Įkraunama...
Įkraunama...

JAV

Sveikos,

Kitą savaitę skrendame į Niujorką, kilo porą klausimų:

1. Ar nebūna problemų su Swedbank kreditine kortele atsiskaitant? Girdėjau, kad buvo kilę nesklandumų su kitų bankų kortelėmis, tai galvoju, ar reikia papildomai banką informuoti, jog atostogausiu ir atsiskaitinėsiu JAV. Beje, mano Visa kreditinė (auksinė).

2. Būsime 7 dienas. Ar verta pirkti tuos "pasus" - City Pass arba New York pass. Šiaip, esame muziejų mylėtojai, bet ar tikrai gaunasi pigiau...

Ačiū :)

Atsakyti

Sveikos,

O kaip smagu, geros Jums kelionės, būtų labai labai smagu, kad grįžę parašytumėt kas tiko, patiko, ką verta aplankyti, kam geriau laiko negaišti, nes mes lapkritį irgi savaitei į Niujorką skrendam. Dabar kaip tik irgi renku visą info.

Dėl pasų ir taip ir taip žiūrėjau ir sugalvojau, kad neverta. Muziejus ir mes žadam lankyti.

Atsakyti

Ačiū :) Pasistengsiu vėliau papasakoti, kas ir kaip :) Aš galvoju nebent imti C3 pasą, kur pasirenki tik 3 vietas. Nežinau, tikriausiai, iki paskutinės minutės galvosiu :)

Atsakyti
QUOTE(ibieililiai @ 2017 10 09, 21:52)
<p>Sveikos,</p><p></p><p>Kitą savaitę skrendame į Niujorką, kilo porą klausimų:</p><p>1. Ar nebūna problemų su Swedbank kreditine kortele atsiskaitant? Girdėjau, kad buvo kilę nesklandumų su kitų bankų kortelėmis, tai galvoju, ar reikia papildomai banką informuoti, jog atostogausiu ir atsiskaitinėsiu JAV. Beje, mano Visa kreditinė (auksinė).</p><p>2. Būsime 7 dienas. Ar verta pirkti tuos "pasus" - City Pass arba New York pass. Šiaip, esame muziejų mylėtojai, bet ar tikrai gaunasi pigiau...</p><p></p><p>Ačiū smile.gif</p>

Mes visada pranešam bankui, kad išvykstam į JAV, nuima limita (nes buna 20 eu limitas uždėtas), bet čia SEB bankas.
Daug muziejų NY nemokami, na tiksliau yra rekomenduotina suma, bet pvz.; jeigu nenori gali, kad ir viena dolerį sumokėt. Tarkim naturalios istorijos muziejuj mūsų šeimai priklausė sumokėt apie 65 dolerius, bet mes sumokėjom tik 40, čia daugiau toks savanoriškas pasirinkimas. Aišku jeigu paduosi tik kokį dolerį, tai kreivai pasižiūrės, gal net piktu žvilgsniu nulydės, bet įleisti į muziejų privalo.
Vašingtone visi muziejai yra nemokami ir net nėra rekomenduotinos sumos.
Atsakyti
QUOTE(ibieililiai @ 2017 10 09, 21:52)
Būsime 7 dienas. Ar verta pirkti tuos "pasus" - City Pass arba New York pass. Šiaip, esame muziejų mylėtojai, bet ar tikrai gaunasi pigiau...</p><p></p><p>Ačiū smile.gif</p>

Priklauso nuo jūsų tempo, mums labai vertėjo (pirkom New York pass). Geriausia tai susirašyt objektus, į kuriuos būtinai norit nueit ir susikaičiuot, bus geriausias atsakymas.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2017 10 06, 10:51)
good.gif
man JAV irgi patiko, bet po sios keliones uzsinorejau i musu Europa.. smile.gif rolleyes.gif

Aš irgi beveik 4 mėnesius praleidau JAV studijuodama (ir keliaudama) ir baisiai pasiilgau Europos kultūros, istorijos, dvasios, žmonių ir visa kita. Dabar praėjo laiko ir vėl pasvarstau apie Ameriką rolleyes.gif . Gavus gerą darbo pasiūlymą - kodėl ne. Ir Amerikoj apsipirkinėjimas daug malonesnis. biggrin.gif
Bet man visgi Europa geriausias, organizuočiausias, saugiausias, tvarkingiausias žemynas rolleyes.gif . O Amerika - pinigai ir verslas.
QUOTE(Miškų avietė @ 2017 10 05, 21:12)
<p>Mes dvi savaites praleidome JAV ir neseniai grįžome. Likau absoliučiai sužavėta, pritrenkta ir pakerėta šios didingos šalies wub.gif Kontrastai stulbinantys. Aplankėme tik du miestus, tai labai labai patiko Sietlas. Nežinau, kodėl jis mažiau populiarus tarp užsienio turistų nei pvz Čikaga. Apskritai WA valstijos gamta fantasiška. O iš Naujojo Orleano tikėjausi kitokio vaizdo, bet vis tiek buvo įdomu jį aplankyti. Kitą stotelė JAV bus Kalifornija wub.gif​ </p>

Džiugu, kad taip patiko. Aš lankiausi Kalifornijoje, bet, pvz., L.A. visai nesužavėjo, nes gigantiškas ir nėra saugus miestas. Didžiulis karštis, dar liūtys. Net amerikiečiai jo nemėgsta. Holivudu irgi nesužavėjau. San Francisco labiau patiko. Nors man amerikietiški miestai labai panašūs savo naujumu, gigantiškumu ir dangoraižiais bei istorijos, dvasios nėra nedaug (nacionaliniai parkai ir gamta vertesni dėmesio). Europietiški miestai man įdomesni, įvairesni. Žinoma, įdomu, kad žmonės skirtingai vertina. Bet, taip, finansinės galimybės - svarbus faktorius.
Beje, kiek pastebėjau, keliaujantiems amerikiečiams senasis žemynas yra kažkas tokio, o jaunimas iš Europos mėgsta Ameriką. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 26 spalio 2017 - 16:20
QUOTE(Victorious @ 2017 10 26, 09:41)
Aš irgi beveik 4 mėnesius praleidau JAV studijuodama (ir keliaudama) ir baisiai pasiilgau Europos kultūros, istorijos, dvasios, žmonių ir visa kita. Dabar praėjo laiko ir vėl pasvarstau apie Ameriką rolleyes.gif . Gavus gerą darbo pasiūlymą - kodėl ne. Ir Amerikoj apsipirkinėjimas daug malonesnis. biggrin.gif
Bet man visgi Europa geriausias, organizuočiausias, saugiausias, tvarkingiausias žemynas rolleyes.gif . O Amerika - pinigai ir verslas.

Džiugu, kad taip patiko. Aš lankiausi Kalifornijoje, bet, pvz., L.A. visai nesužavėjo, nes gigantiškas ir nėra saugus miestas. Didžiulis karštis, dar liūtys. Net amerikiečiai jo nemėgsta. Holivudu irgi nesužavėjau. San Francisco labiau patiko. Nors man amerikietiški miestai labai panašūs savo naujumu, gigantiškumu ir dangoraižiais bei istorijos, dvasios nėra nedaug (nacionaliniai parkai ir gamta vertesni dėmesio).  Europietiški miestai man įdomesni, įvairesni. Žinoma, įdomu, kad žmonės  skirtingai vertina. Bet, taip, finansinės galimybės  - svarbus faktorius.
Beje, kiek pastebėjau, keliaujantiems amerikiečiams senasis žemynas yra kažkas tokio, o jaunimas iš Europos mėgsta Ameriką. rolleyes.gif

LA tikrai prastas miestas - bet del liuciu tai kazka maisot smile.gif ten lyja kokias 10 dienu per metus ir tai pakrapnojimas dazniau nei rimtesnis lietus. Butu smagu jei pietinej CA lytu dazniau, bet dabar va sedim lietaus nemate nuo kovo menesio ne laselio maziausio...
Atsakyti
Sveikos,

mažai randu atsiliepimų apie skrydį iš Varšuvos į LAX su LOT. Tiesioginis, patogu nusigaut iki jos. Tik klausimas, kaip su bilietų kainom, kažin linkusios kristi? Šiuo metu gegužės mėnesiui vienam žmogui laikosi apie 850eur... Gal kas skrido ir gali pasidalinti patirtim smile.gif
Atsakyti

Sveikos,

mažai randu atsiliepimų apie skrydį iš Varšuvos į LAX su LOT. Tiesioginis, patogu nusigaut iki jos. Tik klausimas, kaip su bilietų kainom, kažin linkusios kristi? Šiuo metu gegužės mėnesiui vienam žmogui laikosi apie 850eur... Gal kas skrido ir gali pasidalinti patirtim smile.gif

niekada neskridau is Varsuvos su LOT, bet tikrai per brangu, reikia stebeti ir laukti, dar visas pusmetis, mano nuomone bus pigesniu bilietu

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AJIRA: 30 spalio 2017 - 12:41

Aš irgi beveik 4 mėnesius praleidau JAV studijuodama (ir keliaudama) ir baisiai pasiilgau Europos kultūros, istorijos, dvasios, žmonių ir visa kita. Dabar praėjo laiko ir vėl pasvarstau apie Ameriką rolleyes.gif. Gavus gerą darbo pasiūlymą - kodėl ne. Ir Amerikoj apsipirkinėjimas daug malonesnis. biggrin.gif
Bet man visgi Europa geriausias, organizuočiausias, saugiausias, tvarkingiausias žemynas rolleyes.gif. O Amerika - pinigai ir verslas.
Džiugu, kad taip patiko. Aš lankiausi Kalifornijoje, bet, pvz., L.A. visai nesužavėjo, nes gigantiškas ir nėra saugus miestas. Didžiulis karštis, dar liūtys. Net amerikiečiai jo nemėgsta. Holivudu irgi nesužavėjau. San Francisco labiau patiko. Nors man amerikietiški miestai labai panašūs savo naujumu, gigantiškumu ir dangoraižiais bei istorijos, dvasios nėra nedaug (nacionaliniai parkai ir gamta vertesni dėmesio). Europietiški miestai man įdomesni, įvairesni. Žinoma, įdomu, kad žmonės skirtingai vertina. Bet, taip, finansinės galimybės - svarbus faktorius.

Mus Kalifornijoje labiau gamta, vandenynas, kraštovaizdis traukia nei miestai. Na, išskyrūs jūsų paminėtą SF norisi aplankyti, bet šiaip labiau orentuosimės į nacionalinius parkus, lankytinas vietas prie vandenyno ir pan.

JAV ir Europa labai skirtingos savo dvasia. Toje pačioje Europoje yra įdomių, gražių šalių, bet ir visiškai prastų užkampių, tai čia kaip pažiūrėsi. Sunku lyginti, per daug skirtingi žemynai, nors WA valstija ir Sietlas pritrenkė savo grožiu ir gamtos didybe. Jau maniau, kad pasauly už Šveicariją nieko nėra gražiau, bet WA pranoko  :wub:  :) 

Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2017 11 02, 16:56)
Mus Kalifornijoje labiau gamta, vandenynas, kraštovaizdis traukia nei miestai. Na, išskyrūs jūsų paminėtą SF norisi aplankyti, bet šiaip labiau orentuosimės į nacionalinius parkus, lankytinas vietas prie vandenyno ir pan.</p><p></p><p>JAV ir Europa labai skirtingos savo dvasia. Toje pačioje Europoje yra įdomių, gražių šalių, bet ir visiškai prastų užkampių, tai čia kaip pažiūrėsi. Sunku lyginti, per daug skirtingi žemynai, nors WA valstija ir Sietlas pritrenkė savo grožiu ir gamtos didybe. Jau maniau, kad pasauly už Šveicariją nieko nėra gražiau, bet WA pranoko  wub.gif  smile.gif </p>

Ačiū už pasidalinimą. Man Šveicarijos kalnai kažkas tokio, bet ir Gruzijos nemažiau užgniaužė kvapą...
Man jausmai Amerikos atžvilgiu tokie mixed. Kai ten buvau, ilgėjausi Europos, o dabar vėl galvoju apie JAV, kad trūko laiko Niujorke ir dar noriu į kitas vietas... Net turiu kvietimų ten atvykti. O Jūs galbūt svarstote galimybę persikelti ten? smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Ducky @ 2017 10 30, 13:57)
Sveikos,

mažai randu atsiliepimų  apie skrydį iš Varšuvos į LAX su LOT. Tiesioginis, patogu nusigaut iki jos. Tik klausimas, kaip su bilietų kainom, kažin linkusios kristi? Šiuo metu gegužės mėnesiui vienam žmogui laikosi apie 850eur... Gal kas skrido ir gali pasidalinti patirtim smile.gif

Oi, būna gerų pasiūlymų į LAX. Perpus ir daugiau pigesnių. Sekite pigusbilietai.lt, travelfree.info, skrendu.lt ir pirkite bilietus tiesiogiai iš oro linijų 4u.gif. Dar per momondo.com galite pasitikrinti geriausias kainas norimam laikotarpiui.

Tarkim, bilietų kainų pvz. https://travelfree.i...-usa-just-e402/
Papildyta: Žinoms, yra kitokių datų, tik reikia ieškoti bei sekti. smile.gif
QUOTE(MichGirl @ 2017 10 30, 09:58)
LA tikrai prastas miestas - bet del liuciu tai kazka maisot smile.gif  ten lyja kokias 10 dienu per metus ir tai pakrapnojimas dazniau nei rimtesnis lietus. Butu smagu jei pietinej CA lytu dazniau, bet dabar va sedim lietaus nemate nuo kovo menesio ne laselio maziausio...

O kai aš planavau skristi į LA, buvo štormas ir liūčių sezonas - apsemptos miesto dalys (flooding). Vis tikrindavau žinias, nes nežinojau, kada pirkti bilietus.

Tokios buvo naujienos: http://abc7.com/weat...-socal/1761720/

https://www.usatoday...ought/97993682/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 10 lapkričio 2017 - 20:15
Labas,

Na va mes grįžome iš Niujorko, tai ką - super miestas, labai labai patiko. Buvau prisiskaičiusi apie eiles į muziejus, bet nieko panašaus - eilių nebuvo, ėjom į muziejus nemokamais laikais, tai ilgiausiai viename laukėme 7 min ax.gif Dar ir lietuvių sutikome mirksiukas.gif Rokfeleryje irgi eilių nebuvo pakilti į apžvalgos aišktelę. Aš buvau nustebusi, nes ir vyrui pripasakojau, kad visur reikės kaboti eilėse.
Todėl drąsiai rekomenduoju vykti lapkritį, nes turistauti, vaikščioti ir mėgautis miestu tikrai labai geras laikas. Ir dar oras pasisekė 3 dienas visai su trumpom rankovėm rūbų reikėjo, kitas dienas jau vėsiau, vieną dieną lijo beveik visą dieną.
Muziejų daug alankėm, buvom atsirinkę kada laimingos valandos, o kai lijo, ėjom kur ir visada - "moki kiek nori".
Atsakyti