Įkraunama...
Įkraunama...

Ryžių patiekalai!

QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 13, 13:13)
Neseniai vienam restorane teko ragauti skanu ryziu garnyra thumbup.gif .Tiksliai nezinau visu sudedamuju daliu,bet ryziai buvo sumaisyti su zaliais zirneliais,virtom morkom ir razinom.Toks garnyras buvo duotas prie keptos lasisos,bet manau,kad ir prie vistienos labai tiktu.

As panasiai darau ryzius garnyrui, kad greiciau butu perku zirnelius ir morkytes saldytus, pakepinu svoguna, sudedu zirnelius ir morkytes, dar pakepinu ir viska sumaisau su ryziais, kartai dedu ir daugiau saldytu darzoviu, kalafioru, brokoliu, labai skanus garnyras, ji visalaika darau prie zuvies. thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas mokat pagaminti tokią ryžių piurė, kur būna pirkti indeliuose parduotuvėse su vanile, braškėmis berods, papajom? "Labas rytas" atrodo vadinas. Rodos ten viskas elementaru: ryžiai, pienas, grietinėlė, nu bet neišeina man ji tokia skani...
Atsakyti
Na as is ryziu daznaiusiai gaminu plova ir kotletus su ryziais kepu.Daznai prie zuvies ar saslyku prisikandam ryzius.Dazniausiai juos maisau su saldytom darzovem,kazkur valgius buvau ir su krabu lazdelem ir lydytu suriu,bet tiksliai nzn kaip gaminti.Gal kuri taip darot?pasidalinkit savo receptuku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 02 02, 00:28)
Na as is ryziu daznaiusiai gaminu plova ir kotletus su ryziais kepu.Daznai prie zuvies ar saslyku prisikandam ryzius.Dazniausiai juos maisau su saldytom darzovem,kazkur valgius buvau ir su krabu lazdelem ir lydytu suriu,bet tiksliai nzn kaip gaminti.Gal kuri taip darot?pasidalinkit savo receptuku blush2.gif


Nežinau, ar būtent tokį ryžių-krabų lazdelių-sūrio apkepiuką valgei, bet galiu pasidalinti idėja, kokį pati labai mėgstu thumbup.gif Paprasčiausiai išverdu pasūdytam vandeny ryžius, palaukiu, kol išbrinks. Tada juos sudedu į kepimo indelius (darau porcijiniuose indeliuose, nes šito apkepiuko nepapjaustysi, lieka ryžiai birūs). Pabarstau prieskoniais, žalumynais, paskleidžiu sluoksniuką smulkinto svogūniuko. Ir ant viršaus tvarkingai išdėlioju supjaustytų krabų lazdelių griežinėlius. Viską apibarstau tarkuotu fermentiniu sūriu ir kišu į orkaitę keliom minutėm, kol sūris išsilydys. Tikrai niam niam! mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wild Flower: 19 vasario 2008 - 21:29
Gal kas žinote kokį receptą iš virtų ryžių? Priviriau per daug, gaila išmesti.
Atsakyti
Šiandien pirmą kartą gyvenime gaminau rissoto. Skonis dieviškas wub.gif
Ryt darysiu vėl biggrin.gif
Receptas: http://www.skaniai.l...ausias-risotto/
user posted image
Atsakyti
sveikos,

aš tą RYTO ryžių košę darau panašiai kaip bea recepte, tik - zepterio puode (man labai patogu, nes jis storapadis), labai skanu su apvaliais ryžiais, bet jie verda ilgiau nei ilgieji. Kad būtų paprasčiau (mažiau maišymo) - pirmiausia išverdu paprastai (piene su vandeniu, jei nelabai daug pieno turiu), o paskui jau gaminu košę, t.y. dapilu riebaus pieno ar liesesnio + grietinėlė, dedu vanilinio cukraus, šaukštą medaus, plautų razinų ir verdu jau tirštą kvepiančią košę (puodą uždengiu, dažnokai pamaišau, jei laikysit atidengtą - vanduo greit išgaruos ir ims svilti, kol ryžiai dar nepavirto koše, turi atsirasti toks, kaip pavadinti ryžių ir pieno "glitimas"). Jei ryžiai jums dar nepakankamai "sukošėjo", o ėmė svilti - įpilkit truputį pienuko.
Tai mano vienintelė valgoma košė, tiesa, gamyba laiko užima, bet galima išsivirti daugiau ir valgyti bent dvi dienas.
Skaniausia pravėsusi, galima dar pabarstyti trupučiu cinamono. jau seilė ėmė varvėti tongue.gif ....
Atsakyti
Kai išbandžiau šį recepta, kitaip ryžių jau nebegaminu. Anksčiau virdavau maišeliuose, bet ten jie sulimpa ir gaunasi visai neskanūs.

1.Maišelis ryžių (aš mėgstu ilgagrūdžius ).
Truputį sviestuko, 500ml. vandens, 25ml. brendžio,svogūnas, kubelis bet kokio sultinio, fermentinio sūrio.

Svogūną supjaustom ir kepam ant sviesto, kol jis suminkštėja, tada supilam ryžius ir truputį apkepam, supilam brendį ir maišant laukiam kol išgaruos, dabar pilam vandenį(karštą) su jame ištirpintu kubeliu sultinio ir verdame viską 20min.(arba kol išvirs vanduo). Baigus virti užsitarkuojam sūrio išsimaišom ir skanaus!

Tinka prie mėsiškų patiekalų. Dažniausiai aš nededu nei brendžio, nei sūrio, bet skonis nei kiek nesuprasteja. smile.gif
Atsakyti
Ryžių maltiniai.
Šis receptas tinka tuomet,kai lieka ryžių košės.
Jam mums reikės graikinių riešutų,fermentinio sūrio, pomidorų tyrės,džiuvėsėlių druskos prieskonių[kokius mėgstate} ,pora kiaušinių.
Graikinius riešutus kartu sutrinti,galima sumalti{bet iš riešutų išsiskiria aliejus,ant mėsmalės}ir jie lieka sausi,bet iš bėdos galima malti,sisutarkuoti galima sūrį
Įdėti likusius ingridijantus,formuoti maltinius,apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti iš abiejų pusių.Galima kepti aliejuje su sviestu įdėjus cinamono lazdelę į aliejų suteiks maltiniams pikantišką skonį.
Atsakyti
Kinietishki ryzhiai su krevetemis.

Reikes virtu ryzhiu, krevechiu (shaldytu arba shviezhiu), sojos padazho, trinto imbiero, chesnako. zhaliu konservuotu zhirneliu ir vieno kiaushinio.

Kiaushini apkepame ant labai dideles ugnies, tada dedam ryzhius ir viska gerai ishmaishom, pakepinam pora minuchiu tada dedam krevetes, zhirnelius, chesnaka, imbiera ir sojos padazha. Kepinam tol kol soja ishgaruos. Na ir zhinoma pipirai, druska pagal skoni.
Jei kam nepatinka imbiero skonis, galima jo ir nedeti.
Greitas, ashtrokas bei skanus patiekalas:)
Atsakyti
man tai skaniausi tiesiog sultiny virti ryziai, i gala idejus sviestuko ir gausiai pabarscius zalumynais arba vegeta rolleyes.gif
Atsakyti
Dar vienas risotto. Šis su džiovintais grybais.

100 g arborio ryžių
50 ml balto sauso vyno
1 mažas svogūnas
1 v.š. alyvuogių aliejaus
~20 g džiovintų baravykų
400 ml daržovių sultinio
druskos, piprų
30 g parmezano/parmezano tipo sūrio
15 g sviesto

Ši porcija - soti vakarienė 1 praalkusiam asmeniui.
Jei neturite svarstyklių, 100 g ryžių = 8,5-9 v.š.

Supilti sultinį į puodą, užvirti ir laikyti šiltai.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 3-5 min pakepinti smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, suberti ryžius ir pakepinti dar vieną minutę, kol ryžiai taps skaidrūs, kaip stiklo gabalėliai. Supilti vyną ir maišant kaitinti, kol vynas išgaruos.

Sudėti išmirkytus ir gabalėliais supjaustytus džiovintus baravykus ir įpilti samtį sultinio, maišyti kol sultinys susigers. Vėl pilti samtį sultinio ir vėl maišyti, maišyti, maišyti. Kartoti kol sunaudosite visą sultinį. Artėjant prie pabaigos, ryžius ragaukite - jie neturi būti pervirę, o tik išvirę al dente - šiek tiek kietoki, tačiau jau išvirę.

Išjungite ugnį, įdėkite sviestą ir tarkuotą sūrį. Patogiausias ir prieinamiausias variantas - tarkuotas "Džiugas", kurį aš ir naudojau. Pagardinti šviežiai maltai pipirais ir druska (jei reikia).


user posted image
Atsakyti