Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kiti gesnerijiniai-25

ausrazs, nuotraukos gali būti apgaulingos lotuliukas.gif Čia jau priklauso kaip nufotografuosi. Ne tokie ir trumpi jų kotai, aišku ne tokie aukšti kaip Rondul's Kristin biggrin.gif Kadangi pirmi žiedkočiai tiesiai auga, nereikia nieko tvarkyti.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 04 01, 15:13)
tik šiemet spalva kažkokia per ryški, o gal tik man taip atrodo.

man tai nuo trąšų vienais metais buvo visi ryškiai rūžavi, praradę bet kokius rausvus pastelinius atspalvius. Reikia žiūrėti, kad trąšos nebūtų spalvas paryškinančios, nes nuo to paryškinimo strepsiai praranda atspalvius ir kontrastą, man tai labai nepatinka - visi skirtingi rausvumai tampa vienodi. Jeigu tai nebūtų buvę mano pačios antramečiai - trečiamečiai augalai, tai būčiau nepažinus net veislių, ant kai kurių galvojus, kad peresortas. Bet jau neatsimenu, kokios ten trąšos buvo.
Atsakyti
Aš trąšų nekeičiau, jau treti metai tos pačios. Bet maniškė jau gal trečiametė, tai gal paseno... Bendrai biškį stipresniu tirpalu laisčiau, kad skrotelės paaugtų.
Atsakyti
paskaitykit biggrin.gif http://fialka-natalk...naja-staja.html
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 04 02, 10:06)
paskaitykit biggrin.gif

užkrečiamas geras pavyzdys - kuo toliau tuo daugiau naujų DS - na smagu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 04 02, 10:06)
paskaitykit biggrin.gif

QUOTE(rusma @ 2016 04 02, 10:56)
kuo toliau tuo daugiau naujų DS

lotuliukas.gif
Gal kokių nors minčių pamėtėsite - kodėl taip yra? Kai kurių achimenių, kai nuperku ar nugnybu viršūnės ir pradeda augti pažastiniai ūgliais, ima nykti šalia ūglių esantys ir apatiniai lapai - juoduoja, džiūna, nunyksta. O kai kurioms - nieko? Gal kerpant kokia infekcija papuola? Naujiems ūgliukams - nieko, atrodo, nepakenkia. Tai kai kurias, labiau saugomas veisles, jau ir bijau formuoti unsure.gif
Atsakyti
Apžiūrėjau saviškes, bet kadangi dar tik tik leidžia naujas šakutes, tai kol kas visi lapeliai sveiki.

Ir man kilo įtarimas dėl achimenės Anastasia g.gif rusma ar čia tikrai ji? Peržiūrėjau rusaičių forumą ir nei pas vieną neradau margais lapeliais g.gif Maniškės visos trys vienodai margos.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 04 02, 13:28)

Ir man kilo įtarimas dėl achimenės Anastasia  g.gif rusma ar čia tikrai ji? Peržiūrėjau rusaičių forumą ir nei pas vieną neradau margais lapeliais  g.gif Maniškės visos trys vienodai margos.

pražys - matysit, aš ne burtininkė - iš nežydinčių nepažįstu. Augalas buvo mano, žydėjo, ir kaip Anastasija ir kaip ne - nes nestabili. Sumaišyti šansų kaip ir nelabai turėjo būti. O margų achimenių iš pavasario būna daug, bet pas mane šimtai augalų, todėl atsiminti koks yra koks - nepajėgi. Žydinčios tikrai margos nebūna, o kokie pernai buvo daigai būtent anastazijos - man nerūpėjo, tai neėmiau į galvą.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 04 02, 10:56)
kuo toliau tuo daugiau naujų DS - na smagu  lotuliukas.gif

Perskaitai ir pasimeti- nežinai ar liūdėti ar juoktis.. wink.gif ,nors jau pamažu pradedi prie tokios ""selekcijos"" įprasti : hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 04 02, 14:02)
pražys - matysit, aš ne burtininkė - iš nežydinčių nepažįstu.

Aišku...lauksiu kas pražys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 04 02, 14:34)
Aišku...lauksiu kas pražys  smile.gif

Bet ir dabar labai gražu - tokie tapybiški lapeliai wub.gif
Atsakyti
Taip gražu, jei jei liks tokie smile.gif Jei ką , tai vardą rinksim mirksiukas.gif
Atsakyti