Įkraunama...
Įkraunama...

Ryžių patiekalai!

Labai daznai vartoju ryzius kaip garnyra, vietoje bulviu.
Neseniai isbandziau si receptuka...nami namm... labai skanu ir truputi egzotiska.

Is pradziu ryzius nuplauni ir suberi i ikaitinta sviesta, juos taip maisydama truputi apsildai, o tada uzpili vandens ir verdi. Jau baigiant isvirti, kai nebelieka vandens, idedi pomidoru pastos (mazdaug viena maza (apie 170gr.) indeli ir ismaisai.
Tuo tarpu gali pakepinti grybu, svoguno, cukinijos (cia jau fantazija) ir suberi ant ju ryzius, nemazai aliejaus i pili ir dar viska maisant pakepi. Nu labai skanu! thumbup.gif thumbup.gif Dariau anakart su vistiena, visiems labai patiko. Galima juos taip ir vienus valgyti. clap.gif
Atsakyti
Kepti ryziai kinietiskai-lietuviskai tongue.gif

Mano dukra labai megsta toki vat patiekala: Isverdu ryzius. I keptuve pilu alyvuogiu aliejaus, dedu ryzius, apibarstau gausiai kariu, prieskoniais, pakepinu. Tada musu kiausiniu (1 pak. ryziu gal pora kiausiniu, nes dukra taip megsta). Ir su mentele istampau tuos kiausinius, sumaisau su ryziais. Kai apkepa, dedu sauja saldytu darzoviu, palaukiu, koljos susils. Ir viskas.

Pagaminama zaibiskai. Vaikas gauna gana turtinga ivairiomis maisto medziagomis patiekaliuka. Niam niam.

Atsakyti
Virtus ryzius sumaisau su apkepintais sampinjonais, poru, krapais smile.gif

Arba panasiai kaip Norge

Virti ryziai + virti kiausiniai + apkepintos darzoves (tinka morkos, svogunas, paprika, cukinija)

Ir kaip garnyras ir atskirai skanu smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

O man idomu, kaip apskritai ryzius gerai isvirti??? g.gif Kad nebutu tokia koshe, bet gautusi birus? Gal pasidalinsite paslaptimis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Havana @ 2004 08 13, 19:16)
Sveikos,

O man idomu, kaip apskritai ryzius gerai isvirti??? g.gif Kad nebutu tokia koshe, bet gautusi birus? Gal pasidalinsite paslaptimis? smile.gif

1st. ryziu 1 1/2 st. vandens. Saukstas alyvu aliejaus ir saukstas sviesto. Druskos. Pastayti ant mazos ugnies ir uzdengti dangciu. Palikti geram pusvalandziui. kai jau matysi kad vanduo isvires. Ryzius gerai pamaisyti su sakute. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bea)
Risotto - rizotas  ;D

2 1/2 stiklinė ryžių
1/2 stiklinės smulkiai kapoto svogūno
3 šaukštai sviesto
300 g pievagrybių
~ 6-7 stiklinės daržovių sultinio
1 stiklinė raudono vyno Kaberne
1/2 stiklinės tarkuoto parmezano ar pan. sūrio
2 šaukštai kapotų petražolių


1. Svieste apkepti svogūnus.
2. Tada dėti ryžius ir pakepti 2-3 min ant didelio karščio. Sudėti grybus (nuvalytus ir perpjautus jej dideli, jej mazi, tai nepjaustytus).
3. Įpilti vyną ir maišti kol išgaruos
4. Supilti pora stiklinių sultinio ir troškinti ant nedidelės ugnies maišant. 
5. Vis po truputį įpilinėti sultinį.
6. Kai ryžiai bus beveik minkšti (15-20 min) įdėti 1 šaukštą sviesto, petražoles ir parmezaną. Nuimti nuo ugnies, uždengti ir palaikyti porą min.
Serviruoti. skanaus

Noreciau papildyti tavo Risotto receptuka. wink.gif
Risotto gaminamas tik is Arborio rusies ryziu, nes is ilgagrudziu nesigaus tikras Risotto.
Sultinys gali buti ir vistienos ir jautienos ir netgi zuvies( nerekomenduociau is kubeliu) ir pries darant patiekala, sultinis turi buti uzvirintas ir visa Risotto darymo laika, turi buti laikomas ant silpnos ugnies.
I Risotto galima deti ivairiu darzoviu, grybus, sviezius prieskonius, vistiena, jautiena, versiena, juru gerybes iskaitant ir rukyta lasysa.
Dazniausiai naudojamas susas baltas vynas, kartais, norint suteikti spalva ir stipresni skoni, naudojamas sausas raudonas vynas.

Risotto receptai
dar keletas receptuku
Paprastus ryzius as verdu " rice cooker" - spec. elektrinis puodas, jei pas jus yra pirkti, rekomenduoju thumbup.gif.
Atsakyti
Kazkada radau toki recepta, kuris sekmingai prigijo musu seimoj. Patiekalas skamba iprastai - ryziu kose. Bet ji yra tikrai neiprasto skonio, vaikai labai megsta.
Pakepinu tarkuota morka ir supjaustyta kubeliais svoguna aliejuje, i pabaiga imetu nuplautu razinu. Visa tai suverciu i bebaigianciu virti ryziu puoda.
Beje, kad ryziai nesuvirtu, as verdu tik ismirkytus pernakt ryzius. Dar labai megstu i ta kose ideti maltos ciberzoles (arba kurkumos), Ji duoda grazia spalva ir specifini skoni, tik svarbu jos nepadaugint, nes yra karti.
Atsakyti
Ar žinote, kad risotto pagaminti reikia specialios rūšies ryžių? Jų jau yra ir pas mus pirkti. Tai "Arborio", "Roma", "Carnaroli" ryžiai, nes jie nuo karščio nesuverda ir neištyžta. Oj, kažkas jau apie tai rašė, bet gal nepakenks... Beje, šiandien Maximoj pirkau Arborio ryžius, pokelis kainuoja 6.99 Lt. Kažkoks įdomus toks, kietai supakuoti ryžiaii, kaip plytos gabalas. Na išbandysiu... Beje, šiandien dar pirkau ir De Cecco apvirtus ryžius, tai kaina labai normali - 1 kg 3.99 Lt. Išbandysiu, pranešiu wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 17 sausio 2005 - 16:56
Vištienos Nasi Goreng
6 porcijos

375 g ilgagrūdžių ryžių
druska, pipirai
90 ml alyvų aliejaus
6 nemaži šoninės griežinėliai, supjaustyti kubeliais
2 dideli svogūnai, supjaustyti kubeliais
3 česnako skiltelės, sutraiškyti
¼ šaukštelio čili miltelių
2 šaukšteliai curry miltelių
2 virtos vištienos krūtinėlės, be odos ir supjaustytos gabalėliais
90 ml sojų padažo
6 žali svogūnai laiškai, sukapoti
60 g virtų krevečių
60 g perskeltų per pusę paskrudintų migdolų (skrudinami 180 laipsnių orkaitėje 8-10 min)

1. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje 12-15 min, kol suminkštės, nusunkite.
2. Įkaitinkite 1 šaukštą alyvų aliejaus keptuvėje ir sudėkite šoninę. Kepkite ją 3-5 min, kol paruduos. Tada sudėkite likusį aliejų, svogūnus ir česnakus ir kepkite dar 3-5 min.
3. Sudėkite čili ir kari miltelius ir kepkite 1 min maišydami. Tada sudėkite vištieną ir kepkite dar 5-6 minutes.
4. Supilkite sojų padažą ir pusę ryžių. Gerai išmaišykite. Tada sudėkite likusius ryžius, druskos, pipirų. Kepkite 7-8 min. Įmaišykite svogūnų laiškus, krevetes ir migdolus, leiskite jiems sušilti.
5. Patiekite karštą. Skanaus!
Atsakyti
As taip pat paprasčiausiai pakepinu tarkuota morka ir supjaustyta svoguna ant sviestuko, tada suberiu išvirtus ryžius,prieskoniuku ir dar šiek tiek pakepinu. Visi, kas ragavo, manė kad ryzius gaminau kazkaip ypatingai! tongue.gif
Atsakyti
ryžių kotletai gal ir skanu, vaikas labai mėgsta, nu bet jau riebybė nereali.
Atsakyti
Aviena,ryziai-basmati,pomidoru pasta,zalios sparagines pupeles,salieru stiebai,cukinija,baklazanas,poras,spageti makaronai,aliejus,salotu lapu.

Mesa supjaustyti kubeliais,prideti priekoniu skirtu avienai ir apkepinti is abieju pusiu,sudeti I puoda virti kokiai 30-40 min.

,per ta laika,pasiruosti darzoves,cukinijas,porus supjaustom ziedais,baklazanus,bulves panasiai irgi,salierus kubeliais,visas darzoves apkepinam aliejuj,…
ryzius uzplykom verdanciu vandeniu ir pamirkom kokia 10 min.,nupilus vandeni irgi apkepinti aliejuje kokia 5 min,sudeti pomidoru pasta,spageti sulauzyti ir apkepinti iki rudumo..
darzoves sluoksniuoti ant mesos,supilti ryzius ant virsaus ir sudeti spageti,tada uzpilti vandeniu(1 puod. Ryziu- 1 puod. Karsto vandens)priekonius dedu visur, I ryzius ir darzoves,negaileti druskos,uzdeti salotu lapais ir uzdengti,virti apie 35 min, ant vidutines ugnies,patiekti isvertus i didele lekste.skanaus biggrin.gif

kas nemegsta avienos schmoll.gif gali naudoti kiauliena smile.gif
Atsakyti