Tadaaam!
Šio vakaro desertas, mūsų šeimos firminis apverstas prancuziškas obuolių pyragas arba
TARTE TATIN
Įdarui:
reikės maždaug 8 obuolių. Nulupti, supjaustyti skiltelėmis, gana stambiomis, kad kepant nesukristų.
Į keptuvę dėti 150gr cukraus ir lydyti, kol gausis karamelė. ATSARGIAI!!! Baisiai karšta, neapsilaistykit. Įdėti apie 100gr sviesto, išlydyti.
Suversti obuolius ir apvolioti karamelėje.
Tešlai:
200 g miltų,
100 g šalto sviesto,
kiaušinis,
40 g miltelinio cukraus,
druska (žiupsnelis),
5080 ml šalto vandens.
Miltus sumaišyti su cukraus pudra, druskyte, išversti ant stalo, padaryti duobutę.
Duobutėn įmušti kiaušinį, sudėt gabaliukais supjaustytą sviestą ir skubiai suminkyti. Apvyniojam plėvele ir dedam į šaldytuvą kokiai valandai.
Jei kiaušinis bus mažesnis ir tešla nesulips, įpilkit tą nurodytą šlakelį vandens.
Obuoliukus su karamele supilti į skardą.
Tešlą skubiai iškočioti ir uždengti obuolius. Peilio pagalba tešlos kraštelius užkiškite skardos šonuose, suformuokite lyg sandarią kepurėlę, kad vėliau apvertus gautųsi kaip bliūdelis. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 25min.
Iškeptą pyragą palikti kokias 10 min atvėsti. Tada dedam ant pyrago apverstą lėkštę ir skubiai op, apverčiam skardelę. Obuoliai ir karamelė turi gautis viršuje, o tešla tarnaus kaip bliūdelis.
Man skaniausias karštas, su ledais arba plakta grietinėle.
Skanaus.
Papildyta:
QUOTE(dydo @ 2015 10 07, 21:22)
biski ne i swap tema, tad neuzmetykit pomidorais
Ne ne, neužmėtysim

Dalinamės viskuo, kuo gyvenam
Aš labai daug idėjų rankdarbiams randu čia. Jei turėsite noro, pasidairykite
http://club.osinka.ru/index.php