Įkraunama...
Įkraunama...

Ryžių patiekalai!

O kokios firmos ryziai jums geriausi?
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2007 01 25, 20:54)


aciu, atleiskit, apsizioplinau doh.gif
idedu forumo "koleges" Miciettos ryziu recepta, tikiuosi ji neuzpyks

risotto su šafranu ir vytintu kumpiu (speck) (gal tiktų ir rūkytas)
to speck reikia gal kokiu 50 gramu supjaustytu plonomis juostelemis, bet as perku jau supjaustytus. pakepinu su sviestu , po to suberiu ryzius ir puse ( 2 asmenims as imu 300 g, nes megstam ir pakartoti) stiklines balto vyno, maisau visa laika, nes kitaip ryziai prisviltu prie puodo kai tik vynas baigia isgaruot, pradedu pilti pries tai paruosta sultini, nu pradziai gal kokius 5 samcius ir verdant ryzius vis dapilu, liekant penkioms minutems iki pabaigos , istirpinu šafrano miltelius( vieno pakelio) pusej stiklines sultinio ir supilu i verdanzius ryzius...jau baigiant virt dar idedu sauksta sviesto...
prieš valgant apibarstyti tarkuotu sūriu

thumbup.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b3b: 29 sausio 2007 - 11:37
Nugis, moteros, pagelbėkit 4u.gif Noriu vakarienei pravirti ryžių košės su razinom, saldžios. Bet nemoku, kažkaip be recepto, susigalvojus bijau virt, nes amžinai nesiseka. Pasiūlykit kas receptuką,a ax.gif
Atsakyti
Aš nuplautas ir pamirkytas razinas dedu į jau išvirtą košę ir palaikau uždengtą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasve @ 2007 01 30, 09:39)
Nugis, moteros, pagelbėkit  4u.gif  Noriu vakarienei pravirti ryžių košės su razinom, saldžios. Bet nemoku, kažkaip be recepto, susigalvojus bijau virt, nes amžinai nesiseka. Pasiūlykit kas receptuką,a  ax.gif

Išverdi ryžius, sumaišai su pora kiaušinių, konservuotais vaisiais, kukurūzais (jei nori mirksiukas.gif ), razinom ir pora smulkintų obuolių be žievelių ir apkepi, kol sutirštėja ir parunda tongue.gif Va ir viskas - paprasta, bet labai skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
PIKANTIŠKI RYŽIAI

2 VŠ alyvuogių aliejaus,
1 smulkiai supjaustytas svogūnas,
1 kubeliais supjaustyta morka,
200 g ilgagrūdžių ryžių,
250 g smulkiai supjaustytų pomidorų,
500 ml karšto vištienos sultinio arba daržovių nuoviro,
150 g saldžiųjų kukurūzų,
90 g šaldytų žirnelių,
2 VŠ pomidorų tyrės,
Druskos, juodųjų pipirų,
1 smulkiai pjaustyta česnako skiltelė,
Pjaustytų petražolių papuošti.

Karštame aliejuje nuolat maišant, ant silpnos ugnies pakepinti morkas ir svogūnus (apie 3-5 min.), kol suminkštės, bet dar nepakeis spalvos svogūnai.
Suberti ryžius ir išmaišyti, kad visi grūdeliai apsiveltų aliejumi, sudėti pomidorus, supilti sultinį.
Sudėti kukurūzus, žirnelius, pomidorų tyrę ir užvirinti. Sumažinti ugnį ir vis pamaišant kaitinti 12- 15 min. arba kol suminkštės ryžiai ir susigers skystis.
Pagal skonį pagardinti druska, pipirais, česnakais. Tiekti iš karto, pabarsčius petražolėmis.

Aš visą tai sudėjau į iš folijos padarytas formeles (stačiakampes), pabarsčiau tarkuotu sūriu ir įkišau į orkaitę. Tiekiau kaip apkepėles ir buvo labai skanu!
Tiesa, kukurūzų neturėjau tai įbėriau susmulkintos paprikos- nepagadino! mirksiukas.gif

user posted image[/IMG]

Atsakyti
Sveikos, gal pasidalintumėte receptais... aš dažniausiai naudoju maišeliuose, tai virdama įpilu vegetos ir viskas, gal kitos kitaip daro? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jooratuke @ 2007 02 04, 17:47)
Sveikos, gal pasidalintumėte receptais... aš dažniausiai naudoju maišeliuose, tai virdama įpilu vegetos ir viskas, gal kitos kitaip daro?  ax.gif

Aš tai nemėgstu ryžių maišeliuose schmoll.gif . O verdu taip: 1 dalis ryžių, 2 dalys vandens. Ryžius perplaunu, beriu į verdantį vandenį, įpilu šaukštą aliejaus, druskos. Keletą minučių (5-7) verdu ant stiprios ugnies maišydama, vėliau ugnį primažinu iki minimumo ir verdu nemaišydama kokias 12 min.Tada palieku puode pabaigti šusti. Tai birūs ryžiai, labiausiai mėgstu auksinius (plikytus). Į išvirusius dedu truputį sviesto ir Santa Marijos prieskonių ryžiams. Aišku, košei jie netinka, reikia imti apvalius, trumpagrūdžius.
Atsakyti
Aš taip pat naudoju tik plikytus ryžius ne maišeliuose. Į puodą supilu tą ryžių kiekį kurį noriu paruošt, įdedu prieskonių (dažniausiai visur naudoju Magi), šlakelį aliejaus ir be vandens maišydama paskrudinu truputėlį, o jau paskui įpilu vandens ir ant silpnos ugnies nemaišydama palieku virti. Būna birūs ir man labai gardūs - labai tinka prie vištienos
Atsakyti
Prisijungsiu ir as biggrin.gif
Ryziams virti imu auksta, o neplatu puoda, pries tai ryzius gerai isplaunu saltame vandenyje, skalauju tol, kol vanduo jau nebebuna balzganas. Tuomet sukreciu juos i puoda, pripilu vandens tiek, kad butu per du pirstus virs ryziu lygio, iberiu druskos, sauksta aliejaus, ir statau virti, kai uzverda, sumazinu ugni ir uzdengiu. Reikia karts nuo karto mpaziuret ar jie isvire. Ryziai iseina birus. thumbup.gif
Sekmes tongue.gif
Atsakyti
Ar ryžiai bus birūs, ar lipnūs, priklauso ir nuo rūšies. Mane viena turkė pamokė gaminti, kaip pas juos - sausus ryžius (dalį ar ir visus) iš pradžių maišant pakepinti tame pačiame puode, įmetus kruopelę margarino, aliejaus ar vištos taukų, tik ne svieste, kol jie kiek sustiklės (porą minučių), tada užpilti karštu vištienos sultiniu (dvigubai daugiau nei ryžių) - šalto ryžiai atseit nemėgstantys, būna neskanūs, užvirinti, sumažinti ugni , uždengti ir virti priklausomai nuo rūšies (apie 15 min)., tada įberti norimus priedus, permaišyti, uždengti, išjungti ir dar kokį 10 min. palaukti. Patiekti su vištos mėsa, kurios buljone ryžiai virė. Čia jų toks tradicinis patiekalas, dar dedama pinijos grūdų ar migdolų, ar razinų - visa tai plonybes. Galima virti ir vandeny,( bet irgi prieš tai pakepinti ) tada druska ir prieskoniai turi buti jame išmaišyti, nes ryžiai verdant jokiu būdu nemaišomi.Ryžius ji naudoja basmati arba jasmin, nes jie aromatingesni ir skanesni.

Atsakyti
Sveikos merginos,
gal kuri zinote kaip pagaminti ryzius, kokius daro kinieciu restorane: su kiausiniu.
Aciu
Atsakyti