Įkraunama...
Įkraunama...

Sluoksniuotos tešlos gaminiai

Viską perskaičiau bet įdaro kokį aš gaminu neradau.Darau pyragėlius su tunu.
Reikia konservuotų tunų savo sultyse(jei su aliejumi bus per riebu),į juos dedu žalią smulkiai pjaustytą svogūną ir įmušu kiaušinį,viską sumaišyti ir dėti į tešlą.
Man laaaaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

As ir sia savaite pirma karta isbandziau bemiele sluoksniuota tesla.. thumbup.gif Atradau Jamie Oliverio knygoj puiku deserta thumbup.gif Labai nedaug reikia ir labai skanu.
Obuoliu pyrageliai su dzemu

Reikes keliu obluoliu arba kriausiu, padalinti juos i ketvircius, isimti seklas ir supjaustyti plonais griezineliais. Sudeti i koki bliuduka ir iberti tiek cukraus, kad padengtu visus obuolius tada paimti apelsina ir isspausti jo sultis ant obuoliu ir cukraus. Tada gerai ismaisyti ir palikti kol cukrus aptirps ir pasidarys toks sirupas. Tada pasiimti bemieles teslos, as ja dar biski pakocioju, kad daugiau iseitu ax.gif Pasiimti desertine lekstute ir pagal ja pasidaryti kiek iseina apskritimu. Tada Uzlankstyti apskritimu krastus, taip gan storokai, kad veliau neisbegtu sirupas, ir dar be idaro sudeti i skarda, nes paskui bus sunku 4u.gif Pirmiausia isdelioti obuoliu ar kriausiu skilteles ir po to bent puse sauksto to sirupo uzpilt, tik reikia ziuret, kad ne per daug, nes gali isbegt... Ir kepti kol tesla iskils ir graziai parus 4u.gif
Dar idedu foto 4u.gif
user posted image

Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pusele33: 06 gruodžio 2008 - 12:17
is mielines darau zuvi biggrin.gif :
-tesla,ispjaustyta zuvies forma, ant virsaus kokios tik megstate zuvies su megstamu padazu, ant virsaus kitas smotas teslos. is likuciu pelekai, uodega.
-uzkepelem virsuneles uzdedu;
-ivairios bandeles, dazniausiai su glaistytais sureliais.
-kartais isuku desreles, bet cia jau labai kartais.
tik man problema su sitos teslos minkymu (tiek mielines, tiek bemieles) doh.gif
jeigu neminkau, gaunasi viskas super, tik paminkau, vsio, arba nekimba tarpusavyje, forma praranda. mieline prastai kyla.
ir dabar sugalvojau kazko uzkandziams pasidaryti, tai orkaiteje pupso:
- palmes;
- pagaliukai su druska, kmynais ir saulegrazom;
- 2 bandeles su melynem (atsildytom);
- 2 bandeles su kriausem;
- 2 bandeles su sokoladu musu smalizei.
dar buvau atradus saldytuvuose prie pieno produktu teslos bemieles, sita man dar geresne buvo, bet dabar nebematau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(obelele25 @ 2008 09 26, 15:02)
Viską perskaičiau bet įdaro kokį aš gaminu neradau.Darau pyragėlius su tunu.
Reikia konservuotų tunų savo sultyse(jei su aliejumi bus per riebu),į juos dedu žalią smulkiai pjaustytą svogūną ir įmušu kiaušinį,viską sumaišyti ir dėti į tešlą.
Man laaaaabai skanu  thumbup.gif


tokį valgiau, laaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif va ryt kuciu vakarui as ir gaminsiu pyragelius is sluoksniuotos teslos su baravykiuku idaru smile.gif Viskas labai paprasta. Grybukus apvirti, tada smulkiai supjaustom. i ikaitinta keptuve susmulkinam svoguneli, pakepam, ir tada sudedam grybukus, siektiek padruskinam ir galima det kokiu nori prieskoniu. Sluoksniuota tesla supjaustom kvadrateliais, sudedam grybukus, sulenkiam, padarom trikampelius, visus krastelius suspaudziam, sudedam i skarda, aptepam kiausinio plakiniu, apibarstom kmynais arba sezamu(arba ir tuo ir tuo...) kepam kol graziai pakils ir paskrus smile.gif MMMMMMMMMMMM.... labai skanu.. siaip svarbiausia kad svogunai nebutu stambiai pjaustyti.. juos net galima cesnakine sutrinti tada kepti smile.gif thumb_yello.gif skanaus!
Atsakyti
Savaitgalį mačiau per "Baltojo katino svetainę" rodė kaip gamino iš sluoksniuotos tešlos napoleoną. Gal kas užsirašėte tikslų receptą? ax.gif
Atsakyti
Aha, Napoleonas būtų įdomu ax.gif
O norėjau pasakyti, kad šią savaitę Maximoje vietoj 5 su centais, ši tešla kainuoja 3,99 thumbup.gif
Man ji irgi patinka su bet kuo praktiškai, bet MB lotuliukas.gif
Taigi lauksime Napoleono iš šios tešlos biggrin.gif Turėtų būti nesudėtinga ir l. skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iva @ 2003 04 17, 07:06)
ten tokia tesla, parduotuvese saldyta parduoda, alvija tu apie ja?

oi koki pyraga is jos valgiau, nim niam, zodziu jeigu ragai atsimenu taip daryt reikia, pasiimi ta saldyta sluoksniuota tesla, atsildai, papjaustai nedaug juostelemis, ant likusios dalis dedi idara, o ant virsaus isdelioji tas nedideles juosteles, jos gal kokio 1-2cm plocio, viena ant kitos taip kad kaip tinklelis atrodytu.
O idaras gali buti koks tik nori, drauge deda ka turi, tai gali buti uogiene, varske su cukrum, arba su uogom, cinamonu, obuoliai, apelsinai, farsas mesos, tikriausiai ji geriau apkept pries tai, o su spinatas koks skanus ir sveikas.  ;D Ji daro taip:spinatus nuplikinam verdanciu vandeniu, supjaustome, imusame kiausini, prieskonius, cesnakeli, svoguna, kas ka megstair ant teslos laksto.

Kepame orkaiteje, keik nezinau, kol apskrusta tesla, ji taip issipucia  ;D ir valgom. Skanaus ;D

esu ir as esu taip darius, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Kūčioms kepiau pyragą su tunu, o Kalėdoms - su mėsyte - faršą (nekeptą) užbarsčiau ant tešlos, pripjausčiau marinuotų pievagrybių ant viršaus ir dar storoką sluoksnį tarkuoto sūrio, tada užklojau tešlos lapeliais, aptepiau kiaušinio išplaktu tryniu. Kepiau apie 1 val. Labai skanus pyragas biggrin.gif
Atsakyti
nusipirkau ir as sluoksniuotos mielines teslos, labai noriu pasidaryt pyrageliu su vistiena, gal kas gali parasyt kaip ruosti idara? ta prasme kaip apdorot vistiena, ja reikia apvirt ar pakpt, ar det zalia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(baggyra @ 2008 12 28, 11:32)
nusipirkau ir as sluoksniuotos mielines teslos, labai noriu pasidaryt pyrageliu su vistiena, gal kas gali parasyt kaip ruosti idara? ta prasme kaip apdorot vistiena, ja reikia apvirt ar pakpt, ar det zalia? g.gif

paversk puslapiukus atgal, yra daug receptų su vištiena biggrin.gif Visur ją apkepina, kiek skaičiau biggrin.gif
Atsakyti
skaičiau skaičiau vakar jūsų visų receptukus ir pasakojimus apie šitą tešlą ir nutariau išbandyt pati smile.gif kepiau tokį kaip ir pyragą su obuoliais, nors galvojau, kad tikrai nesigaus. Bet viskas pavyko ir kitam kartui žinosiu, ką dar padaryti, kad pavyktų dar geriau smile.gif
taigi dariau taip: susipjausčiau skiltelėm du nedidelius obuolius (nuluptus) ir susidėjau į dubenėlį. tada pasiėmiau lakštą BEMIELĖS tešlos, šiek tiek pakočiojau, kad būtų palei skardą ir dėjau pirmą sluoksnį tešlos. tada supratau, kad vieno neužteks (pirkau pakelį, kur šeši lapai yra) ir uždėjau antrą lapą dugnui. tada sudėjau vieną partiją obuolių (šachmatų tvarka berods keturios eilytės išėjo). apibarsčiau juos vaniliniu cukrumi ir cinamonu. tada vėl vieną lapelį tešlos ir vėl obuoliai ir dar lapelis tešlos "luboms" 4u.gif jį irgi apibarsčiau vaniliniu cukrumi, kraštus pyrago užlanksčiau taip, kad būtų tarsi "krepšelis", aptepiau kiaušinio tryniu ir vuolia - buvo skanu, per kokį pusvalandį visas ir suėjo biggrin.gif
kitam kartui žinosiu, kad:
obuolius sutrynus per burokinę tarką turėtų gautis skaniau, nes tada jų bus visur, o ne vietom;
viršų barstysiu normaliu cukrum, sumaišytu su vaniliniu.
saldumo pakako, nes labai saldžiai po vakarienės nebesinorėjo smile.gif
ir dar klausimėlis: ar su mieline tešla galėčiau pagaminti pyragėlius su dešrelėm? nenutiks kokių nors nesąmonių? 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kRamTyk: 28 gruodžio 2008 - 11:04