Varskes blyneliai su persiku uogiene, bulviu kukuliai su spirguciu padazu
Vištienos kepsnys su traškiais bulvių šiaudeliais ir šviežių kopūstų - morkų salotomis. Ir einu virti šviežių kopūstų sriubos mažajam

Vakar buvo gruzdintos bulvytės su padažu.
Šiandien - pupelių maltinukai.
Šiandien - pupelių maltinukai.
QUOTE(Margarita3 @ 2016 03 20, 19:34)
Dekui!

Labai trapus riesutiniai sausainiai
400 gr miltu
80 gr labai smulkiai susmulkintu graikiniu riesutu
150 gr cukraus pudros
1.5 a.s. kepimo milteliu
1/4 a.s. druskos
1 a.s vanilinio cukraus
3 tryniai
250 gr sviesto
Miltus, riesutus, cukraus pudra, kep. miltelius, druska, vanilini cukru ismaisyti dubenyje. Sudeti gabaliukais supjaustyta sviesta, trynius ir uzminkyti tesla, ilgai neminkyti.
Tesla sudeti i maiseli ir ~20 min. padeti i saldikli.
Atsaldyta tesla padalinti i 4 - 5 dalis ir kocioti ~5 mm storumo. Tesla is abieju pusiu barstyti miltais ir stipriai nespausti kocelu.
Kepimo skardas istiesti kep. popieriumi. Orkaite ikaitinti iki 180 C.
Is teslos isspausti norimos formos sausainius. Placio peilio pagalba perdeti i kep. skarda. Juos deti 5 - 6 mm atstumu, nes kepant siek tiek auga.
Kepti viduriniame orkaites lygyje, 12 - 14 min., kol lengvai paruduos.
Iskeptus sausainius nuimineti nuo skardos po 2 - 3 minuciu, kai prades darytis trapus, nes is karto isemus is orkaites kazkiek yra minkstoki.
Mano komentaras: paprastuciai sausainukai, bet skanus, kvapnus ir naminiai. Forma, aisku, galit gaminti kokia patinka. Is pradziu buvau sumascius kitaip gaminti, bet perminkiau ir dariau tokius smile'us. Su nediduku puodeliu ispjoviau apskritimus, perkeliau ant kep. skardos ir tuomet su mazesniu stikliuku vidury ispaudziau kita apkritima, bet ne iki galo, o akytes ir sypsena padariau su mediniu saslyku pagaliuku. Vietoj 3 tryniu panaudojau 1 kiausini, o vanilinio cukraus suberiau visa maza pakiuka.
QUOTE(AJIRA @ 2016 03 20, 10:49)
Aciu
pasigaminsiu sventem, o skumbre kokia perkate?
ir lakstu niekada nesu pirkus...

ir lakstu niekada nesu pirkus...
Skumbrę - arba karšto, arba šalto rūkymo. Kaip nuotaika tą dieną


O lakštų, žinoma, yra pirkt. Norfoj lyg mačiau, lyg napoleono lakštais vadinasi, bet gan nepigūs.
Aš nusiperku šaldytos bemielės tešlos lakštų ir išsikepu pati. Torčiukas gaunasi stačiakampis. Tik su jais didžiausia problema - kad kepdami nekiltų stipriai. Reikia šakute subadyt. Bet man jie visvien kyla. Tai, sakiau,kada nors reiks pabandyti kepti užpylus pupelėmis ar kažkuo panašiu (mačiau per TV kad taip daro, kad stipriai nekiltų)
Kitą vertus - suploti visada galima


QUOTE(pašnekutė @ 2016 03 20, 21:41)
Skumbrę - arba karšto, arba šalto rūkymo. Kaip nuotaika tą dieną
Šalto rūkymo tvarkingiau pjaustosi, karšto - trupa, byra. Bet visvien susideda
Dėkit kokią labiau mėgstat.
O lakštų, žinoma, yra pirkt. Norfoj lyg mačiau, lyg napoleono lakštais vadinasi, bet gan nepigūs.
Aš nusiperku šaldytos bemielės tešlos lakštų ir išsikepu pati. Torčiukas gaunasi stačiakampis. Tik su jais didžiausia problema - kad kepdami nekiltų stipriai. Reikia šakute subadyt. Bet man jie visvien kyla. Tai, sakiau,kada nors reiks pabandyti kepti užpylus pupelėmis ar kažkuo panašiu (mačiau per TV kad taip daro, kad stipriai nekiltų)
Kitą vertus - suploti visada galima
Ką ir padarau, jei per smarkiai iškyla 


O lakštų, žinoma, yra pirkt. Norfoj lyg mačiau, lyg napoleono lakštais vadinasi, bet gan nepigūs.
Aš nusiperku šaldytos bemielės tešlos lakštų ir išsikepu pati. Torčiukas gaunasi stačiakampis. Tik su jais didžiausia problema - kad kepdami nekiltų stipriai. Reikia šakute subadyt. Bet man jie visvien kyla. Tai, sakiau,kada nors reiks pabandyti kepti užpylus pupelėmis ar kažkuo panašiu (mačiau per TV kad taip daro, kad stipriai nekiltų)
Kitą vertus - suploti visada galima


kažin jei iš menkes karšto rūkymo gaminčiau... nes mano vyrui kiekvienoms šventėms menkė būtina


Bent Norfoj kurie būna Napoleono lakštai, tai jie tik 3, stori.. Tai gal geriau sluoksniuotos tešlos lakštus išsikept, tik forma stačiakampė bus

Daržovių troškinys su sorų kruopų garnyru
farširuotos faršu paprikos, morkų - obuolių -česnako mišrainė su šaukštu majonezo.
Kotletukai, morkų salotos
Menkė, kad ir rūkyta, man rods, švelnutė ir skonis bus neryškus. Na, bet kas neleis pabandyti
O savos gamybos napoleono lakštai - tik pliusas.
Papildyta:
O ir stačiakampius lakštus galima pasikoreguoti, sulipinti po du, lengvai prakočiot, išpjauti kokios norit formos. Atraižėlės puikiai tinka iškept, sutrint trupinukais ir aplipdyt "torto" šonus
QUOTE(AJIRA @ 2016 03 21, 11:39)
kažin jei iš menkes karšto rūkymo gaminčiau... nes mano vyrui kiekvienoms šventėms menkė būtina
napaleono tikrai mačiau ir rimi... bet reiktų gal išsikepti lakštų pačiai, būtų skaniau...kaip tik napaleono lakštų tešlos recepta turiu 


Menkė, kad ir rūkyta, man rods, švelnutė ir skonis bus neryškus. Na, bet kas neleis pabandyti

O savos gamybos napoleono lakštai - tik pliusas.
Papildyta:
QUOTE(gaily @ 2016 03 21, 12:27)
Bent Norfoj kurie būna Napoleono lakštai, tai jie tik 3, stori.. Tai gal geriau sluoksniuotos tešlos lakštus išsikept, tik forma stačiakampė bus 

O ir stačiakampius lakštus galima pasikoreguoti, sulipinti po du, lengvai prakočiot, išpjauti kokios norit formos. Atraižėlės puikiai tinka iškept, sutrint trupinukais ir aplipdyt "torto" šonus