Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip kepti mielinius kepinius?

MIELINĖ TEŠLA

500 g miltų, 250ml pieno, 1 kiaušinis, 40 g mielių
PARUOŠIMAS
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, jas sutrupinti su peiliu tešlai, įmušti kiaušinį, suberti cukrų. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį (labai svarbu, kad dangtelis būtų sausas). Po to atidaryti mažąjį dangtelį ir išleisti orą. Paplakti (t.y. krestelti 1-3 kartus) išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti atmatuotus miltus, druską, bei viską supilti iš greitkračio. Supilti aliejų. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiam dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi), ir statom jį į karštą vandenį. Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildinam dar kartą.
Priklausomai nuo to ką gaminsime tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę reromenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
Pyragėlių su kopūstais įdaras: pusę vidutinio kopūsto supjaustyti stambesniais gabalais ir apie 10 minučių pavirti. Nukošti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste.
Kietai išvirti du kiaušinius, juos smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepintus kopūstus. Viską sumaišyti, įdėti vegetos ar kitų prieskonių.
Na, o pyragelius galima sulankstyti kaip krokodiliukus:
Atsakyti
QUOTE(Linda @ 2005 05 29, 00:06)
Na, o pyragelius galima sulankstyti kaip krokodiliukus:


ojei, visas zoologijos sodas smile.gif mielinė keramika thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Linda @ 2005 05 29, 00:06)
Na, o pyragelius galima sulankstyti kaip krokodiliukus


vis kirbėjo mintis, kur esu kažkur panašų krokodiliuką mačius g.gif. prisiminiau doh.gif - taigi Tuperware indų pristatyme kažkada svečiuose buvo kepamas.
Atsakyti
o kaip juos taip graziai padaryt tuos krokodilus g.gif blink.gif man tai neisnesa galva, kazkaip atrodo kad praktiskai neimanoma, as tai taip nesugebeciau schmoll.gif nors tikrai noreciau ax.gif prisiziurejau tokiu groziu ir likau be zodziu tongue.gif
Atsakyti
SIRDUZE gaila, kad toli esi, jei butum Vilniuje, mielai ismokyciau, visiskai nesunku. Bet ir Svedijoje yra Tupperware, manau, kad ju demonstruotojai taip pat moka siuos krokodilus lankstyti smile.gif
Atsakyti
as nelabai megstu saldziai,todel kepuosi tokias bandeles....aisku viskas fantazijos reikalas ir galima iberti cukraus, prideti razinu,obuoliu skiltele ar dar ko nors....

MILTINIAI RAGELIAI

300 g miltu, 50g sviesto, kiausinis, 25 g mieliu, 200 ml vandens, druskos

mieles istirpinti drungnam vandeny,iplakti kiausini, pasudyti, sudet sviesta, berti miltus ir minkyti tesla. 30 min palaikyti siltai,kad pakiltu, o tada isminkyti ir padalinti i 2 dalis. kiekviena gabala iskociot apvaliai ir supjaustyt i 12 trikampiuku.ta pati daryti ir su kitu teslos gabalu. kiekviena trikampiuka suvynioti pradedant nuo placiojo galo ir sulenkti pasagele. palaikyti 30 min. ant skardos ir kepti 10 min. 225C orkaiteje.

labai paprasta ir tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos

as cia naujoke - norejau tik pasitikslinti pas Linda - kai darai mieline tesla - kiek cukraus dedi ir ar nereikia aliejaus, nes neseniai buvau vakarelyje, tai aiskino, kad reikia aliejaus nuo 1 iki 3 saukstu.

dekuj
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2005 09 26, 04:18)
Sveikos

as cia naujoke - norejau tik pasitikslinti pas Linda - kai darai mieline tesla - kiek cukraus dedi ir ar nereikia aliejaus, nes neseniai buvau vakarelyje, tai aiskino, kad reikia aliejaus nuo 1 iki 3 saukstu.

dekuj


As i 0.5 kg miltu dedu sauksta cukraus, sauksteli druskos ir 3 saukstus aliejaus. O jei noriu, kad tesla butu saldi, tai ir kokius 5-6 saukstus idedu - tada tikrai saldi gaunasi.
Atsakyti
Pyragėliai su Kopūstais

1p. sausų mielių (lygtais po 11g ar 12g g.gif)
1a.š. druskos
4v.š. cukraus
4v.š. aliejaus
0,5l drungno vandens
25v.š. miltų

Išmaišom visus produktus ir leidžiam tešlai pakilti. Per tą laiką susipjaustom šviežią kopūstą ir pakepinam keptuvėje. Prieskonius dedem kokius norim, kokie patinka.
Jei tešla labai skysta, įdedam šiek tiek miltų dar. Šiaip tešla neturi būt kieta, o tąsi. Imam ją šlapiom rankom, delne pasidarom blyną , į vidurį dedam kopūstų įdaro, suformuojam bandeles ir dedam į įkaitintą aliejų. Kepam, kol paruduoja, apverčiam kitą pusę ax.gif
Mano šeimyna baldėlina nuo šitų bandelių. Labai skanu su sultiniu essen.gif
Beje, šita tešla tinka ir beliašams su mėsa daryti. Mano anyta dėjo ir uogienės, ir patarkuotos "daktariškos" dešros. Viežo, galima eksperimentuoti įvairiais įdarais.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
As kepiau siandien bandeles su lasinukais, tesla dariau mieline, o idarui pakepinau rukytus lasinukus su svogunais, gavosi labai skanu ir grazu hihihi.gif Visi valge ir gyre
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 26 kovo 2006 - 15:35
Sveikos merginos,labai reikia mielines tešlos gaminiu receptu blush2.gif laukiu pasiulymu gal kas gales padeti blush2.gif
Atsakyti
labas mergaites man labai reikia skaniu mieliniu bandeliu receptu su mesyte it kitais idarais mano sesute vilniuje studijuoja tai prikepciau ir ideciau na palepinciau blush2.gif
Atsakyti