O kokios firmos ryziai jums geriausi?
QUOTE(bea @ 2007 01 25, 20:54)
aciu, atleiskit, apsizioplinau

idedu forumo "koleges" Miciettos ryziu recepta, tikiuosi ji neuzpyks
risotto su šafranu ir vytintu kumpiu (speck) (gal tiktų ir rūkytas)
to speck reikia gal kokiu 50 gramu supjaustytu plonomis juostelemis, bet as perku jau supjaustytus. pakepinu su sviestu , po to suberiu ryzius ir puse ( 2 asmenims as imu 300 g, nes megstam ir pakartoti) stiklines balto vyno, maisau visa laika, nes kitaip ryziai prisviltu prie puodo kai tik vynas baigia isgaruot, pradedu pilti pries tai paruosta sultini, nu pradziai gal kokius 5 samcius ir verdant ryzius vis dapilu, liekant penkioms minutems iki pabaigos , istirpinu šafrano miltelius( vieno pakelio) pusej stiklines sultinio ir supilu i verdanzius ryzius...jau baigiant virt dar idedu sauksta sviesto...
prieš valgant apibarstyti tarkuotu sūriu

Nugis, moteros, pagelbėkit
Noriu vakarienei pravirti ryžių košės su razinom, saldžios. Bet nemoku, kažkaip be recepto, susigalvojus bijau virt, nes amžinai nesiseka. Pasiūlykit kas receptuką,a

Aš nuplautas ir pamirkytas razinas dedu į jau išvirtą košę ir palaikau uždengtą.

QUOTE(rasve @ 2007 01 30, 09:39)
Nugis, moteros, pagelbėkit
Noriu vakarienei pravirti ryžių košės su razinom, saldžios. Bet nemoku, kažkaip be recepto, susigalvojus bijau virt, nes amžinai nesiseka. Pasiūlykit kas receptuką,a 

Išverdi ryžius, sumaišai su pora kiaušinių, konservuotais vaisiais, kukurūzais (jei nori

PIKANTIŠKI RYŽIAI
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
1 smulkiai supjaustytas svogūnas,
1 kubeliais supjaustyta morka,
200 g ilgagrūdžių ryžių,
250 g smulkiai supjaustytų pomidorų,
500 ml karšto vištienos sultinio arba daržovių nuoviro,
150 g saldžiųjų kukurūzų,
90 g šaldytų žirnelių,
2 VŠ pomidorų tyrės,
Druskos, juodųjų pipirų,
1 smulkiai pjaustyta česnako skiltelė,
Pjaustytų petražolių papuošti.
Karštame aliejuje nuolat maišant, ant silpnos ugnies pakepinti morkas ir svogūnus (apie 3-5 min.), kol suminkštės, bet dar nepakeis spalvos svogūnai.
Suberti ryžius ir išmaišyti, kad visi grūdeliai apsiveltų aliejumi, sudėti pomidorus, supilti sultinį.
Sudėti kukurūzus, žirnelius, pomidorų tyrę ir užvirinti. Sumažinti ugnį ir vis pamaišant kaitinti 12- 15 min. arba kol suminkštės ryžiai ir susigers skystis.
Pagal skonį pagardinti druska, pipirais, česnakais. Tiekti iš karto, pabarsčius petražolėmis.
Aš visą tai sudėjau į iš folijos padarytas formeles (stačiakampes), pabarsčiau tarkuotu sūriu ir įkišau į orkaitę. Tiekiau kaip apkepėles ir buvo labai skanu!
Tiesa, kukurūzų neturėjau tai įbėriau susmulkintos paprikos- nepagadino!
[/IMG]
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
1 smulkiai supjaustytas svogūnas,
1 kubeliais supjaustyta morka,
200 g ilgagrūdžių ryžių,
250 g smulkiai supjaustytų pomidorų,
500 ml karšto vištienos sultinio arba daržovių nuoviro,
150 g saldžiųjų kukurūzų,
90 g šaldytų žirnelių,
2 VŠ pomidorų tyrės,
Druskos, juodųjų pipirų,
1 smulkiai pjaustyta česnako skiltelė,
Pjaustytų petražolių papuošti.
Karštame aliejuje nuolat maišant, ant silpnos ugnies pakepinti morkas ir svogūnus (apie 3-5 min.), kol suminkštės, bet dar nepakeis spalvos svogūnai.
Suberti ryžius ir išmaišyti, kad visi grūdeliai apsiveltų aliejumi, sudėti pomidorus, supilti sultinį.
Sudėti kukurūzus, žirnelius, pomidorų tyrę ir užvirinti. Sumažinti ugnį ir vis pamaišant kaitinti 12- 15 min. arba kol suminkštės ryžiai ir susigers skystis.
Pagal skonį pagardinti druska, pipirais, česnakais. Tiekti iš karto, pabarsčius petražolėmis.
Aš visą tai sudėjau į iš folijos padarytas formeles (stačiakampes), pabarsčiau tarkuotu sūriu ir įkišau į orkaitę. Tiekiau kaip apkepėles ir buvo labai skanu!
Tiesa, kukurūzų neturėjau tai įbėriau susmulkintos paprikos- nepagadino!

QUOTE(jooratuke @ 2007 02 04, 17:47)
Sveikos, gal pasidalintumėte receptais... aš dažniausiai naudoju maišeliuose, tai virdama įpilu vegetos ir viskas, gal kitos kitaip daro? 

Aš tai nemėgstu ryžių maišeliuose

Aš taip pat naudoju tik plikytus ryžius ne maišeliuose. Į puodą supilu tą ryžių kiekį kurį noriu paruošt, įdedu prieskonių (dažniausiai visur naudoju Magi), šlakelį aliejaus ir be vandens maišydama paskrudinu truputėlį, o jau paskui įpilu vandens ir ant silpnos ugnies nemaišydama palieku virti. Būna birūs ir man labai gardūs - labai tinka prie vištienos
Prisijungsiu ir as
Ryziams virti imu auksta, o neplatu puoda, pries tai ryzius gerai isplaunu saltame vandenyje, skalauju tol, kol vanduo jau nebebuna balzganas. Tuomet sukreciu juos i puoda, pripilu vandens tiek, kad butu per du pirstus virs ryziu lygio, iberiu druskos, sauksta aliejaus, ir statau virti, kai uzverda, sumazinu ugni ir uzdengiu. Reikia karts nuo karto mpaziuret ar jie isvire. Ryziai iseina birus.
Sekmes

Ryziams virti imu auksta, o neplatu puoda, pries tai ryzius gerai isplaunu saltame vandenyje, skalauju tol, kol vanduo jau nebebuna balzganas. Tuomet sukreciu juos i puoda, pripilu vandens tiek, kad butu per du pirstus virs ryziu lygio, iberiu druskos, sauksta aliejaus, ir statau virti, kai uzverda, sumazinu ugni ir uzdengiu. Reikia karts nuo karto mpaziuret ar jie isvire. Ryziai iseina birus.

Sekmes

Ar ryžiai bus birūs, ar lipnūs, priklauso ir nuo rūšies. Mane viena turkė pamokė gaminti, kaip pas juos - sausus ryžius (dalį ar ir visus) iš pradžių maišant pakepinti tame pačiame puode, įmetus kruopelę margarino, aliejaus ar vištos taukų, tik ne svieste, kol jie kiek sustiklės (porą minučių), tada užpilti karštu vištienos sultiniu (dvigubai daugiau nei ryžių) - šalto ryžiai atseit nemėgstantys, būna neskanūs, užvirinti, sumažinti ugni , uždengti ir virti priklausomai nuo rūšies (apie 15 min)., tada įberti norimus priedus, permaišyti, uždengti, išjungti ir dar kokį 10 min. palaukti. Patiekti su vištos mėsa, kurios buljone ryžiai virė. Čia jų toks tradicinis patiekalas, dar dedama pinijos grūdų ar migdolų, ar razinų - visa tai plonybes. Galima virti ir vandeny,( bet irgi prieš tai pakepinti ) tada druska ir prieskoniai turi buti jame išmaišyti, nes ryžiai verdant jokiu būdu nemaišomi.Ryžius ji naudoja basmati arba jasmin, nes jie aromatingesni ir skanesni.
Sveikos merginos,
gal kuri zinote kaip pagaminti ryzius, kokius daro kinieciu restorane: su kiausiniu.
Aciu
gal kuri zinote kaip pagaminti ryzius, kokius daro kinieciu restorane: su kiausiniu.
Aciu