Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(daimura @ 2016 07 25, 12:54)
man tai nesunoko, o vysti pradėjo, vienu žodžiu, nieko gero nesigavo. Bet dar gi galima jas ant krūmo laikyt, kam tas nesunokusias skint?

Ai perskaičiau kaip atseit krūmui bus lengviau augint naujas paprikas, kad svorį lengviau laikyti ir pan., bet parišau ir nebeskinsiu, nes žalios nuskintos ir liko, gal kiek apgelto, bet tikrai daugiau suvyto sad.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal kuri galėtų Vilniuje pasidalinti kokiom aštrių paprikų sėklytėm?
Atsakyti
Sveikos. Mano cili pipiriukai pradejo darytis dryzuoti su juodai dryziais? Gal numanot ar tai normalu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2016 08 06, 19:53)
Sveikos. Mano cili pipiriukai pradejo darytis dryzuoti su juodai dryziais? Gal numanot ar tai normalu?  g.gif

Taip. Pries nokstant pajuosta. Jelapenai taip daro. Kai kurios paprikos. Sekanti spalva bus raudona.
Atsakyti
sveikos.kas auginat habanerus.ar mezga vaisiai?pas mane krumai didziuliai,ziedu gal 100,neskaiciavau,o paprikytes matau tik dvi uzmegztas.ar kazkas ne taip?
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2016 08 07, 18:24)
sveikos.kas auginat habanerus.ar mezga vaisiai?pas mane krumai didziuliai,ziedu gal 100,neskaiciavau,o paprikytes matau tik dvi uzmegztas.ar kazkas ne taip?

Mezga, sirpsta, noksta, bręsta. Bet mano ne pirmamečiai, tai nežinau, ar skaitosi. Su vazonais vasarai įkasti į gruntą lauke. Kambaryje gausiau derėjo, bet su teptuku vaikščiodavau. Lauke bitės rūpinasi. Gal pas jus neranda?
Atsakyti
Auginu šiek tiek, Jalapenų, jalorų, dar keletą. Veisles visų atrodo žinau. Tačiau apsikeitimų metu pavasarį davė labai aštrius varpelius. Na, taip aiškino. Augo , augo šiltnamyje ir išaugo apie 1 m aukščio krūmas. Atrodo dar augs. Lapai dideli. Užmezgė vaisiukus- varpelius. Na, manau krūmas aukštokas kaip labai aštriems. Bet kai pradėjo augti vaisiai, tai suskambo vario varpais. Jau ne varpeliai. Gal kas auginote ir žinote tokių varpus auginančio pipiro pavadinimą? Ir ar tikrai jie labai aštrūs. Atrodo per dideli baisiai aštriems.
Gal čia koks mutantas. Vieno varpo visai apylinkei užaštrint užtektų. Nuotraukoje ne vaiko , o mano (moteriškės 170 ūgio) gana nesmulki ranka.
user posted image
Atsakyti
o kaip suprasti, ar sunoko žalios spalvos pipiras? iš turimų, Poblano, Anaheim.. vaisiai dideli, bet ar sunokę?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 08 11, 10:22)
o kaip suprasti, ar sunoko žalios spalvos pipiras? iš turimų, Poblano, Anaheim.. vaisiai dideli, bet ar sunokę?

Nežinau kaip šitie Poblano, Anaheim, bet Jalapenass yra naudojamas žalias, nors gali būti ir raudonas. Taigi prieš tampant raudonu, žalia spalva pasikeičia. Tada ir skinu. Nors mėgstu ir iki raudono panokinti. Tokia tamsi sodri tampa. Prasekit visas nokimo fazes ir tikrai pamatysite spalvų skirtumas.
Oi, gal kas augina ir atsakys trumpai drūtai .
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 08 11, 11:38)
Nežinau kaip šitie Poblano, Anaheim, bet Jalapenass yra naudojamas žalias, nors gali būti ir raudonas. Taigi prieš tampant raudonu, žalia spalva pasikeičia. Tada ir skinu. Nors mėgstu ir iki raudono panokinti.  Tokia tamsi sodri tampa. Prasekit visas nokimo fazes  ir tikrai pamatysite spalvų skirtumas.
Oi,  gal kas augina ir atsakys trumpai drūtai .

na taip, po vieną patį didžiausią jau nuskyniau, paragausim. ir toliau stebėsim smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 08 11, 11:04)
Gal kas auginote ir žinote tokių varpus auginančio pipiro pavadinimą? Ir ar tikrai jie  labai aštrūs. Atrodo per dideli baisiai aštriems.
Gal čia koks mutantas. Vieno varpo visai apylinkei užaštrint užtektų. Nuotraukoje ne vaiko , o mano (moteriškės  170  ūgio) gana nesmulki ranka.

Varpelius esu auginus, jie tikrai l. aukšti ir vėlyvi. Galima pakirpti viršūnes, kad spėtų sunokti. Nėra thumbup2.png aštrūs. Pirkau kažkada sėklas parduotuvėj, tai taip ir buvo kažkokie Bell, kitur matau pavadinimu bishop's crown. Žiauriai gražūs, vaikams rudenėlio šventei nešdavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 11 rugpjūčio 2016 - 11:34
QUOTE(zuzla @ 2016 08 11, 10:22)

su poblano sunku: galutinej stadijoj jis visgi tampa raudonas- ale cia jau visai rudeniop. zalias didelis gali buti visai neastrus( tokia zole), o jau pradejes biski juoduoti ( na keisti spalva i raudonuma) gali gerokai i liezuvi kirpti. zodziu, kai farsiruoju visa troskintuve, tai tokia loterija gaunasi- kam koks klius biggrin30x30.png
Atsakyti