Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

QUOTE(Delfinukas @ 2015 10 18, 17:20)
O tu Edena kepei šitą pyragą? pasižiūrėjau receptą, ten parašyta 3 stiklinės cukraus, čia normalu?  blink.gif ar aš čia kažką ne taip supratau  huh.gif

Gerai kad paklausei:))) as 2 stiklines dejau-per akis! Ir kiausus dejau 5 nes maziukai pas mane buvo, o ant obuoliu tik rudo cukraus pora saukstuku dejau
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2015 10 18, 15:28)
Burbuliacija kaip jums darzoves? Mes atradom mylimiausia- morkos su bulve o D kaip jam patinka laukia placiai issiziojes kaip zvirblis pirmakart taip ji maciau! Siandien per 2 kartus 75 ml suraite( atskiestos su mp)  blink.gif  thumbup.gif

O, taviskis jau visai igudo valgyt bigsmile.gif thumbup.gif

Nu pas mus dar viskas experimentiniam ligy. Daviau dar tik 2 kartus, viena diena morka, kita diena moliuga. Tai is pradziu kaip ir viskas ok, issizioja, paima, dar ziojas, bet po antro saukstelio jau pradeda raukytis ir verkslent, nes turbut tikisi savo butelio. Nes as daviau kada jie isalke, iskart pries pietini buteli. Nu tai kai jau pradeda raukytis, duodu buteliuka, bet mergina ir morkas ir moliuga veliau atpyle doh.gif Morkas gana greitai atpyle, o moliuga tai net po 3 valandu. Tai pamaniau kad gal negerai darau kad iskart po tu darzoviu duodu misini, nes akivaizdu kad nesuvirskina jai tu darzoviu. O ir berniukas sunkiau geria misini po tu poros sauksteliu darzoviu doh.gif Tai galvoju arba dar jie nepasiruose arba reik duot tarp valgymu- ne pries piena. Ziuresiu dar. Bandysiu po laseli, tiesiog paragavimui kolkas, nes iki rimto pavalgymo tolokai dar mums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija_V @ 2015 10 18, 11:38)
Piktuke, skaitau tavo postus ir žaviuosi, baltai pavydžiu ir vėl žaviuosi. Aš jaučiuosi totali nevykėlė, nes taip ir neišmokiau vaiko miegoti.

Žiekit, mamos, ar aš jau einu link šyzos ar čia ir kitoms būna... Nu kad durnos mintys kamavo pirmais mėnesiais, tai gal visai normalu. Bet dabar nežinau...gal irgi normalu? Nu pvz., plaunu indus ir staiga tyla. Man per sekundės dalį iškyla vaizdas, kad rado kokį smulkų daikta ir paspringo. Širdis vos neiššoka. Naktim, jei speju tarp jos prabudimų giliau įmigti irgi staiga prabundu pažadinta to, kad ji nesivarto ir puolu tikrint ar kvėpuoja. Per tą sekundę spėja net prakaitas išmušti. Būna, kad pati ir prižadinu. Ir tokių situacijų nemažai.

Aš ir galvoju, o anksčiau taviškė irgi taip pat nemiegojo? Ar čia tik dabar etapas toks?

Oj aš dėl tų baimių irgi kitoms pritariu. Turių jų nemažai jau dabar, o kas toliau laukia? O kai paauglystė prasidės? Taigi infarktas garantuotas biggrin.gif

tiesa, dėl pagalvių. Artėja pusmetis ir kalėdoms turbūt saviškiams jau kažkokias pirksiu. Gal turite patarimų kokios geresnės?
Atsakyti
Piktuke, ne, pirmus šešis mėnesius ji miegojo gerai. Na, būdavo visko, bet gyvenom ritmu 19-7, valgydavo apie 23 val. ir dar du kartus naktį. O prasidėjus dantims (ar primaitinimui?) viskas eina tik blogyn ir blogyn. Jaučiu, eisim pas neurologą. Blaškosi žiauriai, lipa į viršų, kalba per miegus. Būna, kad blaškosi blaškosi, paimu ant rankų, palaikau minutę, paguldau ir miega toliau ramiai. Bet tie ramūs periodai labai trumpi. Kuris laikas valandos nebetraukia. Soskės neįduosi, jei prieš tai pieno neprisiurbia. Ji ir dienos metu labai jautri. Bet koks garsas iš lauko ar kaimynų - sustingsta, klausia "kas čia?". Šiandien supykau, suraukiau antakius - ji puolė į ašaras. Bet koks drabužio nepatogumas jai yra "popa". Dienos metu išmiega daugiausiai valandą ir tik vieną kartą. Ir tik jei visiška tyla. O pas mus kaimynai glušiai.
O dabar dar naujas bajeris - nieko neišleidžia iš namų, įsikabina į kojas ir rauda smile.gif Jai reikia, kad visi būtų namie. "Maaami, tiaaati, bobooo, seeese, Liaaalia i paaapai. Paaaapai, paaapi, paaapuu, papooo, papidabudaijabudai". Tada ji laiminga. Visiškoje euforijoje rėkia "jabiii jabiii". Ąžuolyne irgi.

Pyragai. Tiksliai. Reikia kepti pyragus. Cinamono kvapas kelia nuotaiką.

Su menesiadieniais visus meilybes ir mamas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Burbuliacija sako ne alkanus reikia, o pavalgiusius prie skonio pratinti.. Ale puse porcijos mp suvalgius tada.., as saviskiui irgi po mp duodavai vaipes kokia savaite l db jau ok 4u.gif ir padarai ja lb skysta? Pradzioj reik visai daug pieno mazai darzoves, tik skoniui, as vos ne sriubyte daviau, gal per tirsta Taviskiams buvo?! g.gif tik spelioju kodel taip atpyle g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2015 10 18, 22:41)
Burbuliacija sako ne alkanus reikia, o pavalgiusius prie skonio pratinti.. Ale puse porcijos mp suvalgius tada.., as saviskiui irgi po mp duodavai vaipes kokia savaite l db jau ok 4u.gif  ir padarai ja lb skysta? Pradzioj reik visai daug pieno mazai darzoves, tik skoniui, as vos ne sriubyte daviau, gal per tirsta Taviskiams buvo?! g.gif  tik spelioju kodel taip atpyle  g.gif

Aa, matai, as nezinojau kada geriau duot, ar pries, ar po ar tarp g.gif Kiek skaiciau tai raso kad ir taip ir taip gerai. Po puse pieno dozes man kazkaip skamba irgi nepatikimai dabar, butent del to atpylimo. Po 3 val atpilt, tai akivaizdu kad nesuvirskino jai tu darzoviu, o juk darzoves greit virskinas g.gif
Na as daviau grynas, be jokio sumaisymo su pienu, o tai butina su pienu maisyt? as kazkaip maniau kad reik gryna darzove unsure.gif Ir ne tokias skystas kaip sriuba, sakyciau skystesne kose, bet kose, ant saukstuko laikes gerai.. Na reiks galvot dar cia ka koreguot, jei toliau atpylines tai jauciu reiks luktert, gal dar tikrai not ready g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 19 spalio 2015 - 06:21
laba
mazius labai neramiai miegojo nakti, tai as tokia pavepus. Gal makaronais tetis pervalgydino. Uzsierkes, tipo miega, bet vis niurzgt niurzt kas kazkiek laiko. O man tada is karto akys atsimerkia, nors ir su kamstukais ausu miegu doh.gif O gal siaip kokius kosmarus visa nakti sapnavo...

QUOTE(Natalija_V @ 2015 10 18, 11:38)
Žiekit, mamos, ar aš jau einu link šyzos ar čia ir kitoms būna... Nu kad durnos mintys kamavo pirmais mėnesiais, tai gal visai normalu

QUOTE(burbuliacija @ 2015 10 18, 12:18)
Del baimiu tikrai ne tu viena. Tik pas mane truputi globalesnes, namie kazkaip dar taip nesibaiminu,

na, cia taip jau buna, kai vaiku turi biggrin.gif Vienom maziau, kitom daugiau.
man tep tai nebuvo. Aplamai, as stengiuos blogu minciu neisileist i galva. STengiuos vadovautis tokiu principu,kad nervuotis reikia tada, kai ivyksta kas blogo, bet jei galvoti , kas gali ivykti , nu taigi is proto gali iseit doh.gif Mama tai mane pofigiste pavadina kartais biggrin.gif na, bet man taip gyvent lengviau cool.gif

QUOTE(Krown @ 2015 10 18, 12:35)
nu zodziu as kartais jauciuosi tokia nemoksa ir beviltiska mama, nes nesuprantu savo vaiku poreikiu 

nu cia dabar , krown. Esi pati geriausia savo vaikui, geresnes jis ir negali tiketis mirksiukas.gif O del poreikiu, na, kai jau uzauginsi kokius 5 , tada gal ir pradesi suprast tuos mazulius , kaip sakoma is puses zodzio biggrin.gif

QUOTE(burbuliacija @ 2015 10 18, 20:46)
  Tai galvoju arba dar jie nepasiruose arba reik duot tarp valgymu- ne pries piena. Ziuresiu dar. Bandysiu po laseli, tiesiog paragavimui kolkas, nes iki rimto pavalgymo tolokai dar mums 

burbuliacija, o aplamai, kodel taip anksti pradedi primaitinima g.gif siaip siuloma nuo 6 men ir veliau, kai jau tikrai zarnynas buna subrendes ir pasiruoses virskinti kitoki maista, nei motinos pienas ar misinys unsure.gif

QUOTE(Natalija_V @ 2015 10 18, 22:25)
O dabar dar naujas bajeris - nieko neišleidžia iš namų, įsikabina į kojas ir rauda smile.gif Jai reikia, kad visi būtų namie. "Maaami, tiaaati, bobooo, seeese, Liaaalia i paaapai. Paaaapai, paaapi, paaapuu, papooo, papidabudaijabudai". Tada ji laiminga. Visiškoje euforijoje rėkia "jabiii jabiii". Ąžuolyne irg

lotuliukas.gif thumbup.gif oi natalija, nu taviske, nepakartojama lotuliukas.gif smagu skaityt tavo postus (tu ir nesmagius faktus isdestai taip, kad neiseina nenusisypsot biggrin.gif)
Atsakyti
sveikos smile.gif
norėjau paklausti, gal kuri žino ar iš patirties gali pasakyti, kaip dažnai su vaiku lankyti baseiną? gavome 10 kartų, pasidariau tvarkaraštį 2 kartus į savaitę, bet galvoju gal per dažnai mastau.gif juk ne gydytis einame, o šiaip bendram lavinimui ir grūdinimui. o gal kaip tik tie du kartai...
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 10 19, 09:01)
sveikos smile.gif
norėjau paklausti, gal kuri žino ar iš patirties gali pasakyti, kaip dažnai su vaiku lankyti baseiną? gavome 10 kartų, pasidariau tvarkaraštį 2 kartus į savaitę, bet galvoju gal per dažnai mastau.gif juk ne gydytis einame, o šiaip bendram lavinimui ir grūdinimui. o gal kaip tik tie du kartai...

zuzla, manau, kad pats tas 2 kartai per savaite mirksiukas.gif jei tik pati laiko ir noro turi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 10 19, 09:13)
zuzla, manau, kad pats tas 2 kartai per savaite mirksiukas.gif  jei tik pati laiko ir noro turi smile.gif

nu bandysim, šian pirmą kartą einam smile.gif
Atsakyti
Sveikos mes jau lt,kelione mano pupos atlaike gerai 1000km masinoj beveik miegojo ir jelte 17val.net visa nakti ismiegojo tai per tas 17val.plaukimo jura as muegojau net 10val.pasaka jau pamirsau kad tiek val.galima miegot smile.gif
Dar lt iras gerai tikriausiai veikia arba cia muesto oras taip veikia bet vakar be prabudimo nuo 22.00 iki 6.30 ismiegojo o siandien butekiukus mieganciom davem 1.40 ir 6.40 ir miega ir dabar!!! Pasaka!!! Tik zinoma neprikalbet ax.gif

Skaiciau kad jalbet del ciulptuko tai mes naudojam tik uzmigt o taip jo gali ir ne but,o ciulptukas pas mus spiecialus cia niekur tokio nenupirksi nors isbandem visokius kitokius dabar apie 20 visokiu kitokiu turim. Turim avent soothie pacifier kitokiu neima :)mes jai reanimacijoje gulejom ten tokius neisnesetukams nadoja.

Del baimiu manau cia kiekvienai mamai,kko tokiau to daugiau bus :(Beto as kai kada pagalvoju gal del musu visu kelii iki leliuko tu baimiu dar daugiau ? doh.gif

Kalbejot del atpilimo ir refliukso i gal kam yra buve kad vaikuukai atpile ne suvirškintu maistu bet kazkokiu sviesiu skysciu pas mus dazbai po kokiu 2-3 val. Gali atpilt tokiu sviesiu skysciu tarsi skrandzio rūgštim g.gif

Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 10 19, 07:34)

na, cia taip jau buna, kai vaiku turi biggrin.gif Vienom maziau, kitom daugiau.
man tep tai nebuvo. Aplamai, as stengiuos blogu minciu neisileist i galva. STengiuos vadovautis tokiu principu,kad nervuotis reikia tada, kai ivyksta kas blogo, bet jei galvoti , kas gali ivykti , nu taigi is proto gali iseit doh.gif

burbuliacija, o aplamai, kodel taip anksti pradedi primaitinima g.gif siaip siuloma nuo 6 men ir veliau, kai jau tikrai zarnynas buna subrendes ir pasiruoses virskinti kitoki maista, nei motinos pienas ar misinys unsure.gif

Na tai zinai, as irgi nesedziu ir nelaukiu kada cia kokios blogos mintys ateis biggrin.gif tiesiog jos automatiskai sauna i galva, bet aisku bandau iskart apie kazka kita galvot kad ju atsikratyt kuo greiciau.
Smagu kad saltu nervu esi, zinoma taip lengviaau gyvent. Kiekviena mes juk skirtinga, vienos stipresnes, kitos skystesnes hihihi.gif

Del primaitinimo, tai gyd. sake jau pradet tai pradejau. MP nebeduodu tik misini, tai gal del to. Nors daug skaiciausi apie tai kada pradet, ir apie zarnyno nepasiruosima zinau, kad keiciasi ten kazkas ties 6 menesiais, tad abejoju pati kolkas ar testi tuos ragavimus ir palaukt. Ne visalaik as tu gyd. sventai klausau, tiesiog noriu kas geriausia vaikam. Kaip ir nera tu indikaciju ju anksti primaitinti, ir svori gerai priauga ir tuo misiniu dar sotus, tai nebezinau ir ka daryt doh.gif

Papildyta:
QUOTE(misheliina2 @ 2015 10 19, 08:54)
Sveikos mes jau lt,kelione mano pupos atlaike gerai 1000km masinoj beveik miegojo ir jelte 17val.net visa nakti ismiegojo tai per tas 17val.plaukimo jura as muegojau net 10val.pasaka jau p

Mishelina, fantastika aip jum kelione gerai praejo bigsmile.gif thumbup.gif uzsupo keltas mazyles kad tiek parpe, saunuoles thumbup.gif turbut baiminaisi kad verks visa kelia o gavos va kaip biggrin.gif
Faina kad jus jau atlaiket ta baugu zingsni. Gal iseis i nauda joms si kelione ir toliau miegos gerai. Labai dziaugiuos uz jus ir kad pati pailsejai kaip reikiant . Kiek laiko busit LT?
Atsakyti