Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kiti gesnerijiniai-25

QUOTE(Vidam @ 2016 04 22, 15:56)
Kiek man teko susidurti su erkėmis, tai čia ne jų darbas.

o man kiek teko - tai jų esu radusi ant absoliučiai žalių ir vizualiai visiškai sveikų augalų, siųstų iš UK doh.gif Tokius visokius panašius aš visada pasižiūriu, nes Jenikejevas yra sakęs, kad tai gali būti tripsų darbas. Diagnozuoti šitus gyvius plika akim tai tas pats kaip monetą mėtyti - arba yra, arba ne. Kažkiek patikimesnis požymis - apatinės lapo pusės bligesys ir išėstos gyslos, o tie kraščiukai tai nesako visai nieko. Kartais ant atrodo absoliučių baisuoklių nieko nėra.
Atsakyti
Rusma sanpaulijų temoj klausėt kaip atrodo erkėta sanpaulija. Kadangi sanpaulijų naujos temos nėra, tai atsakau čia. Aš pernai turėjau sanpaulijos vaikutį.Buvo toks varganas, vis gaivaliojosi, nesupratau kas jam yra. Tik šiemet sumasčiau kad apžiūrėti pro mikroskopą, rezultate - vargšelį graužė erkės. Tokios pačios kaip ir ant strepsų radom. Ir niekuo nesiskyrė jų buvimo vieta - buvo ant lapukų iš abiejų pusių. Nupurškiau, tai lapukai liko rudi, išskyrus viršūnėlę. Dabar jau pradėjo augti, leidžia naujus lapukus smile.gif Atsimenu kad fotografavau, na bet nerandu niekur...į kokį aplanką aš nunešiau nieks nežino doh.gif Jei netikėtai papuls kur užtikti, tai galėsiu parodysi,aišku jei neišmečiau į šiukšlinę, kurią pastoviai ištuštinu.
Atsakyti
Mano vienos achimenės ir taip apatiniai lapeliai nudžiūvo. Bet tik vienos iš trisdešimties g.gif Žiūrinėjau su mikroskopu, nieko nerandu. Gal nuo perdžiūvimo. Dabar persodintos į didesnius, žiūrėsiu kaip elgsis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 22 balandžio 2016 - 16:14
Vidam, ačiū labai, tai reiškia kad ant tų didelių lapukų, kuriuos apžiūrėti įmanoma, ar taip supratau? Nes galvojau, jeigu tik jaunus lapus ėda, taigi nepateksi ten doh.gif
Atsakyti
Taip, aiškiai matomos smile.gif Ant pačios viršūnėlės net nebuvo.Nežinau kodėl visur rašoma, kad sanpaulijoms graužia viršūnę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 04 22, 16:02)
Kadangi sanpaulijų naujos temos nėra, tai atsakau čia.

Nauja sanpaulijų tema yra. Tik per anksti sukūriau, tai nukeliavo tolyn mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 04 22, 18:43)
Taip, aiškiai matomos smile.gif Ant pačios viršūnėlės net nebuvo.Nežinau kodėl visur rašoma, kad sanpaulijoms graužia viršūnę g.gif

ten matyt kitos erkės, o ne šitos raudonos g.gif . Būna gi kelių rūšių, dar skaidrios yra bjaurastys.

prakalbom apie erkes - tai ne į temą, bet mūsų kaime jau vienas šuo nuo erkės numirė gal prieš savaitę, o kol pas veterinarą į Varėną vežiojo, tai sakė dar kelis tokius pusgyvius po lašelinėm atvežtus laikė sad.gif žinau, kad čia mano kraštiečių nemažai - pas mus kažkaip nebuvo girdėti anksčiau taip žiauriai, o dabar pasipylė - žiūrėkit šunis sad.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 22 balandžio 2016 - 18:01
Ačiū, merginos, už pasvarstymus. Augalą atskyriau, gal kada nupurkšiu - nežinau, nepažadu. Stebėsiu. Gavau komentarą iš patyrusios achimenių augintojos. Jos versijos - arba per daug drėgmės, arba per daug saulės (šitas tai tokį pavasarį tikrai atkrenta), arba genėjimo netoleravimas. Visai panašu į pastarąją, nes lapai pradėjo džiūti nugnybus viršūnes. Konsultantė paminėjo, kad toks "sirgimas" po genėjimo būtinas šiai veislei - 'Nero', - ir iš kitų augintojų panašių atsiliepimų girdėjo. Jos pačios 'Nero', nors ir negalavo, vėliau žydėjo ir užaugino normalių rizomų. Jei tai tiesa, tai iš tikrųjų ne pati geriausia veislė, bet dar nemesiu, žiūrėsiu toliau. Gal kokį vieną auginį šaknydinsiu.
O kur mano mikroskopas - galai žino, turbūt negreit atrasiu...
Atsakyti
Pas mane neruduoja lapukai. O mano abi kurias turėjau, tai būdavo kad pradeda apatiniai keli ruduoti, nugnybiu ir tiek tos bėdos biggrin.gif

Sanpaulijų temos pasidairiau ir neradau, nepagalvojau kad gali kažin kur apačioje atsidurti biggrin.gif Neįvertinau kad pavasaris ir daug atgijusių temų smile.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Gražu wub.gif Skajaus užsimaniau ir Pomegranito blush2.gif
Atsakyti
user posted image

Bristol's Fisf Lips.
O jei prakalbom apie erkę. Tai reikia maniškiams profilaktinį purškimą daryti. Noriu visus išnešti laukan ir nupūsti, negaliu laiko pritaikyti, lyja ir lyja.

user posted image

Stefanija, antikvaras, bet man ji labai graži. wub.gif

Dailūs žiedai pas Kliviją.

Pritariu Rusmai, saugokitės pačios, ir saugokit šunis. Tragiškas reikalas kiek erkių ir kiek babezijozės atvejų. doh.gif Didysis jau du kartus atgriebtas. Paguoda laikantiems taksus, jie ne tokie patogūs šitom bjaurybėm, nes per žemi. O erkė aukos laukia maždaug kelių aukštyje. Tikrai taksas pasigauna daug mažiau erkių, nei dičkis. mirksiukas.gif Taigi patirties turim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 23 balandžio 2016 - 15:56