QUOTE(Alija @ 2006 07 18, 22:54)
Mano vardas nėra Tamsta, nereikia į mane taip kreiptis (kaip ir brangioji, gerbemoji ar kitais pašaipiais kreipiniais).
Nuo kada "Tamsta, brangioji, gerbiamoji" lietuvių kalboje tapo pašaipiais kreipiniais?
Kokie tada yra mandagūs kreipiniai? Kaip tada vertinti kreipinius "vištele", "gaga", "žąsie"?
O dėl valios... Kiek savižudžių, jau perpjovę riešus ar dar ką pasidarę ieško pagalbos ir skambina greitajai ar giminaičiams, nors rodos ką tik mirt buvo jų valia. Dabar, budama sveiko proto, tu sakai kad tavo valia tokia, bet ar tu tikra, kad tą dieną, kai sveiko proto nebebusi, tu galvosi taip pat? Kad neverksi dėl namų, iš kurių tave gal teks vilkt prievarta (sveiko proto tai jau nebebusi)? Kaip tokių atveju turi pasielgt tavo sūnus? Kurios valios jis turi klausyt? Tik tiek ir norėjau pasakyt. Kad tai, kad dabar tu nori taip, dar nereiškia kad tai dienai išaušus tu nenorėsi kitaip, nes, dėja, už savo protą ir elgesį senatvėje niekas negali garantuot.
Ačiū, kad atkreipei dėmesį į tą aplinkybę, jog žmogus, netekęs proto, gali keisti sprendimus. Šitą dalyką sūnui taip pat reikės patikslinti ir išaiškinti. Faktiškai tuos dalykus reikia išsiaiškinti ir sutvarkyti dar esant sveikam protui. Reikėtų nuvažiuoti į senelių namus ir išsiaiškinti, ar galėčiau su jais sudaryti sutartį, vienžo, pasirūpinti teisiniais dalykais, kad atėjus laikui, būčiau ten. Kita vertus, kalbant apie gyvenamąją vietą, kadangi sūnus tikrai gyvens ne pas mane (nes jis jau dabar gyvena atskirai), tai man esant nesveikam protui, būtų jokio skirtumo - ar jis vežtų mane pas save, ar į senelių namus. Fiksuočiau tik, kad veža iš namų. O paskui bausčiausi sugrįžt "Namo", turėtų sūnus su šeimyna mane gaudyti, nuo turėklų irgi balkonų nurankioti, degtukus slėpti, dujas užsukinėti ir t.t. Kodėl turėčiau jam užkrauti šitą vargą? Kodėl jis ar jo žmona (jei jis tokią turės) turės gyventi įtampoje, kad neišeičiau, nepaklysčiau, nesupleškinčiau namų, neiššokčiau per balkoną? Manau, kad tai irgi mano sąžinės reikalas neužversti sūnui tokios atsakomybės. Lai savo vaikus kada nors ramiai auginasi ir juos prižiūri.
Ramunitai
Galbūt Antavilių senelių namai?