Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

QUOTE(Renata123 @ 2016 03 20, 21:09)
Dekui! 4u.gif

Labai trapus riesutiniai sausainiai

400 gr miltu
80 gr labai smulkiai susmulkintu graikiniu riesutu
150 gr cukraus pudros
1.5 a.s. kepimo milteliu
1/4 a.s. druskos
1 a.s vanilinio cukraus
3 tryniai
250 gr sviesto

Miltus, riesutus, cukraus pudra, kep. miltelius, druska, vanilini cukru ismaisyti dubenyje. Sudeti gabaliukais supjaustyta sviesta, trynius ir uzminkyti tesla, ilgai neminkyti.
Tesla sudeti i maiseli ir ~20 min. padeti i saldikli.
Atsaldyta tesla padalinti i 4 - 5 dalis ir kocioti ~5 mm storumo. Tesla is abieju pusiu barstyti miltais ir stipriai nespausti kocelu.
Kepimo skardas istiesti kep. popieriumi. Orkaite ikaitinti iki 180 C.
Is teslos isspausti norimos formos sausainius. Placio peilio pagalba perdeti i kep. skarda. Juos deti 5 - 6 mm atstumu, nes kepant siek tiek auga.
Kepti viduriniame orkaites lygyje, 12 - 14 min., kol lengvai paruduos.
Iskeptus sausainius nuimineti nuo skardos po 2 - 3 minuciu, kai prades darytis trapus, nes is karto isemus is orkaites kazkiek yra minkstoki.

Mano komentaras: paprastuciai sausainukai, bet skanus, kvapnus ir naminiai. Forma, aisku, galit gaminti kokia patinka. Is pradziu buvau sumascius kitaip gaminti, bet perminkiau ir dariau tokius smile'us. Su nediduku puodeliu ispjoviau apskritimus, perkeliau ant kep. skardos ir tuomet su mazesniu stikliuku vidury ispaudziau kita apkritima, bet ne iki galo, o akytes ir sypsena padariau su mediniu saslyku pagaliuku. Vietoj 3 tryniu panaudojau 1 kiausini, o vanilinio cukraus suberiau visa maza pakiuka.

Aciuuuuu 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 03 22, 15:40)
gražu  thumbup.gif vištiena pataluos biggrin.gif o kaip cia ryziuose ir kepete g.gif

Aha. bigsmile.gif Tik si karta "keistai" iskepe, vista liko vidury, o ryziai i sonus pasidave.
Labai skanus patiekaliukas, lengvai pagaminamas, o pats skonis tuose ryziuose, mmm... pirsciukus laizom nuo ju. biggrin.gif
Vistiena buvau is vakaro uzmarinavus (druska, pipirai, cesnakai, karis, ciberzole, malta saldzioji paprika ir cili). Keptuveje pakepinau kelis svogunus, sudejau i kepimo inda. Toj pacioj keptuvej apkepinau vistiena, sudejau su visu aliejuku ant svogunu. I kep. inda, ant vistos suberiau puodeli nevirtu ryziu, uzpyliau 2 - 2.5 puodelio vandens. Pabarsciau druska, zolelem, uzdengiau folija ir i 200 C orkaite, 1 val.
Kiekius ir visa kita pagal savo skoni, galima taip ir sparnelius pagaminti. As si patiekala jau koki 4 karta gaminu. Galima papildomai kokiu tarkuotu morku, ar smulkintu kons. savo sultyse pomidoru dezute sudeti ir pan. Skaniausi cia ryziai, jie sugeria vistienos kvapus ir sultis, tokie isbrinke, nesulipe, dregni, na ir pati mesyte irgi minkstute, tirpstanti burnoje. Kai lieka kitai diena, tai nukaulinu vistiena ir keptuveje su ryziais pasildau.
Atsakyti
Orkaiteje apkepti Vici koldunai su suriu.Laabai skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2016 03 21, 16:38)
Kaip atostogos?

Noriu daaar unsure.gif

Šiandien barščiai su dž.baravykais, cepelinai su mėsa+spirgučių padažas, vakarienei silkė su svogūnais ir dž.slyvomis+bulbos. Labai pasiilgau silkės ax.gif
Atsakyti
Renata aciu aciuks.gif jau taip skaniai apraset, kad jau nors imk ir gamink dabar smile.gif
Atsakyti
Salotos su rūkyta vištiena ir vynuogėmis
Atsakyti
Nesijuokit, bet einu kiaušų dažyt unsure.gif Bo vakar vėlai vakare kaip iš giedro dangaus nusileido žinia - visi dirba, kiaušų šventės ėdalas ant mano gležnų cool.gif pečių... doh.gif Be abejo, nevirsiu dar, tik paruošiu, kad nebūtų viskas vienu metu. Bet esu gilioj psichologinėj traumoj cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2016 03 23, 09:13)
Nesijuokit, bet einu kiaušų dažyt  unsure.gif Bo vakar vėlai vakare kaip iš giedro dangaus nusileido žinia - visi dirba, kiaušų šventės ėdalas ant mano gležnų cool.gif pečių...  doh.gif Be abejo, nevirsiu dar, tik paruošiu, kad nebūtų viskas vienu metu. Bet esu gilioj psichologinėj traumoj  cool.gif

biggrin.gif biggrin.gif Kazkodel netikiu schmoll.gif
Atsakyti
Nesijuokit, bet einu kiaušų dažyt  unsure.gif Bo vakar vėlai vakare kaip iš giedro dangaus nusileido žinia - visi dirba, kiaušų šventės ėdalas ant mano gležnų cool.gif pečių...  doh.gif Be abejo, nevirsiu dar, tik paruošiu, kad nebūtų viskas vienu metu. Bet esu gilioj psichologinėj traumoj  cool.gif

galvojau oho jau dazysit biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif na laikykites, kraukites smile.gif mes padesim psichologiskai smile.gif
Atsakyti

Ėdalas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2016 03 23, 09:34)
Ėdalas?  unsure.gif

drinks_cheers.gif man taip pat tas zodis ne kaip nuskambejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2016 03 23, 09:16)
biggrin.gif  biggrin.gif Kazkodel netikiu  schmoll.gif

Kuo? Trauma, gležnais pečiais ar kad dažyt einu? unsure.gif
QUOTE(AJIRA @ 2016 03 23, 09:21)
mes padesim psichologiskai smile.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(gaily @ 2016 03 23, 09:34)
Ėdalas?   unsure.gif

QUOTE(AJIRA @ 2016 03 23, 09:47)
drinks_cheers.gif man taip pat tas zodis ne kaip nuskambejo smile.gif

Moterys, bent retkarčiais atsipalaiduokit... O gal čia irgi ta tema, kur tik lialiakinti galima? Nesikabinėju prie jūsų žodyno, būkit malonios nesikabinėti ir prie manojo, čia ne lituanistų-inteligentų ratelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 23 kovo 2016 - 09:52