Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų namai

QUOTE(saintlina @ 2016 03 20, 21:38)
Galit perkelinėt  smile.gif

Bijau viską sugadinti biggrin.gif Ar yra kokių ypatingų reikalavimų perkeliant? smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 03 20, 22:40)
Bijau viską sugadinti biggrin.gif Ar yra kokių ypatingų reikalavimų perkeliant? smile.gif)

Filmukas
Filmukas 2

Jei padės. Man 2 labiau patinka ...
Atsakyti
Labu pomidorininkės, daigeliai auga, norėčiau pagrūdinti. Kokia temperatūra optimaliausia daigams, kad nemėlynuotų ir netriktų auginimas, o augalui nauda būtų, tvirtėtų. http://ovoport.ru/ov.../vyrvogorod.htm
Идеально было бы снижение температуры днем до +12…15 °С, ночью до +6…+10 °С. Но как снизить температуру, если рассада выращивается в квартире? Например, можно перенести рассаду на лоджию. Если она остекленная, температура там в апреле даже ночью обычно не снижается ниже +6 °С. Главное, всегда контролировать температуру. Как крайний вариант - можно использовать регуляторы, сдерживающие рост рассады.

Продолжительность периода с пониженной температурой - 4-7 суток - до образования первого настоящего листа. Затем температуру снова повышают до комнатной: +20…+26 °С в солнечный день, +17…+19 °С в пасмурный, ночью же все равно желательна пониженная температура +6…+10 °С.

Čia rašo 10, naktį iki 6 gal ką ne taip suprantu.. bet net 10 man atrodo per mažai. Ką manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 20 kovo 2016 - 22:41
QUOTE(nijole0619 @ 2016 03 20, 22:40)

Gal čia ne pomidorus turi omeny. Kažkokios grynai kopūstinės temperatūros.
Pomidorus nuo sudygimo galima 10 parų palaikyti naktį 10-12, dieną 17-19. Ir tai skaitosi žemos temperatūros, kurios sąlygoja ankstesnį žiedpumpurių pasirodymą. Ir šiaip geresnę sveikatą, atsparumą atvėsimams.
Atsakyti
Na pas mane ant palanges stovi, kitokio padejimo neturiu ir diena ir nakti apie 12-14 laipsniu, tik kur arciau prie krasto silciau arba kai saule pasviecia. Tai kai kuriu koteliai pamelynavo ir zinoma Samocvietas iskart , reiskia ir siemet neparagausiu. O ji pastaciau prie pat krasto, kur nuo radijatoriaus kazkiek eina siluma.[COLOR=orange] O pipirai visi ir baklazanai jau menuo kaip sudyge vis dar beveik be be tikruju lapeliu, nuo zemos temperaturos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 20 kovo 2016 - 23:13
QUOTE(Venta9 @ 2016 03 20, 23:10)
Tai kai kuriu koteliai pamelynavo ir zinoma Samocvietas iskart , reiskia ir siemet neparagausiu. O ji pastaciau prie pat krasto, kur nuo radijatoriaus kazkiek eina siluma.

kodėl neparagausit? jis iš prigimties mėlynesnis, ne temperatūra jį nuspalvina, nieko jam neatsitiks
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 03 20, 18:36)
Namų lysvės dalis  smile.gif
user posted image
Didėja plotas ir suprantu, kad visko jau dirtinai neapšviesiu.
Lempos lieka mažiukams.
user posted image

Matyt pas kiekviena ant palangu panasus vaizdeliai biggrin.gif matau lempa matyta.. kokio galingumo esi lempute isukus man smalsu? as 6 vatu led augalu lempa.. tai man atrodo kad pas mane mazokai... nors daugiau nestypsta.. tik tiek kiek pradzioj iki isigyjant spejo..
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 03 20, 21:40)

nieko nereik bijot. Svarbu nenulaužt persodinant. Kiškit į žemę iki pat skilčialapių. Persodinus nesutrombuokit stipriai žemės ir labai daug vandens nepripilkit.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 03 21, 09:15)
kodėl neparagausit? jis iš prigimties mėlynesnis, ne temperatūra jį nuspalvina, nieko jam neatsitiks

Todel, kad pernai taip buvo ir to melynumo niekaip neaisikraciau ir jie beveik nesivyste, neaugo ir nezydejo, 1 buvau pasodinus siltnamyje- jokios naudos schmoll.gif , o kita palikau balkone istikl., tai kazkiek truputi zydejo ir kelios ''uogos'', bet skonis schmoll.gif . Nemokejau gal augint, dariau taip kaip su visais, tiesa sitiems ir fosforo ir kalio papildomai gavo, bet rezultate snipstas.
Visi kiti pamelynaveliai veliau patys atsitaiso ir derliu gera duoda.
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2016 03 18, 16:35)
Pažiūrėkit, labai labai reiktų..
Kažkiek Taifun'o sėklyčių viena narė man šiandien išsiuntė, bet jei tos dvi veislės "gali būti, kad ir neatsiras - vienas išima, kitom pakeičia..", kaip man sakė Žalioj stotelėj, tai ...tai... Pasirūpinčiau sėklytėm bent keliems metams.

Paziurejau:
delfine - turi.
taifun - neliko pries du metus, pakeite i orcado (turi) ir tolstoj(turi).
sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baka2: 21 kovo 2016 - 12:14
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 03 21, 09:47)
  biggrin.gif  matau lempa matyta.. kokio galingumo esi lempute isukus

Šitame šviestuve 10 vatų, turiu ir aš violetinių, bet visi šviestuvai užimti, vėl pirkti reikia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 03 21, 00:10)
Na pas mane ant palanges stovi, kitokio padejimo neturiu ir diena ir nakti apie 12-14 laipsniu, tik kur arciau prie krasto silciau arba kai saule pasviecia. Tai kai kuriu koteliai pamelynavo ir zinoma Samocvietas iskart , reiskia ir siemet neparagausiu. O ji pastaciau prie pat krasto, kur nuo radijatoriaus kazkiek eina siluma.[COLOR=orange] O pipirai visi ir baklazanai jau menuo kaip sudyge vis dar beveik be be tikruju lapeliu, nuo zemos temperaturos.

Pas mane irgi neauga nei pomidorai, nei paprikos. Vitrina didelė, šalta prie jos. Daugiau kaip mėnuo nuo sėjimo, o po mažutį pirmą tikrą lapelį išleido ir kaip įkalti. Nors ašarom juos laistyk verysad.gif
Pykstu ant vyro - prašiau dėžę aliuminiu iš vidaus dengtą padaryti, lempute pašvietus jiems visgi būtų ir šviesos daugiau, ir šilčiau. Tai taip ir neprisiruošė. Parodysiu temos nuotraukas, gal sąžinė prabils. Nors greičiausiai sulauksiu konstatavimo, kad "nemoku auginti tai ir neauga" bash.gif
Atsakyti