Įkraunama...
Įkraunama...

GIMTADIENIS...

QUOTE
TIKRAS PAUKŠČIŲ PIENAS  

10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
300 gr. sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė miltų,
40-50 gr želatinos,
150 gr. (nepilna stiklinė) vandens
Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandeniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudeti miltus ir pieną, maišant virti tol, kol pasidarys tiršta masė. Truputį ataušinus įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma.
Kol triniu masė aušta, suplakami baltymai būtinai iki standžių putų. Išbrinkinta želatiną ant ugnies ištirpinama ir po truputį supilama į baltymus ir gerai išmaišoma. Po to supilama trynių masė ir vel gi viskas gerai išmaišoma. Galima supilti į formas. Stingdoma šaldytuve.



Auges, siandien uzsimusdama ieskojau pauksciu pieno recepto, taip reikejo... kaip apsidziaugiau kai radau si. smile.gif bet- paziurek-tu du kartus irasius miltus. kadangi net neisivaizduoju, kaip jis daromas, tai pasimeciau... sos! smile.gif

P/S. gal dar kas zino pauksciu pieno receptuka? please. labai reikia. ) aciu.
Atsakyti
QUOTE
Na, toks labai labai skanus laizomas, tirstas...niam-niam ;D


[move]Na, toks labai labai skanus laizomas, tirstas...niam-niam ;D [/move]

"Sirsiu medus"
Jums reikes:
3 kiausinio tryniu
1 indelio kondensuoto pieno
100g spirito

Kiausiniu trynius  issukame su kondensuotu pienu ir po to labai is leto pilame spirita.Reikia pastoviai ir energingai maisyti! ;D ;D
Galima ipilti sauksteli citrinos sulciu.Labai skanu su kapotais graikiskais  riesutais.

PS Atsargiai!!! Labai skanu!  ;D ;D
Atsakyti
siaip ar taip labai aciu ir auges ir viksreliui ir taurei ( kuri lygiai toki pati i asmenine atsiunte:) -tikraiusiai tera vienintelis "pauksciu pieno " receptas:) ) pabandysiu siandien ji padaryti. net jei nesigautu, nekaltinsiu to "1 sk. 1 stikline" - nesu labai gera saldumynu kepeja... smile.gif bet laikykit spygas biggrin.gif kad pasisektu.
Atsakyti
TORTAS “PAUKŠČIŲ PIENAS”
9 kiaušinių baltymai
0,5 kg cukraus
9 šaukšteliai želatinos
1 – 2 stiklinės spanguolių
1,5 šaukštelis citrinos rūgšties arba 2 citrinų sultys
0,5 l vandens
Želatiną užpilti vandeniu ir brinkinti 40 min, įdėjus 250 g cukraus. Baltymus atšaldyti ir išplakti iki standžių putų. Plakant berti po 1 arbatinį šaukštelį visą likusį cukrų. Po to supilti citrinos sultis, spanguoles, atsargiai maišyti ir tada pilti dar šiltą ( tačiau ne karštą ) želatiną. Viską supilti į išteptą sviestu formą ir 3–4 valandas laikyti šaldytuve. Išėmus aplieti šokoladu.
Šokoladui – 50 g kakavos išmaišyti su 100 g miltinio cukraus, į šį mišinį įpilti 100-150 g karšto tirpyto sviesto
Atsakyti
ziauriai megstu triufeliukus. niam  biggrin.gif kai pabandziau pati issikepti tai nuo tada niekada ir nebepirkdavau. be to praktiskai nera rizikos, kad nesigaus. taigi,

    TRIUFELIAI  

4 virti tryniai
200 gr. margarino
1 saukstas grietines
1/2 saukstelio sodos
300 gr. miltu
2 saukstai cukraus pudros
250 gr. sokolado
keleto vafliu lakstu

Virtus trynius  sakute istrinti su margarinu (turi nelikti trynio gabaliuku) , ideti cukraus pudra, grietine(joje uzgesinti soda), ir dalimis suberti miltus. is gautos teslos, formuoti triufeliukus ir kepti vid. karstumo orkaiteje, kol graziai sviesiai paruduoja (o geriausia tai aisku paragauti, kai atrodo kad jau i pabaiga...) atvesinti. po viena deti i istirpito sokolado mase (as dar idedu sauksta grietineles) ir apvolioti maltuose vafliuose. karta apvoliojau maltuose migdoluose-dar skaniau.

Butinai pabandyskit. galit daryti ir suvaikuciais. maniskiui tai labai patinka formuoti "bokstelius" ,o apie voliojima sokolade -is nutylesiu... ;D
skanaus!
Atsakyti
O ka ruosiat is nesaldziu patiekalu sveciams ar kokiam pasisedejimui, gimtadieniui?  Kaip svenciat gimtadienius - darot svediska stala, ar kaip kitaip? Su karstais ar tiesiog vyno ir uzkandziu? Ka tokio butu galima idomaus, originalaus ir greitai pagaminti is karstu patiekalu? Kokias salotas darot?
Atsakyti
QUOTE
O ka ruosiat is nesaldziu patiekalu sveciams ar kokiam pasisedejimui, gimtadieniui?  Kaip svenciat gimtadienius - darot svediska stala, ar kaip kitaip? Su karstais ar tiesiog vyno ir uzkandziu? Ka tokio butu galima idomaus, originalaus ir greitai pagaminti is karstu patiekalu? Kokias salotas darot?



Musu seimoj jau praejo ta mada, kad atejus gimtadieniui gaminti karaliska vakariene: karsti, salti, saldus, ivairiu rusiu gerimai...

Dabar suruosiu svediska stala: sumustinukai (atkreipiu demesi ir i estetini vaizda), sausainiukai, vaisiai, kavute/arbata ir koks nors alkoholinis gerimas (sampanas, likeris, vynas, vyrams - degtine).
Atsakyti
une: o kiek laipsniu ta vidutinio karshtumo orkaite? 180? 200?
ir kiek mazdaug laiko kepti vis delto?
Atsakyti
UNE,prisikepiau [smiley=daemon.gif] triufeliu siandien,dabar sedziu ir ragauju [smiley=eda.gif],skanu,kazkada senai darydavau,bet buvau pamirsus!!!LIUKS!!!  [smiley=vo.gif] [smiley=vo.gif]
Atsakyti
QUOTE
une: o kiek laipsniu ta vidutinio karshtumo orkaite? 180? 200?
ir kiek mazdaug laiko kepti vis delto?


kepu ~180. o kiek laiko, tai tikrai neatsimenu... na kol tamsiai tamsiai geltoni patampa. niekada nieko tiksliai pagal laika nedarau, tai ir nezinau..
Atsakyti
Turiu tokia problemele: neuzilgo mano gimtadienis, o pas mus kaip ir daugelyje kolektyvu, deja, tradicija tokia, kad kolegos sveikina, o jubilijetas vaishina g.gif ..Tai va gal galetumet pasiulyti kokiu nesudetingu receptuku - kad daug plushti nereiktu, o beto ir patiekimas butu paprastas, nebijant kad iki darbo nedasiveshiu ar panashiai... Kuom jus kolegas stebinate tokiais atvejais, a? wink.gif
Atsakyti
Nuperku bonka kolumbo, sokoladiniu saldainiu ir vynuogiu, jeigu yra nuotaika. paruosimas nesudetingas:
1. Saldainius supili i lekste, kuria pasiimi is buhalterijos.
2. Vynuoges nuplauni imones tualete (jis pas mus padorus) rolleyes.gif , sukarpai kanceliarinem zirklem, irgi sudedi i lekste.
3. Perplauni tiek stikliuku, kiek yra kolektyvo nariu.
Viskas rolleyes.gif
Atsakyti