Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių slaugosnamai. Už ar prieš?

QUOTE(daivinycia @ 2010 04 30, 22:30)
Simense, o jus gal vienuole ar sventoji?  blush2.gif  mirksiukas.gif

Gali būti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 04 30, 22:34)
Gali būti.  ax.gif

Wow! swoon.gif Tada as dingstu is cia su savo zemisku mastymu. angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2010 04 30, 22:32)
Jeigu mano mamai butu blogai-taip,savaime suprantama kad as ja rupinciaus.Bet tai nera skola,nera skolos atidavimas.As rupinciaus,nes  noreciau ja rupintis.Lygiai taip pat rupinciaus,jei sakysim atsitiktu nelaime mano sesei,vyrui ar vaikui...Jiems skolos pripaisyti nesigauna niekaip.Tai tiesiog normalus zmogaus elgesys-pasirupinti artimu jei jam labai blogai.Jei suzinociau kad mano draugei labai blogai-irgi lekciau pas ja ir bandyciau kazkuo padeti.

Apie senelių namus tėvams kalbama ne tada, kai norima tėvams ,,kažkuo'' padėti, o tada, kai jie visiškai nebegali savimi pasirūpinti. Kai sunki liga ištinka vyrą ar vaiką, retai kalbama apie ,,pridavimą'' į kažkokią prieglaudą. Juo labiau dėl draugės tiek nesiaukojama, nors jos ir gailima. Vat su tėvais yra kitaip. Tėvams mes viduje jaučiamės skolingi - išreiškiame tai garsiai ar bandome neigti.Todėl ir jokia auka čia nėra beprasmė... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(daivinycia @ 2010 04 30, 23:39)
Wow!  swoon.gif Tada as dingstu is cia su savo zemisku mastymu.  angel_sadangel.gif

Lietuvoje yra tradicija pasirupinti savo tevais. Taciau ne visu senatve yra vienoda, ne visi turi vienodas galimybes.
Atsakyti
QUOTE(daivinycia @ 2010 04 30, 22:39)
Wow!  swoon.gif Tada as dingstu is cia su savo zemisku mastymu.  angel_sadangel.gif

Kažkokia taikli (ir tiksli) jūs pasidarėte. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2010 04 30, 22:45)
Lietuvoje yra tradicija pasirupinti savo tevais. Taciau ne visu senatve yra vienoda, ne visi turi vienodas galimybes.

Ir vienodas galimybes turėdami (netgi geresnes!), žmonės pasielgia labai skirtingai. Nelygu suvokimas.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 04 30, 23:54)
Kažkokia taikli (ir tiksli) jūs pasidarėte.   rolleyes.gif
Papildyta:

Ir vienodas galimybes turėdami (netgi geresnes!), žmonės pasielgia labai skirtingai. Nelygu suvokimas.

Tai tiesa.

Niekas nenori sunkios ir ilgus metus trunkancios, prie lovos prikausciusios ligos/senatves. Sunku ir zmogui, sunku ir slauganciam. Manau, kad turetu buti daugiau skiriama demesio senuku prieziurai ir is valdzios puses. Kad zmones neprarastu orumo. Juk yra labai daug galimybiu, kaip palengvinti senatve Lietuvoje. Elementarus elektriniai vezimeliai, nuvaziavimai nuo saligatvio, nuvaziavimai is laiptines. Ta irengus ir nevaikstantis zmogus butu savarankiskesnis. Nekalbant apie visos buities pritaikyma.Taciau valstybe neprisiima atsakomybes uz nebedarbingus zmones, palikdma juos likimo valiai arba pasiulydama labai skurdzia alternatyva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kam_tai_rupi: 30 balandžio 2010 - 23:06
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2010 04 30, 22:45)

Tevais rupinasi ne tik lietuviai, ta daro visas svietas. Slaugos ar seneliu namai yra taip pat viena is rupinimosi formu. Kas geriau senam zmogui- gulet visa diena namie vienam, kol visi kiti darbe, mokykloj, ar turet aplink save zmones(kad ir svetimus), kurie bus salia reikiamu momentu ir padarys viska kas priklauso? Gerai, jei tas senas zmogus dar pats kazka sugeba, o jei ne? Ir seimos nariams ramiau darbe but, juk maza ka....
O ka daryti, jei senas zmogus savo elgesiu terorizuoja visus artimuosius, kurie del jo daro viska ka gali?
Tik nereikia sakyt, kad visi senukai idealus ir nuostabiai geri. Yra ir kitokiu, ir deja ne taip mazai.

Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 04 30, 22:54)
Kažkokia taikli (ir tiksli) jūs pasidarėte.   rolleyes.gif

Nepasidariau, tokia esu. ax.gif

hi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivinycia: 30 balandžio 2010 - 23:27
QUOTE(daivinycia @ 2010 05 01, 00:20)
Tevais rupinasi ne tik lietuviai, ta daro visas svietas. Slaugos ar seneliu namai yra taip pat viena is rupinimosi formu. Kas geriau senam zmogui- gulet visa diena namie vienam, kol visi kiti darbe, mokykloj, ar turet aplink save zmones(kad ir svetimus), kurie bus salia reikiamu momentu ir padarys viska kas priklauso?  Gerai, jei tas senas zmogus dar pats kazka sugeba, o jei ne? Ir seimos nariams ramiau darbe but, juk maza ka....
O ka daryti, jei senas zmogus savo elgesiu terorizuoja visus artimuosius, kurie del jo daro viska ka gali?
Tik nereikia sakyt, kad visi senukai idealus ir nuostabiai geri. Yra ir kitokiu, ir deja ne taip mazai.

Labai retai ilgai sergantys (gulintys) zmones buna nuostabiai geri. Senatve vargina, todel daznai jie buna irzlus ar priekabus. Mano senelis buvo puikus zmogus. Tikrai labai geras. Taciau paskutiniai menesiai tikrai buvo sunkus.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 04 30, 23:44)
Tėvams mes viduje jaučiamės skolingi - išreiškiame tai garsiai ar bandome neigti.Todėl ir jokia auka čia nėra beprasmė...  wub.gif

Tarp tėvų ir vaikų yra ypatingas ryšys, - gyvenimo tąsos ryšys ir su SKOLA tai neturi nieko bendro. Ir auka, kurią suvokia besiaukojantys, tik sudarko tą ryšį. Auka nepuošia nei tėvų, nei vaikų, įnešdama sąmyšį, nepasitenkinimą ir liūdesį nesvarbu iš kurios pusės. Auka neskatina mylėti (kaip ir skola).
Balta balta labai gražiai apibūdino, kaip galima priimti gyvenimą, kad jis būtų gražus, o ne paaukotas arba praskolintas smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spalvota diena: 01 gegužės 2010 - 10:30
Tik mylėdamas žmogus sugeba aukotis.
Atsakyti
Aš esu už slaugos namus. Kai nebeįmanoma namuose prižiūrėti seno žmogaus tuomet tai geriausia išeitis. (tarkim ligonis nebegali vienas pabūti ilgiau nei valaną..ką tuomet daryti?kai visi šeimos nariai dirba mesti darbus?..o iš ko gyventi?) Ir iš tiesų į šį klausimą/į šią temą gali atsakyti tik tie, kurie jau buvo susidūrę, ar dabar susidūria su šia situacija(ligoto žmogaus slaugimu). Todėl, kad kiekvienas atvejis unikalus ir tik susidūręs su realybe supranti kaip viskas iš tiesų yra sunku.
Mano atveju- metus žmogus buvo slaugomas namuose.. ir mėnesį slaugos namuose... vien todėl, kad jokių sąlygų slaugyti jį namuose nebeturėjome... verysad.gif
Atsakyti
Читаю и охуеваю doh.gif

Ли бо деБилы либо охреневшие-- ВЫ О ЧЕМ ГОВОРИТЕ

Atsakyti