Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-taisiais

QUOTE(dontstop @ 2016 01 23, 09:31)
Sveikos  4u.gif
Vakar skaičiavau kalorijas pusę dienos, paskui užmečiau. Patyriau eilinį alkio protrūkį, valgiau viską, ką radau namuose  doh.gif Vaikų sausainius suvalgiau, nors net nemėgstu  blush2.gif  Uogienę kapojau šaukštais tiesiai iš indelio, nors irgi nemėgstu (stovi pas mane uogienės ištisus mėnesius neliečiamos). Pietų suvalgiau 3 porcijas, niekaip negalėjau sustot. Taip kramčiau kažką tai iki pat miego. Visiškai nevaldoma nepena buvo  doh.gif

turbut truksta maistingu medziagu, arba kuro energijos gamybai, tai protingas organizmas ir privercia valgyti. Zinau as tuos priepuolius. smile.gif
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 23, 10:22)
Dontstop 4u.gif  4u.gif
Būna juk visko, susiimsi ir nukris tie 200 g.  ir dar daugiau 4u.gif

Aš irgi biškį įnešiu negatyvo, nes vakar kaip susinervinau dėl to torto, tai ne tas žodis blink.gif  visada tortus šventėms perku pas tokią vietinę kepėją - jauna mama, kepa namuose, iki šiol tortai buvo tobuli. Gruodį, kai pirkau gimtadieniui, jau buvo kažkoks įtartinai sausokas, o vakar gavau tragediją - išoriškai gražus, bet viduje.... Praktiškai tas pats, kas valgyti sudžiūvusią būlką doh.gif  nu taip susinervinau, niekas to torto nevalgė, sukišau 20 eurų tikėdamasi normalaus produkto doh.gif  čia vadinasi skanus naminis tortukas.....
Nu va ir aš išsiliejau biggrin.gif

O tai pasakykit jai, negi vandens ir cukraus gaila bulkai paslapinti g.gif Uzjauciu del torto, jau neskanus tortas kaip nuotaika pagadina doh.gif Po to nusprendziau ismokt namuos pasidaryt, perkam tada, kai namuos daryt nera galimybes.
Praejau spinteles, visokiu likuciu yra, tai sakiau, spinteliu tustinimo metas prasideda. ir sutaupyt pavyks, ir persivalgyt neiseis ax.gif Vakar vakare nuo sokolado susilaikiau, o siandien kazkaip normaliai. Pusryciams kava su tokiu naminiu seklu-riesutu-minimaliai medaus, sviesto dariniu. ziuresiu, ar iki pietu alkis nepareis. Tuomet tokie bus mano pusryciai kuri laika. Pietums darzoviu sriuba, vistiena su alyvu aliejum, vakarienei krfyras, brokolis su kiausiniu ir sudytais lasinukais, apelsinas 1 pries pietus.
Svarbiausia issimiegot, tada alkis daug maziau kamuoja, todel sestadienis ir sekmadienis man pacios normaliausios dienos valgymo prasme bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Primkit mane nabagę biggrin.gif

Trumpai apie mane: visada buvau aktyvi, sveika mityba man nėra svetima. Iki nėštumo.. blush2.gif Turiu beveik metinukę mergaitę. Per nėštumą privalgiau 20 kg. Kol maitinau nukrito, nustojau maitinti sugrįžo. (Apetitas išliko tas pats, o va kalorijų skaičius nebesusidegino tiek kiek maitinant ax.gif ) Tai dabar turiu 20 kg viršaus bagažą, kurį labai noriu numesti. Stengiuosi sportuoti 4-5 kartus per savaitę, dietų nepripažįstu blush2.gif tai stengiuosi maitintis sveikai, derinti mitybą. Sportuoju pakolkas 3 savaites. Svarstyklės rodo - 2 Kg, bet matmenys rodo daug geriau smile.gif

Kalbant apie sportą ir pačią mitybą, tai stengiuosi per diena suvalgyti ne daugiau 1300 kcal. Alkana nesijaučiu, tiesiog renkuosi nekaloringus produktus. Daug salotų, liesa mėsytė, baltymai. Va šiandien kaip tik rašausi ką ir kada valgau, tai ryt pasidalinsiu savo meniu smile.gif Geriu daug vandens, priklausomybės cukrui ir saldumynams neturiu, bet jei jau kažko saldaus norisi, tai suvalgau 85 proc. juodojo šokolado porą skiltelių ax.gif
Mano pagrindinis sportas dabar, tai daug cardio, lieknėjimo treniruotės, kurios kažkiek primena insanity treniruotes, bet nėra tokios "insanity" ir dar namie darau tikrą insanity smile.gif Tik nesidraskau, o realiai priimu savo galimybes. Taip pat kartą per savaitę nueinu iki baseino, o kartą per mėn pasišoku zumboj.
Tokio gyvenimo 3 savaičių rezultatas, tai kaip ir minėjau - 2 Kg, išryškėjusi talija, apkritęs pilvas (mano didžiausia problema) ir minimali "bicka" ant ranku biggrin.gif
Atsakyti
*CoCoNuT*, Tytuka, ačiū už palaikymą 4u.gif

*CoCoNuT*, gaila dėl torto, tiek pinigų į balą sad.gif

Fita, prašom drąsiai jungtis 4u.gif
Aš irgi "po gimdymo", dukrai neseniai suėjo metukai drinks_cheers.gif Aš priaugau 17 kg per nėštumą, iš jų likę 2. Nors svoris svyruoja, dabar šiek tiek daugiau...

Kaip pavyksta laikytis 1300 kcal ir dar nesijausti alkanai?? bigsmile.gif Baltai pavydžiu. Mano riba 1700 kcal, bet teišgaliu ištempti po kelias dienas ir pratrūkstu. Alkana esu visą laiką, turiu sukaupt visą valią, kad praeičiau pro šaldytuvą ir nieko nepagriebčiau. Iš tikrųjų aš daug daug kartų per dieną prieinu prie šaldytuvo, atidarau, pažiūriu, pauostau lotuliukas.gif ir uždarau, jei užtenka jėgų atsilaikyti. Aš ėdrūnė doh.gif ph34r.gif
Galbūt tai dar kažkiek susiję su žindymu, aš vis dar daug žindau user posted image Gal kažkoks hormonų disbalansas g.gif Man žindymas lieknėti nepadeda unsure.gif Ir po pirmo nėštumo "damušiau" svorį tik kai baigiau žindyti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 23 sausio 2016 - 17:21
QUOTE(Fita @ 2016 01 23, 14:33)
Sveikos   4u.gif 

Primkit mane nabagę  biggrin.gif

Sveika 4u.gif matai kaip graziai pradejai, kai nusprendei, ir rezultatas puikus. O koks ugis?

Dontstop, gal tikrai zindymas itakos turi g.gif tai neverta stresuot del keliu papildomu kg rolleyes.gif tik labai uzjauciu uz pastovu alkio jausma 4u.gif As taip negaliu, jei alkis kamuoja, sunkiai eina su savim bendraut. Tik cukraus priklausomybe reik atsikratyt, o tai per didelis jo kiekis ir kraujo tyrimuose ima reikstis. Vietoj jo naturaliu riebalu valgymuose pridedu, kaloriju neskaiciuoju, neuzkandziauju tarpuose tarp valgymu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tytuka: 23 sausio 2016 - 17:44
QUOTE(dontstop @ 2016 01 23, 17:20)

Fita, prašom drąsiai jungtis  4u.gif

Kaip pavyksta laikytis 1300 kcal ir dar nesijausti alkanai??  bigsmile.gif  Baltai pavydžiu. Mano riba

O kada dukros gimtadienis? smile.gif Oj, mamka, žindymas labai daug ką reiškia. Vien žindymo metu sunaudojamos papildomos 500 kcal. Tiek tas vaikelis mūsų energijos išvalgo, o organizmas duoda signalą alkiu smile.gif Tai maitinančiai mamai šiaip priklausytų ir visi 2000 kcal (1500 + 500). Mano 1300 čia toks drastiškas. Ale kaip sako "gyvybei palaikyti" Ir su 1500 kcal man svoris kristu, bet aš paskubinu biški lotuliukas.gif O sekasi puikiai, būna ir tas 1400. Bet kiek žinau, tai priklauso nuo suvalgomo maisto. Kuo įvairesnis, kuo daugiau grūdinių kultūrų, angliavandenių ir t.t. tuo organizmas sotesnis ir nereikalauja nieko. Aš nevartoju padažų ar saldumynų, tiesiog nenoriu, tai dar vietoj tų kalorijų galiu suvalgyti papildomai porą daržovių smile.gif O beto jei kažko labai norisi, tai organizmui kažko trūksta. Pvz. saldumynų - reik chromo (pomidorai, špinatai, perlinės kruopos ar vištiena).

Aš va svorį taip ir užsimečiau, kalorijos deginamos žindymo metu, alkis didelis. Nustojau maitinti (beje ne aš nusprendžiau o dukra nors pienuko turėjau) tai valgyt noriu tiek pat, o kalorijų tiek nebesusidegina. Dar lengvai uždepresavus buvau, nieko nesinorėjo, tai sėdi ir valgai.. smile.gif

QUOTE(tytuka @ 2016 01 23, 17:35)
Sveika  4u.gif matai kaip graziai pradejai, kai nusprendei, ir rezultatas puikus. O koks ugis?

172 cm. smile.gif
Atsakyti
Įkeliu savo šiandienos meniu:

Pusryčiai:
Kava, dvipusė juoda duonelė, keptas kiaušinis, avokadas. Pasidariau a la hamburgerį
Kcal 282

Užkandis:
Grikinis duoniukas su tunu ir avokadu
Kcal 144

Pietus:
Tortilija su vištiena ir daržovėmis:
Kcal 306

Užkandis:
Bananas
Apie 100 kcal

Vakarienė: 2 virti kiaušiniai 160 kcal

Jetau net 1300 nesigauna lotuliukas.gif bet dabar apsirgus, gal del to cia man taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fita @ 2016 01 23, 21:40)
Kuo įvairesnis, kuo daugiau grūdinių kultūrų, angliavandenių ir t.t. tuo organizmas sotesnis ir nereikalauja nieko.
Dar lengvai uždepresavus buvau, nieko nesinorėjo, tai sėdi ir valgai..  smile.gif
172 cm.  smile.gif

Del angliavandeniu, tai as jais mitau ir desimt kg uzsimeciau, sotumo jausmas islieka neilgai unsure.gif kitaip nereiktu krapstyt kg.
o stresai labai ismusa is veziu visa organizma, gerai, jei trunka neilgai.
Siandien valgiau kaip suplanuota, esu patenkinta. smile.gif
Merginos sveikit 4u.gif

Atsakyti
Sveikos! Man irgi atėjo laikas susiimti su svorio metimu. Ne vieną kartą esu numetusi (mano rekordas -13 kg), bet per laiką vėl priaugu. Ne greitai, per keletą metų. Dabar pasiekiau savo ribą - 75 kg, ir čia jau man yra šakės, nes geriausia jaučiuosi, kai sveriu kokius 67-69 kg. Žodžiu, dabar tikslas - išlipti iš 7-o zonos.

Prieš 5 metus rimtai kūdinausi, buvau pas dietologę ir net rašiau viešą dienoraštį. Neseniai vėl perskaičiau jį, ir užsimotyvavau smile.gif Galbūt kam nors irgi motyvacija atsiras papildoma http://dietos.lt/wor...nejimas/page/3/

Taigi prisiduodu: mano ūgis 174, svoris - 75 kg. Pirmadienį eisiu išbandydi zumbą, nes sporto klubų nebegaliu pakęsti (anksčiau kažkaip keletą mėnesių iškęsdavau, paskutinį kartą iš trijų mėnesių, tik mėnesį pavyko sportuoti).

Žinau, kad labai padeda saldumynų atsisakymas. Kažkada 3 kg nukrito per porą mėnesių tik atsisakius saldumynų, o daugiau valgant tą patį smile.gif

Beje, kažkada dietologė sakė, jog daržoves galima drąsiai valgyti ir neskaičiuoti į kalorijas smile.gif

Šiandien valgiau:
pusryčiai: du virti kiaušiniai su krabų lazdelėm, puse pomidoro ir dvi riekelės duonos.
Kava su pienu. Cukraus į kavą seniai atsisakiau, pripratau per kokią savaitę, o dabar su cukrum jau net nebeskanu.

pietūs: ryžių makaronai (50 g. sausų), ant šaukšto aliejaus keptas svogūnas, morka, cukinija, daigai (tokie iš rytietiškų produktų) Pabaigoje du šaukštai kokosų pieno - labai skanu, sotu, o kalorijų neturėtų būti labai daug.

Pavakariai: didelis obuolys

Vakarienė. Žalios salotos, cukinija, avokadas, saulėje džiovinti pomidorai, puse paprasto pomidoro, varškės sūris su kmynais (22%). Mėtų arbatos didelė stiklinė.

Naktipiečiams dvi morkos biggrin.gif (čia mano desertas amžinas)

Jaučiuos labai tvarkingai prasimaitinus, turint omeny, kad savaitgalis ir jį visą prabuvau namie smile.gif

Beje, labai patiko A. Jagelavičiūtės knyga - ir įkvėpė, ir idėjų pasisėmiau smile.gif Pvz. atradau šaldytus žirnelius ir špinatus, dabar kameroj visada turiu zapaso biggrin.gif

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Sapho ir Fita, sveikos prisijungusios drinks_cheers.gif

Aš vakar truputį atleidau vadžias, nežinau, tiesiog dėl ligos judėjimas apribotas, nėr ką veikt, tai valgau biggrin.gif
Penktadienio meniu:
Pusryčiai: vaisiai su chia ir nat.jogurtu, sumuštinis su lašiša
Juodo šokolado gabaliukas
Trinta daržovių sriuba (3 samčiai)
Virta vištos blauzdelė
Kruopų sriuba (2 samčiai)

Vakar meniu:
du sumuštiniai su lašiša
kopūstų sriuba su bulvėmis
žagarėliai
dešrytė su svogūnu ir duona
pora samčių kopūstų sriubos
žagarėliai
4 picos gabaliukai

Akivaizdu, kad savaitgalį išsibalansavau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Sapho @ 2016 01 23, 23:39)

Beje, labai patiko A. Jagelavičiūtės knyga - ir įkvėpė, ir idėjų pasisėmiau smile.gif Pvz. atradau šaldytus žirnelius ir špinatus, dabar kameroj visada turiu zapaso biggrin.gif

Man ir patiko Agnės knyga drinks_cheers.gif gavau Kalėdoms.
Papildyta:
QUOTE(tytuka @ 2016 01 23, 10:20)

Svarbiausia issimiegot, tada alkis daug maziau kamuoja, todel sestadienis ir sekmadienis man pacios normaliausios dienos valgymo prasme  bigsmile.gif

Nu va kaip visoms skirtingai, vienoms savaitgalis prapultis, kitoms normaliausiai viskas susibalansuoja 4u.gif noriu imt iš tavęs pavyzdį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapho @ 2016 01 24, 00:39)
Sveikos! Man irgi atėjo laikas susiimti su svorio metimu. Ne vieną kartą esu numetusi (mano rekordas -13 kg), bet per laiką vėl priaugu. Ne greitai, per keletą metų. Dabar pasiekiau savo ribą - 75 kgsu krabų lazdelėm, puse pomidoro ir dvi riekelės duonos.

Sveika prisijungus 4u.gif
Kas cia per knyga?
Kai lieknejai pirmais, po to priaugdavai, tai del to kad lieknejimo periodu ir ne lieknejimo valgai skirtingai?

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 24, 10:37)
Aš vakar truputį atleidau vadžias, nežinau, tiesiog dėl ligos judėjimas apribotas, nėr ką veikt, tai valgau biggrin.gif
Penktadienio meniu:

Vakar meniu:

Nu va kaip visoms skirtingai, vienoms savaitgalis prapultis, kitoms normaliausiai viskas susibalansuoja 4u.gif  noriu imt iš tavęs pavyzdį biggrin.gif

Penktadienio menu visai dar nieko, jei siandien valgysi kaip reikia, visai neblogas savaitgalis iseis biggrin.gif
Sveriesi, ar kaip kitaip svorio pokycius stebi?
As valgau ir riebalu, kurie suteikia sotumo jausma, tas vidinis balsas, kad noriu angliu, saldumynu, issijungia, o jei pradeda kvepeti, atsikeliu nuo stalo, spinteles perzvelgiu, dvi lekstes suplaunu, kad suvalgytu be manes. Svarbiausia, issimiegu ryte biggrin.gif
Antradieni pradesiu sportuot namuose, kita savaitgali tikiuosi kad pajudes prieauglis.
Pusryciams kava ir lesalas (seklu- riesutu anksciau minetas darinys), kaloriju neskaiciuoju, reguliuoju pagal sotumo jausma iskart ir alkio jausmo atsiradima (min 3 val neturi atsirasti),
pietums lasisos gabaliukas su brokoliais ir kokoso aliejum,
vakarienei, apelsinas, darzoves, kokios bus po ranka, kiausinis, ir koks nors riebalo gabaliukas, kokio noresis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tytuka: 24 sausio 2016 - 10:59
Sveikos 4u.gif

Vakar dienos kalorijos:

obuolys 80
4 grūdų ir 2 sėklų košė su dž. slyvomis 180 + 80

kapučinas 40
1/2 kriaušės 50
20 g 82 % šokolado 120

kiaušinienė su krablazdėm 450

kapučinas 40

3 maži cepelinai, pora šaukštų liesos grietinės 700 (?)

viso 1740

Dar +200 g ryte (chmmm, ar aš vis dar rašau lieknėjimo temoje?? g.gif )

Šiandien kalorijų neskaičiuosiu. Sūnus išlaikė karate egzaminą, švęsim su šakočiu blush2.gif

Fita, o jei norisi ne saldumynų (abejinga), o čipsų, kebabų, karštų sumuštinių, bulvinių patiekalų? Gal yra koks "priešnuodis? smile.gif
Meniu pavyzdingas, prašom kelt kiekvieną dieną bigsmile.gif

Sapho, sveika prisijungus 4u.gif Būtinai paskaitysiu dienoraštį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fita @ 2016 01 23, 22:40)
O kada dukros gimtadienis?  smile.gif 

Oj, mamka, žindymas labai daug ką reiškia. Vien žindymo metu sunaudojamos papildomos 500 kcal. Tiek tas vaikelis mūsų energijos išvalgo, o organizmas duoda signalą alkiu smile.gif Tai maitinančiai mamai šiaip priklausytų ir visi 2000 kcal (1500 + 500).

Buvo sausio 15 d 4u.gif

Žinau apie tuos 500 kcal, bet user posted image
Nuo kovo iki rugsėjo pusę metų bandžiau tilpti į 1500 kcal ribą, nenumečiau nieko. Tiksliau pavasarį dar lyg kelis kg numečiau, bet per vasarą tikrai nenumečiau nieko ir dar užsiauginau 2 kg doh.gif Dėl to rugsėjį grįžau į sporto klubą, pas savo trenerę, pradėjau maitintis pagal jos mitybos planą ir beje valgyt daugiau, iki 1700 kcal bigsmile.gif (bet ir sporto prisidėjo, tai tas ant to). Numečiau dar 4 kg per pirmus 2 mėn ir toliau nė krust g.gif Iš to darau išvadą, kad jei valgyčiau po 2000 kcal, tai tik storėčiau ir storėčiau... Na aš mažo ūgio. Yra internete visokių formulių, apskaičiuojančių kiek reikia kcal priklausomai nuo ūgio, svorio, amžiaus... lyties biggrin.gif Tai kai nesportavau, išvis turėjau pasitenkinti 1300 kcal smile.gif
Atsakyti