Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIX

QUOTE(0demmi0 @ 2016 02 15, 21:49)
As kai suzinojau naujiena sita tai buvo likusios savaite iki atostogu, tai pagalvojau kad nepulsiu i panika ir nesinervosiu, pasikonsultavau su hirurgu kuris paskyre operacija po atostogu ir visai gerai buvo nusiramint ir susikaupt pries gydyma, aisku raminamu arbatu geriau...aisku jei nera labai jau rimta stadija, manau viena kita savaite nieko tokio...o gal ir operacijos anksciau nepaskirs...
Papildyta:
as kadangi neskubejau i darba tai gryzau sausio viduryje o operacija buvo spalio menesi, cia kartu jau su jodo terapija...o normaliai gyvenau jau savaite po operacijos, aisku jeigu gyja zaizda gerai, buna kitoms patinimas kaklo ilgiau laikosi...

O ko atsisakėt gyvenime? Aš noriu kad padarytų operaciją kuo greičiau,jei bus gerai juk galėsiu vykti į kelionę. O jodą visada skiria?
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2016 02 15, 21:53)
O ko atsisakėt gyvenime? Aš noriu kad padarytų operaciją kuo greičiau,jei bus gerai juk galėsiu vykti į kelionę. O jodą visada skiria?

Jei randa vezi- visada skiria.
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2016 02 15, 20:53)

Nieko neatsisakiau...joda skiria visada jeigu tai yra vežiniu lasteliu, tik priklauso kiek kartu, dazniausiai buna du kartai, buna vienas kartais trys ir daugiau...viena diena gal sirdi labiau musa kita diena gal silpniau jauciuosi, bet cia tik nuo hormonu kiekio kol ju nureguliuoja gydytojai...o atsisakyti nieko nereikia, nesijauciu kitokia nei kitos moterys...reikia tik sekti ir tikrintis...
Atsakyti
Turbūt maistą reguliuojat? O vėžį iškart aptinka per operaciją?
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2016 02 15, 21:04)
Turbūt maistą reguliuojat? O vėžį iškart aptinka per operaciją?

Visada turejau antsvori, svoris nepakito ir po operacijos...dazniau uzsideda kilogramas nei nukrenta, bet visokiu atveju buna...Man operacijos metu dare extra tyrima kad zinoti ar salinti visa skydliauke, o veliau po operacijos pareina tyrimo rezultatai pastu i namus...
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2016 02 15, 22:04)
O vėžį iškart aptinka per operaciją?

Turėtų aptikti...mano atveju deja neaptiko, rezultatai buvo puikūs, tačiau atlikus išsamius tyrimus po 10 dienų atėjo atsakymas... ir operaciją teko daryti dar kartą. Punkcijos buvo darytos tris kartus, nei viena neparodė nieko blogo. Nepaisant to, jau praėjo 10 metų, po trijų jodo procedūrų viskas baigėsi ir kol kas viskas gerai, nepaisant kai kurių negalavimų. Tik mano atveju pati nusprendžiau kad noriu operuotis mazgą, gydytojai nesiūlė, nesutikau net dar vienos punkcijos daryti, pasakiau kad pjaunam... Džiaugiuosi savo sprendimu.

NOKIA, viskas bus gerai, žinoma dabar baimė, nežinia, baisu dėl operacijos. Bet šiuo atveju jei ir bus piktybinis mazgas, skydliaukės vėžys paprastai 100 proc. pagydomas. Viskas bus gerai, kitaip ir negalvok mirksiukas.gif Šiek tiek turėsi prieš ir po operacijos save įsprausti į rėmus bet išmoksi gyventi ir džiaugtis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 15 vasario 2016 - 21:46
QUOTE(NOKIA @ 2016 02 15, 20:53)

Siulyciau pirmiausia vykti i kelione, o paskui operuotis. Jau tas menuo nieko nepakeis,jis neplinta taip greit kaip gripas.Jodas skiriamas jei randamas vezys,o tiroksina gerti visa gyvenima.Mane operavo kovo men. po to rugseji o pirma joda gavau lapkricio men..antra sausio men., trecias bus balandi,o dar bus ir ketvirtas.Planavau kelione , galvojau po operacijos varysiu, bet...tai dar tebesedziu biliotenyje,o kita savaite tvarkys popierius neigalumui.Ramiau bus ilsetis kol nezinai diagnozes,aš gailiuosi ,kad nepadariau atvirkšciai pirma kelione o po to visos tos bedos. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2016 02 16, 12:25)
Siulyciau pirmiausia vykti i kelione, o paskui operuotis. Jau tas menuo nieko nepakeis,jis neplinta taip greit kaip gripas.Jodas skiriamas jei randamas vezys,o tiroksina gerti visa gyvenima.Mane operavo kovo men. po to rugseji o pirma joda gavau lapkricio men..antra sausio men., trecias bus balandi,o dar bus ir ketvirtas.Planavau kelione , galvojau po operacijos varysiu, bet...tai dar tebesedziu biliotenyje,o kita savaite tvarkys popierius neigalumui.Ramiau bus ilsetis kol nezinai diagnozes,aš gailiuosi ,kad nepadariau atvirkšciai pirma kelione o po to visos tos bedos. 4u.gif  4u.gif

o kodėl reikėjo antros operacijoa? Aš kažkaip pirma noriu operacijos, po to kelionė, po to jodas. Kažkaip save raminu, kad labai negali būti išplitęs, nes echoskopu nieko blogo nematė, radiologas irgi tik tą mažą mazgelį matė...Tyrimai puikūs.
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2016 02 16, 12:37)
o kodėl reikėjo antros operacijoa? Aš kažkaip pirma noriu operacijos, po to kelionė, po to jodas. Kažkaip save raminu, kad labai negali būti išplitęs, nes echoskopu nieko blogo nematė, radiologas irgi tik tą mažą mazgelį matė...Tyrimai puikūs.

Man kaip ir Baronei, biopsija nieko nerode o kraujo tyrimai buvo geri.Viena daktare sake : jei nemaišo ryjimui ir nedusina gali nesioperuoti., o kitas pasake: virš 3mm chirurgas imasi peilio, rekomenduoju operuotis. Taip apsisprendziau operuotis.Prieš darant operacija daktaras pasake, jei ka rasim tai išoperuosim visa.Nieko nerado tai išeme puse, labai dziaugiausi kad puse paliko, kad tiroksino mazai reikes gerti.Po 3sav. paskambino daktaras ir pasake kad reikia susitikti ir pakeisti diagnoze -tuo momentu buvo ŠOKAS.Na kai rado,tai reikejo antra puse išoperuot.Kai gydo jodu, turi buti visa išoperuota skydliauke.Nusimato ilgas biliotenis.Gal radiologas geriau supranta negu endo.Jei kelione kita men., tai cia tiek ir beliko laukti.O po operacijos gali labai pasikeist savijauta.Per bilioteni išvykt i uzsieni negali.Po operacijos ,jei reikalingas jodas, vaziuoji pas Baranauska tartis del priemimo.Išsioperavusi turesi saugotis saules-tai kokios atostogos be saules?Kai išsioperuosi ne galvoj bus kelione.Gailiuosi, kad pieš operacija nepakeliavau,taip ir nusikele neaišku kokiam laikui, juk jau beveik metai kaip gydausi.Savijauta nekokia dusina, skauda raumenys,sanarius. unsure.gif
Atsakyti
O visom tokia baisi savijauta? Jau apie normalų gyvenimą pamirš reikia...
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2016 02 17, 08:20)

Ne visoms. Po operacijos nedarbingumą turėjau 3 savaites. Po jodo tiesiai į darbą. Aišku, savijauta nėra labai gera, bet tikrai ne tragiška. Gyvenu normalų gyvenimą, tik fizinių krūvių netoleruoju. O dėl kelionės pagalvokit, po operacijos teks saugotis saulės, kelis mėnesius negalėsit sunkesnių daiktų kelt.
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2016 02 17, 07:20)

Tikrai ne,cia tik kai kurioms, nors daktarai aiškina ,kad ne nuo ligos pvz. gal nuo astmos.Kitoms organizmas nebepasisavina kalcio, buna širdies permušimai,zodziu atsiranda visokiu negalavimu.Na zinoma kitos visai nieko nejaucia.Operacijos bijot tikrai nereikia,nes kita diena išleidzia namo, savijauta buna gera. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(astrute @ 2016 02 17, 08:41)
Ne visoms. Po operacijos nedarbingumą turėjau 3 savaites. Po jodo tiesiai į darbą. Aišku, savijauta nėra labai gera, bet tikrai ne tragiška. Gyvenu normalų gyvenimą, tik fizinių krūvių netoleruoju. O dėl kelionės pagalvokit, po operacijos teks saugotis saulės, kelis mėnesius negalėsit sunkesnių daiktų kelt.

Man rugsejo 2d padare operacija, tai dar tebesu biliotenyje.O del darbo tai galvoju ar nereikes atsisveikint, nes darbas fizinis.Eina per nervu sistema, pasidariau labai jautri, tik nesuprantu nuo ko-gal kad prieš joda tiroksino nevartoju, ar nuo pacio radiacijos? rolleyes.gif
Atsakyti