Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu.
Pusryčiams vyras kepė grundulus :/ kiti sumuštiakais tenkinosi. Pietums - šniceliai. Bandelės paskenduolės (ir vėl)
Siandien bus keptas visciukas orkaiteje.
QUOTE(gaily @ 2016 04 17, 10:16)
Kaip kepi?
Pagal šį receptą.

QUOTE(sokoladass @ 2015 09 23, 00:02)
Spintelių pakampėse radau užsilikusių avinžirnių. Avinžirnių kotletukai
) Receptas : http://sokiaivirtuve...irniu-kotletai/
Reikės:
250 g avinžirnių;
2 kiaušinių;
3 morkų;
2 svogūnų ( mėlyno ir paprasto) ;
prieskoninių žolelių.
Eiga:
Avinžirnius brinkiname 12-24 valandas , kelis kart pakeisdami vandenį. Daug kur skaičiau, kad avinžirnius reikia virti apie 2 valandas, man tiek neprireikė, užteko valandos, verdame ant vidutinės ugnies. Smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas, viską sumaišome ir troškiname. Išvirtus avinžirnius susmulkiname maisto smulkintuvu ( blenderiu) , jei neturite sutrinkite su bulvių košei skirtu trintuvu. Į gautą masę sudedame troškintas daržoves, įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome. Kotletus formuojame rankų pagalba. Kepame įkaitintoje keptuvėje. Jei norite sveikiau ir be riebalų, galima kepti ir orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, arba kol gražiai apskrus. Skanaus!

Reikės:
250 g avinžirnių;
2 kiaušinių;
3 morkų;
2 svogūnų ( mėlyno ir paprasto) ;
prieskoninių žolelių.
Eiga:
Avinžirnius brinkiname 12-24 valandas , kelis kart pakeisdami vandenį. Daug kur skaičiau, kad avinžirnius reikia virti apie 2 valandas, man tiek neprireikė, užteko valandos, verdame ant vidutinės ugnies. Smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas, viską sumaišome ir troškiname. Išvirtus avinžirnius susmulkiname maisto smulkintuvu ( blenderiu) , jei neturite sutrinkite su bulvių košei skirtu trintuvu. Į gautą masę sudedame troškintas daržoves, įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome. Kotletus formuojame rankų pagalba. Kepame įkaitintoje keptuvėje. Jei norite sveikiau ir be riebalų, galima kepti ir orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, arba kol gražiai apskrus. Skanaus!

Skaitau, idėjų semiuosi, bet reikia ir man duoklę temai atiduoti
Vakar buvo daržovių sriuba ir kalakutienos kepsniai. Desertui jogurtiniai graikiški ledai.
Šiandien Vengriškas guliašas pagal Gustavą. Desertui: bananiniai keksiukai.

Vakar buvo daržovių sriuba ir kalakutienos kepsniai. Desertui jogurtiniai graikiški ledai.
Šiandien Vengriškas guliašas pagal Gustavą. Desertui: bananiniai keksiukai.
QUOTE(pašnekutė @ 2016 04 17, 10:47)
Pusryčiams vyras kepė grundulus
Kas tai?

Cukinijų blyneliai
Žirnių košė
kazko senai gamintas ir pasiilgtas plovas
Ruošiam figūrą vasarai. Tai nusprendėm pirmadieniais atsisakyti mėsos, žiūrėsim kaip čia seksis
Pusryčiams virti kiaušiniai
Pietums grikių kotletai su salotom
Vakarienei šalta kefyro - ridikėlių sriuba

QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 04 18, 09:55)
Ruošiam figūrą vasarai. Tai nusprendėm pirmadieniais atsisakyti mėsos, žiūrėsim kaip čia seksis

O ta ridiekeliu sriuba kaip gaminat? tik ridikeliai ir kevyras, ar taip pat kaip saltibarsscius tik vietoj butoku didikai?
Pas mane dar siadien, svieziu rugstyniu ir dilgeliu sriuba
QUOTE(Melajja @ 2016 04 18, 11:38)
O ta ridiekeliu sriuba kaip gaminat? tik ridikeliai ir kevyras, ar taip pat kaip saltibarsscius tik vietoj butoku didikai?
Taip, panašiai kaip šaltibarščiai, vietoj burokėlių dedu ridikėlius, kiti dar rūgštynių deda, aš nededu, mielai dėčiau bet neturiu