Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-taisiais

QUOTE(dontstop @ 2016 01 26, 16:52)
Tai jo, jo, bet kalbėjom būtent apie šviežias daržoves žiemą  smile.gif  Tai su šviežiom pas mane sunkiai  ax.gif , pagrinde šaldyti mišiniai eina į trasą...ir rauginti kopūstai  smile.gif

-------------------
Šią savaitę nusprendžiau pasportuot namie, pataupyt
Pavakariai gavosi iškart po treniruotės, laukt dar valandą jau visai buvo nebeįmanoma. Tai tiek tos naudos, iš pusvalandžio lengvų pratimų ir valgio iškart  g.gif

Pazistama situacija smile.gif kol nepraaugo su naminiais sportais taip ir gaunasi. Jei iseina, sporto klubas yra geresnis variantas.
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 01 26, 13:57)
Tuos makaronus galima padaryt su pagardais, padazais, gal uzsimaskuos skonis kai kam  biggrin.gif

Nesinervuok, atsipalaiduok ir leisk sau pasimegauti maistu. Kam tas naujas ir bereikalingas stresas, jei einat pasimegauti maistu? schmoll.gif

aha, MB iš viso viskas turi būti su padažu arba laaaabai jau skoninga (jeigu pvz. grilyje mėsą gaminam, tai prisipils arba padažo daug šalia, arba su daug prieskonių visokių turi būt), kur man atvirkščiai - retai kur ir retą padažą aš mėgstu.. smile.gif

va, teisingai sakot drinks_cheers.gif bet tada vėl pradedu galvot "Arba ėdi, ką nori, arba atrodai, kaip nori" laugh.gif
tiesa aš džiaugiuosi vienu dalyku - jau kelis metus mano svoris nepriklausomai nuo to, kaip ir ką aš valgau, laikosi toks pat. +-1kg ar pan.. bet pradėjus tvarkingiau valgyti nenukrenta daugiau, nei tas +- laugh.gif tai va kartais tiesiog paslystu ir viskas, ryju tada skanėstus. gerai, kad skrandis mažas - nedaug telpa laugh.gif

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 26, 14:01)
Išrašė antibų, davė dviem dienom biletenį, liepė daug skysčių gerti smile.gif  kadangi eilė belenkokia, tai ilgai nesiterliojom, viens du ir next  biggrin.gif

nu tai jau viskas, sportus pamiršt gausi kuriam laikui 59.gif smile.gif
sveik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 01 26, 15:59)

tai iš esmės man pusryčiai turi būti sotūs ir stiprūs, gerai užkemšantys, kaip sakau  biggrin.gif

drinks_cheers.gif man irgi pusryčiai turi būti sotūs.
Kaip tik šiandien baigiau chia sėklas biggrin.gif . Nežinau, nejaučiu kol kas tiesioginės jų naudos, gal daugiau mados reikalas, bet vis tiek reikia nepamiršti nusipirkti kaip priedo prie rytinio maisto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 26, 14:06)
drinks_cheers.gif man irgi pusryčiai turi būti sotūs.
Kaip tik šiandien baigiau chia sėklas biggrin.gif . Nežinau, nejaučiu kol kas tiesioginės jų naudos, gal daugiau mados reikalas, bet vis tiek reikia nepamiršti nusipirkti kaip priedo prie rytinio maisto biggrin.gif

aš irgi turiu maišelį tų sėklų, bet pamirštu naudot jas blush2.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 01 26, 16:03)

nu tai jau viskas, sportus pamiršt gausi kuriam laikui 59.gif  smile.gif

Jau pamiršus nuo sausio 12 doh.gif bet nieko, palyginus tiek,kiek ėdžiau gruodį, tai sausį bent maisto kiekis pamažėjo, saldumynų mažiau. Nuo kažko juk reik pradėt. O svorio be mitybos sutvarkymo juk nenumesi biggrin.gif (Pasiguodžiau cool.gif )
Papildyta:
QUOTE(Almost. @ 2016 01 26, 16:03)
bet tada vėl pradedu galvot "Arba ėdi, ką nori, arba atrodai, kaip nori" laugh.gif

Aš galvoju taip: "ėdu ką noriu, tik po labai mažai". biggrin.gif bėda yra saikas. Jei aš suvalgysiu nedidelį gabalėlį kugelio be jokių padažų pietums, tai nebus tragedija, bet jeigu suėsiu didelę lėkštę vakare su visais įmanomais padažais tada jau tikrai apie mažesnius džinsus nesvajot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 01 26, 16:59)
ai, o dar ką norėjau paklausti - kaip matau, pvz. tytuka , Jūs valgote labai mažus pusryčius. ar Jums tiek užtenka iki pietų / užkandžio prieš pietus?

tai iš esmės man pusryčiai turi būti sotūs ir stiprūs, gerai užkemšantys, kaip sakau  biggrin.gif

Galim sakyti tu?
Kava, tai ne pusryciai, tai greitoji pagalba atsikelt, vaikus, kurie sunkiai keliasi, suruost, nuvest i mokykla. Paskutiniu metu cia man taip, rasiau, kad is savo mitybos rezimo iskritau unsure.gif
Anksciau visa tai padarydavau ir grizdavus valgydavau socius pusrycius, panasiai kaip pietus, pvz 2 kiausiniai, avokadas, kada norisi kokia darzove, sviesto gabalas ant kiausinio, arba vietoj kiausinio surio gabalas, darzoves su aliejum ar avokadas, arba lasinukai su darzovem, vasara budavo uogu (braskiu, vysniu) stikline plius kiausinis, sviestas, avokadas. Dar gerdavau kava su 100-150 gr. grietineles, kai tingedavau taisytis, o dabar per anksti man taip valgyt, isgeriu kava, pradedu atsigaut, bet ner laiko taip papusryciaut.
Jei noriu uzkandziaut ir nera galimybes sociai pavalgyt, tai vaisius valgau, o jei galimybe yra, pasitaisau normaliai ir pavalgau.
Dar vakare jei velai gaunasi vakariene soti, ryte dar nesinori.

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 26, 17:03)
Išrašė antibų, davė dviem dienom biletenį, liepė daug skysčių gerti smile.gif  kadangi eilė belenkokia, tai ilgai nesiterliojom, viens du ir next 

Jei ilgai tesesi persalimas, tai visada duoda antibiotiku, nes jei ir buvo virusine infekcija, tai prisidejo ir bakterine. Dabar tai tikrai pasveiksi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 26, 14:12)
Jau pamiršus nuo sausio 12 doh.gif  bet nieko, palyginus tiek,kiek ėdžiau gruodį, tai sausį bent maisto kiekis pamažėjo, saldumynų mažiau. Nuo kažko juk  reik pradėt. O svorio be mitybos sutvarkymo juk nenumesi biggrin.gif  (Pasiguodžiau cool.gif )

Aš galvoju taip: "ėdu ką noriu, tik po labai mažai".  biggrin.gif bėda yra saikas. Jei aš suvalgysiu nedidelį gabalėlį kugelio be jokių padažų pietums, tai nebus tragedija, bet jeigu suėsiu didelę lėkštę vakare su visais įmanomais padažais tada jau tikrai apie mažesnius džinsus nesvajot biggrin.gif

aš tai žinai iš dalies pavydžiu tiems, kam svoris krenta pasikeitus mitybą, bent jau pradžioj. bet tuo pačiu ir suvokiu, kad mano mityba vadinasi nėra tokia jau ir bloga iš esmės, jeigu nekrenta man tas svoris taip, kaip kitiems biggrin.gif tai reikia tik[I] judėt lotuliukas.gif

nu čia irgi variantas. aš A.J. knygos dar neskaičiau, nors turiu (kaip ir krūvą kitų sveikuoliškos mitybos ir motyvacijos knygų, o dar prieš kelias dienas užsisakiau keturias berods knygas to tipo). gal kažkada paskaitysiu ir tai mane stebuklingai paveiks laugh.gif

QUOTE(tytuka @ 2016 01 26, 14:27)
Galim sakyti tu?
Kava, tai ne pusryciai, tai greitoji pagalba atsikelt, vaikus, kurie sunkiai keliasi, suruost, nuvest i mokykla. Paskutiniu metu cia man taip, rasiau, kad is savo mitybos rezimo iskritau  unsure.gif
Anksciau visa tai padarydavau ir grizdavus valgydavau socius pusrycius, panasiai kaip pietus, pvz 2 kiausiniai, avokadas, kada norisi kokia darzove, sviesto gabalas ant kiausinio, arba vietoj kiausinio surio gabalas, darzoves su aliejum ar avokadas, arba lasinukai su darzovem, vasara budavo uogu (braskiu, vysniu) stikline plius kiausinis, sviestas, avokadas. Dar gerdavau kava su 100-150 gr. grietineles, kai tingedavau taisytis, o dabar per anksti man taip valgyt, isgeriu kava, pradedu atsigaut, bet ner laiko taip papusryciaut.
Jei noriu uzkandziaut ir nera galimybes sociai pavalgyt, tai vaisius valgau, o jei galimybe yra, pasitaisau normaliai ir pavalgau.
Dar vakare jei velai gaunasi vakariene soti, ryte dar nesinori.

galima drąsiai drinks_cheers.gif

supratau smile.gif aš šiaip pusryčiams, jeigu jie 7val ryto kaip darbo dienom, tai negaliu valgyti daugiau, nei košė ar sumuštiniai. kažkada bandžiau pasigaminti omletą, tai gamybos eigoje supykino ir tuo baigėsi. valgiau košę pasiskanaudama ir pasičepsėdama biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 01 26, 17:03)
aha, MB iš viso viskas turi būti su padažu arba laaaabai jau skoninga (jeigu pvz. grilyje mėsą gaminam, tai prisipils arba padažo daug šalia, arba su daug prieskonių visokių turi būt), kur man atvirkščiai - retai kur ir retą padažą aš mėgstu..  smile.gif

tiesa aš džiaugiuosi vienu dalyku - jau kelis metus mano svoris nepriklausomai nuo to, kaip ir ką aš valgau, laikosi toks pat. +-1kg ar pan..

Cia kaip as su MB, tip top biggrin.gif Dabar ir jis link manes krypsta, kuo maziau apdorota ir prieskoniai naturalus, druskos nedaug vartoja.
Ir su svoriu pazistama situacija, bet kai eme i virsu augt, tai ir nusprendziau, kad jei turi keistis, tai i mazaja puse tongue.gif
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 26, 17:12)
bėda yra saikas. Jei aš suvalgysiu nedidelį gabalėlį kugelio be jokių padažų pietums, tai nebus tragedija, bet jeigu suėsiu didelę lėkštę vakare su visais įmanomais padažais tada jau tikrai apie mažesnius džinsus nesvajot biggrin.gif

Kugeli skanu valgyt su daug grietines, padazo ir kelias porcijas biggrin.gif Bet svarbiausia, man ner sotumo jausmo po to, praeina kelios valandos ir galeciau pakartot. Tik seimyna nemegsta, tai ir nedarau ax.gif o be to, sveikata brangesne, pasimaitinus teisingai, toks pagerejimas ateina, kad norisi visada taip gerai jaustis. Turbut tas suvokimas-pajutimas savo kailiu keicia poziuri i maista, ir skoni.
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 01 26, 16:33)
aš tai žinai iš dalies pavydžiu tiems, kam svoris krenta pasikeitus mitybą, bent jau pradžioj. bet tuo pačiu ir suvokiu, kad mano mityba vadinasi nėra tokia jau ir bloga iš esmės, jeigu nekrenta man tas svoris taip, kaip kitiems  biggrin.gif tai reikia tik[I] judėt  lotuliukas.gif

Jei žmogus sveria 100 kg tai jam greičiau tie pokyčiai pasijaučia/pasimato pakeitus mitybą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 01 26, 14:44)
Cia kaip as su MB, tip top  biggrin.gif Dabar ir jis link manes krypsta, kuo maziau apdorota ir prieskoniai naturalus, druskos nedaug vartoja.

Kugeli skanu valgyt su daug grietines, padazo ir kelias porcijas  biggrin.gif Bet svarbiausia, man ner sotumo jausmo po to, praeina kelios valandos ir galeciau pakartot. Tik seimyna nemegsta, tai ir nedarau  ax.gif o be to, sveikata brangesne, pasimaitinus teisingai, toks pagerejimas ateina, kad norisi visada taip gerai jaustis. Turbut tas suvokimas-pajutimas savo kailiu keicia poziuri i maista, ir skoni.

MB turbūt tą sveikuoliškos mitybos, sporto ir t.t. stadiją praėjo paauglystėj, kai sportavo intensyviai. dabar jam nuobodu ir nebeįdomu laugh.gif

man tai pvz ne schmoll.gif biggrin.gif skanu valgyt vieną porciją, jaučiuos paskui labai soti (ne tiek soti, kiek užkištu skrandžiu), su šiek tiek padažo (pievagrybių ir spirgučių - idealiai).
iš kitos pusės pagalvojus, tai ta bulvė gi nėra tokia didelė blogybė - svarbiau kaip ir su kuo pagaminta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 01 26, 16:44)

Kugeli skanu valgyt su daug grietines, padazo ir kelias porcijas  biggrin.gif Bet svarbiausia, man ner sotumo jausmo po to, praeina kelios valandos ir galeciau pakartot. Tik seimyna nemegsta, tai ir nedarau  ax.gif o be to, sveikata brangesne, pasimaitinus teisingai, toks pagerejimas ateina, kad norisi visada taip gerai jaustis. Turbut tas suvokimas-pajutimas savo kailiu keicia poziuri i maista, ir skoni.

Man sotumo jausmas susijęs su užimtumu. Konkrečiai. Jei bimbinėju, tai ir valgau. biggrin.gif
Dėl sveikatos sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 01 26, 17:46)
MB turbūt tą sveikuoliškos mitybos, sporto ir t.t. stadiją praėjo paauglystėj, kai sportavo intensyviai. dabar jam nuobodu ir nebeįdomu laugh.gif

man tai pvz ne  schmoll.gif  biggrin.gif skanu valgyt vieną porciją, jaučiuos paskui labai soti (ne tiek soti, kiek užkištu skrandžiu), su šiek tiek padažo (pievagrybių ir spirgučių - idealiai).
iš kitos pusės pagalvojus, tai ta bulvė gi nėra tokia didelė blogybė - svarbiau kaip ir su kuo pagaminta  biggrin.gif

Nera blogybe ta bulve, jei virta, lengva. Vistik lietuviski skrandziai yra prisitaike prie bulviu visokiuose pavidaluose biggrin.gif Nelabai virskinu bulves. Daug valgiau nuo mazens, musu seima bulvine, bet visada sunkiai jas virskindavau. Bet skanu budavo. tai ir galvoju, kad skonis tai pripratimas, kazkoks isiteigimas, apsvaigimas. Dabar nutariau, kad skanu tas, kas man energijos duoda, sveikata gerina. bigsmile.gif

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 26, 17:48)
Man sotumo jausmas susijęs su užimtumu. Konkrečiai. Jei bimbinėju, tai ir valgau. biggrin.gif
Dėl sveikatos sutinku  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Bet kai uzimtumo ner, arba neidomu, tai, ka turi daryti, manau tinkamas maistas stimuliuoja kazkaip kurybine energija panaudot ismastymam, kas kaip kur, ir is to gaut malonuma, ko pasekoje uzkandziavimo mechanizmas apsireguliuoja. Cia as taip manau, jei ka rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tytuka: 26 sausio 2016 - 17:15