Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gaminti mikrobangėje?

QUOTE (mamulia @ 2004 07 11, 19:51)
QUOTE (Springlet @ 2004 07 08, 13:29)

Mamulia, o kaip tu darei, kad taip gavosi?

a velniai zin sad.gif dejau grietines, kecupo ir koldunu,idejau,ijungiau,isjungiu-sudege laugh.gif

Per mažas kiekis ir per ilgai laiko atžvilgiu darei. Man vieną kartą irgi taip gavosi, bet jau kai prasikalus tame dalyke buvau,, todėl neišsigandau. Dariau viską įprastai kaip ir darant 0.5kg ar daugiau koldūnų tokiu būdu, bet dėjau koldūnų l.mažai gal kokius 8-10, o laiką užsatačiau tą patį 15min. ir ką ištraukiau juoduosius koldūnus laugh.gif
Atsakyti
Dauguma naudojame mikrobanges maisto pašildymui. Gal žinote patiekalų kuriuos galima pasigaminti mikrobangėje?

Vieną radau internete:

Šokoladinis pyragas

1 juodas šokoladas;
100 g sviesto;
1šaukštas vandens;
3 kiaušiniai;
100 ml cukraus;
150 ml miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;

Šokoladas, sviestas ir vanduo sudedami į indą ir 1 min.
įdedama į mikrobangų krosnelę.(ištirpinama); Kepimo milteliai
sumaišomi su miltais; Kiaušiniai išplakami su cukrumi, Viskas
gerai išmaišoma. Pilama į indą ir kepama 6 minutes.

Atsakyti
Paskaitinėk čia http://www.supermama...?showtopic=1019 wink.gif
Atsakyti
Iskeliu tema, gal dar kam bus idomu kaip ir man. wink.gif

savaitgali nusipirkom mikrobange, prisiskaiciau cia visokiausiu rezepteliu, tik va klausimelis iskilo (gal praleidau, bet tikrai neuzfiksavau):

Mikrobangeje troskinat specialiuose induose, pritaikytuose mikrobangei, ar galima ir paprasta stiklini dubeneli su dangciu deti, tokiu man atrodo pina maximose? g.gif
Atsakyti
į mikrobangę gali dėt bet ka, bile nebūtų tu auksinių, sidabrinių kraštelių.
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 10 19, 12:01)
į mikrobangę gali dėt bet ka, bile nebūtų tu auksinių, sidabrinių kraštelių.

O ash ir su krashteliais kartai kishu - jei negaila indu. Man net patinka zhiureti, kaip auksiukai sprogineja......
Tik nelabai zhinau del ko negalima - ar kad tas auksiukas nusilupineja, ar kad kazhkokiu kenksmingu medzhiagu pasigamina g.gif .
Atsakyti
QUOTE (Valentinka @ 2004 10 19, 12:52)
Iskeliu tema, gal dar kam bus idomu kaip ir man. wink.gif

savaitgali nusipirkom mikrobange, prisiskaiciau cia visokiausiu rezepteliu, tik va klausimelis iskilo (gal praleidau, bet tikrai neuzfiksavau):

Mikrobangeje troskinat specialiuose induose, pritaikytuose mikrobangei, ar galima ir paprasta stiklini dubeneli su dangciu deti, tokiu man atrodo pina maximose? g.gif

Ir ne metalinis ! O vis kaip - kai Bea raso.

As daug ka gaminu butent tuose stikliniuose induose. O dukrai turiu tiki nedideli plastikini inda(cia jau spec. mikrobangems) su dangteliu - kaip tik jos pietu porcija palieku.
Atsakyti
Gal merginos dar ka naujo is receptu esat isbandziusios? tongue.gif

Bandysiu siandien patroskinti darzoves saldytas su prieskoniais ir padazu, biggrin.gif tik va pries tai reikia nusipirkti inda su dangciu. Gal maximoje rasiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE (Valentinka @ 2004 10 19, 15:40)
Gal merginos dar ka naujo is receptu esat isbandziusios? tongue.gif

Bandysiu siandien patroskinti darzoves saldytas su prieskoniais ir padazu, biggrin.gif tik va pries tai reikia nusipirkti inda su dangciu. Gal maximoje rasiu? g.gif

Kazhkada su visu dangciu ikishau plastikini inda skirta spec mikrobangems - tai dangtis ishsiraite ir daugiau nebeuzhsidejo....
Pashildymui maisto naudoju plastikines dezutes, nes i jas dazhniausiai sudedu maista i shaldytuva, o jei ka nors ilgiau gaminu - tai jau tik stikliniame inde.
Atsakyti
QUOTE (0nora0 @ 2004 10 19, 15:22)
O ash ir su krashteliais kartai kishu - jei negaila indu. Man net patinka zhiureti, kaip auksiukai sprogineja......
Tik nelabai zhinau del ko negalima - ar kad tas auksiukas nusilupineja, ar kad kazhkokiu kenksmingu medzhiagu pasigamina g.gif .

Sudeginsi mikrobangę su tokiais indais. Instrukcijoje parašyta negalima kaitinti tuščios ir su indais, kuriouse yra metalo.
Atsakyti
QUOTE (Proza @ 2004 10 20, 07:31)
Sudeginsi mikrobangę su tokiais indais. Instrukcijoje parašyta negalima kaitinti tuščios ir su indais, kuriouse yra metalo.

g.gif g.gif bet jau kokie 7 metai - kai taip darau ir nieko/

Dar toks pat kibirksciavimas gaunasi - tai ant mikrobanges groteliu kepu pusiau perpjautas bulves su druska pabarstytas - tai gal irgi ju kepti negalima, nes kibirkshciuoja neblogiau uzh visas tas paauksuotas lekstes...
Atsakyti
Na tavo mikrobangė tikrai gera, jei dar nesudegė, mano teta jau 3 sudegino kai pamiršusi įdėjo tokius indus.

10 svarbių „Ne":

Nejunkite krosnelės neuždarę durelių.
Nejunkite tuščios krosnelės.
Nenaudokite stalo įrankių, metalinių, porceliano ir stiklinių indų, papuoštų auksiniu ar sidabriniu ornamentu. Stebėti elektros iškrovos blyksnius gal ir gražu, bet tai kenkia ir indams, ir krosnelei.
Nenaudokite aliejaus, kadangi jis gali užsiliepsnoti.
Nevirkite ir nešildykite kiaušinių su lukštu – gali sprogti.
Nešildykite hermetiškai supakuoto maisto (buteliukuose, konservų dėželėse).
Nenaudokite maisto produktų, turinčių plėvelę (kepenėlių, bulvių, morkų, paprikų, kaštonų), prieš tai juos reikia specialiai paruošti – plėvelę įpjauti ar pradurti.
Netikėkite vietinių racionalizatorių rekomendacijomis džiovinti mikrobangų krosnelėje drabužius ir vaistažoles.
Nestatykite didelių metalinių indų ant krosnelės.
Nedėkite karštų produktų į šaltą krosnelę ir atvirkščiai.
Daugiau patarimų

Kad krosnelėje užviręs skystis nesitaškytų, į indą įdėkite plastmasinį šaukštelį ar stiklinę lazdelę.
Atšildydami produktus, kartkarčiais nupilkite skystį, nes maistas atitirps netolygiai.
Jei į krosnelę dedate mažiau nei 100 g sveriantį produktą, įstatykite ir indą su vandeniu. Priešingu atveju, mikrobangos, nesutikusios pakankamo kiekio vandens molekulių, grąžins energiją atgal į šaltinį, ir krosnelė gali sugesti.
Atsakyti