Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

Apklausa: Kas JUMS galėtų padėti/padeda, kad jaustumėtės geriau? (67 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Raudoni zudikai @ 2016 02 19, 10:18)
Labas.

Na va, as irgi jau oficiali depresike.  unsure.gif

Kai man oficialiai pripazino depresija, man kaip tik pasidare lengviau kazkiek. Todel, kad zinojau kas man yra; supratau, kad nemirstu; pradejau daugiau dometis apie tai. Supratau, kad ne viena as tokia:)

Laikykis 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
aš apsidžiaugiau, kai nustatė tokią ligą, nes pagaliau radau gydytoją, kuris žino ką reiškia daugybė nenusakomų kūno kaprizų. Depresijos diagnozė dar gera tuo, kad vaistai kompensuojami, nes jei gydytis keletą metų ar ilgiau tai irgi praverčia. Be to pernelyg smalsiems gali sakyti: - ai man depresiją prirašė, kad galėtų vaistus kompensuoti, o šiaip man nuotaika bloga ar nerimas per didelis.
Prasčiau buvo šalia savo pavardės matyti CA. (karcinoma). Tai buvo gal prieš 10 metų ir vaikai buvo maži. Pasiskaičiau, kad manoji karcinoma nors ir piktybinė, bet praktiškai neplintanti po kitas vietas. Tada supratau, kokie aplink peisažai gražūs ir muzika puiki.
Atsakyti
QUOTE(Tumba @ 2016 02 18, 09:14)
Vaistų nebijau
Bet stebuklo tai norėčiau.iki dabar 4 metus ramu buvo,po AD.
Nėra dabar priežasties nerimui.Tiesiog lygioj vietoj;( 
Ir dabar pabudau su nerimu + plius kojas traukia,galva svaigsta...
Šita,o tau tas paguldymas laisvadieniu tai ok.darbe jeigu suriestu,tai ne kas butu.Aišku,kad laisvą dieną galėtum kažką nuveikti,geriau būtų nei paslikai gulėti...

labas 4u.gif jungiuosi i jusu buri biggrin.gif pas psichologa jau buvau o pas psiciatra 23 doh.gif kaip supratau esi gerus AD blush2.gif ar vien jais gydeisi ar ir pati labai dirbai su savimi?
g.gif nzn ko griebtis doh.gif kolkas vaduojuosi tranxenu, doh.gif kartais reikia 3 kartais 5 per diena blush2.gif na cia kad protelis neisvaziuotu iki kol gydytoja pasieksiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama liala @ 2016 02 19, 18:24)
labas 4u.gif jungiuosi i jusu buri  biggrin.gif pas psichologa jau buvau o pas psiciatra 23 doh.gif kaip supratau esi gerus AD  blush2.gif ar vien jais gydeisi ar ir pati labai dirbai su savimi?
g.gif  nzn ko griebtis doh.gif kolkas vaduojuosi tranxenu, doh.gif kartais reikia 3 kartais 5 per diena blush2.gif  na cia kad protelis neisvaziuotu iki kol gydytoja pasieksiu  blush2.gif

Geriau AD metus.Vazinejau pas privatu psicha ,ilgai kalbedavaus su juo,ale terapijos buvo.Geriau ir relanium, ir lexotanili.Pati tik ismokau susivaldyti per PA,nebegti laukais ir nesikviesti greitosios...
O tau kas darosi?Nerimas?PA?
Papildyta:
QUOTE(PRANAITE @ 2016 02 19, 14:00)
aš apsidžiaugiau, kai nustatė tokią ligą, nes pagaliau radau gydytoją, kuris žino ką reiškia daugybė nenusakomų kūno kaprizų. Depresijos diagnozė dar gera tuo, kad vaistai kompensuojami, nes jei gydytis keletą metų ar ilgiau tai irgi praverčia. Be to pernelyg smalsiems gali sakyti: - ai man depresiją prirašė, kad galėtų vaistus kompensuoti, o šiaip man nuotaika bloga ar nerimas per didelis.
Prasčiau buvo šalia savo pavardės matyti CA. (karcinoma). Tai buvo gal prieš 10 metų ir vaikai buvo maži.  Pasiskaičiau, kad manoji karcinoma nors ir piktybinė, bet praktiškai neplintanti po kitas vietas. Tada supratau, kokie aplink peisažai  gražūs ir muzika puiki.

O jums cia pirmas kartas?Na,oficialios depresikes?
Nes man tai dabar jau 2 bus kovo vidury
Atsakyti
QUOTE(Tumba @ 2016 02 19, 20:36)
Geriau AD metus.Vazinejau pas privatu psicha ,ilgai kalbedavaus su juo,ale terapijos buvo.Geriau ir relanium, ir lexotanili.Pati tik ismokau susivaldyti per PA,nebegti laukais ir nesikviesti greitosios...
O tau kas darosi?Nerimas?PA?
Papildyta:

O jums cia pirmas kartas?Na,oficialios depresikes?
Nes man tai dabar jau 2 bus kovo vidury

man kazkokie nepaaiskinami nerimai ima doh.gif prasidejo nuo isgalvotu ligu ( viskas istirta ir ten thumbup.gif ) tada to streso metu meciau rukyti ( jau 2,5 savaites) ir sake man doh.gif verkimas,drebulys,temp iki 37,2 pastovi,kasnis gerklej,galvos svaigimas,bet baisiausi rytai doh.gif vos nubudus ispila prakaitas upeliais,ir nerimas,baime na viskas kartu doh.gif net is lovos meta verysad.gif buvau pas psichologe vakar,ise4jau kupina energijos nes isblioviau jai 2.5 val lotuliukas.gif pamoke kaip ka daryt,o man ***** nu neiseina doh.gif nemoku as savitaigos doh.gif nu nesigauna doh.gif tai va 23 diena einu pas psichiatre ir tikiuosi stebuklo po 1.5 menesio doh.gif ramybes gal kokiu antidepresantu duos,o gal tik raminamuju su leidimu leis gert,nes db tai gi su vaistininkun pasitarus tranxena varau doh.gif xanax nepadejo visai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama liala: 19 vasario 2016 - 19:49
QUOTE(Mama liala @ 2016 02 19, 19:48)
man kazkokie nepaaiskinami nerimai ima  doh.gif prasidejo nuo isgalvotu ligu ( viskas istirta ir ten  thumbup.gif ) tada to streso metu meciau rukyti ( jau 2,5  savaites) ir sake man  doh.gif verkimas,drebulys,temp iki 37,2 pastovi,kasnis gerklej,galvos svaigimas,bet baisiausi rytai doh.gif  vos nubudus ispila prakaitas upeliais,ir nerimas,baime  na viskas kartu  doh.gif net is lovos meta  verysad.gif buvau pas psichologe vakar,ise4jau kupina energijos nes isblioviau jai 2.5 val  lotuliukas.gif  pamoke kaip ka daryt,o man ***** nu neiseina  doh.gif nemoku as savitaigos  doh.gif nu nesigauna doh.gif tai va 23  diena einu pas psichiatre ir tikiuosi stebuklo po 1.5 menesio  doh.gif ramybes gal kokiu antidepresantu duos,o gal tik raminamuju su leidimu leis gert,nes db tai gi su vaistininkun pasitarus tranxena varau doh.gif xanax nepadejo visai doh.gif

Jo,man irgi pradzia buvo tokia.Tik as daugiausiai ant sirdies uzsilipus buvau.Pas kardiologus vaziavau sake,kad viskas ok,bet sunku pradzioj buvo tuo patiketi.
Is lovos mane ir dabar kartais meta is tos baimes.
O dabar kasnis gerklej irgi stovi,anksciau to nebuvo...
as tai imsiu-prasysiu iskart AD
Atsakyti
QUOTE(Tumba @ 2016 02 19, 20:54)
Jo,man irgi pradzia buvo tokia.Tik as daugiausiai ant sirdies uzsilipus buvau.Pas kardiologus vaziavau sake,kad viskas ok,bet sunku pradzioj buvo tuo patiketi.
Is lovos mane ir dabar kartais meta is tos baimes.
O dabar kasnis gerklej irgi stovi,anksciau to nebuvo...
as tai imsiu-prasysiu iskart AD

kadangi pati parasei,kad iskart AD prasysi,suprantu tu uz juos? ane? ta prasme jie tikrai labiau naudingi nei pavojingi ane? man labiausiai ramybes neduoda kai raso " paskyre netiko iklimpau dar giliau " doh.gif va ko labai bijau
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama liala @ 2016 02 19, 19:57)
kadangi pati parasei,kad iskart AD prasysi,suprantu tu uz juos? ane? ta prasme jie tikrai labiau naudingi nei pavojingi ane? man labiausiai ramybes neduoda kai raso " paskyre netiko iklimpau dar giliau "  doh.gif va ko labai bijau
verysad.gif

Kai nebe pirma syki man taip,tada taip as uz. AD.Nebijok ju,jie tikrai padeda.
Atsakyti
QUOTE(Tumba @ 2016 02 19, 21:00)
Kai nebe pirma syki man taip,tada taip as uz. AD.Nebijok ju,jie  tikrai padeda.

aciu 4u.gif man taves labai reikejo ax.gif padrasinimo ir supratimo drinks_cheers.gif man vakar psichologe sake,kad butinai pasakyt psichiatrui apie tai kad meciau rukyt,nes pasirodo net 50 proc mano sitos baisios bukles gali but del rukymo abstinencijos doh.gif o jus ar rukot?
Atsakyti
QUOTE(Mama liala @ 2016 02 19, 20:06)
aciu  4u.gif man taves labai reikejo  ax.gif padrasinimo ir supratimo  drinks_cheers.gif man vakar psichologe sake,kad butinai pasakyt psichiatrui apie tai kad meciau rukyt,nes pasirodo net 50 proc mano sitos baisios bukles gali but del rukymo  abstinencijos  doh.gif  o jus ar rukot?

as rukiau 7 metus.dabar 5 kaip nerukau.Nevartoju alkoholio metus visiskai.
Nebijok tikrai,bus viskas ok.
Man siuo metu gaila savo vaiku,nes negaliu atsiduoti jiems taip kaip reiketu, del savo tokios bukles.
O matau ir tavo sunus 2012,mano irgi 2012 gimes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudoni zudikai @ 2016 02 19, 10:18)
Labas.

Na va, as irgi jau oficiali depresike.  unsure.gif
Pasipasakojau pagaliau vienam daktarui, tai uzrase juodu ant balto kad esu depresike.
Esu ant biuleteno ir net recepta gavau.

As tai nesureiksminau niekad to oficialumo. Pirmiausia ir sunkiausia depresija ar ka nors panasaus pripazinti paciam sau, nes tik pats jauti kad tai yra. O nuejes pas psichiatra, diagnoze vis tiek gausi. Praktiskai tik eini jos " pasiimt" kai pats zinai. Nesu macius atvejo kad nueitum pas toki gydytoja ir iseitum oficialiai sveikas. Nebent bekalbant pats persigalvoji, pasakai man viskas gerai ir iseini.
Klausimas tik pacioj diagnozej, nes ju ivairiu buna. O tai priklauso nuo to ka pakalbesi. As pvz kai ejau tai norejau siuntimo i ligonine, tai beveik nesamoningai taip ir kalbejau, kad ji gauciau.
Atsakyti
QUOTE(Tumba @ 2016 02 19, 21:14)
as rukiau 7 metus.dabar 5 kaip nerukau.Nevartoju alkoholio metus visiskai.
Nebijok tikrai,bus viskas ok.
Man siuo metu gaila savo vaiku,nes negaliu atsiduoti jiems taip kaip reiketu, del savo tokios bukles.
O matau ir tavo sunus 2012,mano irgi 2012 gimes 4u.gif

va va sitas tai man irgi labai duoda per jausmus verysad.gif trys berniukai,o jau tokie smalsus visi verysad.gif o as va kokia verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(kliomba @ 2016 02 19, 22:06)
As tai nesureiksminau niekad to oficialumo. Pirmiausia ir sunkiausia depresija ar ka nors panasaus pripazinti paciam sau, nes tik pats jauti kad tai yra. O nuejes pas psichiatra, diagnoze vis tiek gausi. Praktiskai tik eini jos " pasiimt" kai pats zinai. Nesu macius atvejo kad nueitum pas toki gydytoja ir iseitum oficialiai sveikas. Nebent bekalbant pats persigalvoji, pasakai man viskas gerai ir iseini.
Klausimas tik pacioj diagnozej, nes ju ivairiu buna. O tai priklauso nuo to ka pakalbesi. As pvz kai ejau tai norejau siuntimo i ligonine, tai beveik nesamoningai taip ir kalbejau, kad ji gauciau.

o kodel tu i ligonine norejai? as tai net per prievarta ten neisiu blush2.gif
Atsakyti