Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų namai

QUOTE(zikas1970 @ 2016 03 21, 19:12)
O siaip, jau kovo antra puse, suprantu, kad saules nera, bet as jokiu foliju nenaudoju, auga po truputi, tik va saules mazoka... Nieko, dar savaitele, ir bus tos saules, jei prognoze nemeluoja biggrin.gif

drinks_cheers.gif aš irgi kovą jau nebenaudoju jokių lempų, tik sausį vasarį švytinau eksperimentinius, bet matyt prie gero priprato, nes nuo kovo pradžios nebenaudojau jiems papildomo apšvietimo, tai gaišenos tokie styro dabar lotuliukas.gif O sėti vasario pabaigoje - kovo pradžioj jokių lempų negavo, atrodo normaliai. Užaugdavo anksčiau be lempų, užaugs ir dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2016 03 21, 19:20)
Labukas, damos smile.gif
Kalbant apie pikiavima, ar nepastebejot tendencijos, kad daigiukai, ispikiuoti su didesniais tikraisiais lapeliais (ar net turedami daugiau nei pora ju), greiciau prigija, susiima ir spurtuoja augti? Ar cia tik man taip pasitaike ir yra visiskas atsitiktinumas, nulemtas kitu salygu?
Stai tokie, kaip sie Chiro man sunkiau prigija g.gif

Noriu tada pasitikslint - ar jau pavėlavau sodint į didesnius vazonėlius, ar dar per anksti? Nes jie čia pasėti po vieną sėklytę ir dar nejudinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2016 03 21, 19:20)
Labukas, damos smile.gif
Kalbant apie pikiavima, ar nepastebejot tendencijos, kad daigiukai, ispikiuoti su didesniais tikraisiais lapeliais (ar net turedami daugiau nei pora ju), greiciau prigija, susiima ir spurtuoja augti? Ar cia tik man taip pasitaike ir yra visiskas atsitiktinumas, nulemtas kitu salygu?
Stai tokie, kaip sie Chiro man sunkiau prigija g.gif

Aš persodinu, kai tikrieji lapai žymiai didesni, ir to persodinimo daigas net nepastebi, po paros jau ūgtelna. Bet aš sėju jau į atskirus ir kai ateina laikas pikiuoti, niekur šaknelės nepasižeidžia, nenutrūksta, nieko skirstyti nereikia, tai gali augti iki pikiavimo nors ir iki antros poros tikrų lapelių, jei užtenka maisto medžiagų. Bet jei auga bendrame indelyje, tai pikiuočiau, kai tikri lapeliai susilygina su skilčialapiais-man tai idealus laikas pikiuoti. Pastebėjau, kad pomidorai labai gajūs, mačiau kai pikiuoti tik pasirodžius skilčialapiams, mačiau, kaip didelius daigus jau su žiedais visiškai plikom šaknim sodina į dirvą ir auga jie..
user posted image
mano pirmą kartą persodinmas daigelis
para po pikiavimo : user posted image

*Chiro- gražūs daigeliai, kažkaip velykiškai atrodo su tom spalvingom etiketėm thumbup.gif daigumas , kaip matau, super.. thumbup.gif ir seikinu su gražiom dovanėlėm.. va čia tai dovanos.. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 21 kovo 2016 - 20:28
QUOTE(nijole0619 @ 2016 03 21, 20:12)

*Chiro- gražūs daigeliai, kažkaip velykiškai atrodo su tom spalvingom etiketėm  thumbup.gif daigumas , kaip matau, super.. thumbup.gif ir seikinu su gražiom dovanėlėm.. va čia tai dovanos.. wub.gif

Sudygę visi, o ten kur matosi tuščios duobutės, tai buvau po dvi sėklytes įkišus, tai persodinau abu į kitus indelius, kad nevargtų biggrin.gif Tai, ar teisingai supratau, kad dar gali augti šitoj dėžutėj?
Atsakyti
QUOTE(Chiro @ 2016 03 21, 20:19)
Sudygę visi, o ten kur matosi tuščios duobutės, tai buvau po dvi sėklytes įkišus, tai persodinau abu į kitus indelius, kad nevargtų  biggrin.gif  Tai, ar teisingai supratau, kad dar gali augti šitoj dėžutėj?

Manau, kad gali. Kai bus tinkamos dienos, didelis noras, lapeliai liesis vieni su kitais konkuruodami dėl šviesos ar pradės trūkti maisto medžiagų, kai apačia peraugs šaknimis- tai jau tada persodinti..
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2016 03 21, 20:12)
Aš persodinu, kai tikrieji lapai žymiai didesni, ir to persodinimo daigas net nepastebi, po paros jau ūgtelna. Bet aš sėju jau į atskirus  ir kai ateina laikas pikiuoti, niekur šaknelės nepasižeidžia, nenutrūksta, nieko skirstyti nereikia, tai gali augti iki pikiavimo nors ir iki antros poros tikrų  lapelių, jei užtenka maisto medžiagų. Bet jei auga bendrame indelyje, tai pikiuočiau, kai tikri lapeliai susilygina su skilčialapiais-man tai idealus laikas pikiuoti. Pastebėjau, kad pomidorai labai gajūs, mačiau kai pikiuoti tik pasirodžius skilčialapiams, mačiau, kaip didelius daigus jau su žiedais visiškai plikom šaknim sodina į dirvą ir auga jie..

mano pirmą kartą  persodinmas daigelis
para po pikiavimo :

*Chiro- gražūs daigeliai, kažkaip velykiškai atrodo su tom spalvingom etiketėm  thumbup.gif daigumas , kaip matau, super.. thumbup.gif ir seikinu su gražiom dovanėlėm.. va čia tai dovanos.. wub.gif

Labas vakaras. 4u.gif
Noriu paklausti. Aš vermikulitą sumaišiau su substratu ir į jį persodinau daigelius. Pas jus matau paviršiuje užpiltą. Ar man dar papildomai užbert ant paviršiaus? 4u.gif
Atsakyti
Namuose tikra katastrofa cray.gif cray.gif Šiąnakt išgirdau baisų garsą - kaip katinas numeta visą padėklą su sodinukais cray.gif cray.gif Visi augo taip gražiai...buvau pasiruošusi šią savaitę persodinti verysad.gif Sukišau atgal į daigyklas, nėjau naktį ieškot naujų vazonų... Ką daryti dėl persodinimo? Ar galiu šią savaitę, gal net šiandien nieko nelaukus juos persodinti? verysad.gif Nežinau, kiek jų išgyvens... cray.gif Jeigu labai mažai daigelių prigis, ar įmanoma nusipirkti delfine, brooklyn ir lemon boy daigų? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 03 22, 08:55)
Namuose tikra katastrofa.
Ar galiu šią savaitę, gal net šiandien nieko nelaukus juos persodinti?  verysad.gif  Nežinau, kiek jų išgyvens...  cray.gif Jeigu labai mažai daigelių prigis, ar įmanoma nusipirkti delfine, brooklyn ir lemon boy daigų?  verysad.gif

Ne tu pirma, ne tu paskutinė su tokiom katastrofom wink.gif
Visus daigelius gražiai susodink iki skilčialapių. Sodink ir tuos, kurių koteliai bus perlinkę, ar šiek tiek sužaloti, svarbu, kad visai nenulūžę, nenutrūkę būtų. Nepergyvenk, jei ir lapelių dalis nugnybta bus. Atsigaus tikrai. Jokios čia bėdos. Garantuoju, kad prigis visi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 03 21, 10:28)
nieko nereik bijot. Svarbu nenulaužt persodinant.  Kiškit į žemę iki pat skilčialapių. Persodinus nesutrombuokit stipriai žemės ir labai daug vandens nepripilkit.

Laba,

simet pirma karta seju pomidorus, o sakykit, iki pat skilcialapiu kisti pikiuojant ar jau siltnamin persodinant?
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 03 22, 09:41)
Laba,

simet pirma karta seju pomidorus, o sakykit, iki pat skilcialapiu kisti pikiuojant ar jau siltnamin persodinant?

dabar iki pat skilcialapiu, i siltnami persodinant irgi giliau galima kisti
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 03 21, 12:48)
Pykstu ant vyro - prašiau dėžę aliuminiu iš vidaus dengtą padaryti, lempute pašvietus jiems visgi būtų ir šviesos daugiau, ir šilčiau. Tai taip ir neprisiruošė. Parodysiu temos nuotraukas, gal sąžinė prabils. Nors greičiausiai sulauksiu konstatavimo, kad "nemoku auginti tai ir neauga"  bash.gif

jokios informacijos nėra, tai jei netyčia pataikysiu - labai atsiprašau. Tiesiog tokia folga vidines dėžės puses ir dvi rankas turint yr juokų darbas. Jokio padaro spec tam darbui atlikt tikrai nereik wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2016 03 22, 11:19)
dabar iki pat skilcialapiu, i siltnami persodinant irgi giliau galima kisti

aciu labai 4u.gif
Atsakyti