Įkraunama...
Įkraunama...

Sovietinio konclagerio spindesys ir skurdas

QUOTE(*Sani* @ 2016 03 03, 19:02)
Kokia prasme laisva?  g.gif Nei zingsnio politikoj negali be Eu ir Nato pritarimo, kur laisve matot idomu?
Taip tirkai labai daug geru dalyku yra Lietuvoje, ko dar nespejo usgriauti ir issidalinti, tik idomu ar ilgai dar bus...Bet politika tokia durna, kad tiesiog naikina viska is eiles...

Tai ko vargsti ? Rusija tik ir laukia užsieniečių, būsi kaip Gerard Depardieu sutikta su duona ir druska. Čia kelis post'us atgal tavo prietelka baisiai gyrė protingus ir tobulus rusų prezidentą ir politikus, tai kam čia kankintis mūsų ašarų pakalnėje ?
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2016 03 03, 18:56)
Nors ir po 10 kartų į Turkiją gali žmogus važiuoti , tai jo asmeninis reikalas, o ne tavo doh.gif
Papildyta:

Pakartosiu, nes matau nesuvoki: ar santvarka , ar gamta, ar kryptis yra mano asmeninis reikalas, aš pati spęsiu kuo man žavėtis. Su savo non-stop lolitukais atrodai apgailėtinai.

Nu taip ne mano, tik sakau,kad neturi uz ka ta 10 k vazinetis doh.gif

tai gal pati nesupranti, ar sakiau, kad tu negali zavetis, tik rasei mes zavimes, o as pasakiau, kad as nesizaviu, tai is kart reikejo ir rasyti,kad tu zaviesi.
Kaip noriu taip ir atrodau , o tu kaip nori taip ir matai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Anakure @ 2016 03 03, 19:12)
1. Kiek kartų firmos kvietė į įvairias keliones, bet niekada nevažiavau, nes niekas nemokamai nevežioja, jeigu veža, vadinasi, įsipareigoji – nemokamai sūrio niekas nedalina. 2. Štai taip parsidavimas ir vyksta, per žmonių silpnybes, Lietuva neteko nepriklausomybės, neteko nacionalinių pinigų - taip daug metų žmonių lauktų litų.

1. Kaip privataus asmens tai, aišku, Jūsų asmeninis reikalas, o mane siuntė firma ir beje, privati, kurios 30 proc. akcinio kapitalo priklausė Austrijos bendrovei. Taip kad pagal Jus aš jau ir taip buvau parsidavusi lotuliukas.gif
2. O jei Lietuvą Rusija okupuotų, tai taptume laisvi ir nepriklausomi?
QUOTE(Anakure @ 2016 03 03, 18:57)
svarbiausia, kad Rusijos valdžioje yra protingi, išmintingi žmonės, pradedant nuo Prezidento ir baigiant valdininkais, pareigūnais.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2016 03 03, 18:00)
Išties, baltai pavydžiu savo vaikams jų likimo
1. Ne liūdesys, o realybė. Rusai turi posakį "lomatj ne stroitj". Kai 50 metų buvo griaunama, naivu būtų norėti, kad per 25 metus viskas būtų atstatyta, juolab, kad pasaulis tuos 50 metų nestovėjo vietoje. Aš tiesiog matau tai, kas kad ir lėtai, bet gerėja, ir tuo džiaugiuosi.

2. Aišku, kad emigrantams visuomet yra sunkiau nei toje šalyje gimusiems. Tačiau emigravę gali, tegu ir ne lygiai su vietiniais, naudotis tos šalies sukurtu gerbūviu, kai tuo tarpu Lietuvoje daug ką reikėjo pradėti kurti nuo nulio. Kita vertus, tai kartais turi tam tikrų pranašumų. Pavyzdžiui, kai kurios technologijos išsivysčiusiose Vakarų šalyse buvo diegiamos dešimtmečiais ir palaipsniui, kai tuo tarpu Lietuvoje viską reikėjo daryti naujai ir iš karto. Kažkada prieš Lietuvai įstojant į ES JK ambasada buvo suorganizavusi mums kelionę į JK į įvairias gamyklas, po to panaši delegacija buvo atvažiavusi į Lietuvą. Aš dalyvavau abejose kelionėse, ir skirtumas tarp gamyklos, gaminančios produkciją jau 200 metų ir vos prieš kelis metus atidarytos buvo akivaizdžiai Lietuvos naudai. Kaip matote, aš esu nepataisoma optimistė.

Kiekvienoje kartoje yra savu pliusu ir minusu, nera ko pavydeti...

1.Tikrai bigsmile.gif , gal atvirksciai? kol augau sovietmeciu puse musu miestelio buvo pasatyta, pastatytos 5 vid mklos, daug darzeliu, poliklinika suaugusiesm, vaikams, nutiesti keliai ,ikurti fabrikai ir t.t . Nuo nepriklausomybes pradzios pas mus nepastate nei vieno daugiabucio, vaiku poliklinika uzdare , perkele kelis kb i suaugusiu poliklinika, mokyklos kaimuos uzdaro, mieste tera 4 pagrindines ir 2 gimnazijos, kur seniau i 6 vos sutilpdavo visi vaikai, dabar kai kur vos 2 klases susidaro. Fabrikai stambiausi uzdaryti, isparceliuoti, is kart po nepriklausomybes tokia bedarbyste suviesejo,akd zmones tik turgai, kontarabnda ir perpardavinejiams ir tegelbeja, dar ir dabar......nu kelius kai kur patvarko ir visas statymas....

2.emigrantams , nei sunkiau , nei lengviau, individualiai nuo zmogau spriklauso. Bet emigantai ,kaip ir pilieciai ne tik naudojasi, bet ir prisideda pire tos geroves kurimo, juk moki mokescius, nes ta gerove nera amzina, aks metai ja reikai kurti, ypac dabar po krizes...ir dar priedo keli Lt ekonomika, nes ten siunti parvezi nemazai pinigu, vos ne antras biudzetas gaunasi is emigrantu...

ka Lietuvai reikejo nuo 0 kurti? reikejo negriauti, o testi pradetus darbus, o kai sugriauni, tai aisku tada kazka jau kurti is naujo reikia...
Papildyta:
QUOTE(darvina @ 2016 03 03, 19:06)
Tai ko vargsti ? Rusija tik ir laukia užsieniečių, būsi kaip Gerard Depardieu sutikta su duona ir druska. Čia kelis post'us atgal tavo prietelka baisiai gyrė protingus ir tobulus rusų prezidentą ir politikus, tai kam čia kankintis mūsų ašarų pakalnėje ?

Gal kada ir vaziuosiu, ka gali zinoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Anakure @ 2016 03 03, 17:57)
o svarbiausia, kad Rusijos valdžioje yra protingi, išmintingi žmonės, pradedant nuo Prezidento ir baigiant valdininkais, pareigūnais.

Kai mėgsta sakyti vienoje temoje besilankantys vyrai: "Artėja algadienis Latvių gatvėje"
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2016 03 03, 18:29)
Karusia, o dabar nuvykot pas ta Cincinati?  biggrin.gif

neliko pas ką važiuoti. Dėdė mirė 1982 metais, palaikus parvežė 2002 metais, palaidojo tėvų kape.
Tėčio pusbrolis iš Škotijos grįžo į Panevėžį, kai mirė žmona. Vaikai ir anūkai liko Anglijoje. Kvietėsi paviešėti visą gausią giminę. biggrin.gif

QUOTE(*Sani* @ 2016 03 03, 18:51)

Ne negaliu , kur noriu , net Lt gyventi negaliu, neisgyvenu, ka jau kalbeti apie atostogas, dzin man jau atostogos  lotuliukas.gif
S

prastai moka latvių gatvė? ar jau pervadino į nemcovo?

QUOTE(*Sani* @ 2016 03 03, 19:23)
ka Lietuvai reikejo nuo 0 kurti? reikejo negriauti, o testi pradetus darbus, o kai sugriauni, tai aisku tada kazka jau kurti is  naujo reikia...

uhu. Automobilių kompresorius vežioti į Sverdlovską, o lempinių televizorių kineskopus - į Orienburgą. O šiauliai būtų atsivežę iš Voronežo. Taupiai ir produktyviai.
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2016 03 03, 19:02)
Kokia prasme laisva?  g.gif Nei zingsnio politikoj negali be Eu ir Nato pritarimo, kur laisve matot idomu?
Taip tirkai labai daug geru dalyku yra Lietuvoje, ko dar nespejo usgriauti ir issidalinti, tik idomu ar ilgai dar bus...Bet politika tokia durna, kad tiesiog naikina viska is eiles...

Nuolatinėms, ko gero specialiai čia supermamoje veikiančiams esamo kolaborantinio režimo propagandistėms yra viskas gerai ir viskas puiku. Valdžios keičiasi- anksčiau kolaborantinė TSRS valdžia, šiandien kolaborantinė ES valdžia, - o tų valdžių propagandistai lieka, jie amžini, kaip ir amžinos žmonių nuodėmės.
Atsakyti
QUOTE(Anakure @ 2016 03 03, 20:22)

o kas tai yra?
Atsakyti
Nuolatinėms, ko gero specialiai čia supermamoje veikiančiams esamo kolaborantinio režimo propagandistėms yra viskas gerai ir viskas puiku. Valdžios keičiasi- anksčiau kolaborantinė TSRS valdžia, šiandien kolaborantinė ES valdžia, - o tų valdžių propagandistai lieka, jie amžini, kaip ir amžinos žmonių nuodėmės.

Ir su kuo gi ta TSRS valdžia taip bendradarbiavo g.gif
Gausi tikrai tą savo algą, jau atidirbai iki soties ...
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2016 03 03, 20:29)
Ir su kuo gi ta TSRS valdžia taip bendradarbiavo  g.gif
Gausi tikrai tą savo algą, jau atidirbai iki soties ...

nu tai ji nori į Palangą, nestabdyk....
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 03 03, 20:43)
nu tai ji nori į Palangą, nestabdyk....

tas jau taip, kovo 11 kaip tik ilgasis savaitgalis nusimato, uliavos už eurus, nes už rublius net stintos galvos neįpirks
Atsakyti

butent smile.gif panasu i tai thumbup.gif Arsiausi komjaunuoliu vadovai ir visi kiti valdziazmogiai , paskui tapo labai arsiais tikinciaisiais , visokais konservatoriasi ir t.t. doh.gif
O eiliniai zmogeliai kaip gyveno , nuo algos iki algos, taip ir tebegyvena...
Juokinga, kai varo ant sovietines santvarkos ir aukstina siandienine. Nesakau, akd buvo vien gerai, buvo labai daug baisiu ir negeru dalyku, bet ju ir dabar yra, kas blogiausia, jokia nepriklausomybe, laisve ir t.t. kitos utopijos ir iliuzijos, ju nepanaikino...Nu bet ne duok dieve atrasi,kas buvo gerai praeityje ar pamatysi negerumus dabartyje viskas- tevynes piresas nm 1, atrodo toks lengvas pamisimas Lietuva apemes... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Sani*: 03 kovo 2016 - 21:45