Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių slaugosnamai. Už ar prieš?

Puiki mintis,bet seneliai labai prilipe prie aplinkos,tai gal geriau slaugiu agentura kurti
Atsakyti
QUOTE(Pika0000 @ 2013 01 03, 15:36)
O jei butu seneliu darzelis, ryte nuvezei vakare parvezei, kaip manote ar seneliai lankytu. Dirbu seneliu namuose, ir svartome apie tokia idėja.Prašau parasykite į AZ,ACIU VISOMS.

As ta minti kaip verslo ideja gvildenau jau pries 5 metus. Man patiko tokia ideja Norvegijoje, kai normali seima pasikrauna i masina vaikus, senelius ir vaziuodami i darba visus nuveza ten, kur reikia, o grizdami pasiima atgal. Deja, Lietuvoje tai igyvendinti yra be prosvaizciu, pirmiausia, reikia buti milijonierium, kad irengti patalpas miesto centre, pritaikytas seneliams. Juk ne paslaptis, kad vaikams keliami mazesni reikalavimai nei seneliams, jiems nereikia nei spec.keltuku, jie gali isikurti ir antrame/treciame aukste, o seneliu darzeliui reikia butinai pirmo auksto, negalimi jokie slenksciai, nes retas, normaliai vaiksciojantis senelis paliks savo ar vaiku namus ir vaziuos kazkur visai dienai, jei tik dar kiek paeina savaime, be lazdu ar be vezimelio. Turi buti spec.lovos su visokiais keltukais, nes seneliai-tai ne vaikai, kad jiems lova sustumei ar istraukei, jie sunkiai i ta lova atsigula, dar sunkiau atsikelia. Seneliams ir spec.wc turi buti, kaip neigaliesiems kad irengiami-platus ir su laikikliais visokiais, tuo paciu reikia susitaikyti su ta mintimi, kad reiks ir sauskelniu, o kai kurie seneliai piktybiskai ju nededa ir drebia ten, kur sedi tuo metu doh.gif
Zodziu, irengti vaiku darzeli daug maziau reikalavimu ir trigubai maziau darbo veliau, tuos vaikus priziurint.

Mano mociute siuo metu irgi guli slaugos namuose, tad supratau viena, kad ideja apie seneliu darzeli isnyko kaip dumas... Jie turi ten gyventi su med.personalo prieziura, juos ten slaugytojos ir prausia, ir varto, ir sodina, ir masazuoja, ir krauja ima, vaistus skiria. Nereikia jiems veiklos jokios kulturines schmoll.gif Tiems, kam reikia-dar namuose puikiai sedi ir savaime susitvarko, o tokius, kuriuos jau baisu vienus namuose palikti-joks seneliu darzelis negelbes, nes jiems reikalinga prieziura istisa para.
Atsakyti
MANO MOCIUTE SIUO METU slAUGOS NAMUOSE,NA TEN KUR 4 menesius laiko,tai namuose karas,mama sake nei uz ka jos nepriims namo,nes tevas jos tikrai neziures,o mama jos tvarkyti irgi nesiruosia,nes jai ji niekas,na svelniai tariant nemego mamos jinai,bet ir musu su broliu nemego,tik rupininosi,kad jos brangaus sunelio niekas neskriaustu,mama sako,kad jei uzsinores i dangu,tai pasiims svetima mociute globot,kuri jai neprisiko i dusia,kazin kaip cia baigsis,turbut mama nenusileis.
prsiiminiau pavyzdi,kai brolis gime,jinai neatnese nieko jam,nei mamai,bet tevui padovanojo kostiuma ir batus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perkunkieme: 04 sausio 2013 - 09:08
QUOTE(perkunkieme @ 2013 01 04, 10:07)
MANO MOCIUTE SIUO METU slAUGOS NAMUOSE,NA TEN KUR  4 menesius laiko,tai namuose karas,mama sake nei uz ka jos nepriims namo,nes tevas jos tikrai neziures,o mama jos tvarkyti irgi nesiruosia,nes jai ji niekas,na svelniai tariant nemego mamos  jinai,bet ir musu su broliu nemego,tik rupininosi,kad jos brangaus sunelio niekas neskriaustu,mama sako,kad jei uzsinores i dangu,tai pasiims svetima mociute globot,kuri jai neprisiko i dusia,kazin kaip cia baigsis,turbut mama nenusileis.
prsiiminiau pavyzdi,kai brolis gime,jinai neatnese nieko jam,nei mamai,bet tevui padovanojo kostiuma ir batus.

visokiu zmoniu buna, as laikausi poziurio,kaip pasiklosi taip ismiegosi, jei sikai kitam i dusia, nesitikek,kad jis to paties nedarys.
Atsakyti
labai rimtas klausimas, į kurį atsakymo vieno nebus
Pasukčiau diskusiją kita linkme: o kaip su tuo antru atsuktu žandu tokiais atvejais?
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2013 01 04, 11:59)
labai rimtas klausimas, į kurį atsakymo vieno nebus
Pasukčiau diskusiją kita linkme: o kaip su tuo antru atsuktu žandu tokiais atvejais?

Pas mus visuomenėje "žando atsukimas" yra suprantamas neteisingai, visiškai iškreipiant krikščioniškąją sampratą.
http://www.onegodfai...p...hp?f=6&t=20

O kaip JŪS suprantate "atsukti kitą žandą"?
Ar skriaudėjo nuskriaustasis turi nuolankiai leistis skriaudžiamas toliau?
Ar tas posakis sietųsi su posakiu "duok durniui kelią"?
Ar tai reikštų, kad į smurtą negalima atsakyti smurtu, ir skriaudėjui turi būti atlyginta pagal įstatymą?
Ar dar kaip nors kitaip?
Atsakyti
MANO MOCIUTE SIUO METU slAUGOS NAMUOSE,NA TEN KUR  4 menesius laiko,tai namuose karas,mama sake nei uz ka jos nepriims namo,nes tevas jos tikrai neziures,o mama jos tvarkyti irgi nesiruosia,nes jai ji niekas,na svelniai tariant nemego mamos  jinai,bet ir musu su broliu nemego,tik rupininosi,kad jos brangaus sunelio niekas neskriaustu,mama sako,kad jei uzsinores i dangu,tai pasiims svetima mociute globot,kuri jai neprisiko i dusia,kazin kaip cia baigsis,turbut mama nenusileis.

Čia yra gyvenimas verysad.gif mano močiutės sesuo irgi žiauriai nemėgo savo marčios,tai kaip čia švelniau išsireiškus g.gif supuvo ant patalo.Bet koks ten patalas,migis be patalynės,užrakintos durys.Bet kaip sako,lazda turi ir antrą galą,jau matau savo dėdienės senatvę,nes martelę gavo tai oho-ho.Šiaip tai labai sunku diskutuot apie tokius dalykus,tikri vaikai nenori savo tėvų slaugyt,o čia marti,kai pagalvoji,jai viską kuopt,plaut,negi sūnus tvarkys verysad.gif
Atsakyti

Kadangi labai puikiai žinau, kas yra slaugyti seną žmogų, tai teisti jūsų mamos, manau, niekas negali. Slauga - tai beprotiškai sunkus fizinis ir neapsakomai sunkus psichiškai darbas, savo jokio laisvalaikio neturėjimas, negali atsipalaiduoti net nakties metu, nemažai slaugančių moterų turi didesnę ar mažesnę depresiją... Nespauskit mamos dėl močiutės slaugymo, ji turi teisę gyventi savo gyvenimą ir daryti pati sprendimus
Atsakyti
jau as tai tikrai nespaudziu,tiesa sakant man visiskai vienodai,na gal tevo gal gaila,nes tevus as myliu abu.bet kazkaip as niekada nejauciau ,kad turiu mociute,jei kartais atvaziuodavo,tai vis kabinedavosi prie visko,arba iskepdavo blynu ir pasakodavo kokius brangius blynus iskepe,net 2 kiausinius imuse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 01 05, 16:10)
jau as tai tikrai nespaudziu,tiesa sakant man visiskai vienodai,na gal tevo gal gaila,nes tevus as myliu abu.

O del ko tevo gailit? Gi jis nieko nedaro ir nedarys. Ar del to, kad jo zmona nesutinka jo motinai uzpakalio sluostyt?
Atsakyti
gaila,kad nervinasi,laksto ten pas ja,nezino kaip atsikalbet,viska nesa,tempia,ko ji tik uzsimano,pvz,kazkam atnese neikro zuikio,ir as noriu,tas is karto lekia perka,tempia,o kortele mociutes tai pas jo sese,ji vis aiskina,kad ji pinigus daktarams nesa,bet mama tai juokiasi,sako gal perveda internetu,nes jau pora menesiu nosies ten nekiso.gaila todel,kad jis mano tevas,jis jauciasi nelaimingas ir man del to nesmagu,nors mamos dar labiau gaila smile.gif
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 01 05, 16:44)

sakyciau, kad elgiasi kaip normalus sunus.
Atsakyti