Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 6

QUOTE(Evelika @ 2016 07 01, 15:20)
Aš ligų ieškot ir pradėjau dėl svorio augimo, TTH buvo 50. Tiroksiną geriu metus laiko ir visas priaugtas svoris jau nukrito ir dar po truputi krenta. ;-)

o man tas svoris niekaip nekrenta sad.gif
Atsakyti
Sveikos,
mano skydliaukė yra stebima dar tik dvejus metus. Rodikliai prastėja, bet matyt dar ne tiek, kad reikėtų vartoti stipresnius vaistus. Gydytoja skyrė tik D3 vitaminą ir seleną.
Tačiau niekaip nesusitvarkau su miego trūkumu (miegot einu su vištomis, ir keliuosi neaišku su kuo, nes visi jau būna susikėlę :-) Ir dar trūksta... jei mano vaikai vis dar miegotų pietukus, mielai su jais pasnausčiau, o dabar belieka nuolat kovoti su mieguistumu.).
Jaučiuosi taip, tarsi nuolat norėčiau miego... vaikštai be energijos. Niekada tokia nebuvau. Ir negaliu nieko kito apkaltinti, išskyrus skydliaukę.
Pasipasakokite mergaitės, kokiais būdais kovojate su nuolatiniu neišsimiegojimo, nuovargio, energijos trūkumo jausmu? Gal ką darote, ar vartojate? Kas jums padeda?
Atsakyti
Snaiga, tyretes krauja, hemoglobina, gelezi?
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2016 07 03, 10:52)
Snaiga, tyretes krauja, hemoglobina, gelezi?

Kraują pridaviau tik dėl ATPO tyrimų, dėl kitų tai šeimos daktarė nieko nerekomendavo pasidaryti. Sakot, tai gali būti dėl žemo hemoglobino?
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2016 07 03, 11:29)
Kraują pridaviau tik dėl ATPO tyrimų, dėl kitų tai šeimos daktarė nieko nerekomendavo pasidaryti. Sakot, tai gali būti dėl žemo hemoglobino?

Zinoma, jusu visi simptomai atitinka mazakraujystes pozymius. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2016 07 03, 12:29)

Tikrai taip.
Atsakyti
Ačiū mergaitės už patarimus, nusipirkau geležies pavartoti. Stebėsiu kas gaunasi, jei nepraeis, tada kreipsiuosi dėl hemoglobino ištyrimo. Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2016 07 03, 15:16)
Ačiū mergaitės už patarimus, nusipirkau geležies pavartoti. Stebėsiu kas gaunasi, jei nepraeis, tada kreipsiuosi dėl hemoglobino ištyrimo. Ačiū smile.gif

Pirmiausia reiketu tyrimus pasidaryti- bendra krauja, feritina ir tikrai radus mazakraujyste, gerti vaistus. Man buvo tokie patys pozymiai, aplankiau net kardiologa, o pasirodo tulzies pusles akmenlige.
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2016 07 03, 14:16)

negalima taip savavaliskai gelezi gerti, jos perteklius labai zalingas. Gi nesunku pasidaryti bent jau bendra kraujo tyrima. 4u.gif Privaciose kelis eurus kainuoja.
Atsakyti
Tikriausiai reiktų ryžtis... bet, kai pagalvoji, kad vėl daktarė sakys, kad nieko nėra ir kad nėra būtinybės, tai taip ir velkasi visas šleifas nesąmonių, nes nesinori net žiūrėti į poliklinikos pusę. Vien pagalvojus, kad reikia atidaryti ten duris- purto blink.gif
Ramce, pasidarius privačiose kraujo tyrimą, vis tiek teks eiti pas šeimos, kad paaiškintų kas ten parašyta, tad geriau jau tiesiai pas ją... gal kada ir pasiryšiu, arba palauksiu kol profilaktiškai reikės eiti dėl skydliaukės, gal tada ir priprašysiu ir kitokius kraujo tyrimus atlikti.
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2016 07 03, 16:10)
Tikriausiai reiktų ryžtis... bet, kai pagalvoji, kad vėl daktarė sakys, kad nieko nėra ir kad nėra būtinybės, tai taip ir velkasi visas šleifas nesąmonių, nes nesinori net žiūrėti į poliklinikos pusę. Vien pagalvojus, kad reikia atidaryti ten duris- purto blink.gif
Ramce, pasidarius privačiose kraujo tyrimą, vis tiek teks eiti pas šeimos, kad paaiškintų kas ten parašyta, tad geriau jau tiesiai pas ją... gal kada ir pasiryšiu, arba palauksiu kol profilaktiškai reikės eiti dėl skydliaukės, gal tada ir priprašysiu ir kitokius kraujo tyrimus atlikti.

Vilniuje mokamus tyrimus atlieku Karoliniskiu poliklinikoje. Dabar visada buna prie atsakymo ir normos surasytos. Jau pats matai ko truksta.
Atsakyti
Kiek kartu tyriausi (Siauliuose) visada buna normos surasytos, jau keletas metu atgal, nes buvo mano gelezis nukritus gerokai zemiau normos ir kai atejau pas gydytoja, ji man rodo ziurek normos tokios, o tavo toks rodiklis, tai manau ir privaciose kraujo tyrimu istaigose bus normos ir jusu rezultatai.
Atsakyti