Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių slaugosnamai. Už ar prieš?

QUOTE(Spalvota diena @ 2010 04 30, 08:46)
Kai gyvenimas paverčiamas į skolos davimą, o po to jos susigrąžinimą, tai virsta į sandėrį su kankinių veidais.

Skolintis visada malonu (taip kaip ir pinigus). Bet atiduoti, tiesa, nelengva (juk reikia atiduoti savais smile.gif )
Bet galima atiduoti ir to norint. Nes po to jautiesi iš tiesų laisvas. 4u.gif
Atsakyti
Auka tai gerai. Bet auka turi but priimtina tam, kam aukojama. Žmonės yra skirtingi. Tam tikra prasme visos išdėstytos nuomonės teisingos, tiesiog vieniems geriau vienaip, kitiem kitaip. Svarbu, kad motyvai butu tinkami, kad auka ir rūpestis butu is tyros ir mylinčios širdies, o ne iš baimės, godumo ir pan. Ir kad būtų daroma kaip geriau tam, kuris silpnesnis, - pvz. gal jis nenori visą laiką leisti su vaikais ir būti tik jų prižiūrimas?

Mano močiutė gyveno pas mano tėvus 20 metų. Jos protas buvo šivesus iki pat mirties. Fiziškai ja rūpinosi. Bet kai atsimenu požiūrį į ją, nuolatinį jos žeminimą, vienatvę sad.gif. Aš taip nenorėčiau. Geriau tegu vaikai aukoja pinigus, o savo laiko tiek, kad nepradėtų manęs nekęst. Norėčiau, kad pvz. šalia manęs didelę dalš laiko būtų svetimas žmogus, kuris tiesiog atliktų savo darbą be neigiamų emocijų.

Ačiū Dievui už visus mylinčius ir savo tėvus gerbiančius vaikus. 4u.gif Ir tėvus, kurie per gyvenimą nesukaupia neapykantos savo vaikams.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 04 30, 10:07)
Skolintis visada malonu (taip kaip ir pinigus). Bet atiduoti, tiesa, nelengva (juk reikia atiduoti savais  smile.gif )
Bet galima atiduoti ir to norint. Nes po to jautiesi iš tiesų laisvas4u.gif

Nieko panašaus, skolintis visiškai nemalonu schmoll.gif . Tampi priklausomu nuo kreditoriaus, kas moka, tas ir muziką užsako mirksiukas.gif .
...o tas po to, tik ir reiškia žmogui tikrąjį gyvenimą doh.gif ...mažoka biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Daniella @ 2010 04 30, 10:36)

Ačiū Dievui už visus mylinčius ir savo tėvus gerbiančius vaikus.  4u.gif Ir tėvus, kurie per gyvenimą nesukaupia neapykantos savo vaikams.

4u.gif
thumbup.gif drinks_cheers.gif clap.gif clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 04 30, 10:17)
Nieko panašaus, skolintis visiškai nemalonu  schmoll.gif . Tampi priklausomu nuo kreditoriaus, kas moka, tas ir muziką užsako  mirksiukas.gif .
...o tas po to, tik ir reiškia žmogui tikrąjį gyvenimą doh.gif ...mažoka  biggrin.gif

Mano gyvenimas ir prižiūrint sunkų ligonį buvo nemažiau tikras. Tik jis buvo kitoks. Net, sakyčiau, prasmingesnis.
O kas jums yra tikras gyvenimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 04 30, 11:42)
Mano gyvenimas ir prižiūrint sunkų ligonį buvo nemažiau tikras. Tik jis buvo kitoks. Net, sakyčiau, prasmingesnis.
O kas jums yra tikras gyvenimasg.gif

Atsakau. Gyvenimas turi turėti prasmę. Tai yra alfa ir omega, kad žmogus jaustųsi žmogumi. Kiekvienas prasmės ieško savais būdais. Pagalba kitam, taip pat gali būti vienas iš būdų. Tačiau skolos grąžinimas - schmoll.gif ... jeigu būtent tai tampa "gyvenimo prasme", atseit, va, kiek man daug davė, tai ir aš turiu duoti-atiduoti-ataukoti ar dar kaip nors, tokiu atveju situacija apverktina, mano supratimu, toks žmogus neturi jokios gyvenimo prasmės ir net nenujaučia, kame ji gali būti.
Konkrečiai Jūsų įvardinta situacija į tai nepatenka, manau, pati puikiai suprantate, kodėl smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 04 30, 11:03)
Atsakau. Gyvenimas turi turėti prasmę. Tai yra alfa ir omega, kad žmogus jaustųsi žmogumi. Kiekvienas prasmės ieško savais būdais. Pagalba kitam, taip pat gali būti vienas iš būdų. Tačiau skolos grąžinimas -  schmoll.gif ... jeigu būtent tai tampa "gyvenimo prasme", atseit, va, kiek man daug davė, tai ir aš turiu duoti-atiduoti-ataukoti ar dar kaip nors, tokiu atveju situacija apverktina, mano supratimu, toks žmogus neturi jokios gyvenimo prasmės ir net nenujaučia, kame ji gali būti.
Konkrečiai Jūsų įvardinta situacija į tai nepatenka, manau, pati puikiai suprantate, kodėl  smile.gif .

Kažkoks suveltas rašinys. g.gif Prasmingesnis gyvenimas ,,nepatenka''. doh.gif
O kiek jūs laiko esate žiūrėjusi kokį nors sunkų ligonį, kad lyginate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 04 30, 12:37)
Kažkoks suveltas rašinys.  g.gif Prasmingesnis gyvenimas ,,nepatenka''.  doh.gif
O kiek jūs laiko esate žiūrėjusi kokį nors sunkų ligonį, kad lyginate?  g.gif

Ar randate skirtumą tarp "prasmės" ir "skolos"? Aš suprantu, kad randate, ar klystu unsure.gif ...
Atsakyti
As esu pries, o ypac kai tokios ataskaitos platinamos viesoje erdveje: http://www.old.gip-v...t_ataskaita.pdf doh.gif Rekomenduoju paskaityti kas darosi pensionatuose blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 04 30, 11:53)
Ar randate skirtumą tarp "prasmės" ir "skolos"? Aš suprantu, kad randate, ar klystu unsure.gif ...

O skolą atiduoti nėra prasminga? g.gif Ar čia yra toks jau didelis skirtumas? g.gif
Suprantama, jeigu kito žmogaus (ne vien tėvų) pagalbos mums nelaikysime skola, o tik ,,mums priklauso'', ,,jis pats to norėjo (duoti''), tai gal čia ir kalbėti nėra apie ką. Tada viskas bus tik ,,kiti mums (privalo)'', o mes tik... ,,kam norim''. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(MyWay @ 2010 04 30, 12:04)
As esu pries, o ypac kai tokios ataskaitos platinamos viesoje erdveje: http://www.old.gip-v...t_ataskaita.pdf doh.gif Rekomenduoju paskaityti kas darosi pensionatuose blink.gif

Ačiū. 4u.gif Kas yra praktiškai su tuo susidūrę, turbūt nedaug naujo iš to jau sužino. sad.gif
Atsakyti
Bet kodėl jūs traktuojat kad vaikai už tai kad tėvai juos užaugino turi jaustis skolingi? Man rodos jokia skola čia neatsiranda.Aš užaugau nuolatos girdėdama motinos priekaištus,kokia ji vargšė nelaiminga,nes dėl mano gimimo turėjo mesti aukštąjį mokslą.Kad žinotumėt kaip man sunku buvo to klausyti.Vaikus auginu su ta nuostata,kad aš labai norėjau kad jie pas mane būtų ir jie yra,o kad aš kažko dėl dėl atsisakiau-čia grynai mano problemos,aš taip norėjau,ir jokios skolos jie man neturi.
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2010 04 30, 13:45)
ir jokios skolos jie man neturi

Laikas padarys savo darbą. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 04 30, 14:51)
Laikas padarys savo darbą.  wub.gif

Nesupratau jūsų minties,jei nesunku,smulkiau paaiškinkit.
Atsakyti