QUOTE(darvina @ 2016 03 03, 15:11)
Bet sutikite, keičiasi po truputį tas mūsų mentalitetas, aišku norėtųsi greičiau. Aš prisimenu bute kaimynai naktimis baliavodavo, daužyk į sieną arba kviesk policija vistiek nepadėdavo. Dabar gi procentas naktinių balių ženkliai sumažėjo, nes žmonės skambina, nebijo. Žinoma, yra dar visko, bet daugumoje laikosi tvarkos. Pasveiksim tikrai, tik reikia pradėti nuo savo aplinkos, nes lėčiausiai keičiasi įpročiai ir mąstysena.
Taip keičiasi. Daliai žmonių į gerąją pusę, bet juk tai nereiškia, jog nėra tokių, kuriuos į kampą užspaudė būtent nepriklausomybės laikais.
Prikabinti etiketę "homo sovietikus", "pats kaltas" labai nesunku. Tik kas iš to? Juk tai ne tik nesumažina taip mąstančių kiekio, didelė tikimybė jog ir jų vaikai panašiai galvos.
QUOTE(Ašaka @ 2016 03 03, 15:27)
1. Taigi tema tokia
2. Sovietiniais laikais kas ir už ką pasistatė buvo aišku, o dabar yra įvairių būdų pinigams užsidrbti. Jei kam nors kokių abejonių kyla, ar tūlas Petras pilaitę už kyšius pasistatė, ar žmona jai užsidirbo, tegul teisėsauga aiškinasi.

2. Sovietiniais laikais kas ir už ką pasistatė buvo aišku, o dabar yra įvairių būdų pinigams užsidrbti. Jei kam nors kokių abejonių kyla, ar tūlas Petras pilaitę už kyšius pasistatė, ar žmona jai užsidirbo, tegul teisėsauga aiškinasi.
1. Jep, užsimiršau.

2. Tai gi aiškinasi kas tik netingi, teisėsauga, žurnalistai....ir? Ar byra atgal į biudžetą iššvaistytos, neteisėtai panaudotos, pasisavintos lėšos? Yra kas realiai nuteistas? Čia klausiu apie prie valdžios esančius, paprastus vagis, plėšikus, tai taip, pagauna ir teisia.
QUOTE(Aimeja @ 2016 03 03, 15:47)
O tu iš viso matai ką nors gražaus Lietuvoje? Nes jau tas pastovus varymas tai baisu.
Lietuva yra graži, saugi ir gera šalis. Svarbiausia laisva.
Nėra tobulų šalių. Pas mus irgi yra trūkumų, bet tai nereiškia, kad viskas blogai.
Aš tiesiog manau, kad ypač emigravęs žmogus turėtų susilaikyti nuo vertinimų, nes visada turėtų pagalvoti, kad gal aš ne viską padariau savo šaliai, kad jinai klestėtų.
Lietuva yra graži, saugi ir gera šalis. Svarbiausia laisva.

Aš tiesiog manau, kad ypač emigravęs žmogus turėtų susilaikyti nuo vertinimų, nes visada turėtų pagalvoti, kad gal aš ne viską padariau savo šaliai, kad jinai klestėtų.
Tai gi tema ne apie grožius, nors ir apie juos, bet tarybinius.

Juk puikiai žinai, jog mano išvažiavimas niekaip nesusijęs nei su nostalgija sovietams, nei su blogu gyvenimu nepriklausomoje Lt.
Aš irgi negyvenu tobuloje šalyje, nes taip, tobulų nėra, bet tik išvažiavus pradėjau suvokti ir tokias problemas, kurių, gyvenant Lt, net nepastebėdavau.
QUOTE(nutė @ 2016 03 03, 16:00)
Taip, primesta. Net ir Vokietijoje skirtumas tebesijaučia. Blogiausia, jog sunkiai išsiaiškiname, kas su mumis atsitiko. O atsitiko tai, kad dėl karo po karo, lagerių ir tremčių neliko daugelio tų, kurie Sąjūdžio metais būtų tvirtai paėmę valdžią ir ją išlaikę. Deja, pritrūko kritinės vakarietiškai mąstančių masės, į valdžią 1992 m. grįžo ta pati nomenklatūra, kurioje ryškiausiai buvo įsispaudęs homo sovieticus. Vadinamieji socdemai buvo jų I banga, Uspaskicho darbiečiai - antroji, likučiai susibūrė pas Paksą. Na, o likusieji užnuodijo kitas partijas.
Ech, jei Jūs žinotumėt, koks grįžimas Rusijoj į stalinizmą...
Vakar M. Gorbačiovui sukako 85 metai. Vakare pakėliau gero vyno taurę, kad išleido iš tos imperijos, kuri vis dar nesubyrėjo [rus. niedorazvalilasj]
Mano mėgstamas Rusijos istorikas J. Ponasenkovas, dar 2003 m. paskelbęs straipsnį "Maskva - trečiasis Reichas?" sako, kad mentalitetas pasikeičia, kai išmiršta, seneliai vaikai, anūkai ir mokiniai. Taigi mūsų gali ir nebelikti
Ech, jei Jūs žinotumėt, koks grįžimas Rusijoj į stalinizmą...
Vakar M. Gorbačiovui sukako 85 metai. Vakare pakėliau gero vyno taurę, kad išleido iš tos imperijos, kuri vis dar nesubyrėjo [rus. niedorazvalilasj]
Mano mėgstamas Rusijos istorikas J. Ponasenkovas, dar 2003 m. paskelbęs straipsnį "Maskva - trečiasis Reichas?" sako, kad mentalitetas pasikeičia, kai išmiršta, seneliai vaikai, anūkai ir mokiniai. Taigi mūsų gali ir nebelikti

Nejaugi vienintelis vaistas laukti? Liūdnai taip čia Jūs.
Papildyta:
QUOTE(nutė @ 2016 03 03, 16:06)
Didžiausia bėda, kad tragiškai trūksta civilizuoto mąstymo žmonių. Kad iki šiol valdyme pilna sovietinių pavyzdžių (Butkevičiaus - Malinausko - Trečioko trikampis. Paskaitykit Trečioko kalbos stenogramą - tai kalba MINISTRAS!???). Neatskirtos valdžių galios realybėje, nėra nepriklausomos teisminės valdžios, dėl to ir privačios nuosavybės problemų nors vežimu vežk. Nėra realios savivaldos ir regioninės politikos.
Aš nevarau, stengiuos analizuoti.
Dėl emigravusių Jūs teisi. Nuvažiuoja ant svetimo gero ir laukia kad čia sąlygas sudarytų. Tada gal grįš
Aš nevarau, stengiuos analizuoti.
Dėl emigravusių Jūs teisi. Nuvažiuoja ant svetimo gero ir laukia kad čia sąlygas sudarytų. Tada gal grįš

O kai tą patį pabando padaryti emigravęs, tai laikoma "varymu"?
Čia aš ne sau taikau, aš neanalizuoju.
O kas yra tas "nuvažiuoti ant svetimo gero"? Raudonas kilimas patiestas, pinigų medį tik nusiraškyti reikia? Čia kokia šalis taip emigrantus pasitinka?