Įkraunama...
Įkraunama...

Širšės ar bitės įkandimas

mano miegančiam žiogui šį savaitgalį vapsva į smakrą įkando blink.gif doh.gif tai greit patepiau Psilo-balsamu ir dar tėtis atnešė kažkokio antialerginio tepalo (iš tų nervų net pavadinimo nepažiūrėjau doh.gif ). smakriukas ištino, bet po kokios valandos tik dūrio vieta matėsi, tinimas praėjo thumbup.gif

baisu, kas darosi šią vasarą wacko.gif
Atsakyti
Sveiki,
esu labai alergiska vabzdziu igelimams... Vien nuo uodo igelimo labai istinstu verysad.gif O siais metais, kai sirses, vapsvos ir pan labai pasiutusios, bijau net i lauka iseiti, nes vaistai (Laritin, Claritin ar pan.) nepadeda. Gal zinot kazkokiu priemoniu, kad apsisaugoti nuo igelimu, nes tikrai baisu, kai zmones mirsta nuo vienos sirses igelimo... unsure.gif fear.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2008 07 23, 11:50)
siemet isties sirsiu daug,ir tokios ikirios i akis net lenda.Gyvenam nuosavam name tai siaubas.

doh.gif jaaa.. Pas mane butan į ketvirtą aukštą vis daskrenda ir po to zuja po kambarį doh.gif tai laikstau iš paskos su balionėliu nuodų. Gamtoj buvom išvažiavę tai vėlgi pilna. Jau net baisu kurnors nuvažiuot kad neužpultų verysad.gif

QUOTE(lexhus @ 2008 07 26, 15:09)
Gal zinot kazkokiu priemoniu, kad apsisaugoti nuo igelimu, nes tikrai baisu, kai zmones mirsta nuo vienos sirses igelimo...  unsure.gif  fear.gif

aham verysad.gif aš kaip ir nealergiška,draugas berots irgi, bet vis ginu jį nuo vapsvų, nes baisu, o kas jei netyčia.. unsure.gif brrrr
Atsakyti
Vakar įkando širšė į šlaunį,malonumas ne koks schmoll.gif ,pradėjau tept su psilo balzamu,gal kažkiek ir padeda g.gif
Atsakyti
mes taip pat gyvenam nuosavam name ir turim nemaza soda, bet, patikekit, tokiu sirsiu ir vapsvu antpludzio kaip siemet nesam patyre - jos eda viska - musu vysnias, tresnes, avietes, o penktadieni dukrai ikando vapsva renkant agrastus! mes su dukromis esame alergiskos vabzdziu ikandimams, bet claritin visuomet padedavo, o dabar vaiko ranka sutino iki alkunes, kasosi ir kankinasi ziauriai! verysad.gif nuvariau pas savo gydytoja net i namus(mat gyvename miestelyje), bet si stipresniu vaistu neskyre - pasake, kad vaiko organizmui reikia leisti pabandyti su nuodais susitvarkyti paciam - taip, pasak jos, ji igis didesni imuniteta ikandimams, bet atsargos delei dave ampule ir sake jei pradetu kilt temp. tada suleisti i raumeni (vaistus leisti moku pati). tai iki siol negaliu uzmigt, vis tikrinu dukters kakta, bet atrodo kol kas miega ramiai, tpfu, tpfu, tpfu...
Atsakyti
QUOTE(angliste @ 2008 07 27, 23:29)
mes taip pat gyvenam nuosavam name ir turim nemaza soda, bet, patikekit, tokiu sirsiu ir vapsvu antpludzio kaip siemet nesam patyre - jos eda viska - musu vysnias, tresnes, avietes, o penktadieni dukrai ikando vapsva renkant agrastus! mes su dukromis esame alergiskos vabzdziu ikandimams, bet claritin visuomet padedavo, o dabar vaiko ranka sutino iki alkunes, kasosi ir kankinasi ziauriai! verysad.gif nuvariau pas savo gydytoja net i namus(mat gyvename miestelyje), bet si stipresniu vaistu neskyre - pasake, kad vaiko organizmui reikia leisti pabandyti su nuodais susitvarkyti paciam - taip, pasak jos, ji igis didesni imuniteta ikandimams, bet atsargos delei dave ampule ir sake jei pradetu kilt temp. tada suleisti i raumeni (vaistus leisti moku pati). tai iki siol negaliu uzmigt, vis tikrinu dukters kakta, bet atrodo kol kas miega ramiai, tpfu, tpfu, tpfu...

brrr.. tikiuos viskas bus gerai. 4u.gif

o aš vakar pasibaisėjau nuėjus į maximą. Mažesnėse maximose bandelės būna sudėtos į tokias ale "dėžutes" plastiknes, nuėjau bandelių, o ten po jas ropinėja ir aplink zuja daugybė vapsvų blink.gif !!!! Ir kaip alergiškam žmogui ramiai į parduotuvę nueit?? (aš nealergiška, tfu tfu tfu..) ir aplamai, kas per "sanitarinės" sąlygos? doh.gif pasibaisėjau.. Juk koks nors mažesnis vaikas, ibandydamas pasiimt bandelę iš aukštai gali tų vapsvų nepastebėti doh.gif baisu..
Atsakyti
QUOTE(lexhus @ 2008 07 26, 12:09)
Sveiki,
esu labai alergiska vabzdziu igelimams... Vien nuo uodo igelimo labai istinstu  verysad.gif  O siais metais, kai sirses, vapsvos ir pan labai pasiutusios, bijau net i lauka iseiti, nes vaistai (Laritin, Claritin ar pan.) nepadeda.  Gal zinot kazkokiu priemoniu, kad apsisaugoti nuo igelimu, nes tikrai baisu, kai zmones mirsta nuo vienos sirses igelimo...  unsure.gif  fear.gif

Deja. lieka tik adrenalino ampule
Atsakyti
radau viena buda gintis nuo sirsiu, siandien namie meginsiu ir as smile.gif

širšių, vapsvų ir kitokių skraidančių pabaisų gaudyklė per tris minutes
Reikės:
1. plastikinio butelio, tinka bet kokios talpos
2. įrankio jam perpjauti
3. vandens ir trupučio medaus arba tikros namuose raugtos duonos giros.

Plastikinį butelį perpjaunam maždaug ties trečdaliu nuo viršaus, kamštį paskui išmetam i tam skirtą konteinerį. Gaunasi tarsi stiklinė ir piltuvėlis. Į stiklinę įpilam per pora pirštų 3 punkte minėtų skysčių. Tada įstatom piltuvėlį kakleliu žemyn. Gaunasi tokie skruzdėlių liūto spąstai - vidun įskrenda, įropoja, o atgal - nebesugeba, tai iš nevilties nusiskandina. lotuliukas.gif

Rekomenduoju. Pamiršau kas yra musė kambaryje. Mano balkone stovi keletas tokių gaudyklių, eksperimentuoju su įvairiais skysčiais. Kol kas lyderiai - meduotas vanduo ir duonos gira.
Papildyta:
pacitavau is http://pingwinas.liv....com/26622.html
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2008 07 28, 15:05)
Plastikinį butelį perpjaunam maždaug ties trečdaliu nuo viršaus, kamštį paskui išmetam i tam skirtą konteinerį. Gaunasi tarsi stiklinė ir piltuvėlis. Į stiklinę įpilam per pora pirštų 3 punkte minėtų skysčių. Tada įstatom piltuvėlį kakleliu žemyn. Gaunasi tokie skruzdėlių liūto spąstai - vidun įskrenda, įropoja, o atgal - nebesugeba, tai iš nevilties nusiskandina.  lotuliukas.gif

Geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif Reiks butinai ismeginti, bet ar ta gaydykle neprivilios daugiau vapsvu ir kitu skraidunu lotuliukas.gif
Atsakyti
tai iš nevilties nusiskandina.[/color] lotuliukas.gif

Skamba tikrai ziauriai ir visai nejuokinga g.gif
Atsakyti
o kazin ar vaistinese yra to adrenalino tirpalo, ar be receptu parduoda g.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 07 28, 15:21)
Reiks butinai ismeginti, bet ar ta gaydykle neprivilios daugiau vapsvu ir kitu skraidunu lotuliukas.gif

ma irgi toks klausimas iškilo g.gif
Atsakyti