Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

Krown, sveikinu su daugiau būdravimo:)
Tai kad ir pas mus žiūrint kokia diena, tai vos ne valgo ir miega, tai daug būdrauja. Aš vis linkus ir slegiančiam orui suverst kaltę dėl miegú.
Vakar diená užbaigėm be diegliú! Uhu! Net vaiká pamačiau kitokį-žiauriai paaigusį, linksmá smile.gif
Aš jaučiuos kažkokia nusivarius šiá savaitę. Tik rytas prasideda, negaliu nei pavalgyt ramiai, nuolat kažkoks lėkimas-valgo, atsirūgsta, žaidžia, pratimai ant pilvo, trauktis piená, strateguot, kada kokius lašiukus suduot ir pan. Po 5-5:30 val maitinimo pradėjau nebeit miegoti, kad bent kiek turėčiau laiko pavalgyt, ir visvien neturiu, tik pradedu, tuoj kas nors darosi kam nors. Dar tá piená noriu pagausint, tai sugebu naktim ir po valandá traukt. Nupušimas. Vakarais į dušá neturiu jėgú neit.

O kaip jūs darot, kai sumigdot vaikus 19-20 val? Dar kokia 22:30 miegančius pamaitinat? Galvoju gal reikia pamėginti taip padaryti nors kartâ, pažiūrėti, kas iš to išeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 11 gruodžio 2015 - 09:28
QUOTE(Lock @ 2015 12 11, 09:26)
Krown, sveikinu su daugiau būdravimo:)
Tai kad ir pas mus žiūrint kokia diena, tai vos ne valgo ir miega, tai daug būdrauja. Aš vis linkus ir slegiančiam orui suverst kaltę dėl miegú.
Vakar diená užbaigėm be diegliú! Uhu! Net vaiká pamačiau kitokį-žiauriai paaigusį,  linksmá smile.gif
Aš jaučiuos kažkokia nusivarius šiá savaitę. Tik rytas prasideda, negaliu nei pavalgyt ramiai, nuolat kažkoks lėkimas-valgo, atsirūgsta, žaidžia, pratimai ant pilvo, trauktis piená, strateguot, kada kokius lašiukus suduot ir pan. Po 5-5:30 val maitinimo pradėjau nebeit miegoti, kad bent kiek turėčiau laiko pavalgyt, ir visvien neturiu, tik pradedu, tuoj kas nors darosi kam nors. Dar tá piená noriu pagausint, tai sugebu naktim ir po valandá traukt. Nupušimas. Vakarais į dušá neturiu jėgú neit.

lock - panasu kad jums diegliai pmazu traukiasi jau, vis dazniau ir dazniau jums gera nuotaika ir linksmuma padovanoja thumbup.gif bet tai vistiek kiek daug tau vargelio dar eina sau blink.gif tai jie labai aktyvus dienom kad nesuspeji nieko ar kaip? as tai paguldau i lavinimo kilimeli ir visa diea mes malames jame is esmes, jiems dar idomus ir tie patys zaislai, garsai ir nepriekaistauja del to, nori pamiega, nori pazaidzia ir vel pamiega ir taip iki lauko, po lauko vel ten pat biggrin.gif nei supynes, nei BB gultukas net nenaudojamas - jiems kazkaip nieko dabar dar nereikia ir neidomu blush2.gif pratimus pilvui ir siaip ka nors su ju kuneliais visada darau keisdama pampi, o manksta ilgesne vakare perrsirengiant i pizama ir ruosiantis miegoti ant 19h. daugiau ju nemaigau kol kas biggrin.gif o pieno upes ir pas mane senka, jau po lasa po lasa vis maziau ir maziau ziuriu jo turiu verysad.gif bandysiu irgi pagausinti dar, gal atgaivinsiu 4u.gif kiek tu lock pritrauki per para arba per karta (jeigu per karta tai kas kiek laiko mazdaug trauki?)
Papildyta:
O kaip jūs darot, kai sumigdot vaikus 19-20 val? Dar kokia 22:30 miegančius pamaitinat? Galvoju gal reikia pamėginti taip padaryti nors kartâ, pažiūrėti, kas iš to išeis.

Aha, mes 22.30-23.00 tame tarpe pamaitinam, bet kad jie miegantys butu neisivaizduoju kaip to pasiekt, tada nei pampio keist (bet kaip tada visa nakti istemps jie?) nei ka. Mes normaliai atsikeliam, pasimankstinam - visada darau klubams ir pilvukui pratimus kad issipurpsetu normaliai ir kuo maziau diegliu turetume, pagulim ant pilvuko, kartais isejusi is vonios dar ant gimnastikos kamuolio paguldziusi ant pilvo pavolioju, jeigu ir liko koks bezdaliukas tai kaip mat iseina biggrin.gif thumbup.gif ir jie pilnai buna pabude ir zvalus, pavalgom ir berniuko net migdyti nereikia, jam pavalgius paciam jau norisi miegucio arba soske ji uzmigdo momentaliai, o mergina del pilvuko buna visaip, kartais iskart uzmiega, o kartais ilgiau reikia pasupuot, bet jeigu nieko neskauda tai irgi greit luzta, benesiojant ji jau man snaudzia praktiskai 4u.gif
Atsakyti
Pati nesuprantu, ká aš darau. PvZ šįryt perrengiau po viená, pakibinau, pavalgė, atrūginau. Įdėjau į kilimėlį, tada kutá nešiojau atrūginti. Nulūžo pirmasis, tada antrasis. Paeiliui į lovas perkėliau. Jau į pabaigá su pienu, jau svajoju kaip prigulsiu, didysis pradėjo cypt dėl nesuprantamú priežasčiú, tebecypia, nesuprantu kas jam. Ir mažasis bunda... Tuoj vėl turėsiu kibint kuos, o 11 vėl maitininas ir taip visa diena.
Vieni patys tik kokias 15 min gali duotis kilimėly, tada turiu ateit pakalbint ir pan:)
Traukiu po maitinimú, kas 3-4 val. Pritraukiu įvairiai, 150-390 per kartá. Noriu visai atsisakyt mišinio. Arba mažai palikt jo. Dabar vat 1,5 paros dar negavo ir 11 val dar piená gaus, kaip bus po to nežinau. Aš tai žinau, kiek trūksta pieno iki porcijos ir bandau tá kiekį išlaužt, tada žiūriu, kad valandá dirbu schmoll.gif bet tik nepavalgau, neatsigeriu, pavargstu, žiūrėk tik vienam vaikui pritraukiu.

Aš būna ir nekeičiu visá naktį pamperso. Būna daug sysiú, bet po 3 val kai vėl keičiu, jú būna tiek pat!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 11 gruodžio 2015 - 10:07
Krown, Lock, ir maniškė žinokit panašiai, kelios dienos "geros", kai ramesnė, kelios dienos "blogos" smile.gif. Bet dabar bent jau būna, kad pabūdrauja nerėkdama keliolika minučių smile.gif
Matau, kalbat apie dienotvarkę ir pieno traukimą. Maniškę pavyksta šiaip ne taip per rėkimus nulaužt devintą dešimtą. Dieną miega labai nedaug, keliskart po pusvalandį. Tai kadangi ji rankinukė, ačiū D, kad maitinu mp iš krūties, nes neįsivaizduoju, kada spėčiau traukti, nes reikia vaiką nešiot, su juo žaist etc. Aš vos pati arbatos pagert spėju, svoris krenta, jau minus penki kg nuo priešnėštuminio.
Naktim aš keičiu pampersą tik kai išgirstu, kad tuštinosi, nes žinau, kad ramybės nebus, sykį nepakeitus iššuto, tai dabar bijau kaip velnio smile.gif O po nakties sauskelnės būna sunkios sunkios, nes maniškė puotauja kas valandą ar dvi naktimis:)
Sugalvojau pasidaryt mp šaldytų atsargų neseniai. Ir nežinau, kas atsitiko sad.gif Vaikas gauna mp pakankamai tikrai, nes svoris auga labai gerai. Bet pvz. bandau nusitraukt į tarpus, per tuos pusvalandžius kai miega ir aš arbatą geriu, tai vos šaukštelis kitas nusitraukia, pientraukis visai netraukia, rankom čia, nesuprantu sad.gif. Pirmom maitinimo savaitėm kai reikėjo, ant karto pritraukdavau su medela apie 100 ml. Tai kur tas pienas, negi viską išvalgo g.gif arba aš nebemoku nusitraukt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmensita: 11 gruodžio 2015 - 10:34

As kai ivedziau rezima kad eitu miegot 19h, taip ir neipratinau kad valgytu 22-23h. Ivedinejau rezima nuo 4 men, tai nebuvo jau tkie mazi, tai norejau paziuret kada patys naturaliai prabudines, su viltim gal neprabudines, tai pradzioj nuo 18.30 valgymo jie abu istempdavo iki 01, 02 val nakties. tai be reikalo nezadindavau 22-23val. Deja veliau berniukas pradejo tiek neistempinet, busdavo vis anksciau, is pradziu 24h, po to 2", dabar kartais ir 22h prabunda. O mergina taip ir tebetempia iki 01.30 kazkur. Buvo pora naktu kai visai nebebudo. Bet priklauso kiek diena suvalgo. Kadangi jie normos beveik niekad neiveikia dienos metu, tai vis dar bunda nakti paest. O jei arciau normos, tada panike ir nebebunda. Na bet retai kaip sakiau. Bandziau pora kartu maitint miegancius apie 23val, galvodama gal nebebus nakti, bet deja, vistiek prabunda apie 02val. Gal iprotis jau. Tai nusprendziau nebezadint 22? 23val maitint o palikt naturaliai kad prabustu kada jiem reik, nes as tuo metu miegu su mergicka nuo 21 iki tos 01-02h. ( berniuka tuo metu vyras priziuri). Viliuosi kad savaime tie naktiniai valgymai pasitrauks kai jie normaliai kieta maista valgyt prades. 4u.gif

QUOTE(Karmensita @ 2015 12 11, 10:28)
Sugalvojau pasidaryt mp šaldytų atsargų neseniai. Ir nežinau, kas atsitiko sad.gif Vaikas gauna mp pakankamai tikrai, nes svoris auga labai gerai. Bet pvz. bandau nusitraukt į tarpus,  per tuos pusvalandžius kai miega ir aš arbatą geriu, tai vos šaukštelis kitas nusitraukia, pientraukis visai netraukia, rankom čia, nesuprantu sad.gif. Pirmom maitinimo savaitėm kai reikėjo, ant karto pritraukdavau su medela apie 100 ml. Tai kur tas pienas, negi viską išvalgo g.gif  arba aš nebemoku nusitraukt.

Karmensita, tai gal jau tau prisitaike organizmas ir gamina dabar pieno tiek kiek tavo mazylei reikia. Nes juk pagal vaiko poreikius ta pieno gamyba nusistovi. g.gif 4u.gif

Krown, man irgi zinok butent apie 3.5 men pienas sumazejo ryskiai ir taip po truputi ir dingo. Nors ir bandziau gaivint dar. Sako kad yra kazkokia 3men pieno krize, kad jo apmazeja. Bet kitos praeina ir po to vel viskas gerai. Tai gal tau reikia dabar papildomai jegu ideti ir papumpuot siek tiek papildomai kad tik nedingtu 4u.gif

Lock, o tu nebandei saviskiu i virtuve pasiimt, kol pvz valgyt pasidarai ir pavalgai? Turi tuos BB gultukus? as tai saviskius pasiemu, arba viena kuri jei kuris nuobodziauja, pasisodinu ir darau ka man reikia. O jiem labai patinka stebet. Duodu dar koki maiseli i rankas pacezint, tai tiek laimes, kaip koki rubli gave. Sedi, ziuri aplink viska stebi ir ramuma. O pati ir pavalgau ir pagaminu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 11 gruodžio 2015 - 12:51
as nakti irgi pamperso nekeiciu, jie man ismiega nuo 22.30 iki 7h ryto tai nejudinu tikrai, bet nuo 19 h iki 22.30 mes tai miegam tai nemiega, nelabai mums cia skaitosi kaip miegas nakciai tai as kazkaip skaitau kad einam miegoti 22.30, o iki tol kaip jau pasiseka biggrin.gif paziurejau youtube apie kudikeliu raida tai patiko, mes dar 3 menesiu galvos nenulaikom keliant uz rankyciu, reikia treniruotis 4u.gif ir pamaciau kaip pratina imti zaisliuka vaikucius - sito tikrai nezinojau, kad viska reikia daryti per prieki ir zaisliuka i delna deti per viduri o ne vaikui is sono tarkim ir abim rankom turi suimti ir deti prie burnytes (jei to nedaro tai su jusu pagalba) - na man cia atradimas, as vienas dalykas i abi rankas niekada nieko nededu ir prie burnytes nekisu, galvojau kad kada pats sugebes ir bus idomu tada ir kis, o pasirodo juos cia pratinti ir to mokinti reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2015 12 11, 12:51)
as vienas dalykas i abi rankas niekada nieko nededu ir prie burnytes nekisu, galvojau kad kada pats sugebes ir bus idomu tada ir kis, o pasirodo juos cia pratinti ir to mokinti reikia  biggrin.gif

Gal nera kad 'reikia', bet 'galima'. as saviskiu nemokinau siu dalyku, patys pradejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2015 12 11, 09:54)

Traukiu po maitinimú, kas 3-4 val. Pritraukiu įvairiai, 150-390 per kartá. Noriu visai atsisakyt  mišinio. Arba mažai palikt jo. Dabar vat 1,5 paros dar negavo ir 11 val dar piená gaus, kaip bus po to nežinau. Aš tai žinau, kiek trūksta pieno iki porcijos ir bandau tá kiekį išlaužt, tada žiūriu, kad valandá dirbu  schmoll.gif bet tik nepavalgau, neatsigeriu, pavargstu, žiūrėk tik vienam vaikui pritraukiu.

Aš būna ir nekeičiu visá naktį pamperso. Būna daug sysiú, bet po 3 val kai vėl keičiu, jú būna tiek pat!

Oho kiek daug pritrauki vienu metu, net iki 390. Aš daugiausia esu pritraukus 150. Bet man daugiau ir nereikdavo, nes mazgė nesuvalgydavo. Matyt daugiau dėl to ir negamindavo. Aš visą naktį netraukiu pieno ir nemaitinu. Jei vaikas užmiega 23 val. tai matinu kokia 5-6 val ryto. Dabar šiek tiek pradėjo daugiau valgyti, o pieno tiek daug nepritraukiu, kas 3 val tik po 100. Tai reikia traukti iš šaldiklio. Gerai kad atsargų daug turiu, nereikia mišinio duoti. Bet reikia man jau susimastyti, keltis naktimis ir traukti piena, nes tuojau pritrūksiu. Mano tikslas visą žiemą išmaitinti savo pienu.

Karmensita, tu naktį taip dažnai miego metu maitini. Man jei blaškosi naktį, aš duodu soskę ir vėl užmiega. Aš gal egoistė, nes bandau pratinti, kad naktį nesikeltų valgyti, kad kuo ilgiau ištemtų.
Papildyta:
Labai smagu skaityti, kad visų vaikučiai linksmėja ir diegliukai traukiasi:)

Dabar lauksim dantukų biggrin.gif

Vis kai noriu nuotaiką pagerinti, pažiūriu mažylių nuotraukas. Visi tokie gražūs ir mieli. Kaip pagalvojus jei medicina nebūtų šiai dienai peženkus taip į priekį arba jei mes neturėtume pinigėlių IVF šių grožių ir nebūtų.

Labai džiaugiuosi už mus visas, kad mums pavyko smile.gif
Atsakyti
Burbuliacija, aha čia super, nusinešu gultukus į virtuvę smile.gif vienam tas labai patinka, kitam ne itin:) bet tais kartais, kai pagaminu, tai su jais pašonėj:) vakar dar ir lavinimo kilimėlį į virtuvę atsinešiau, patiko jiems. Radau bb instrukcija, ten rašo, kad kaip supynę tik iki 9 kg galima naudoti. Mano vienam tik 2 kg liko iki supimosi pabaigos taip išeina..

O pieno tik kartá 390 pritraukiau, naktį, nepamenu, gal ilgai miegojo prieš tai. Vidurkis pas mane būna kokie 250, tiek dazniausiai. Iš vienos krūties visad būna daugiau, iš kitos mažiau.

Ruta, mes irgi pradžioj naktim pradedam nuo soskės ir glostymo. Kartais pradžioj suveikia, po kažkiek laiko vėl malasi kuočiasi, vėl kartojam, kol intervalai trumpėja ir galiasiai einam maitint, nes jau rėkia. Ir prarandam kokiá valandá savo miego. Maksimum dvi valandas esam taip ištempę. Vienas kai jau nori valgyt pradeda prunkšti lovoj ir maltis maltis maltis, kartá apsisuko 180 laipsniú kampu:d

Prisiminiau, kaip man daugiau pieno pradėjo bėgti! Aš traukdama masažuoju krūtinė, nuo viršaus taip žemyn, puentraukio ritmu! Tai man gerokai padeda daugiau pieno prisitraukt nei nemasažuojan. Išgręžiu iki paskutinio lašo. Net kai nebebėga, palauki ir ateina nauja banga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 11 gruodžio 2015 - 14:45
as kai paskaitau tai suprantu kad turiu nerealius vaikus blush2.gif biggrin.gif nu mano istvermingi ir nakti niekada nepraso, gali mergyte but suvalgius net maziau nei 100 ml nuo 22.30 ir vien tik mano pienuko ir kuo puikiausiai ims ir ismiegos, reikes gal soske du kartus igrust, bet ja ciulps iki kiek reikes biggrin.gif ir siaip pastebejau, kad ji mazai suvalgius net geriau jaucias ir geriau ismiega hihihi.gif kol kas is svajoniu lentos tik pilvo bedos mums ivyko, o prasiau kad ju nebutu 4u.gif na ir tai turbut turiu ne pati blogiausia varianta kaip suprantu, nes rekti jie man is skausmo tai nerekia beveik ax.gif o jeigu parasyciau koks musu rezimas ir kad toks rezimas kai ale "daug budrauja" tai jus ismestumet mane is forumo turbut lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Smagiai matau bendraujat, tikrai, kad tu bedu butu kuo maziau. Mes irgi gerai gyvenam geda butu skustis. jei kada ir pazyzia, bet visumoj kolkas viskas ok.

Mums jau arteja pusmetis, pradesim jau ragauti, pirmiausia nuo bulviu, norejau pasitikslinti, berods Tino rase kazkuriuos saukstelius gyre, berods TT. Merginos, jei nesunku butu dar karteli pasidalinti kokie geriausi pusmetinukei pradedanciajai. Aciu 4u.gif

Albumelis pasipilde naujais stebuklais wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armante: 11 gruodžio 2015 - 19:50
QUOTE(Armante @ 2015 12 11, 21:45)
. Merginos, jei nesunku butu dar karteli pasidalinti kokie geriausi pusmetinukei pradedanciajai.

Mes situos turim Fisher price, na man tai superiniai. Minksti,lengvuciai,neslidus, o veliau ir vaikui valgyt persilenkia kaip reikia cool.gif

Ruta.B., bandysiu ir as masazuot kaip tu 4u.gif o as tuo atleidimo momentu svelniai sulenktais pirstais paspaudziu prie lataku- kazkur ties pazastim, tai latakas atsiveria iskart,pastebimai didesne ciurksle ima begt 4u.gif
Atsakyti