Įkraunama...
Įkraunama...

Meksika, Gvatemala ir Kuba. 2015-ųjų lapkritis.

Didelė ežero problema - kylantis vanduo. Upės suteka į ežerą, o nutekėjimo nėra. Nuotraukoj matosi pavėsinės stogas, vos kyšantis iš vandens. Prieš kelis metus ten buvo bilietų kasa.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 26 balandžio 2016 - 22:32
Prie ežero dar sugrįšim, o dabar keliaujam pusryčiaut.

user posted image

Toks vaizdas, kad druskoj kirminukai. O iš tikro ten ryžiai suberti, kad sugertų drėgmę.

user posted image

Pusryčiams kava, omletas, vaisiai.

user posted image
Atsakyti
Po pusryčių grįžtam prie Atitlan'o. Plauksim į kitą pusę, į nedidelį kaimelį pavadinimu San Juan La Laguna.

user posted image

user posted image

Vanduo ramus, bet kai įsibėgėjom, tai tiesiog šokinėjom ežero paviršium. Bandau taip kratoma ir vartoma į šonus fotografuoti, bet sekasi sunkiai. Tenka papildomai saugotis, kad fotoaparatu dantų neišsidaužyčiau biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Vajej kaip įdomu, aš taip gražiai aprašyt nemoku, tai per daug ir nesiviešinuu... labai laukiu Kubos. O ežero grožis wub.gif ir autobusų. wub.gif

beje, su tuo bažnyčių lankymu man lygiai tas pats. tik čia, Ispanijoje, jau man jos žiauriai vienodėt pradeda blush2.gif

Atsakyti
Neturiu ką ir pasakyti, žinau, kad bus dar daug tobulų vietų, bet ežeras ir jo aplinka išvertė iš kanopų wub.gif wub.gif wub.gif
Kiti vaizdai nugramzdino į praeitį, prisiminiau laiką, kai meksikietiškus serialus žiūrėdavau ir galvodavau, nu negi pas juos tie namai tokie mirgu margu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2016 04 27, 06:01)
Vajej kaip įdomu, aš taip gražiai aprašyt nemoku, tai per daug ir nesiviešinuu... labai laukiu Kubos. O ežero grožis wub.gif ir autobusų. wub.gif
beje, su tuo bažnyčių lankymu man lygiai tas pats. tik čia, Ispanijoje, jau man jos žiauriai vienodėt pradeda blush2.gif

Tai nerašyk. Nuotraukas sukelk trumpai pažymėjus, kas yra kas smile.gif

QUOTE(kutuciuke @ 2016 04 27, 08:24)
Neturiu ką ir pasakyti, žinau, kad bus dar daug tobulų vietų, bet ežeras ir jo aplinka išvertė iš kanopų  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Kiti vaizdai nugramzdino į praeitį, prisiminiau laiką, kai meksikietiškus serialus žiūrėdavau ir galvodavau, nu negi pas juos tie namai tokie mirgu margu  biggrin.gif

Jo.... Ežeras nepakartojamas. Ne veltui vienas labiausiai lankomų objektų Gvatemaloj.
Ir taip, tiktai, jų namai mirgu margu. Neįprasta mūsų akims, bet atrodo labai gražiai. Tik va tą grožį perkėlus į Lt, manau, būtų ne tas... Tiesiog gamta kitokia.

Toliau grožiuosi ežeru:

user posted image

Kita turistų grupė tokiu pat laiveliu skrieja per vandenį:

user posted image

user posted image

Mus tiesiog persekioja bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
San Juan La Laguna - kaimelis/gyvenvietė Gvatemaloj, Sololá departamente, pietiniame Lago de Atitlán krante, ant kalno, kylančio į viršų 1562m. Pagrindinis gyventojų užsiėmimas – žemdirbystė (pirmiausia kava ir kukurūzai), po kurios antrą vietą užima turizmo sektorius.
95proc. gyventojų Tz'utujil‘ai. Kitaip dar vadinami Tzutujil, Tzutuhil, Sutujil. Tai Centrinės Amerikos čiabuviai, žinomi nuo 900-1500-ųjų, viena iš 21-os Majų etininių grupių. Atitlán pakrantėje gyvena apie 100.000 Tz'utujil‘ų. Jų ikikolumbine sostine buvo Chuitinamit. Tais laikais Tz'utujil‘ų gentis buvo Majų civilizacijos dalis.
Tz'utujil‘ai iki šių dienų praktikuoja tradicinę religiją kartu su Romos Katalikybe ir Evangelikonų Protestantizmu.
2005-aisiais uragano Stan sukelta purvo nuošliauža nusinešė kelis šimtus Tz'utujil‘ų gyvybių.

Va tokiom stačiom gatvelėm vaikščiosim gerą pusdienį:

user posted image

Lankomės paveikslų galerijoj. Vietinis gidas aiškina, kas pavaizduota piešiny pavadinimu "Majų medicina":

user posted image

user posted image

Šiek tiek meno:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labai patogi susisiekimo priemonė biggrin.gif

user posted image

user posted image

Gaunam iš gido po čiulpinuką biggrin.gif

user posted image

Sienų puošyba:

user posted image
Atsakyti
Kol laukiam į kalną pūkšinčių atsilikusių, trumpam įkišu nosį į turgų. Pardavėjų mažai, pirkėjų dar mažiau.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti