Lekstute
Dedu koldūnus į dubenėlį (molinį arba stiklinį) apiberiu visokiais prieskoniais, uždedu grietinės ir truputį tomatų (vaikams tomatų nereikia, per aštru). Tada uždengiu ir 3 minutes normaliu režimu, paskui nudengiu ir dar 2 minutes, truputį apdžiūna.
| QUOTE (milabra @ 2004 06 24, 13:19) |
| Dedu koldūnus į dubenėlį (molinį arba stiklinį) apiberiu visokiais prieskoniais, uždedu grietinės ir truputį tomatų (vaikams tomatų nereikia, per aštru). Tada uždengiu ir 3 minutes normaliu režimu, paskui nudengiu ir dar 2 minutes, truputį apdžiūna. |
O pirmiausia koldūnus atšildyt?Tai tada jie sulips
Labai skani vištiena mikrobanginėje
reikia supjaustyti vištietos krūtinėlę gabaliukais, pabarstyti prieskoniais, ir ja išdėti ant indo dugno,
poto paimti ananasą, supjaustyti gabaliukais ir uždėti ant mėsos,
poto lygiai taip pat apelsiną sujaustyti ir uždėti,
ir dar bananus (nors man skaniau be bananų)
viską dėti uždengus į mikrobanginę ant 800-750galingumu kokioms 18min
Padažas: lygiomis dalimis: išspaustų apelsinų sulčių + majonezo ir viska sumaišyti
reikia supjaustyti vištietos krūtinėlę gabaliukais, pabarstyti prieskoniais, ir ja išdėti ant indo dugno,
poto paimti ananasą, supjaustyti gabaliukais ir uždėti ant mėsos,
poto lygiai taip pat apelsiną sujaustyti ir uždėti,
ir dar bananus (nors man skaniau be bananų)
viską dėti uždengus į mikrobanginę ant 800-750galingumu kokioms 18min
Padažas: lygiomis dalimis: išspaustų apelsinų sulčių + majonezo ir viska sumaišyti
Atra, idomiai atrodo, o ananasas koncervuotas?
| QUOTE (Springlet @ 2004 01 18, 13:30) |
| KOLDUNAI 300-400 g koldunu, g.b. saldyti, 1 pomidoras, smulkiai pjaustytas svogunas, nedidele tarkuota morka, 2 saukstai majonezo, tarkuoto fermentinio surio. I inda dedame koldunus, ant ju grezineliais pjaustyta pomidora, svoguna, morka, galima ir paprika, prieskonius. Uztepame majoneza, pabarstom fermentiniu suriu. 400g koldunu gaminame 13-14 min. |
Linaiva, gal sis receptas tiks?
o tuos koldunus susaldytus det ar atsildyt? vandens pilt?
Aš dedu sušaldytus, vandens nepilu, nes kartą įpyliau kokį šaukštą, tai tešla išsitąsė
Papildyta @ [mergetime]1088537955[/mergetime]
Ot man šiandien cirkas mikrobangėj buvo - įdėjau į lėkštutę kelis gabaliukus šaldytų morkų ir žirnelių, kad atšildyti, nes jūrų kiauliukui neturėjau ką valgyti duoti. Tai man morkos užsidegė
Iš to strioko pamiršau ką daryti, tiesiog mikliai atidariau ją ir ugnis nuslopo, niekas neaprūko...Vat ir mastau, nuo ko čia taip - gal nuo ledo kristalėlių?
Papildyta @ [mergetime]1088537955[/mergetime]
Ot man šiandien cirkas mikrobangėj buvo - įdėjau į lėkštutę kelis gabaliukus šaldytų morkų ir žirnelių, kad atšildyti, nes jūrų kiauliukui neturėjau ką valgyti duoti. Tai man morkos užsidegė
| QUOTE (Springlet @ 2004 06 29, 14:48) | ||
Linaiva, gal sis receptas tiks? |
Ot tai ačiū už patarimą ryt bandysiu pietum padaryt
| QUOTE (milabra @ 2004 06 29, 22:35) |
| man morkos užsidegė |
Kad kazin ar nuo kristaleliu taip gali but
| QUOTE (Linaiva @ 2004 06 30, 00:02) | ||||
Ot tai ačiū už patarimą ryt bandysiu pietum padaryt |
Taigi bandžiau tuos koldūnus
| QUOTE (Linaiva @ 2004 06 30, 15:17) |
| Taigi bandžiau tuos koldūnus |
Ar tik 300-400 koldunu dejai?
Ar indas buvo uzdengtas?
as kai juos darau tai inde su dangciu ir man gaunasi
Be abejo juos galima sluoksniuoti, bet as to nedarau
Mamulia, koldunai saldyti, vandens deti nereikia.










