Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Vobla @ 2016 08 11, 14:22)
su  poblano sunku: galutinej stadijoj jis visgi tampa raudonas- ale cia jau visai rudeniop. zalias didelis gali buti visai neastrus( tokia zole), o jau pradejes biski juoduoti ( na keisti spalva i raudonuma) gali gerokai i liezuvi kirpti. zodziu, kai farsiruoju visa troskintuve, tai tokia loterija gaunasi- kam koks klius  biggrin30x30.png


kaip įdomiai biggrin30x30.png
Atsakyti
Pas mane šiemet paprikos į drambliukus panašios smile30x30.png Šiandien nuskyniau, kad kitos mažesnės noktų.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 08 11, 10:04)
Auginu šiek tiek, Jalapenų, jalorų, dar keletą. Veisles visų  atrodo žinau. Tačiau apsikeitimų metu pavasarį davė labai aštrius varpelius. Na, taip aiškino. Augo , augo šiltnamyje ir išaugo apie 1 m aukščio krūmas. Atrodo dar augs. Lapai dideli. Užmezgė vaisiukus- varpelius. Na, manau krūmas aukštokas kaip  labai aštriems.  Bet kai pradėjo augti vaisiai, tai suskambo vario varpais. Jau ne varpeliai. Gal kas auginote ir žinote tokių varpus auginančio pipiro pavadinimą? Ir ar tikrai jie  labai aštrūs. Atrodo per dideli baisiai aštriems.
Gal čia koks mutantas. Vieno varpo visai apylinkei užaštrint užtektų. Nuotraukoje ne vaiko , o mano (moteriškės  170  ūgio) gana nesmulki ranka.
user posted image

Ryt paziuresiu kokius auginau, beje iš to pacio pokelio vienas išaugo smulkesnis , o kitas kaip pas jus didelis, abu buvo gana aštrus.siunčiausi iš anglu.
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 08 11, 11:34)
Varpelius esu auginus, jie tikrai l. aukšti ir vėlyvi. Galima pakirpti viršūnes, kad spėtų sunokti. Nėra thumbup2.png aštrūs. Pirkau kažkada sėklas parduotuvėj, tai taip ir buvo kažkokie Bell, kitur matau pavadinimu bishop's crown. Žiauriai gražūs, vaikams rudenėlio šventei nešdavau.

Dėkui. Man tai davė kažkas, kaip labai aštrų ir įsivaizdavau, kad žiemai įsisodinsiu į vazoną ir namuose laikysiu, bet kaip toks galingas, tai nelabai gausis taip padaryti.
Papildyta:
QUOTE(Augė @ 2016 08 17, 21:01)
Ryt paziuresiu kokius auginau, beje iš to pacio pokelio vienas išaugo smulkesnis , o kitas kaip pas jus didelis, abu buvo gana aštrus.siunčiausi iš anglu.

Ką jūs darote sujais , jei net ne vieną auginate? Marinuojate. Gal sūriu įdarytus valgote.
Man atrodo poros vaisių - varpų visai žiemai užteks jei tik paaštrinti patiekalą.
Ar įmanoma jį valgyti kaip jalapeną?
Dar paklausiu - kada jis gali būti skinamas. Ar keičiasi spalva į kokią raudoną. Tai dabar visi salotiniai ir nežinau ko laukti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 17 rugpjūčio 2016 - 23:00
amba 41, ir galingą galima įsprausti į vazoną, apgenėti iki reikiamo dydžio. Nebandžiau auginti ,,varpelių", bet habanerai beveik visą žiemą dera. Nors tokių aštrių šviežių mes nenaudojam, geriau silpnesnį į puodą įsimesti, tam turiu vazone Filius Blue. O aštriu,,bombinius" pjaustau juostelėmis ir džiovinu, tada užpilu aliejumi ir kiekvienas pagal skonį lašina.
Atsakyti
Auginau varpelius kažkada- nepėjo prinokt, tai aš nulaužiau ir pamerkiau į vazą su vandeniu . Labai graži puokštė buvo ir pamažu sunoko .
Atsakyti
Sveikos, pagal kokį receptuką marinuojate mažus čiliukus farširavimui?
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 08 17, 23:55)

Ką jūs darote sujais , jei net ne vieną auginate? Marinuojate. Gal sūriu įdarytus valgote.
Man atrodo poros vaisių - varpų visai žiemai užteks jei tik paaštrinti patiekalą.
Ar įmanoma jį valgyti kaip jalapeną?
Dar paklausiu - kada jis gali būti skinamas. Ar keičiasi spalva į kokią raudoną. Tai dabar visi salotiniai ir nežinau ko laukti.

varpeliai kol žali nėra l.aštrūs. Prinokę paraudonuoja, ilgai laikosi. Aš visus savo čilius susipjaustau, išimu sėklas ir susidžiovinu (rudenį ant skardos ir pravertoj orkaitėj iki 60 laipsnių. Paskui su kavamale sumalu ir turiu stiklainiuką puikiausių prieskonių.
Atsakyti
[quote=meskalepeska,2016 08 17, 19:20]
Pas mane šiemet paprikos į drambliukus panašios smile30x30.png kokias veisles auginate?
Atsakyti
Sveikos,
šiemet pirmi metai kaip auginu Golden Greek Peperoncini. Paskaičiau, kad jie iš žalios spalvos noksta į geltoną, o tada tik į raudoną. Maniau, kad skynimui ir marinavimui tinkamiausi geltonoje fazėje. Bet pas mane jie kabo žali ir iškart raudonuot pradeda... Tai kada juos skinti? Gal ir žalius galima naudoti?
Atsakyti
Gal kas augino paprikas fioletovij markoni, nesuprantu kada jos bus prinokę, jos visą laiką violetinės ax.png
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Ilaria @ 2016 08 21, 10:00)
Sveikos,
šiemet pirmi metai kaip auginu Golden Greek Peperoncini. Paskaičiau, kad jie iš žalios spalvos noksta į geltoną, o tada tik į raudoną. Maniau, kad skynimui ir marinavimui tinkamiausi geltonoje fazėje. Bet pas mane jie kabo žali ir iškart raudonuot pradeda... Tai kada juos skinti? Gal ir žalius galima naudoti?

Aš naudoju žalius - ir marinavimui, ir garnyrui.
Atsakyti