Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-taisiais

QUOTE(tytuka @ 2016 01 24, 10:55)

Kas cia per knyga?

Sveriesi, ar kaip kitaip svorio pokycius stebi?

Manau kad šita knyga:
https://www.knygos.l...demes-taisykle/

Nesisveriu - neturiu svarstyklių biggrin.gif matuoju kol kas pagal darbines kelnes - tapo šiek tiek laisvokos. Ir pagal pilvo pūpsojimą - mažesnis šiek tiek atrodo biggrin.gif
Kai po ligos grįšiu į sportą, nusipirksiu svarstykles, tada bus aiškesni pokyčiai smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Vakar kalorijų neskaičiavau, pusryčius valgiau įprastus, pietų ir vakarienės kaip ir nebuvo, vis kramsnojau šio bei to: 2 gab sušio, riekę šakočio, dešros, sūrio, obuolį ir pan.

Iš ryto dar +400 g doh.gif

Viso per savaitę numesta 1,1 kg (tarp pirmadienio ir antradienio)
Viso per savaitę priaugta 500 + 200 + 200 + 400 = 1300
Taigi esu pliuse sad.gif

Šiandienai suplanuota valgyt:
avižų košė (bandysiu nevirti, o tik išbrinkyti)
kietųjų grūdų makaronai (nemėgstu, bet nusipirkau, šeimyna jų tikrai nevalgys, tad pirkau asmeniškai sau vieną pokelį; jei ir šį kartą nesivalgys, daugiau nebebandysiu schmoll.gif )
pievagrybių sriuba (mažiausiai kaloringa iš visų mano sriubų, 3 samčiai 60 kcal)
kiaušiniai, varškė, obuolys...

Vakar vienu prisėdimu perskaičiau Sapho dienoraštį bigsmile.gif Neplanavau tiek skaityti, galvojau dirstelėsiu tik, bet perskaičius pirmą įrašą negalėjau sustoti bigsmile.gif Puikus rašymo stilius, entuziazmas, nuotaika, humoras thumbup.gif Pasimėgavau kaip kokia gera knyga good.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Vakar meniu:
Kugelis
Du kepti kiaušiniai su juoda duona
Du sumuštiniai su juoda duona ri lašiša
6 rafaelo saldainiai

Nuo šiandien vėl grįžtu į ritmą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 24, 15:33)
Manau kad šita knyga:
https://www.knygos.l...demes-taisykle/
Nesisveriu - neturiu svarstyklių biggrin.gif  matuoju kol kas pagal darbines kelnes - tapo šiek tiek laisvokos. Ir pagal pilvo pūpsojimą - mažesnis šiek tiek atrodo biggrin.gif 
Kai po ligos grįšiu į sportą, nusipirksiu svarstykles, tada bus aiškesni pokyčiai smile.gif

Perskaiciau aprasyma, visiskai sutinku, kad kiekvienai reik atrast sau optimalu mitybos varianta. Po daugelio metu bandymu, jai pavyko, tikiuos ir man pavyks bigsmile.gif
Laisvesni dabuziai- geresne nuotaika ir motyvacija nesustot 4u.gif

Pajudejo pirmasis priaugtas kg, tik nenuklyst nuo teisingos mitybos, ir bus gerai ax.gif
Savaitgalis be nuodemiu, vakar vakare vietoj kiausinio suris buvo, svieziai pirktas, vakare jau velu buvo kazka virti (kad ir ta pati kiausini sau vienai smile.gif, o labiausiai tai to surio panorau) ir koks 100 g raudono vyno, MB isipyle, po to nenorejo, tai as uzsinorejau, bet nukrypimu nelaikau, retai kada alko vartoju, pagal nora sau leidziu (ne bulka vistik, ir apetito man nestimuliuoja, atvirksciai, numusa).
Siryt kava isgeriau anksti, valgyt nenorejau, tai kaip ir likau be pusryciu normaliu, nesu alkana (vakar nemazos porcijos buvo).
Pietums banano puse likusi nuo vaiku pusryciu, kefyras (jei nenoriu, prie vakarienes), likusios drzoves (moliugas ir brokoliai), mesytes gabaliukas, vakariene derinsiu prie MB, kaip iseis.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 01 25, 09:19)

Vakar vienu prisėdimu perskaičiau Sapho dienoraštį  bigsmile.gif  Neplanavau tiek skaityti, galvojau dirstelėsiu tik, bet perskaičius pirmą įrašą negalėjau sustoti  bigsmile.gif  Puikus rašymo stilius, entuziazmas, nuotaika, humoras  thumbup.gif  Pasimėgavau kaip kokia gera knyga  good.gif

Ačiū labai smile.gif Man pačiai buvo įdomu paskaityti ir užsimotyvuoti iš naujo wink.gif

Prisiduodu, savaitgalis praėjo sėkmingai, pavyko neprisivalgyti, išvengti vyno ir saldumynų.
Vakar prisipirkau įvairiausių daržovių - tiek šviežių, tiek šaldytų.
Svoris krenta - po kokius 200 g. kasdien, bet kol kas dar nevertinu to niekaip, nes tokie svyravimai dažnai būna ir šiaip. Išvis, reikėtų įprasti svertis kartą per savaitę ir fiksuoti svorį.

Atsakyti
QUOTE(Sapho @ 2016 01 25, 13:45)
Išvis, reikėtų įprasti svertis kartą per savaitę ir fiksuoti svorį.

Kodėl? smile.gif
Aš sveriuosi kasdien arba beveik kasdien. Aišku, kiekvienas +100 g muša per motyvaciją, bet matau aiškiai, kokios kiekvieno atotrūkio nuo valgiaraščio pasekmės ax.gif

Bėda pas mane ir su šviežiom daržovėm g.gif
Ne sezono metu nevalgau tarkim pomidorų, agurkų - jie man tiesiog neskanūs schmoll.gif Ką aš dabar valgau iš šviežių: morkos, kopūstai ir g.gif ko gero viskas unsure.gif
Atsakyti
Sveikos hi.gif

dėl to svėrimosi, tai aš irgi girdėjus, jog svertis geriau kas savaitę tuo pačiu metu ir geriausiai iškart ryte, bet faktas, kad kiekvienas renkasi pagal save drinks_cheers.gif

mano mityba šį savaitgalį nebuvo laaaabai jau bloga, bet vakar tai toks jausmas buvo, kad vakare skrandy juodoji skylė prasivėrė doh.gif blink.gif sukirtau du gabalėlius šlapdešrės (vis tiek ten mėsos nėra laugh.gif ) ir užteko unsure.gif šiandien jau bandau grįžt į doros kelią, kol kas viskas liuks - susilaikiau nuo visokių užkandžiu prie pačio nesveikiausio maisto (kavos) ir susiritinau bananą prie jos vietoj saldainio ar sausainio laugh.gif

tiesa, turiu pripažinti ir dar tą faktą, jog man namie sveikiau maitintis žiauriai padeda visokie protingi ir geri buitiniai prietaisai. Turiu minty kokteilinę gerą galingą (pirkom NutriNinja po Kalėdų iškart), Tefal OptiGrill grilio aparatą (jau paskutiniu metu nelabai man ir norisi kitaip gamintos mėsos, paukštienos, žuvies, kaip tik tam aparate, o ten nei riebalų reikia, nei dar ko ir toks geras karjeristų prietaisas laugh.gif ), dar turim garpuodį, bet griozdas toks, tai gana retai ištraukiu. Kotletukai man jame garinti skanu smile.gif Tik paskutiniu metu jei kotletus gaminuosi sau, tai orkaitėj keksiukų formelėse kepu, labai skanu bigsmile.gif Ir dar turim Airfryer - fritiūrinę, į kurią aliejaus nereikia visiškai, tai jeigu jau norisi tų nesveikuoliškų koldūnų ar bulvyčių (aš bulvinė labai :sokas), tai pasidarom mažesnėj blogybėj ir išsikepam be aliejaus smile.gif
Atsakyti
Mano virtuvės pagalbininkų top trejetukas bigsmile.gif
garpuodis (paprastas, ant viryklės statomas) first.gif - deka jo jau devinti metai nevalgom keptos aliejuje mėsos/žuvies/paukštienos bigsmile.gif
grylis second.gif - greitis bigsmile.gif steikiukai iškepa taip pat greitai, kaip kokie kepti sumuštiniai
mikrobangė third.gif - žinau, ne visom priimtina aplamai, o aš tai naudoju kiekvieną dieną. Gaminu joje pvz omletus be riebalų, keptus obuolius/kriaušes/slyvas. Na ir šildau iš anksto pagamintą maistą.

Labai geras dalykas buvo spec keptuvė, kurioje buvo galima kepti be riebalų, ant visiškai sausos, deja, sugedo (matyt dėl plovimo indaplovėje g.gif ), neberandu naujos, kur pirkau (Prismoje), nebėra sad.gif

O ko visai nenaudoju ir gali man nebūti - virtuvinis kombainas ir blenderis ax.gif

----------
Suvalgiau savo kietagrūdžius makaronus schmoll.gif Fui, neskanu schmoll.gif Nepraėjo nė valandos, kaip vėl norėjau valgyti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 01 25, 12:27)
Mano virtuvės pagalbininkų top trejetukas  bigsmile.gif
garpuodis (paprastas, ant viryklės statomas)  first.gif  - deka jo jau devinti metai nevalgom keptos aliejuje mėsos/žuvies/paukštienos  bigsmile.gif
grylis  second.gif  - greitis  bigsmile.gif  steikiukai iškepa taip pat greitai, kaip kokie kepti sumuštiniai

mikrobangė  third.gif  - žinau, ne visom priimtina aplamai, o aš tai naudoju kiekvieną dieną. Gaminu joje pvz omletus be riebalų, keptus obuolius/kriaušes/slyvas. Na ir šildau iš anksto pagamintą maistą.

O ko visai nenaudoju ir gali man nebūti - virtuvinis kombainas ir blenderis  ax.gif

----------
Suvalgiau savo kietagrūdžius makaronus  schmoll.gif  Fui, neskanu  schmoll.gif  Nepraėjo nė valandos, kaip vėl norėjau valgyti  verysad.gif

aš turbūt net neturiu trejetuko, nes viskas, ką turim (beveik) man labai patinka ir naudinga biggrin.gif va tas blenderis - kokteilinė tai liuks, nes aš kokteilius plakuosi karts nuo karto ir labai super pvz. blynams tešlą sumaišyt, jeigu su varške darau (nereik tiek rankom trint, kaip tik vakar išbandžiau tokį būdą biggrin.gif ). grilis tai super liuks tikrai drinks_cheers.gif mūsų dar protingas aparatas, ten matuoja storį produkto ir palei tai kepimo laiką automatiškai nustato, tai net ir galvos nereikia sukti, ar jau iškepė, ar ne smile.gif ir krevetes, ir jautieną, ir žuvį ten kepam, gėris skonis ooom wub.gif

mikrobangę namie turim, bet dabar jau tik košei mano ryte pagamint pagrinde naudojam. užtad darbe beveik kasdien tenka naudot, nes šildomės maistą.. norėčiau kokio gero termoso, bet tai jau turbūt faktas, kad tokį, kuris maistą išlaikytų šiltą bent 20val, surast sunku laugh.gif tai ir nesuku galvos..

čia tie rudi vadinami, pilno grūdo (wholewheat)? man tie rudi kokie skanūs, oooom wub.gif MB jie labai nepatinka kažkodėl. bet jis iš viso nusiteikęs prieš tuos rudus produktus - kadangi pats kaip ir iš kaimo, tai vis juokiasi, kad produktai tokie (ryžiai, makaronai, cukrus ir pan.) mažiausiai apdirbti ir su daugiausia šiukšlių, pigiausiai kainuoja ūkininkams jų patiekimas į rinką, o parduotuvėse kainuoja kai už gryną gerą doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Vakar MB sakiau, kad artimiausias mano pirkinys - garpuodis biggrin.gif kokius garpuodžius turit jūs? Aš galvoju apie elektrinį kokį kompaktišką nedidelį smile.gif
Kokteilinę-blenderinę turim, bet nenaudojam beveik g.gif šiltuoju sezonu gal daugiau reikalinga.
Mikrobangę naudojam per pietus maistui šildyti, bet iš esmės man ji nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 25 sausio 2016 - 15:05
QUOTE(Almost. @ 2016 01 25, 16:44)

čia tie rudi vadinami, pilno grūdo (wholewheat)? man tie rudi kokie skanūs, oooom  wub.gif MB jie labai nepatinka kažkodėl. bet jis iš viso nusiteikęs prieš tuos rudus produktus - kadangi pats kaip ir iš kaimo, tai vis juokiasi, kad produktai tokie (ryžiai, makaronai, cukrus ir pan.) mažiausiai apdirbti ir su daugiausia šiukšlių, pigiausiai kainuoja ūkininkams jų patiekimas į rinką, o parduotuvėse kainuoja kai už gryną gerą  doh.gif  lotuliukas.gif

Taip, taip, tie wholewheat smile.gif Aš nesu prieš juos nusistačius, netgi norėčiau pamėgt, bet kaip? Nepatinka, kad kieti, nes visą gyvenimą pripratus valgyti į košę išvirtus paprastus makaronus blush2.gif

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 25, 17:04)
kokius garpuodžius turit jūs? Aš galvoju apie elektrinį kokį kompaktišką nedidelį smile.gif

Aš turiu Berghof paprastą, ne elektrinį. Tai yra iš esmės puodas, ant kurio statomas dar vienas puodas, kurio dugne skylutės smile.gif Pirmam apatiniam puode kas nors verda, antram - verda ant garų. Patogu, nes galima vienu metu gaminti 2 patiekalus. Pirmą apatinį puodą galima naudoti ir tiesiog kaip puodą, virimui, troškinimui (berods net kepimui, bet nebandžiau).

Mamai dovanojau elektrinį garpuodį ir ji jo nenaudoja sad.gif Minusas - valgo daug elektros sad.gif
Bet jei ir viryklė jūsų elektrinė, tada nežinau, gal nėra skirtumo g.gif
Pas mus su mama tai dujinės biggrin.gif
Atsakyti
Viryklė pas mus dujinė. Gal todėl tiek mažai ir gaminu - visada buvau įpratus prie elektrinės. Kadangi butas laikinas, ne nuosavas, tai kenčiu kol kas su tokia, kokią turiu biggrin.gif
Man elektrinis kažkaip patogiau atrodo, ir transportuotis galiu kur noriu, svarbu rozetė būtų lotuliukas.gif vasarą pvz į sodybą, kur vienintelis maisto gaminimo prietaisas yra šašlykinė biggrin.gif
Atsakyti