Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-taisiais

Labas rytas 4u.gif

Vakar dienos kalorijos:

4 grūdų ir 2 sėklų košė 155
su priedais 100

kapučinas 40
4 skiltelės 82 % šokolado 100

kus kus kruopos (100 g) su daržovėmis ir sūriu 528

kapučinas 40
grūdėta varškė su trintom spanguolės 200

pomelas 20

kiaušinienė 360
salotos 100
2 zefyrinės lezdelės 160

viso 1803 kcal

Nepaisant nuodėmės (zefyrinės lazdelės), svarstyklės ryte parodė -400 thumbup.gif

Pradėjusi rašyti šioje temoje aš nusprendžiau kiekvieną savaitę išbandyti bent vieną sveikuolišką nekaloringą patiekalą. Praeitos savaitės patiekalas buvo rūgpienio sriuba, šios - salotos, kurios valgiau vakar.
Taigi, po 200 g morkų, kopūstų ir virtų burokų, sutarkuotų stambiai, 1 a.š. vynuogių kauliukų aliejaus, iš akies kokosų acto (actas ir aliejus gali būti bet kokie). Tik 312 kcal, o gavosi didžiausias dubuo. Aš suvalgiau maždaug trečdalį, bet kramčiau visą vakarą biggrin.gif Vyras ir sūnus pavalgė ir dar liko šiandienai bigsmile.gif

QUOTE(trysduvienas @ 2016 01 26, 22:52)
Siandien vakarienei nedidele porcija vistienos su kariu ir ryziu. Ir diiiiidelis puodas brokoliu tik man vienai. Dievinu brokolius, tik daugiau nezinau nei vieno zmogaus, kuriam jie patiktu biggrin.gif

Ryžių nevertėtų valgyti vakare, nebent tai vakarienė prieš šokius iki ryto naktiniam klube biggrin.gif Priešingu atveju jie garantuotai virsta riebalais, ir net nesvarbu, kokie ryžiai, paprasti ar laukiniai... 4u.gif "Lėtieji" angliavandeniai taip veikia, na jie grubiai tariant duoda energijos kūnui iš lėto biggrin.gif Jei po tokios vakarienės vakaras leidžiamas ramiai, o praėjus keliom valandom einama miegoti, neišnaudota energija virsta riebalais. Todėl vakare geriau valgyti "greituosius" angliavandenius - daržoves, jų teikiama kūnui energija vartojama iškart. Arba baltymus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(tytuka @ 2016 01 27, 01:05)
kol supratau, kad jie irgi svori augina, tai dabar 2-3 vaisiai per dina, kai labai noriu, o siaip 1 pasitenkinu.

Tarp kitko, jo drinks_cheers.gif Niekaip negaliu mamos atpratint, ji mano kad kuo daugiau vaisių, tuo geriau, gi vitaminai doh.gif Vienas dalykas, vitaminai nesikaupia (per vasarą prikaupt žiemai neišeitų biggrin.gif ), antras dalykas, vaisiai tai cukrus, kurio perteklius virsta riebalais tongue.gif

O aš šiaip nemėgstu vaisių. Prisiversdama suvalgau 1 -2... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 01 27, 10:36)

Pradėjusi rašyti šioje temoje aš nusprendžiau kiekvieną savaitę išbandyti bent vieną sveikuolišką nekaloringą patiekalą. Praeitos savaitės patiekalas buvo rūgpienio sriuba, šios - salotos, kurios valgiau vakar.
Taigi, po 200 g morkų, kopūstų ir virtų burokų, sutarkuotų stambiai, 1 a.š. vynuogių kauliukų aliejaus, iš akies kokosų acto (actas ir aliejus gali būti bet kokie). Tik 312 kcal, o gavosi didžiausias dubuo. Aš suvalgiau maždaug trečdalį, bet kramčiau visą vakarą  biggrin.gif  Vyras ir sūnus pavalgė ir dar liko šiandienai  bigsmile.gif

Tarp kitko, jo  drinks_cheers.gif Niekaip negaliu mamos atpratint, ji mano kad kuo daugiau vaisių, tuo geriau, gi vitaminai  doh.gif Vienas dalykas, vitaminai nesikaupia (per vasarą prikaupt žiemai neišeitų  biggrin.gif ), antras dalykas, vaisiai tai cukrus, kurio perteklius virsta riebalais  tongue.gif

O aš šiaip nemėgstu vaisių. Prisiversdama suvalgau 1 -2... unsure.gif

Smagu del sveikuolisku patiekalu biggrin.gif
Taip taip, su tom salotom reikia laiko suvalgyt, sukamtyt, lotuliukas.gif jei laiko ner, tai net netaisau, nes zinau, kad ilgai valgosi.
Mamai pasakyti reiketu, kad per daug vitaminu nesveika g.gif 1-2 vaisiai per diena ir vitaminu uztektinai.
O sunus kokios spalvos dirza gavo islaikes egza?
Dabar jau vaisius valgau tik kai norisi, ir kad jie man butu skanus.
Vakar diena graziai praejo, nebuvo nukrypimu, patenkinta.
Siryt kava su lesalu, du saukstai,
pietums tas pats kas vakar plius apelsinas, ir vietoj lasinuku kokoso aliejus,
vakarienei trinta moliugu kopustu sriuba su grietine. Sriuba verdu tirsta, visada naminiam kaulu sultini.
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 01 27, 12:31)

O sunus kokios spalvos dirza gavo islaikes egza?

Oranžinį - patį pirmiausią toj jų sistemoj smile.gif

Vyras šiandien namie - nežinau, kaip susidėlios valgymai g.gif
Pusryčiams užsipyliau avižų, pietum gal makaronai su brokoliu (aš mėgstu brokolius, dažnai valgom, ačiūD namiškiai irgi nebrokija), vakarienei gal moliūgų sriuba, gal kiauliena, atšildžiau ir jos, nes vyras be mėsos visos dienos neišbus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 01 27, 11:38)
Oranžinį - patį pirmiausią toj jų sistemoj  smile.gif

Vyras šiandien namie - nežinau, kaip susidėlios valgymai  g.gif
Pusryčiams užsipyliau avižų, pietum gal makaronai su brokoliu (aš mėgstu brokolius, dažnai valgom, ačiūD namiškiai irgi nebrokija), vakarienei gal moliūgų sriuba, gal kiauliena, atšildžiau ir jos, nes vyras be mėsos visos dienos neišbus  lotuliukas.gif

O po kiek laiko laiko egzamina- po metu ar pusmecio?

Vakar pasportavau, visai grai pradziai, tik raumenis pratampiau. Popit vel imsiuos, tik dar su svoriais rankom pridesiu.
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 01 27, 12:54)
O po kiek laiko laiko egzamina- po metu ar pusmecio?

Galima kas pusmetį laikyt vis sekančiam lygiui smile.gif Pirmą patį galima jau po 3 mėn, panašiai tiek mum ir gavosi, rugsėjo pabaigoj pradėjo lankyt, sausį egzaminas smile.gif
Atsakyti
labas rytas hi.gif

jau net nenoriu pagalvot apie vakarykštę kalorijų bombą laugh.gif
nieko, šiandien atseit back on track ane? bigsmile.gif

ryte košė su šilauogėm, bananu, kokoso drožlėm, migdolais ir migdolų pienu nesaldintu + šiltas vanduo su citrina + po kelių valandų kava;
užkandžiui lėksiu pasiimti bananą šiek tiek vėliau;
pietums turbūt vištieną valgysiu (darbo kavinėje šiandien vištiena pagrindiniam patiekalui);
vakarienei išsitraukiau jautienos, grilinsiu bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, Panelės 4u.gif pagaliau ir pas mane minusas grįžo, tiesa šiek tiek pasukčiavau.. svarstykles biškutį pastumdžiau biggrin.gif įdomumas tas, kad po to, toks jausmas kad užsifiksavo ir jau tada kad ir kur dėčiau tą patį rodėbiggrin.gifD jau kokius tris metus nebuvau pasiekus ribos mažiau 57..džiaugiuosi.. kad tik ir toliau laikytis cool.gif
Atsakyti
Zinau, kad ryziai vakare blogis... bet nesusilaikiau blush2.gif namiskius pamaitinau karstais sumustiniais, aisku ir pati valgiau, bet tik viena ax.gif eisim dabar pasivaiksciot, tai vis prasijudinsiu. Nezinau tik, ka pietums gamint, kad butu ir sveika, neriebu, ir kad seimynai patiktu g.gif
Atsakyti

QUOTE(Victrix @ 2016 01 27, 12:51)
Sveikos, Panelės  4u.gif  pagaliau ir pas mane minusas grįžo, tiesa šiek tiek pasukčiavau.. svarstykles biškutį pastumdžiau  biggrin.gif įdomumas tas, kad po to, toks jausmas kad užsifiksavo ir jau tada kad ir kur dėčiau tą patį rodėbiggrin.gifD jau kokius tris metus nebuvau pasiekus ribos mažiau 57..džiaugiuosi.. kad tik ir toliau laikytis  cool.gif

Ir taip 57 atrodo nedaug. Gal tai optimalus svoris ir nebereikia mest g.gif

QUOTE(trysduvienas @ 2016 01 27, 13:02)
Nezinau tik, ka pietums gamint, kad butu ir sveika, neriebu, ir kad seimynai patiktu g.gif

Tai ka nors is baltymu plius darzoves, kad ir koki troskini darzovini su mesa, prieskoniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 01 26, 15:52)
Šią savaitę nusprendžiau pasportuot namie, pataupyt (abonementas baigėsi vakar, viena treniruotė "nuplaukė", bet tai neišvangiama, bent viena "nuplaukia" kas mėnesį stabiliai ). Ir ką, kažin ar nebėgsiu ryt visgi pirkt naujo abonemento   

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 01 26, 16:03)
Išėjimas gal labiau 'įpareigoja" - namie vis atsiranda kokių kitų reikalų nutraukt sportą, sutrumpinti ir pan.

Bandžiau sportuot namie doh.gif tai prisimeni, kad kažko nepadarei, tai paskambina kas, tai dukra suverkia, tai rūbus iš skalbiankės paimk, tai tas tai anas.. Ai sakiau einu į sporto klubą. Žmonės, aplinka, išėjimas iš namų bigsmile.gif o ir teisingai pasakyta - įsipareigojimas. O pas mus ir sporto klubas nedidelis, tai treneris vis per dantį patraukia jei praleidžiu kokią dieną. Būna einu ir
20 val vakaro. Atsigavimas man vien išeit iš namų, kol dukra auginu smile.gif

QUOTE(Almost. @ 2016 01 26, 16:33)
o dar prieš kelias dienas užsisakiau keturias berods knygas to tipo). gal kažkada paskaitysiu ir tai mane stebuklingai paveiks

Gal pasidalintumėte pavadinimais? Ką skaitėte, kas patiko, ką užsisakėt? Mane domina tokios knygos labai ax.gif

QUOTE(trysduvienas @ 2016 01 26, 20:52)
Siandien vakarienei nedidele porcija vistienos su kariu ir ryziu. Ir diiiiidelis puodas brokoliu tik man vienai. Dievinu brokolius, tik daugiau nezinau nei vieno zmogaus, kuriam jie patiktu

Mmmm mėgstu brokolius rolleyes.gif kiekvieną pavasarį prisisodinu pilna dirvą aš jų biggrin.gif

QUOTE(trysduvienas @ 2016 01 27, 12:02)
Nezinau tik, ka pietums gamint, kad butu ir sveika, neriebu, ir kad seimynai patiktų

Pas mus labai einamas dalykas keptos krūtinėlės su salotom, vyrui dar išverdu makaronų. Troškiniai, mixuoju grūdines kultūras su daržovėm ir liesa mėsyte. Jei kokių konkrečių receptukų reikės mielai pasidalinsiu mirksiukas.gif

Sveikos smile.gif

Vakar buvau pikta ir irzli. O šiandien atsikėliau išsimiegojusi thumbup.gif Pusryčiams radau labai skanų receptą: avižos+trintas bananas+riešutų sviestas+cinamonas labai skanu buvo smile.gif
Pietums šiandien rukola+mocarela+orkaitėj keptos bulvės,burokėliai ir lašiša. Labai skanu thumbup.gif apie 350 kcal o ir gamint neužtrunka. Vyrui bandysiu pietums prakišt kiaulienos farša. Jau porą dienuų stovi šaldytuve, bijau kad suges unsure.gif o jis mar pas mane tik vištiena valgo. Bet kur dings. Gaus suvalgyt. biggrin.gif
Beje mačiau kalbėjot apie bulves. Dėl skanumo nuomones neturiu, nes jos man visokios skanios. Bet ape sveikumą, tai pati sveikiausia bulvė yra garinta su lupena. Lieka apie 70 proc vitamino C. Jei garint neina, tai bent virt reikėtų su lupena. Kadangi bulvės pas mus iš savo daržo, o bulvių skust nemėgstam, tai bulvių virimas pasidarė vienas malonumas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 01 27, 14:06)
Ir taip 57 atrodo nedaug. Gal tai optimalus svoris ir nebereikia mest  g.gif
Tai ka nors is baltymu plius darzoves, kad ir koki troskini  darzovini su mesa, prieskoniai  smile.gif

tai kad aš labai maža.. ax.gif

pas mane šiandien jautiena troškinta su daržovėmis.. tiesa, daržovės su grietine maišytos ir patroškintos, bet užtat skanu, o kelios papildomos kalorijos manau nepakenks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Victrix @ 2016 01 27, 13:39)
pas mane šiandien jautiena troškinta su daržovėmis.. tiesa, daržovės su grietine maišytos ir patroškintos, bet užtat skanu, o kelios papildomos kalorijos manau nepakenks  biggrin.gif

As irgi gryztant is pasivaiksciojimo nusipirkau jautienos, tik neapsisprendziu troskint ar kept orkaitej... darzoviu dar yra, nors vyras su teciu saukia kad jiems butinai keptu bulviu teikia. Tai sakau jei taip norit nuskuskit, as iskepsiu - iskart pernorejo biggrin.gif
Atsakyti