Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

Apklausa: Kas JUMS galėtų padėti/padeda, kad jaustumėtės geriau? (67 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 16, 21:27)
Ne su tuo susiejo.  biggrin.gif Nekorektiškas pasakymas mūs laikais apie tą poniškumą, bet tiesos tame yra - jei kankintų badas/karas, panašūs baisumai (yra gi kažkokia poreikių piramidė, nemenu kaip vadinas, pagal kurią turi būt paėdęs, išsimiegojęs, pasiusiojęs, tada, jei nieks nesiūlo į snukį, tai, maždaug, jau gali norėtis dėl bernų verkt ir egzistencijos).

Aš padrąsinsiu. Man taip pat, kai gavau į dantis siuntimą atrodė baisu baisu vien žodis PSICHIATRAS. Iš tikro, patikėk, niekuo vizitai ten nesiskiria nuo vizito pas bet kokį kitą gydytoją. Pasakai kas negerai (na apgalvok iš anksto ką turėtum pasakyt, kuo skundies, o ir čia parašai, tai, vadinas, išsireikšt moki), po to gydytojas pats paklausinėja. Ir viskas. Pasiūlys kažkokią schemą gydymui, bet nebūtinai turėsi su ja sutikt, jei manai, kad "ne tau", tada siūlys kitą. Gali paprašyti nueiti padryti testus pas psichologą, jei matys, kad labai negerai, siūlys ligoninę ar dienos stacionarą. Bet tikrai niekas tavęs per prievartą negrūs uždaryti ir bele kokio ligonio nedarys.

Maslow poreikių hierarchija. Depresija gali apimti ir dėl pačių elementariausių poreikių nepatenkinimo biggrin.gif tiksliau, įsivaizduojamo nepatenkinimo. Kaip žmogus tą suvokia, kaip jo smegenai dėl trūkstamų cheminių elementų suvokia.

Aš tai pas psichiatrę pati užsirašiau, niekas manęs nesiuntė g.gif Nežinojau, kad dar šiais laikais yra bijančių nueit pas psichiatrą, man tai tas pats, kas pas kardiologą. Nu gal senesnės kartos žmonėms.. Aišku, nesiskalambini, kad vaikštai, bet juk ir pas ginekologę, kad vaikštai viešai nesigiri. O gydymas irgi yra elementariausias, priklausomai nuo būklės sunkumo. Visada gali atsisakyt gydymo, gali ir vėžio nesigydyt, bet aš labiau daktarais pasitikėčiau visgi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deraramos: 16 vasario 2016 - 21:48
QUOTE(Night13 @ 2016 02 16, 22:27)
Apsimauk sijoną. Ateis maniakas ir tave padarys.  doh.gif

QUOTE(mylimuke! @ 2016 02 16, 22:31)
biggrin.gif  is dalies nesutiksiu, nes prie tam tikru stadiju zmones jau nei valgyti nenori, arba kaip tik nutunka. nedamiega arba miega istisai. del siusiojimo nezinau.

kame ten bajeris su miniakug.gif

Aš neteisingai apdainavau - ten jei neturi ką ėst, pvz., o nori, tai tada nėr laiko depresuot, nes reik galvot iš ko nudžiaut buterbrodą.
Arba jei negali kvėpuot, irgi kiti dalykai galvoj.
Va supaprastinta:
user posted image

QUOTE(deraramos @ 2016 02 16, 22:47)

Aš tai pas psichiatrę pati užsirašiau, niekas manęs nesiuntė g.gif

Čia tik durniams taip būna, kad pasiųst reikia, ten, kur reikia. Pvz., man. lotuliukas.gif
O jei rimtai, man kažkodėl nedašilo, kad psichiatras į temą tokiems atvejams - maniau jis tokiems, kur ne savam prote. Iš kur man reikėjo žinot su tuo nesusidūrus. Mane stūmė exkolegė pas gydytoją, kad ramiakų išrašytų, nes prieš tai su jos pagalba per pažįstamą jau buvau suvalgius 3 dėžutes lexo. Po to ta pažįstama, matyt, išsigando, kad per daug vaišinuos ir pabijojo vėl receptą duot (ji "seselė"). Be to buvo gūdūs 2009m. doh.gif
Dabar kai pagalvoju, o ir ta pati exkolegė protino mane, kad reikėjo kreiptis kur kas anksčiau. Gal dar prieš laidotuves. O aš kreipiaus tik po jų metams praėjus. Ir, kaip žinia, kuo giliau įkrenti, tuo sunkiau po to išlipt.
Jau antrąkart apsilankius pas tą psichę, sako: "guldau į ligoninę". scare.gif Aš ten gerai nusivažiavus buvau. Bet kažkaip susiprotėjau pasakyt, kad negulsiu.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2016 02 16, 13:22)
cia gal didelems poliklinikoms? nes as mazam med centre, tai labai maloni moteriske.

na didelej poliklinikoj mane taip apziurejo,kad savaite skaudejo,pas ja daugiau ir nejau.kai turejau problemu ejau privaciai,tai kol nedare to tyrimo pakenciama buvo,gtas tyrimas ,tai kazkas baisaus.
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2016 02 16, 23:24)
na didelej poliklinikoj mane taip apziurejo,kad savaite skaudejo,pas ja daugiau ir nejau.kai turejau problemu ejau privaciai,tai kol nedare to tyrimo pakenciama buvo,gtas tyrimas ,tai kazkas baisaus.

Kad man didelėj poliklinikoj darė, nieko ten neskaudėjo. g.gif Dar gi ir nustebau, kad gydytoja tokia taktiška ir švelni. Gal taip pasitaikė tau, atsitiktinumas.
Atsakyti
QUOTE(deraramos @ 2016 02 16, 22:47)
Aš tai pas psichiatrę pati užsirašiau, niekas manęs nesiuntė g.gif Nežinojau, kad dar šiais laikais yra bijančių nueit pas psichiatrą, man tai tas pats, kas pas kardiologą. Nu gal senesnės kartos žmonėms.. Aišku, nesiskalambini, kad vaikštai, bet juk ir pas ginekologę, kad vaikštai viešai nesigiri. O gydymas irgi yra elementariausias, priklausomai nuo būklės sunkumo. Visada gali atsisakyt gydymo, gali ir vėžio nesigydyt, bet aš labiau daktarais pasitikėčiau visgi.

na pas ginekologe jau negeda sakyt, kad eini, o pas visokius psich- kazkaip dar nesinori garsiai ssakyt. na vistiek siauro proto zmogus paskui kreivai ziures ir nevisprociu laikys. g.gif

QUOTE(meja82meja @ 2016 02 16, 23:24)

na savaitė daugokai. bet gal buvai labai isitempusi , tada ir sudetingiau apziura vyksta.
o jei pabandytum pagal rekomendacijas nueiti, pas kokia malonia ir svelnia gyd?

Night,
OMG kaip as taip sugebejau perskaityt laugh.gif
Atsakyti
Blyn. Toks jausmas, kad kažko bijau. Tik nežinau ko. Mama atsirado. Dėl šmaikštumyno man lyg ramiau. Darbe paskutiniu metu ramu - jau geriau nei negaliu tikėtis.

Praparpiau kone visą dieną su parašinėjimu čia, nušliurinimu į parduotuvę maisto medžiagų ir paėdimu kartą/dieną. Išsimiegojus nesijaučiu...
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 16, 22:28)
Kad man didelėj poliklinikoj darė, nieko ten neskaudėjo.  g.gif Dar gi ir nustebau, kad gydytoja tokia taktiška ir švelni. Gal taip pasitaikė tau, atsitiktinumas.

Ten buvo paprasta apziura,med knygelei reikejo.zinau,kad ji ir db dirba ir visos ja keikia.kai turejau bedu,tai ejau pas privacia pagal atsiliepimus.bet butent poto tyrimo vis tiek kaip isprievartauta jauciaus.

QUOTE(mylimuke! @ 2016 02 16, 22:58)
na pas ginekologe jau negeda sakyt, kad eini, o pas visokius psich- kazkaip dar nesinori garsiai ssakyt. na vistiek siauro proto zmogus paskui kreivai ziures ir nevisprociu laikys.  g.gif
na savaitė daugokai. bet gal buvai labai isitempusi , tada ir sudetingiau apziura vyksta.
o jei pabandytum pagal rekomendacijas nueiti, pas kokia malonia ir svelnia gyd?
Night,
OMG kaip as taip sugebejau perskaityt laugh.gif

Tai kad neturiu as db bedu,nu gal ir turiu,bet tiesiog nesigilinu.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 16, 21:27)

Aš padrąsinsiu. Man taip pat, kai gavau į dantis siuntimą atrodė baisu baisu vien žodis PSICHIATRAS. Iš tikro, patikėk, niekuo vizitai ten nesiskiria nuo vizito pas bet kokį kitą gydytoją. Pasakai kas negerai (na apgalvok iš anksto ką turėtum pasakyt, kuo skundies, o ir čia parašai, tai, vadinas, išsireikšt moki), po to gydytojas pats paklausinėja. Ir viskas. Pasiūlys kažkokią schemą gydymui, bet nebūtinai turėsi su ja sutikt, jei manai, kad "ne tau", tada siūlys kitą. Gali paprašyti nueiti padryti testus pas psichologą, jei matys, kad labai negerai, siūlys ligoninę ar dienos stacionarą. Bet tikrai niekas tavęs per prievartą negrūs uždaryti ir bele kokio ligonio nedarys.

Cha,aciu.Uzsirasiau kovo viduriui smile.gif
QUOTE(deraramos @ 2016 02 16, 21:47)
Maslow poreikių hierarchija. Depresija gali apimti ir dėl pačių elementariausių poreikių nepatenkinimo biggrin.gif tiksliau, įsivaizduojamo nepatenkinimo. Kaip žmogus tą suvokia, kaip jo smegenai dėl trūkstamų cheminių elementų suvokia.

As bijot ,tai nebijau tikrai.
Tiesiog ilgai masciau,galvojau,kad kol istisai nera blogai,gal tempt ta laika.
Sianakt PA buvo ir susitvarkiau.kartais atrodo,kad pati isbrisi....

Night13,man daznai tas nerimas su kazkokiu baimes jausmu eina.Net diedas pastebi;kad paklaikusios akys buna,tada jis bijo kartu su manim cool.gif
Atsakyti
cha chaaa - babkės valdo thumbup.gif

mėja - manau daug moterų nemaloniai jaučiasi. tu pajautrinta, sutinku. bet padrąsinčiau tave nueiti. geriau būt ramiai dėl to, dėl ko gali būt rami. aš einu kas met, nors kas 3 nemokamai. bet ten kur galiu save pasaugoti, pasaugau, pastebiu.
Atsakyti
QUOTE(Tumba @ 2016 02 17, 16:09)
Night13,man daznai tas nerimas su kazkokiu baimes jausmu eina.Net diedas pastebi;kad paklaikusios akys buna,tada jis bijo kartu su manim cool.gif

Aš po kažkurio laiko ėmiau pastebėt visai svetimus nerimaujančius žmones. verysad.gif Kai stiprus, tai ir psichai sako - vienas sunkiausių jausmų... Vaistų beveik garantuotai gausi... Nebijok jų, bet ir nesitikėk stebuklų.
O žinai dėl ko nerimauji, ar tiesiog užeina, atrodo, be priežasties?
Man pačiai dabar žymiai žymiai palengvėję ir suretėję tie reikalai. Būdavo ištisiniai, skerdžiantys, brrr. Žiauru prisimint. Žinau, kad ta mano ramybė trapi... Vos tik kas, ar ir šiaip nei iš šio, nei iš to būna buuum, ir vėl... Bet dabar jei paguldo kokiai dienai, kad nepašliaužiu (tai kažkodėl, o gal ne kažkodėl atsitinka per laisvadienius), tai man čia jau smulkmė dabar su tuo, kaip buvo buvę...

QUOTE(bučkis @ 2016 02 17, 17:44)
cha chaaa - babkės valdo  thumbup.gif

Materialistės unsure.gif
Atsakyti
Jums, mergaites, siandien dar radau daug ziemos smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 17, 23:54)
Aš po kažkurio laiko ėmiau pastebėt visai svetimus nerimaujančius žmones.  verysad.gif Kai stiprus, tai ir psichai sako - vienas sunkiausių jausmų... Vaistų beveik garantuotai gausi... Nebijok jų, bet ir nesitikėk stebuklų.
O žinai dėl ko nerimauji, ar tiesiog užeina, atrodo, be priežasties?
Man pačiai dabar žymiai žymiai palengvėję ir suretėję tie reikalai. Būdavo ištisiniai, skerdžiantys, brrr. Žiauru prisimint. Žinau, kad ta mano ramybė trapi... Vos tik kas, ar ir šiaip nei iš šio, nei iš to būna buuum, ir vėl... Bet dabar jei paguldo kokiai dienai, kad nepašliaužiu (tai kažkodėl, o gal ne kažkodėl atsitinka per laisvadienius), tai man čia jau smulkmė dabar su tuo, kaip buvo buvę...
Materialistės  unsure.gif

Vaistų nebijau
Bet stebuklo tai norėčiau.iki dabar 4 metus ramu buvo,po AD.
Nėra dabar priežasties nerimui.Tiesiog lygioj vietoj;(
Ir dabar pabudau su nerimu + plius kojas traukia,galva svaigsta...
Šita,o tau tas paguldymas laisvadieniu tai ok.darbe jeigu suriestu,tai ne kas butu.Aišku,kad laisvą dieną galėtum kažką nuveikti,geriau būtų nei paslikai gulėti...
Atsakyti