valgyt visa vakara unsure.gif nu zodziu as kartais jauciuosi tokia nemoksa ir beviltiska mama, nes nesuprantu savo vaiku poreikiu doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Aciu iz idejas , balionu dar nebandem rolleyes.gif reiks siandien juod nupirkt, vat as irgi vis mastyme kaip cia ji nustebinus smagu kai krykstauja jei kas patinka wub.gif

Del minciu tai Natalija tikrai ne viena, man uztenka tik ka nors pavojingo pamatyt ir tuoj nusipiesiu situacija kas butu doh.gif kad ir kely, masina kokia pavojingai pralekia ir iskart isivaizduoju jei atsitrenktu ir pan.o jau istoriju negaliu visai klausyt kas liecia su vaikais, jautru lb schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Krown @ 2015 10 18, 11:35)
sveikos  4u.gif

Kalbejot apie atsirugimus - labai i tema, nes man dabar tas labai aktualu  4u.gif  mano mergyte vakar neatruginta atpyle fontanu  blink.gif  visa siena apvare kur lovyte pastatyta, siaubas  verysad.gif  ir nesuprantu ar del to, kad neatsirugo ar del ko galetu buti, permaitinta nebuvo  4u.gif labai baisu man tie tokie vemimai, nezinau ka darom blogai ar ne taip  verysad.gif ji tokia nerami paguldyta lovytej, matau kad jai sunkiau atsirugti buna, gal reiks ieskotis tos antirefliuksines pagalves mums, pagelbes gal  g.gif  karmenstita jus ja turit ir naudojat gal? zodziu esu biskuti issigandusi del savo pupos  verysad.gif anksciau yra apsivemus bet mes ja permaitindavom nes vis reikalaudavo valgyt visa vakara  unsure.gif nu zodziu as kartais jauciuosi tokia nemoksa ir beviltiska mama, nes nesuprantu savo vaiku poreikiu  doh.gif  verysad.gif

Krown mes vargstam su refliuksu stiprokai, yra tokie lasiukai daktaras dave mums pabandyt, ir patiko, nusupirkom, su svirkstu po maitinimo suleidi i burnyte jie uzdaro ten skranduka, sveiki jie , magnio kazkokiu pagrindu padaryti, ne cheminiai. Ir ta pagalve vezime naudoju kai miega, mums padeda, geriau miega . Nu ir valanda iki miego nemaitinu nes visa valanda rugalioja, stacia apie 20 min laikau paskui i bb dedu ten gana staciai. Ir maitinu ne daugiau 110 ml nes jei 140 suraito tai sakes paskui ilgai pylineja nemiega... Iki 4 men dauguma isauga ji, mes neisaugom, tai dabar iki metuku tikimes isaugti:) o misinys Hipp ha1 mums nakciai labai tinka daktaras sake svarbiausia su hidrolizuotais baltymais butu misinys tada ok bus ir tikrai nuo jo nakti gerai jam, nuo mano pienuko jam blogiau. Bet dienom turiu laiko stacia laikau ir ok buna nuo mp
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edena: 18 spalio 2015 - 11:53
Sveikos,

na palietėt tikrai aktualias temas. Del atrūgimo ir man buvau klausimas iškilęs iki kada reiks atrūgint. Kažkur teko skaityt, kad iki tol, kol pradeda košes valgyt, sedėt, kaip ir Burbuliacija ir rašė. Mūsiškė irgi greitai atsirūgsta, naktim sunkiau, bet ir neatrūginu tada, guldau ant dešinio šono ir miega ji.
Kas liečia baimes, labai pritariu ir Burbuliacijai, ir Edenai ir Natalijai. Ir aš tikrinu, kad nebūtų kokia kaldrytė užkritus, kai miega dienom, vis einu patikrinti į miegamą, ar miega, kvėpuoja ir t.t. Apsižliumbiu, kai pamatau kūdykius sergančius sunkiom ligom. Labai jautru. Kol neturėjau savo vaiko, taip nebuvo. Nu vien žo, nervų ląstelės turi ką veikt biggrin.gif
Atsakyti
Natalija_V, man atrodo, tokios baimės pas visas..Man didžiausia baimė buvo ligoninėje, kai kaitino po lempomis dėl geltos, liepė būtinai ant šono guldyti, o maniškė vartėsi jau nuo pirmų dienų, tai bijojau naktimis miegoti, kad neapsiverstų ir neuždustų, o dar plėšė nuo savęs tuos akinius, tai ta pati baimė, kad nusiplėš man bemiegant ir akis išsišvitins..
Krown,, turim tą antirefliuksinę pagalvę Babymatex Klin, sakiau pati naudosiu, nes aš be pagalvės miegu, tai man toks nuolydis mažas kaip tik. Kad mažiau atpylinėtų nuo jos.. nu gal.. dešimt procentų mažiau:) Aš gal dar dėl vienkartinio fontano neimčiau į širdį, nors tikiu, kad išgąsdino labai, kas neišsigąstų. Duodu nuo refliukso kartais Gastrotuss Baby sirupo, jis irgi magnio pagrindu, veikia taip, kad susidūręs su rūgštine terpe sutirštėja ir neturėtų atpilti todėl, ale atpylinėja visvien, apvirškintu maistu. Ir taip, jau matau miegant, kad darosi nerami, burbuliuoja kažką, tai jau garantuotai netrukus nedidelį kiekį rūgščios varškės atpils, tada nervinsis, kad atpylė. Žodžiu, panacėjos nuo šito reikalo dar neradau, tikiuosi, kad išaugs. Bandžiau retinti maitinimą, kaip sakė pediatrė, kad neatpiltų, bet kai pakėlė tokį koncertą paretinus, kad net aš, šaltų nervų šiaip visada, daviau jai krūtį ir sakiau valgyk, atpilk, daryk bele ką, nu tik nerėk taip.
Atsakyti
QUOTE(Karmensita @ 2015 10 18, 13:22)
Natalija_V, man atrodo, tokios baimės pas visas..Man didžiausia baimė buvo ligoninėje, kai kaitino po lempomis dėl geltos, liepė būtinai ant šono guldyti, o maniškė vartėsi jau nuo pirmų dienų, tai bijojau naktimis miegoti, kad neapsiverstų ir neuždustų, o dar plėšė nuo savęs tuos akinius, tai ta pati baimė, kad nusiplėš man bemiegant ir akis išsišvitins..
Krown,, turim tą antirefliuksinę pagalvę Babymatex Klin, sakiau pati naudosiu, nes aš be pagalvės miegu, tai man toks nuolydis mažas kaip tik. Kad mažiau atpylinėtų nuo jos.. nu gal.. dešimt procentų mažiau:) Aš gal dar dėl vienkartinio fontano neimčiau į širdį, nors tikiu, kad išgąsdino labai, kas neišsigąstų. Duodu nuo refliukso kartais Gastrotuss Baby sirupo, jis irgi magnio pagrindu, veikia taip, kad susidūręs su rūgštine terpe sutirštėja ir neturėtų atpilti todėl, ale atpylinėja visvien, apvirškintu maistu. Ir taip, jau matau miegant, kad darosi nerami, burbuliuoja kažką, tai jau garantuotai netrukus nedidelį kiekį rūgščios varškės atpils, tada nervinsis, kad atpylė. Žodžiu, panacėjos nuo šito reikalo dar neradau, tikiuosi, kad išaugs. Bandžiau retinti maitinimą, kaip sakė pediatrė, kad neatpiltų, bet kai pakėlė tokį koncertą paretinus, kad net aš, šaltų nervų šiaip visada, daviau jai krūtį ir sakiau valgyk, atpilk, daryk bele ką, nu tik nerėk taip.

Na, paskaiciau apie to refliukso simptomus tai mergyte mano daug turi ju g.gif tikrai yra padidejes seiletekis jai, riecia nugara visada ir bando surasti buda kaip atsirugti ir matosi kad jai ta daryti kartais skauda ir pan. ir ant pilvuko jai gulet patogiau tik neguldau be tos pagalves nes bijau kad jeigu atpils kad neuzdustu. Tik ar gali tas refliuksas pasireiksti tik dabar o ne nuo pat gimimo? kazkaip nebuvo mums situ visu dalyku iki dabar g.gif ketaliojommes cia tuos misinukus visokius, gal nuo to galejo atsirasti? na gydytojos reikes paklausti per antra vizita kaip ta spresti rolleyes.gif dabar mes geriam hipp combiotic, bet tikriausiai reikes pereit vel prie to HA ax.gif bly koks jis brangus, man kaip su dvynukais tai to pakelio nelieka iskart prakiskai, i bankrota galima iseit doh.gif
ir dabar atpila nedideli kieki suvirskinto maisto su tom seilem savo pagausejusiom, tai gal misinys netinka?nors viskas gerai ir ismatos ir siaip ramus, issipurpsi ir atrodo nera kazkokiu tais pasaliniu reikalu, bet va tas atpylinejimas tai nepatinka biggrin.gif bet tiek jo tegauna, pagrinde mano pienas eina..bet nuo pieno iskart butu pradejus rodyt kad netinka kazkas, o gal kazka suvalgiau... g.gif nu o kodel fontanais gali varyt isvis nezinau, kaip baisiai atrodo tai sakes, as visada i asaras puolu matant toki savo vaika verysad.gif ir taip nesuvalgo paros normos ir gana daug atsilieka tai dar ir ta pati suvalgyta maista isvemia verysad.gif svoris auga, gal nereiktu labai cia panikuoti, bet labai graudu i savo vaika ziureti ir nesuprasti kaip jam padeti ir kas jam yra angel_sadangel.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krown: 18 spalio 2015 - 14:21
QUOTE(Krown @ 2015 10 18, 14:13)
Na, paskaiciau apie to refliukso simptomus tai mergyte mano daug turi ju  g.gif tikrai yra padidejes seiletekis jai, riecia nugara visada ir bando surasti buda kaip atsirugti ir matosi kad jai ta daryti kartais skauda ir pan. ir ant pilvuko jai gulet patogiau tik neguldau be tos pagalves nes bijau kad jeigu atpils kad neuzdustu. Tik ar gali tas refliuksas pasireiksti tik dabar o ne nuo pat gimimo? kazkaip nebuvo mums situ visu dalyku iki dabar  g.gif ketaliojommes cia tuos misinukus visokius, gal nuo to galejo atsirasti? na gydytojos reikes paklausti per antra vizita kaip ta spresti  rolleyes.gif dabar mes geriam hipp combiotic, bet tikriausiai reikes pereit vel prie to HA  ax.gif  bly koks jis brangus, man kaip su dvynukais tai to pakelio nelieka iskart prakiskai, i bankrota galima iseit  doh.gif
ir dabar atpila nedideli kieki suvirskinto maisto su tom seilem savo pagausejusiom, tai gal misinys netinka?nors viskas gerai ir ismatos ir siaip ramus, issipurpsi ir atrodo nera kazkokiu tais pasaliniu reikalu, bet va tas atpylinejimas tai nepatinka  biggrin.gif  bet tiek jo tegauna, pagrinde mano pienas eina..bet nuo pieno iskart butu pradejus rodyt kad netinka kazkas, o gal kazka suvalgiau... g.gif  nu o kodel fontanais gali varyt isvis nezinau, kaip baisiai atrodo tai sakes, as visada i asaras puolu matant toki savo vaika  verysad.gif  ir taip nesuvalgo paros normos ir gana daug atsilieka tai dar ir ta pati suvalgyta maista isvemia  verysad.gif svoris auga, gal nereiktu labai cia panikuoti, bet labai graudu i savo vaika ziureti ir nesuprasti kaip jam padeti ir kas jam yra  angel_sadangel.gif

Mums nuo 3 menesiu prasidejo, tik baige pilva pust ir kiti bajeriai prasidejo kad liudna nebutu biggrin.gif as naudoju Clevamana sleeping positionier. Nezinau, ilgiau man joje mega ten beveik visas vaikas ant jos kaip ant nuolydzio gaunasi...

Kaunietes mamos 11.08 mamyciu turgelis megoj nezadat eiti issiparduoti kas isaugta:)?
Atsakyti
Ačiū visom, kad pasidalinot savo patirtimi dėl bėrimų. Kažkaip dabar jaučiuosi drąsiau, kad gal kelių savaičių bėgyje viskas praeis smile.gif .

Šiandien buvau Rimi parduotuvėje, ten koks didelis pasirinkimas visokių produktu be laktozes, gliutimo ir .t.t

Dėl baimių manau jų turi visos. Aš irgi amžinai visko bijau.

Šiandien mums menesis... kaip laikas greitai bėga:)
Papildyta:
QUOTE(Edena @ 2015 10 18, 14:27)

Kaunietes mamos 11.08 mamyciu turgelis megoj nezadat eiti issiparduoti kas isaugta:)?

Parduoti dar neturiu ką, bet nusipirkti gal ką nors reiks nueiti.
Atsakyti
QUOTE(Ruta.B @ 2015 10 18, 14:39)
Ačiū visom, kad pasidalinot savo patirtimi dėl bėrimų. Kažkaip dabar jaučiuosi drąsiau, kad gal kelių savaičių bėgyje viskas praeis smile.gif .

Šiandien buvau Rimi parduotuvėje, ten koks didelis pasirinkimas visokių produktu be laktozes, gliutimo ir .t.t

Dėl baimių manau jų turi visos. Aš irgi amžinai visko bijau.

Šiandien mums menesis... kaip laikas greitai bėga:)

Taip, ir ju grietine 15% be laktozes liuks, su cepelinais vakar ja raiciau ir niekuo nesiskyre nuo paprastos grietines thumbup.gif pienas vanilini atskoni turi bet i koses ir i kava irgi tobulai !!! Rimi yra geltonam poke ir miltai be gliuteno. Iskepiau obuoliu pyraga tai super niekuo irgi nesiskiria nuo papr.gal kiek puresnis thumbup.gif beje rekomenduoju recepta laaabai skanus sis pyragas: http://www.15min.lt/...u-cinamonu-4487
Ta dieta kai ipranti tai viskam yra pakaitalai. Ir suri pelesini kadangi karves pieno negalima tai ozkos pienp suris apvalus maximoj buna superinis ten kur pjaustomi suriai thumbup.gif

Sveikinimai menesiuko proga 4u.gif

Armante , Atisa ir jusu mazgius su 4 men!!! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edena: 18 spalio 2015 - 14:46
Burbuliacija kaip jums darzoves? Mes atradom mylimiausia- morkos su bulve o D kaip jam patinka laukia placiai issiziojes kaip zvirblis pirmakart taip ji maciau! Siandien per 2 kartus 75 ml suraite( atskiestos su mp) blink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2015 10 18, 14:43)
Iskepiau obuoliu pyraga tai super niekuo irgi nesiskiria nuo papr.gal kiek puresnis  thumbup.gif beje rekomenduoju recepta laaabai skanus sis pyragas: http://www.15min.lt/...u-cinamonu-4487

O tu Edena kepei šitą pyragą? pasižiūrėjau receptą, ten parašyta 3 stiklinės cukraus, čia normalu? blink.gif ar aš čia kažką ne taip supratau huh.gif
Atsakyti