Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių slaugosnamai. Už ar prieš?

Jeigu seneliu namuose dirba kvalifikuoti zmones, namai priziureti, seneliais gerai rupinimasi, tai as uz ax.gif
Atsakyti
as uz seneliu namus kai kitos galimybes jau nebelieka. bet savo mamos ten neleisciau. ten neblogai kol dar pats kazkiek savimi apsirupimi, ar bent dar su proteliu draugauji. bet jei zmogus jau nebeprotauja ir fiziskai sau nebegali padet, tai situacija ne is maloniuju, nes dazniausiai personale pasitaiko darbuotoju, kurie dirba kad tik dirbtu, o jei niekas nemato, tai gali ir nenuprausti ir nepamaitinti, ka jau kalbeti apie bendravima. Aisku, cia gal kaltos tos mazos algos, nera motyvacijos darbuotojams, bet zmogiskumas cia ir nepaskutinej vietoj turet but. zinau ka kalbu, nes pati dirbu ta darba.
Atsakyti
Man teko pasibandyti seneliu namuose Kaune "Seneliu Rojus". Nezinau kaip kituose namuose, bet i siuos savo tevu nei uz ka neatiduociau. Senukai dienomis sedi koridoriuj ant mediniu suolu ir ziuri tv, kitam aukste yra minksti foteliai, bet irgi tik tv sad.gif arba guli lovose. Vaizdas labai liudnas. Dauguma jau gyvena paskutines savo dienas, tie kurie dar judresni ir gyvesni per dienas nieko neveikia. Sveikata, higiena priziurima, seneliai apiprausiami, pamaitinami, pampersai keiciami, bet kas liecia emocini ir psichologini gerbuvi tai jo ten labai mazai, nes tokiems dalykams paprasciausiai nelieka laiko. Dirba 2 sesutes 20ciai seneliu, buna taip, kad dirba 1 sesute, nu kur vienas zmogus viska spes? O darbo juk daug, tik spek suktis. Dar ka pastebejau, kad tie namai triju aukstu, ir tie kurie gyvena treciam aukste, abejoju, ar daznai turi galimybe iseiti pasivaikscioti i lauka. Na vaizdas tikrai labai liudnas buvo, jei jau Seneliu namai tai brangus ir geri, kur suteikiama ne tik reikalingiausia prieziura, bet yra laiko ir zmogui galva paglostyti, pakalbeti su juo, paivaikscioti.
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 01 30, 09:33)
tai  gal nusamdykit koki zmogu ,jei finansai nera problema.

tai dabar dar nereikia, bet gali vieną dieną prireikti, nes visgi močiutei tuoj 78metai, o ir su kraujospūdžiu problemų turi. Tai jai turbūt ir tektų kokią moterį samdyt, kad prižiūrėtų, bet su ja tikrai lengva nebus doh.gif
Atsakyti
Aš tik už prieš.....
Jei leidžia nors mažiausios galimybės gyventi kartu namuose...
Atsakyti
Uz. Jei pati buciau sena, nenoreciau buti nasta savo vaikams nei uz ka. Man tai atrodo auksciausio lygio egoizmas. Vaikai turi teise i savo gyvenima ir jaunyste. Uzsigrauzciau matydama, kaip jie visa laika atiduoda man, neissimiega, vaiksto pajuodusiais paakiais ir gyvena tik rezimu darbas - namai - senuku prieziura - miegas. Jeigu yra galimybe surasti gerus laugos namus, tai tik "uz". Lankyti galima kad ir kasdien juk.
Atsakyti
QUOTE(Fingerprints @ 2013 07 10, 16:20)
Uz. Jei pati buciau sena, nenoreciau buti nasta savo vaikams nei uz ka. Man tai atrodo auksciausio lygio egoizmas. Vaikai turi teise i savo gyvenima ir jaunyste. Uzsigrauzciau matydama, kaip jie visa laika atiduoda man, neissimiega, vaiksto pajuodusiais paakiais ir gyvena tik rezimu darbas - namai - senuku prieziura - miegas. Jeigu yra galimybe surasti gerus laugos namus, tai tik "uz". Lankyti galima kad ir kasdien juk.

O Jūs tėtį ar mamą turit? Kokie yra ''geri'' senelių namai? Tokie pat , kaip ir valdiški, tik pinigai didesni.
Aš prieš. Todėl, ,kad tėvai davė mums gyvenimą, mūsų vaikystėje taip pat neatidavė nei į vaikų namus nei į kokį internatą(nors gal nuo bemiegių naktų mūsų mamos taip pat pavarkdavo, nes nedamiegodavo), jei reikia prižiūrėt - tokia dalia. Indijoje ir kituose tautose seni žmonės labai gerbiami. Ten kaip tokių senelių namų išvis nėra.
Man senelių namai asocijuojasi su kažkuo negero, juk gyveno žmogus, dirbo, namus savo turėjo, o čia paima(savaime suprantama, kad tada, kada yra blogai) ir atiduoda.. Ten blogai, senukams liūdna, tipo ligopninė, na ir kas, kad lanko?..... Nepykit, bet tokia nuomonė vyrauja apie slaugos namus ir senelių namus ne pas mane vieną.
Žinot, kodėl mes galvojam, kad gmes saqvo vaikams nebūtumėm našta, kad atiduotų į senelių namus? Kad ramiau dabar gyventi būtų. Nei vienas mes nežinom kokie mes būsim senatvėj, kokiom ligom sirgsim, o kad kiekvienas norim savom kojom ir protu gyvenimą pabaigt, dabar tikrai visi žinom, bet kaip bus su mūsų ta senatve - niekas nežinom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 10 liepos 2013 - 22:57
QUOTE(cambala @ 2013 07 10, 23:50)
O Jūs tėtį ar mamą turit? Kokie yra ''geri'' senelių namai? Tokie pat , kaip ir valdiški, tik pinigai didesni.
Aš prieš. Todėl, ,kad tėvai davė mums gyvenimą, mūsų vaikystėje taip pat neatidavė nei į vaikų namus nei į kokį internatą(nors gal nuo bemiegių naktų mūsų mamos taip pat pavarkdavo, nes nedamiegodavo), jei reikia prižiūrėt - tokia dalia. Indijoje ir kituose tautose seni žmonės labai gerbiami. Ten kaip tokių senelių namų išvis nėra.
Man senelių namai asocijuojasi su kažkuo negero, juk gyveno žmogus, dirbo, namus savo turėjo, o čia paima(savaime suprantama, kad tada, kada yra blogai) ir atiduoda, kad kur tik greičiau numirt... Nepykit, bet tokia nuomonė vyrauja apie slaugos namus ir senelių namus ne pas mane vieną.

Zinoma, kad turiu ir teti, ir mama. Ir tokia pati mano tevu nuomone. Tiesa, ten kur gyvenu as, o tai yra Norvegija, kai kurie globos namai panasesni i kurortus nei i tai, ka jus pasakojate. Sutinku, kad dauguma globos namu Lietuvoje apverktinos bukles ir savo tevu i tokius namus nenoreciau isleisti. Bet tai jau paminejau ir savo komentare.
Su vyru patys auginam vaikus. Esam dar gana jauni, bet kartais pasnekam ir tokiom "nemaloniom" temom. Mes duodame savo vaikams kas geriausia, bet nei vienas nenorime pasene tapti jiems nasta. Jie mums nera nieko skolingi. Mano vyras kuri laika kelis kartus per savaite dirbo gydytoju vienoje is globos istaigu Norvegijoje, siuo metu dirba klinikose. Is to laiko atsimenu, kad tai, ka tuomet pamaciau, mane sokiravo grazia prasme. Gyvena senuciukai, bendrauja vieni su kitai\s, lanko proceduras, kas labiau pajuda - dar ir paplaukioja baseine, pasimankstina, ziuri kina, zaidzia stalo zaidimus, siuvineja, mezga, su jais bendrauja psichologai. Vaikai ju nepamirsta ir lanko, su vaiku seimomis ir anukais jie kartais leidzia savaitgalius. Grazu ziureti. Ar vaikai galetu suteikti tokia prieziura namuose? Man atrodo, kad vienareiksmiskai ne. Ar as noreciau, kad mano vienas is vaiku del manes negaletu dirbti arba neissimiegojes, pajuodusiais paakiais sokinetu aplink mane? Ne. As noriu laimes savo vaikams ir geriau jau gyvensiu namuose su kitais senuciukais, leisiu ten paskutines savo gyvenimo dienas, bendrausiu su bendraamziais negu kad kankinsiu savo vaikus.
Velgi pabreziu, kad kalbu apie padorius globos namus, su profesionalia prieziura ir laisvalaikiu. Tai, kokie namai dazniausiai yra Lietuvoj, as net nevadinu globos namais. Tai labiau primena kalejima. Bet tai, kad si sistema Lt neisvystyta, nereiskia, kad ji is principo bloga kaip tokia apskritai. Pasaulyje tai iprasta praktika, globos namu sistema issivysciusiose salyse isvystyta ir suteikiama profesionali prieziura, uztikrinamas bendravimas, laisvalaikis. Manau, kad po kokiu 20 metu ir Lietuvoje rasis daugiau panasaus lygio istaigu. Kol kas yra tik daigeliai. Tokiuose namuose atejus laikui noretu gyventi ir mano tevai, ir mes su vyru, kai pasensim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fingerprints: 10 liepos 2013 - 23:14
Na tai ir aišku, kad jūs kalbate apie išsivysčiusias šalis, o aš apie Lietuvą.
Bet teko lankyti seną giminaitę Vokietijos senelių namuose. Taip, sąlygos idealios, vaikai lanko, bet ta bobulė vis klausinėja apie savo senus namus.. Ji supranta, kad yra sena, kad nebegali savim pasirūpinti, kad vaikams našta. Tai va tokiu būdu ir gyvena tuose senelių namuose. Bet tikrai ne todėl, kad ji to nori. Todėl, kad taip susiklostė aplinkybės.
Atsakyti
Tik už, ir dėl daugelio priežasčių. Pirma, pačiam žmogui geriau - visą parą medikai šalia, žmogus gali pabendrauti su tokiais, kaip jis pats, jam bus nenuobodu, negu kad ir savo namuose visa diena būti vienam. Taip pat manau nedera tokio slaugos svorio užkrauti ant darbingų ir savo gyvenimą turinčių artimųjų, vaikų, anūkų - jiems reikia savo gyvenimą statyti, o ne kažkieno seno gyvenimo griūvėsius taisinėti.
Atsakyti
http://www.immobilie...heit/index.html

va situose lankiausi prie menesi....jau dabar galeciau kraustytis...
Atsakyti
Tik tuo atveju kai nebera visiskai jokios kitos iseities.
Vienos raso, kad nenori buti nasta. O galit pagalvoti, kad kankiniesi visas dienas tiek moraliskai tiek fiziskai? Ne uz ka nenoreciau ten atsidurti. Geriau iteisintu eutonazija.
Priziuredama artima ligoni, kiekviena diena (be iseiginiu) nuo ryto iki nakties praleidau tenais. Tikrai prisiziurejau siaubu, o sedejau ir ziurejau pati butent del ten esanciu "profesionalu".... Nors is dalies suprantu ir ju sunku darba. Tikrai galiu teigti, kad ligoniai, kuriais labai rupinosi artimieji, buvo ramesni ir sveikesni. Butent rupinosi, o ne ateidavo aplankyti ir atnesti begale nesveiku jogurtu, kurie dasiede ne vienam..
Atsakyti