Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO (primal) mityba

QUOTE(-sky- @ 2016 07 22, 21:05)
Nugi smagu matyt paleo istikimus vardus wink.gif

Kas cia naujo? Ar ratas gausiai padidejo?
As paklausti norejau zindanciu/zindziusiu paleolisciu - kaip ta bada marinti?  Riebalu nebeiseina, norisi angliu iki drebulio, ypac jei kokia naktis nelabai miegota.

Sveika 4u.gif Cia apie tavo problemu sprendima https://new.vk.com/m..._wall_-41393291
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2016 07 22, 21:05)
As paklausti norejau zindanciu/zindziusiu paleolisciu - kaip ta bada marinti?  Riebalu nebeiseina, norisi angliu iki drebulio, ypac jei kokia naktis nelabai miegota.

Šiaip įvairūs paleo šaltiniai siūlo valgyti 100 - 200g anglių žindant. Aš apie 100 suvartoju, numarina tą norą smile.gif
Atsakyti
nepamenu jokio didelio noro angliam, tik vienu metu nusprendziau uzrist su edimu, ta prasme valgyt taip pat, tik po maziau. taip nukrito paskutiniai 3kg uzsilike po gimdymo.
as taip pat angliu prilaikau 100gr, tebemaitinu, neaisku kiek to pieno ten yra, nes (.)(.) sumazeje, bet pacanas vandens negeria, tai matyt dar isbega kazkiek biggrin.gif plius sportuoju kas antra diena salej su svoriais, energijos pakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 23 liepos 2016 - 14:26
Laba vakareli!

aciu uz dalybas ir patarimus. Meginau procijas mazinti, silpna darosi jau kuri diena ir galva svaigsta sad.gif Ale bet man ir menkes grizusios, tai gal dar ir del to. Kaip manot gal verta eit gelezi tikrintis?

Talalakinas labai protingai apie prolaktina ir kraujotaka pakalbejo, bet ka daryt nesupratau, ziuresiu dar kart, gal paskubom perklausiau smile.gif)))
Atsakyti
tai gal pernelyg sumazinai? as mazdaug tik ~200kcal sumazinau. man mm parsivilko, kai kleckui buvo 6men, o zindziau ir diena, ir nakti. ir dabar dar kelia nakti viena karta, o jau bernas didelis.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2016 07 23, 20:25)
Laba vakareli!

aciu uz dalybas ir patarimus. Meginau procijas mazinti, silpna darosi jau kuri diena ir galva svaigsta sad.gif Ale bet man ir menkes grizusios, tai gal dar ir del to. Kaip manot gal verta eit gelezi tikrintis?

Talalakinas labai protingai apie prolaktina ir kraujotaka pakalbejo, bet ka daryt nesupratau, ziuresiu dar kart, gal paskubom perklausiau smile.gif)))

Ir šiaip gražus toks, tas Talalakinas biggrin.gif Bet ką daryti, tai ir aš nesupratau biggrin.gif Išskyrus žoles pavardintas, nu bet maitinant gal negersi žolių. O prolaktinas maitinant niekur nedings.
Atsakyti
Trumpai tariant, skydliaukei reikia salciu proceduru, veiklos ir substratu, kad butu jiegu tai veiklai biggrin.gif
Cia detaliau apie viska, klausykit nuo 6 dalies iki galo ir tapsite profesionalais biggrin.gif http://mductor.weebl...8410771085.html

Jei rimtai, as dar pries visas paleo, per 4 metus nemiegotu naktu vartojau spirulina, laaabai padedavo. Bet tau Liumi, del autoimuniniu negerai jodas, o selenas ir vitaminas E tikrai neprosal ir skandalinti kuo dazniau, kaip aiskina cia efektiviausias budas uzvesti savo varikli biggrin.gif Prabudinti skydliauke geriausias budas trumti, intensivus pratimai, kaip ir Rachimovo, kad nesigamintu pieno rugstis, bet isijunginetu procesai http://www.homosanit...niu_aktyvavimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 25 liepos 2016 - 09:05
QUOTE(ivetacom @ 2016 07 25, 10:04)
Trumpai tariant, skydliaukei reikia salciu proceduru, veiklos ir substratu, kad butu jiegu tai veiklai biggrin.gif
Cia detaliau apie viska, klausykit nuo 6 dalies iki galo ir tapsite profesionalais biggrin.gif  http://mductor.weebl...8410771085.html

Jei rimtai, as dar pries visas paleo, per 4 metus nemiegotu naktu vartojau spirulina, laaabai padedavo. Bet tau Liumi, del autoimuniniu negerai jodas, o selenas ir vitaminas E tikrai neprosal ir skandalinti kuo dazniau, kaip aiskina cia efektiviausias budas uzvesti savo varikli biggrin.gif  Prabudinti skydliauke geriausias budas trumti, intensivus pratimai, kaip ir Rachimovo, kad nesigamintu pieno rugstis, bet isijunginetu procesai http://www.homosanit...niu_aktyvavimas

Bet kita vertus, jodas yra anabolikas plius reikalingas hormonu gamybai.. kaip supratau, be jodo tas pats selenas gali but net kenksmingas.. as tai nevengiu jodo prie hashimoto...

Dar man idomu, kaip su tais retais valgymais autoimuninikam? Badas/ alkis stumia i kataboline puse, skaiciau kad katabolikai turetu valgyt kas 3 valandas. Bet cia dauguma valgot 3 ar net 2 kartus dienoj. Ar nesivadovaujat tais metaboliniais principais ???
Atsakyti
Sveikos merginos ir Silveri (jei dar lankaisi). Esu tylioji skaitytoja smile.gif

Noriu prie jūsų prisijungti, nes pagal Paleo maitinuosi nuo šv. Kalėdų, tai jau apie 7 mėnesius. Aišku pasitaiko visko, bet stengiuosi ir, manau, man neblogai sekasi smile.gif

Susidomėjau šia mityba, nes jau apie 3 metus skaudėjo petys, iš skausmo net prastai miegodavau. Gydytoja siūlė gerti nuskausminamuosius, o ne ieškoti priežasties, kas man visai nepatiko. Dabar galiu pasidžiaugti, kad aš galiu gyventi be to skausmo, kartais pasikartoja, kai keičiasi orai, bet labai retai (gal net labiau dėl to, kad suvalgau nevisai tai kas derėtų ir atsinaujina uždegimas). Dar labai pagerėjo miegas, tai nuostabu.
Per tą laiką numečiau apie 2 kg, bet viršsvorio kaip ir neturėjau, nes ūgis 170 cm, svoris būdavo apie 60-61 kg (dabar 59-58 kg). Tiesa dabar labiau patinka, nes pilvas plokščias paliko smile.gif Be to, sportuoju Pilates, pažaidžiu krepšinį smile.gif

Turėjau ir daugiau problemų - paslėpta anemija buvo, plaukai siaubingai buvo pradėję slinkti. Dabar nebeslenka, kraujo (feritino) tyrimus darysiu vėliau.

Anksčiau labai vengiau valgyti riebiau, nes iš karto "stodavo" skrandis, bet dabar suprantu, kad dėl to, kad valgiau netinkamus aliejus su krakmolingu maistu (pvz. keptas bulves). Dabar valgau žymiai riebiau - lašinius, kokosų aliejų, sviestą, alyvuogių aliejų, taukus ir skrandis dirba kuo puikiausiai.
Žinoma yra problemų su vaikų valgymu (19, 14 ir 10 metų), todėl, kad ir patys nusiperka neleistino ir vyras nuperka. Nepavyksta man su juo susitarti, nors serga 1 tipo cukralige, bet kemša duoną, batonus, nes jam "taip gydytojai sakė" (konservatorius jis pas mane).

P.S. Dabar įpusėjusi 9 SM Paleo temoje, todėl dauguma jūsų tokios pažįstamos atrodote smile.gif
Elata jautri, mandagi mergaitė, paaiškinanti viską ramiai smile.gif
Voresta - tiesiai, "į vatą nevyniojanti", bet daug geros info pateikianti.
Jautiena - sportininkė, nenorinti lelių, o dabar jau pati supuojanti (sveikinu smile.gif )
Lumi Lumi - įveikusi problemą dėl sveikatytės, bet vargstanti dėl vaikelio mitybos.
Sedindriuke - daug žinanti smile.gif
Nudulia - šaunuolė, daug paaiškinanti.
Akutee - klausimų kamuoliukas smile.gif
Egliukasz ir visos kitos, kurių nepaminėjau smile.gif smile.gif smile.gif

Dar perskaičiau "Tylieji smegenų žudikai" (labai patiko) ir baiginėju "Viskas prasideda nuo maisto" (super). Klausimų tikrai žymiai mažiau, nei pradžioje.

Tad tikiuosi draugausime smile.gif
Atsakyti
Jo taratai nesikeiant, pradejo man spaudimas kilti,ko gyvenime nera buve, tai ir slabna pasidare. Siaip zemas mano spaudimas, 110 nestumo metu virsutinis buvo, o cia sast 130 ir as jau nebepavelku koju.

Zodziu, reikalai rimti. Zoles nezoles, imtis reikia rimciau. Uzsisakiau PH juosteles, itariu ojjj bus uzrugstejas organizmas. Mazinu vaisiu iki 1 vnt per diena, nes cia baisiai nesivaldau. Toliau ziuresim, prisiduosiu. Tiesa pas mus nei daug nei mazai +35 laipsniai ir auktyn kyla... bet jus galvojate mane tai abaido nuo valgymo??? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
Adera777, saunuole, kad skaitai senas temas, ten tikrai daugybe info ir atsakymu i visus klausimus:)
sky, laikykis:)
Atsakyti
Sveikutes, jungiuosi i jusu buri. Susidomejau sia mityba galima sakyti del sveikatos nes sergu autoimunine liga ir nesiruosia ji manes apleisti bent kol kas. Jau seniai skaiciau kad pieno produktai, glitimas yra zalingi mums bet kazkaip kol gyvenimas nepriverte tai ir nesistengiau kazko keisti. Dabar jau kazkur 3 menesius nevartoju pieno produktu....o jie buvo mano mitybos pagrindas..pasiilgstu kavos su pienu ir viso kito bet neleidziu sau nes jau psichologiskai jauciuosi blogai jei kazka tokio suvalgau. Dabar stengsiuosi nevartoti glitimo turinciu produktu, tai irgi sunku...bet kaip nors del sveikatos, nes uzsienyje kiek domejausi labai daug zmoniu sumazina savo ligu simptomus sureguliave mityba, kazkaip Lietuvoje tai nera labai populiaru nesnekama apie tai daug, o vaisus gerti jau pabodo ypac kai esu dar visai jauna. tai stengsiuosi laikytis kartu su jumis smile.gif))
Atsakyti