Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO (primal) mityba

Tokios kilmes straipsniuksciu yra pilnas internetas.
Atsakyti
as dar pirma savaite su sia mityba bet galva skauda non stop, vakar visa diena skaudejo uzmigau su skaudancia ir tik prabudus siandien vel skauda..bet manau normalu nes grieztai laikausi. Skaitau vis senas temas nuo 2013 metu tai pasikraunu motyvacijos nes kiek maciau daug kam sunkiai viskas sekesi is pradziu o dabar pasikeitimai stulbinantys...didziausia motyvacija yra pasiekt tokia busena kad iseitu nutraukti vaistus :/
Atsakyti
QUOTE(tulpyte124 @ 2016 08 02, 13:15)
as dar pirma savaite su sia mityba bet galva skauda non stop, vakar visa diena skaudejo uzmigau su skaudancia ir tik prabudus siandien vel skauda..bet manau normalu nes grieztai laikausi. Skaitau vis senas temas nuo 2013 metu tai pasikraunu motyvacijos nes kiek maciau daug kam sunkiai viskas sekesi is pradziu o dabar pasikeitimai stulbinantys...didziausia motyvacija yra pasiekt tokia busena kad iseitu nutraukti vaistus :/

o man nei blogiau, nei geriau biggrin.gif tiesa, cukraus visiskai negaliu dar atsisakyt- vaisius valgau, kartais sokolado juodo uzkandu.. vakar miltu uzvalgiau sveciuose, bet irgi savijauta tokia pat, kaip ir ju nevalgant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 08 02, 13:20)
o man nei blogiau, nei geriau  biggrin.gif  tiesa, cukraus visiskai negaliu dar atsisakyt- vaisius valgau, kartais sokolado juodo uzkandu.. vakar miltu uzvalgiau sveciuose, bet irgi savijauta tokia pat, kaip ir ju nevalgant  biggrin.gif

Pirmiausia peskaitykite knygą :Knyga . jei jau nusprendėte laikytis Paleo mitybos. Nes Jūsų šis postas man priminė kaimo diedukų pajuokavimus : privalgiau per Kūčias kiaušinienės su lašinukais - nieko blogo neatsitiko ... Netrenkė žaibas iš dangaus .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 02 rugpjūčio 2016 - 12:59
QUOTE(Dusia37 @ 2016 08 02, 13:58)
Pirmiausia peskaitykite knygą :Knyga . jei jau nusprendėte laikytis Paleo mitybos.  Nes Jūsų šis postas man priminė kaimo diedukų pajuokavimus : privalgiau per Kūčias kiaušinienės su  lašinukais - nieko blogo neatsitiko ... Netrenkė žaibas iš dangaus .

nesuprantu, is kur sitoj temoj tiek pasiputimo, jokioj kitoj temoj tiek nerasi - neduok die, ne toki zodi parasei, ne taip issireiskei , neteisingai minti suformulavai g.gif

Siulyciau temos aprasyme iskart nurodyt, kad tema skirta keliom senbuvem.

skaiciau ta knyga . ir ka?

Lygiai taip pat skaiciau paleo temose, kaip zmones , ilga laika nevalge grudu ir vel ju paragave, jaucia vienoki ar kitoki pablogejima. Pasidalinau savo patirtim, kad man jokio skirtumo nera, gal del to, kad esu sveika , bent jau taip manau.

Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 08 02, 14:18)
nesuprantu, is kur sitoj temoj tiek pasiputimo, jokioj kitoj temoj tiek nerasi - neduok die, ne toki zodi parasei, ne taip issireiskei , neteisingai minti suformulavai  g.gif

Siulyciau temos aprasyme iskart nurodyt, kad tema skirta keliom senbuvem.

skaiciau ta knyga . ir ka?

Lygiai taip pat skaiciau paleo temose, kaip zmones , ilga laika nevalge grudu ir vel ju paragave, jaucia vienoki ar kitoki pablogejima. Pasidalinau savo patirtim, kad man jokio skirtumo nera, gal del to, kad esu sveika , bent jau taip manau.

nei aš senbuvė nei aš pasipūtus, aš tyli skaitytoja ...
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 08 02, 14:18)
nesuprantu, is kur sitoj temoj tiek pasiputimo, jokioj kitoj temoj tiek nerasi - neduok die, ne toki zodi parasei, ne taip issireiskei , neteisingai minti suformulavai  g.gif

Nada, ne pasipūtime čia reikalas, ramiai galima viską išsiaiškinti mirksiukas.gif .

Mano manymu, didelio skirtumo nepajautėt / nepajautei (nežinau kaip kreiptis ax.gif ), nes kiek supratau, dažnai visko po truputį paragaujate. Esmė tokia, kad pirmiausia reikia išvalyti, atstatyti žarnyno pralaidumą, gerąją mikroflorą, be to, kad organizmas persiorieontuotų į energijos gamybą iš riebalų, o ne angliavandenių, kaip buvo iki šiol ir pan., o tai padaryti galima laikantis griežtos Paleo mitybos 30 dienų (Whole30). Tuomet galima "įvedinėti" kažkokius produktus po vieną, kad suprasti ar kažkas darosi nuo jų vartojimo ar ne.

Jei klystu, senbuvės tepataiso mane smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 08 02, 14:32)
nei aš senbuvė nei aš pasipūtus, aš tyli skaitytoja ...

tai gal geriau ir likit tyli, nes jau ir taip tema merdi, o nuo tokiu
" mandagybiu" aplamai nieks cia nebesirodys. Bent jau naujokes cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 08 02, 14:57)
tai gal geriau ir likit tyli, nes jau ir  taip tema merdi, o nuo tokiu
" mandagybiu"  aplamai nieks cia  nebesirodys. Bent jau naujokes  cool.gif

Paklausysiu Jūsų patarimo 4u.gif
Atsakyti
[ ilga laika nevalge grudu ir vel ju paragave, jaucia vienoki ar kitoki pablogejima.
[/quote]

O aš pasidalinsiu savo pastebėjimu biggrin.gif po dviejų mėnesių paleo jaučiu aštrius pablogėjimus, tik suvalgiusi tam tikrų produktų, kurių aš asmeniškai netoleruoju ir nebūtinai tai turi būti grūdai ax.gif visiškai netoleruoju kiaušinių, pieniškų, avižų, o kviečius mėginau per tą laiką keletą kartų, tikrai viskas OK mirksiukas.gif o vyras visiškai negali kviečių, iš karto parausta psoriaziniai židiniai. Tai va, kiekvienas netoleruoja tam tikrų produktų ir Paleo mityba visiems vienodai neina pritaikyti, bet kad vengti angliavandenių bet kokioje mityboje, tai čia jau faktas, nuo to tik sveikesni būsime 4u.gif
Atsakyti
tulpyte124, tau angliavandeniu gripas, bet jis nesitesia amzinai:)
http://www.marksdail.../#axzz2em75Km1O

Nada, kad nepasakyciau, jog sioje temoje yra piktumu ar kazkokiu kabijemusi.
Lyg ir skaitai senas temas, turetum matyti, kad viena kitai padedam, patariam, nuorodu imetam, bet tikrai nesiriejam.

Puk, ir as su kiausais susipykai. O manai, kad tau geriau grudai ir cukrus, nei paleo? Viena paskaicius ka daro pralaidus zarnynas, silpna darosi. Man butent taip ir buvo, imunine nedare savo darbo, nuolatos sirgdavau, antibiotikai.....
Dabar tris metus nesu ju gerusi ir sirgusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 02 rugpjūčio 2016 - 16:42
QUOTE(Nidulia @ 2016 08 02, 17:40)
Puk, ir as su kiausais susipykai. O manai, kad tau geriau grudai ir cukrus, nei paleo? Vi

Oj, ne , gi sakau, kuo mažiau angliavandenių, tuo sveikesni būsime, bet paleo turime pasikoreguoti pagal save. Pilnai sutinku, kad dideli kiekiai anglių priveda prie ligos, vyras visą vaikystę buvo ,,maitinamas" blynais biggrin.gif doh.gif o man niekada bulkutės ir blynai nebuvo skanu, paskanaudavau tik tortukus per progas. Išvada tokia, kas per daug, tas nesveika schmoll.gif ir tie patys kviečiai, grūdai ir kiaušiniai, ir pieniški, aplamai viskas kas turi stambius baltymus ir daug baltymo, t.y produktai alergenai.
Atsakyti