Įkraunama...
Įkraunama...

Ryžių patiekalai!

Ryžiai su moliūgų padažu
Reikės:
Ryžių;
Mėsytės(kas kokią labiau mėgta)
Moliūgo
Grietinėlės
Prieskonių(aš naudoju universalius)

Verdam ryžius. Mėsytę supjaustom gabalėliais ir pakepinam(su prieskoniais arba druska). Moliūgą pjaustom kubeliais, suverčiam į gilią keptuvę ar nedidelį puodelį, įpilame nedaug virinto vandens ir troškiname kol suminkštės. Tada juos triname su bulvių grūstuve (arba kas kaip išmano mirksiukas.gif ) ir įpilame grietinėlės, tuomet dar kurį laiką patroškiname su prieskoniais. Turėtų gautis tokią vientisa saldoka masė.
Tuomet apdedame ryžius lėkštėje ratu, į viduriuką dedame mėsytę ir ją užpilame moliūgais. Skanaus.
Atsakyti
Man skanus saldus ryziu apkepas. Kur i isvirtus ryzius imusi kiausinio trynius, standziai plaktus baltymus, cukraus, razinu ir i orkaite
skanumelis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eda @ 2005 02 18, 14:18)
As taip pat paprasčiausiai pakepinu tarkuota morka ir supjaustyta svoguna ant sviestuko, tada suberiu išvirtus ryžius,prieskoniuku ir dar šiek tiek pakepinu. Visi, kas ragavo, manė kad ryzius gaminau kazkaip ypatingai! tongue.gif

Aš tik neseniai paragavau taip paruoštų ryžių. Tikrai labai labai skanu.
Atsakyti
Su ryziais receptuku nezinau, bet uztat zinau kaip juos isvirti super skanius ir birius smile.gif)

i verdanti vandenuka idedi druskytes, ipili pora saukstu aliejaus, tada supili ryzius,ryziu tiek kad proporcija butu apie 2/4 vandens ( geriausia bent pora kart juos praskalauti po vandeniu, nusiplaus lipdanciosios medziagos, as kartais netingedama nuskalauju kokius 8 kart, tada superiniai buna), ir verdi ryzius uzdendus puode apie 6 minutes (as isitraukiu ir paskanauju, jie turi buti ne iki galo isvire, bet neturi jaustis vidui kietumas), tada isjungi ugni ir palieki juos brinkti (uzdengtus), ir dar po 6 minuciu ryziai buna niamu niamu biggrin.gif
Atsakyti
visada perku plikytus ryzius ir net nesivarginu proporcijomis, verdu paprasciausiai (vanduo uzverda, suberiu ryzius ir verdu atvirame puode, kartais pamaisydama, negarinu) isverda super birus, nes jie neturi savyje to glitimo, net ir labai ilgai verdant - nesuverda, islieka birus thumb_yello.gif o kartais idedu kario, tada gaunasi tokios grazios geltonos spalvos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 04 17, 14:00)
visada perku plikytus ryzius ir net nesivarginu proporcijomis, verdu paprasciausiai (vanduo uzverda, suberiu ryzius ir verdu atvirame puode, kartais pamaisydama, negarinu) isverda super birus, nes jie neturi savyje to glitimo, net ir labai ilgai verdant - nesuverda, islieka birus thumb_yello.gif o kartais idedu kario, tada gaunasi tokios grazios geltonos spalvos mirksiukas.gif


įdėk ne kario, o ciberžolės (kitomis kalbomis turmeric, kurkuma), labai gražiai dažo. rekomenduoju.
Atsakyti
Sveikutes, parduotuvese dabar parduoda tokias ryziu koses su vanile, su vysniomis ir t.t...Tokiuose indeliuose, vadinasi RYTAS, vat pasakykit kaip isvirti toki skanumeli, domina tas su vanile... g.gif cia radau BEA receptuka, bandziau virti, tai kazkokia nesamone gavosi, ryziai taip prisvilo... doh.gif gal kad ryziai ne uncle bens...pasidalinkit savo receptukais... mirksiukas.gif
Atsakyti
Maišyti reikia pastoviai ir puodas turi būti storadugnis. Tikrai išeis.
Atsakyti
Gal kas žinote receptuką Rissoto su jūros gėrybėmis? ax.gif Norėčiau pabandyti pasigaminti 4u.gif
Atsakyti
perziurejau sia tema, bet tokio recepto neradau, taigi:
ryziai milanietiskai (risotto alla milanese)

400 g. ryziu, 70 g.minksto sviesto, 1 svogunas, 100 g. baltojo sauso vyno, 900 g. sultinio, safrano, parmezano.
sutrinti arba smulkiai supjaustyti svoguna, apkepinti ji puode istirpintame svieste, tada sudeti ryzius, pakepinti maisant kelias minutes, supilti vyna, palaukti, kol susigers, galiausiai po truputi pilti sultini. kai ryziai bus beveik isvire (apie 15 min.), ideti safrano (as naudojau santa marijos, uztenka trecdalio pakelio, arba dar maziau, nepadauginti, nes bus kartu). apskritai verdant reiketu beveik pastoviai maisyti. patiekti su tarkuotu parmezanu (tinka ir musu dziugas, jei kitokio neturim ax.gif )
man asmeniskai druskos nereikejo, jei kas megsta suriau, gali isiberti smile.gif
skanaus! smile.gif
Atsakyti
o gal kas pamokins plova skaniai isvirti? bigsmile.gif
Atsakyti
apie plovą:

http://www.supermama...?...4&hl=Plovas
Atsakyti