Santa Lucia bažnyčia, viena pirmųjų Antigvoj - pastatyta 1542-aisiais.
Gražus statinys
O čia Jėzaus bendruomenės bažnyčia ir vienuolynas. Tiksliau tai, kas iš jų liko:
Šis religinis kompleksas pastatytas 1690-1698-aisiais. Jame gyveno ne daugiau kaip 13 kunigų, tačiau jie priimdavo ir Jėzuitų vienuolius bei studentus. Čia taip pat veikė mokykla iki pat to laiko, kai Jėzuitai buvo išvyti iš Ispanijos kolonijų 1767-aisiais.
Man tas grožis tiesiog pakerta kelius
Zinot, man atrodo jei Tereza pagrobtu koks eskobaras ir paskambintu, jam butu nurodyta paciam gelbetis is situacijos.
Susimetu paskutinius daiktus, atsisveikinu, atsibučiuoju ir sėdu į taksi. Važiuoju į Gvatemalos oro uostą, skrendu į Mechiką. Ten dvi dienas praleisiu vieną, o iš ten jau į Kubą. Jungsiuosi prie kitos turistų grupės. Netikėtas sutapimas, bet mano kambariokė bus ir Kubos ture. Tik dabar ji lieka porai dienų čia, Antigvoj, ir atskris į Havaną tiesiai iš Gvatemalos.
Zinot, man atrodo jei Tereza pagrobtu koks eskobaras ir paskambintu, jam butu nurodyta paciam gelbetis is situacijos.
Mano taksi atvažiavo beveik 4h iki skrydžio. Nesitikėjom taip greitai nuvažiuoti iš Antigvos į Gvatemalą (apie 40min.), todėl paprašau vairuotojo, kad mane dar po Gvatemalos sostinę valandžiukę pavežiotų, šiek tik miestą aprodytų.
Taigi, vaizdai pro mašinos langą.
Iš Gvatemalos oro uosto pakylam 12:20, 14:40 nusileidžiu Mechike. Pasitinka kelionių agentūros berniukas, palydi mane iki mašinos. Nuveža į viešbutį maždaug per pusantros valandos. Pasidedu daiktus ir einu dairytis.
Čia kažkoks universitetas. Sustabdo mane toks vyriškis. Prisistato, parodo savo universiteto darbuotojo kortelę, kabančią jam ant kaklo ir pataria man vienai ir su tooooookiu fotoaparatu vakarais nevaikščiot. Pasižadu būti atsargi ir temstant grįžti į viešbutį.
Santo Domingo bažnyčia: