neperskaičiau visko, bet štai mano nuomonė.
UŽ
1) dėl medicininės priežiūros. jei žmogaus sveikata tokia, kad pagalbos gali prireikt bet kuriuo momentu, tai slaugos namai yra optimaliausias variantas.
2) vaikai turi savo gyvenimus. taigi patys turi ir dirbt, ir savo vaikus išlaikyt ir jais rūpintis. kaip jiems patapt slaugos darbuotojais? čia prie to, jei reikalinga nuolatinė priežiūra.
PRIEŠ
1) psichologinė atmosfera. kad ir koks ten komfortas būtų sukurtas, visvien tokia vieta dvelkia tiktai gyvenimo pabaiga.
2) "ką žmonės pasakys". deja, pas mus įsišaknijęs tas neigiamas požiūris, kad jei atsiduria žmogus slaugos namuose, tai vadinasi vaikai beširdžiai. tai irgi stipriai kerta per psichiką.
QUOTE(Dios @ 2007 02 07, 23:14)
neperskaičiau visko, bet štai mano nuomonė.
UŽ
1) dėl medicininės priežiūros. jei žmogaus sveikata tokia, kad pagalbos gali prireikt bet kuriuo momentu, tai slaugos namai yra optimaliausias variantas.
2) vaikai turi savo gyvenimus. taigi patys turi ir dirbt, ir savo vaikus išlaikyt ir jais rūpintis. kaip jiems patapt slaugos darbuotojais? čia prie to, jei reikalinga nuolatinė priežiūra.
PRIEŠ
1) psichologinė atmosfera. kad ir koks ten komfortas būtų sukurtas, visvien tokia vieta dvelkia tiktai gyvenimo pabaiga.
2) "ką žmonės pasakys". deja, pas mus įsišaknijęs tas neigiamas požiūris, kad jei atsiduria žmogus slaugos namuose, tai vadinasi vaikai beširdžiai. tai irgi stipriai kerta per psichiką.
UŽ
PRIEŠ
Bet kaip paskui kerta per psichika dar kitiems, kai nuo slaugymo pats ligonis tikras patampi nuo pastovios itampos streso ir t.t.
As tik uz, nes tenka jau beveik metai priziute senele, kuri yra beveik gulinti. toks zmogus labai pririsa tiek fiziskai tiek emociskai. turi derinti prieziura su darbu, jokio asmeninio gyvenimo. Fizinis nuovargis, o apie psichini visai tyliu. Ir jai ne kas buna viena kai iseinam i darbus, ji beveik apako, tai vienintele pramoga tik radija. o seneliu ar slaugos namuose, gautu pastove med prieziura, panasaus amziaus zmones, su kuriais galetu bendrauti. Ir nebutu niekam nasta. Nes per visa laika kai priziurim jau patiems stogas vaziuoja
As "UZ"- kartais geriau buti juose priziurimam, tureti su kuo pabendrauti, nei sedeti namie vienam, tarp keturiu sienu ir bijoti numirti, nes niekas neras...
Kažkada su mama bešnekėdamos apie viską ir apie nieką buvom palietę temą apie senelių namus. Mudvi esam slaugę savo babytę (mamos mamą) kuri su mumis gyveno iki mirties. Tai mano mamulė griežtai pareiškė, kad nenorėtų būti man našta ir daug mieliau gyventų senelių namuose. Juk tėvų atidavimas į senelių namus dar nereiškia, kad tu jų nemyli ir jais nesirūpini. Jeigu mamo mama taptų ligota jai gali prireikti daug dėmesio ir rūpesčio. O jei aš dirbčiau taip kaip dabar,
daug dėmsio skirti negalėčiau, nes dirbu tikrai daug
Vadinasi tektų rinktis ar mama, ar darbas
Jei atsisakyčiau darbo, pajamos labai labai sumažėtų ir savo sergančiai mamai negalėčiau nupirkti nei geresnio maisto, nei brangesnių vaistų, nei vitaminų... Vadinasi senelių namai tikrai neblogas dalykas, nes ir medikai ja pasirūpintų, ir vienai netektų visos dienos namie praleisti su sienom kalbantis, ir etc. Tik kaip Dios minėjo, ką žmonės pasakys
O man nusispjauti, daug svarbiau, kad mano mama būtų tinkamai pasirūpinta. Nors aišku pirštais badytų daug kas... taigi su mama kazip ir išku, bet yra kitas galvos skausmas, jos sesuo. Buvo ji per šv. Kalėdas susirgus stipriai. Slaugėm mes ją ligoninėj
Neįsivazduoju kaip teks ja rūpintis kai ji rimtai susirgs ir reiks nuolatinės priežiūros
Be galo sunkaus charakterio žmogus. Gal todėl, kad gyvenimas nelepino (ji našlė, be to palaidojus vienturtę dukrą). Nekalbu apie tai, kaip ji šokdino mano mamulę, savo seserį. Verkdavo mama parėjus namo. Kaip ji elgėsi su palatos kaimynėm
Pateiksiu pora jos sparntuotų frazių: "tu jau senai vėžiu sergi, bet aš gal už tave anksčiau numirsiu", "tai, tau vis tiek vėžys, koks tau skirtumas, prašinėji čia"
Na taip, tos kaimynės tikrai labai sunkiai sirgo, bet... Tai kaip tokį ligonį kaip mano tetulė reiks slaugyti?????? o ji tai nei į slaugos ligoninę, nei senelių namus neis... Taip ir terorizuos mano mamą
daug dėmsio skirti negalėčiau, nes dirbu tikrai daug
Acha, tas terorizavimas tikrai baisus dalykas, ati ir eina per smegenis karts nuo karto, bet manau musu visuomeneje turetu kazkada keitis poziuris i seneliu namus, pamenu kaip dar visai nesenais laikais kalbedavo kad sarvoti lavona tik namie o ne kur laidotuviu namuose, kaip tipo zmogus turi savo busta ir i kelione iseina is svetimu o ne is savo namu?Tai tos mociutes taip ir burbedavo ale dabar jau manau kad nebeburba jau ir ju poziuris pasikeite, tai gal taip atsitiks ir su seneliu namais?
Sveikos,
Aš norėjau paklaust:tos,kurios UŽ,ar esat buvusios senelių namuose ar kad ir slaugos ligoninėje?
Jei esat buvę ir manot,kad ten gerai,tada-gerai....
Man asmeniškai nieko nėra baisiau už tas įstaigas....
Nei pati ten atsidurt norėčiau,nei ką iš savo artimųjų paguldyt...
Su sunkiais ligoniais esu susidūrus....Žinau ką tai reiškia....
Aš gyvenu tuo principu,kad lazda turi 2 galus. Šiandien tu atsisakai vargo,o po 20m. ir tavęs atsisakys...O kam vargt? Jei yra senelių namai, prieglaudos ir t.t....
Va mamos kažkodėl niekad neatsisako savo sunkiai sergančių vaikų,pažiūrėkit ir per teliką kiek parodo...Visko atsisako dėl jų...O vaikai dėl tėvų dar galvoja....
Asmeninis gyvenimas pirmiau už viską
Čia mano nuomonė.
Aš norėjau paklaust:tos,kurios UŽ,ar esat buvusios senelių namuose ar kad ir slaugos ligoninėje?
Aš gyvenu tuo principu,kad lazda turi 2 galus. Šiandien tu atsisakai vargo,o po 20m. ir tavęs atsisakys...O kam vargt? Jei yra senelių namai, prieglaudos ir t.t....
Va mamos kažkodėl niekad neatsisako savo sunkiai sergančių vaikų,pažiūrėkit ir per teliką kiek parodo...Visko atsisako dėl jų...O vaikai dėl tėvų dar galvoja....
Čia mano nuomonė.
QUOTE(-ELI- @ 2007 02 08, 13:50)
Šiandien tu atsisakai vargo,o po 20m. ir tavęs atsisakys...O kam vargt? Jei yra senelių namai, prieglaudos ir t.t....
va apie tai ir tema...... niekas nenori savo vaikams uzkrauti rupesciu.....
QUOTE(-ELI- @ 2007 02 08, 14:50)
Sveikos,
Čia mano nuomonė.
Čia mano nuomonė.
as tik norejau paklausti taves ka reiskia tavo sakinys "Su sunkiais ligoniais esu susidūrus....Žinau ką tai reiškia...."..esi slaugiusi ant patalo gulinti zmogu?
mano mama po insulto-nevaiksto, nekalba, nesedi....trys metai jau....
mes su sese ja priziurim, bet kelis menesiu per metus atiduodam i reabilitacija.. ir ne tam kad tiketumemes jog ten jai kazka pagelbes,o tiesiog tam kad pailsetume.. gal tai ir egoistiska taciau as turiu du vaikus, sesuo taip pat.. ir turint toki ligoni ne tai kad pavargsti ir moraliskai ir fiziskai bet lieka nuskriausti ir tie kurie yra salia..
ir as tikrai esu uz slaugos namus. tik viena beda kad lietuvoje dar nera aukstos klases tokiu istaigu....
QUOTE(-ELI- @ 2007 02 08, 13:50)
Ir aš taip galvoju, kad mano mama ir yra mano asmeninis gyvenimas jeigu jai reikia padėti. Kaip ir jos vaikai jai- asmeninis gyvenimas.
Savo tėvus senelių namuose apgyvendinčiau tik jiems reikalaujant arba kai reikia nuolatinės ypatingos priežiūros. Ir nesuprantu kaip galima atsisakyti tų dienų, valandų kol jie dar su mumis.
QUOTE(-ELI- @ 2007 02 08, 15:50)
Sveikos,
Čia mano nuomonė.
Čia mano nuomonė.
Mano močiutė gulėjo slaugos ligoninėje, po insulto, priedo jai alzhaimeris
Bet į senelių namus neatiduodi tėvų todėl, kad nenori jais rūpintis. O tam, kad sergančiam žmogui reikia nuolatinės priežiūros ir ten būtų daug geriau nei vienam namie. Aš pati dar neištekėjusi, darau karjerą, važinėju į komadiruotes. Tai jeigu aš kokiai savaitei išvažiuosiu iš namų tai kas pasirūpintų mano sergančia mama??? Kas paduotų jai atsigerti, kas pasirūpintų, kad ji pavalgytų ir laiku išgertų vaistus??? Jei ji gyvens senelių namose bent jau būsiu tikra, kad ji visa tai gauna.
Be jokos abejonės būna vaikų, kurie vos tik sulaukia, kol seni tėvai jiems perrašo butus, namus iškart išgrūda juos į senelių namus ir pamiršta. va čia tai baisu
QUOTE(Ketob @ 2006 07 18, 15:58)
Butu idomu isgirsti ir jusu nuomone ne tik konkreciai apie sita situacija, bet aplamai?
Norejau daug papasakoti, jai ka neaiskei parasiau klauskite.
Norejau daug papasakoti, jai ka neaiskei parasiau klauskite.
As tik uz seneliu namus.Smeizia tik tas,kas nezino kokios salygos ten sudarytos,ir kokie pinigai yra mokami uz tai.
Mano drauges mociute pakankamai jauna,bet serga skleroze,prasidejes jau alzhaimeris.Ja 4 metus slauge vienas sunus,dabar atejo eile kito(drauges tevui)parsiveze jie ja pas save,bet visi dirba,tevai turi savo parduotuve ir bara,ten patys dirba,anukes taip pat dirba,viena savo kirpykla turi,kita barmene dirba...Viskas ant marcios galvos(mano drauges mamos).Mociute nieko neatsimena,neatsimena kad ka tik valge,maunasi trys poras kelniu,sukuoja savo slepetes,nusisneka ir t.t....Tevai dabar stovi eilei kad ja i seneliu prieglauda atiduot.ten vis del to visos salygos yra sudarytos,prieziura,maistas,kinas.......beto juk neistremia visam laikui,gales per sventes atsivest....kai apie tai suzinojo gimine ir aplinkiniai eme apkalbinet ir smerkt,bet jie juk net nezino kas ten ir kaip,kokie pinigai yra mokami uz prieziura,kokios geros salygos....
zinoma kitas reikalas kai senyvas zmogus dar gali save priziuret...bet siuo atveju kai ziuret nera kam,ir kai ten prieziura bus tikrai gera,kodel gi ne.nes dabar ji atima visa laika is sunaus ir marcios,beto nieko nesupranta,nesiorentuoja patalpoi,nieko netapazysta,100 kartu per diena klausia kur ji,kas ji,kas visi kiti?.......manau jai ten tikrai geriau bus.
Savo tevus priziuresiu kiek galesiu,bet jei atsitiks taip kad nores patys,ar sirgs tokia liga ir nebus salygu priziuret,kodel gi ne?...
Cia kiekvieno asmeninis reikala,juk nevisada yra siunciami ten is blogos valios,atvirksciai,kartais jiems ten geriau nei namie.