Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kiti gesnerijiniai-25

Mačiau katalogą, tyliai tikėjausi, kad Kabanovos - Trofimovos veislių bus daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 03 19, 15:45)
Mačiau katalogą, tyliai tikėjausi, kad Kabanovos - Trofimovos veislių bus daugiau.

drinks_cheers.gif ir Paramonovų naujų nėra, ir Pavliuk anksčiau dar bent vieną kitą prigriebdavo, dabar ant bangos DEM, VAT, na žodžiu nieko gero sad.gif sad.gif sad.gif bent aš tai labai nusiminiau sad.gif

Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 03 19, 14:17)
Šiandien apsvaigino toks vaizdelis: gražuolė auga ir žydi... 100 ml stiklinaitėje wub.gif  wub.gif

Dar neturiu nei vienos tokios gražuolės biggrin.gif
Suskaičiavau savo gesnerijinių ūkelį- achimenių 15, sanpaulijų-44, ritleniai- 4, kolumnėja- 1,kolerija- 1 ir 104 strepsai. Ir dar pelargonijų pulkelis- 58 smile.gif Ir čia tiek turint tik tris palanges doh.gif Vasarą stogas turbūt nuvažiuos.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 03 19, 17:11)
Suskaičiavau savo gesnerijinių ūkelį-

neblogas ūkelis, ypač pelargonijų daug - čia skirtingų tiek?

Aš galutinai palaidojau kirbėjusią mintį lapinių begonijų įsigyti - turiu 4, man jos labai patinka, dabar yra mini veislių. Bet... pasirodo karantininis augalas doh.gif . Tai tikrai nereikia man tokios laimės, apseisiu...
Atsakyti
http://senpolia.info/catalog/9/5721/

Aš labai norėjau šitos blush2.gif , bet norėti nedraudžiama ir nekainuoja,lyg ir taip liaudies išmintis byloja.O Pavliuk veislės napatinka.Atrodo ir nedidukės, ir žydi dosniai, nu nelimpa man jos.
Gražus Vidam ūkelis, jau visas ūkis thumbup.gif Bet kaip reikia sutalpinti žiemą, kai taip tamsu, man galva neišneša. doh.gif
Smitianta gražuolė.Nespjaučiau į tokią. ax.gif
O karantininis augalas, tai čia kaip suprasti?
Atsakyti
Pelargonijų veislinių yra gal 27 , o kitos paprastos surinktos iš visur ir iš sėklų užaugintos. Yra ir kelios vienodos, iškeliaus į lauką draugės.Ko gero ir veislines reiks nešti laukan, nes neturėsiu kur laikyti.

Begonijų dabar labai gražių yra. Jei pavyktų strepsių susimažint iki kokių trisdešimt (labai abejotinai skamba), tai įsigyčiau keletą, kad ir neveislinių.
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 03 19, 17:00)
Bet kaip reikia sutalpinti žiemą, kai taip tamsu, man galva neišneša. doh.gif

Žiemą mažiausiai bėdos irnesakyk.gif pelargonijos tiesiai iš lauko keliauja į rūsį, achimenės miega. Vot pavasariop prasideda bėdos dėl vietos, kai visos susikrausto į namus ir pradeda augti, dygti ir visoms reikia šviesos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 03 19, 18:00)

1. Aš labai norėjau šitos  blush2.gif ,

2. O Pavliuk veislės napatinka.Atrodo ir nedidukės, ir žydi dosniai, nu nelimpa man  jos.

3. O karantininis augalas, tai čia kaip suprasti?

1. ir aš norėjau - bet deja nežinau kur gaut, buvo tokia latvė, kur iš Piterio įsiveždavo, bet dingo jinai, seniai man į jokius laiškus nebeatrašo, nors kažkada tai labai bendravom, daug kartų mainėmės sad.gif. Gal kas nutiko jai, ar emigravo...
2. man patinka, būtent todėl, kad jos mažos ir gausiai žydi.
3. čia tas, kad nustatyta grupė augalų, kuriems net ES viduje ribojamas judėjimas - reikia augalų pasų, o tai ličnos išlaidos, daug valachitos, visokių kontrolių ir šiaip bereikalingo galvos skausmo. Mane kartą patąsė tas karantinas su keliom pomidorų sėklom iš JAV, daugiau nei žiūrėt į jų pusę nenoriu ir juo labiau bandyt iš Amerikos atsisiųst augalų, tegu ir su visais sertifikatais po 150 USD lotuliukas.gif Pvz. iš Lenkijos tam tikrų vietų negalima vežtis obelų be paso net jeigu jas sodinsi savo sklype. Na obelis dar suprantu. Bet ką gali apkrėst kambarinė gėlė - jau nebelabai smile.gif. Bet jinai karantininių sąraše sad.gif

Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2016 03 19, 18:25)
Yra ir kelios vienodos

Begonijų dabar labai gražių yra. Jei pavyktų strepsių susimažint iki kokių trisdešimt (labai abejotinai skamba), tai įsigyčiau keletą, kad ir neveislinių.

ji tik kelios vienodos - tai jau didelė kolekcija kaip tokiems dideliems augalams.

O begonijų yra mažučių, sanpaulijos dydžio, jos 80 strepsų vietos nikaip neužimtų - tik nebent jeigu tokios nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 03 19, 17:11)
* Dar neturiu nei vienos tokios gražuolės  biggrin.gif
  **Suskaičiavau savo gesnerijinių ūkelį

* Jei tik norėsi - turėsi mirksiukas.gif
**Oho, net ne ūkelis, o visas ūkis thumbup.gif

Parsigavau namo per sugrįžusią žiemą ir... sėdint šilumoj taip faina skaityt apie jūsų ūkelius, norus, svajones smile.gif Smagu, kai žmogus dar bent ko nors nori...
Atsakyti
Ooo, Vidam, šaunuolė thumbup.gif biggrin.gif

Aš pasėjau gloksinijas. Panašu, jeigu sudigs, ateinančią žiemą teks po lempa augint g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 03 19, 19:39)

Aš pasėjau gloksinijas. Panašu, jeigu sudigs, ateinančią žiemą teks po lempa augint  g.gif  unsure.gif

anksti pasėjai, gal kartais ir užaugs. Bet man gegužę sėtas tai teko po lempa. Ir dar vištos dabar kai kurios išėjo miegot lotuliukas.gif . Nežinau, kaip jas į doros kelią reikės atvest lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 19, 18:51)
anksti pasėjai, gal kartais ir užaugs. Bet man gegužę sėtas tai teko po lempa. Ir dar vištos dabar kai kurios išėjo miegot  lotuliukas.gif . Nežinau, kaip jas į doros kelią reikės atvest  lotuliukas.gif

Ant pokelio rašo lapkričio mėnesį sėt unsure.gif Manau stipriai suvėlavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 03 19, 18:27)
**Oho, net ne ūkelis, o visas ūkis  thumbup.gif

Parsigavau namo per sugrįžusią žiemą i

Ar jau parsikraustei namo ?

QUOTE(dzūkė @ 2016 03 19, 18:39)
Ooo, Vidam, šaunuolė  thumbup.gif  biggrin.gif

Aš pasėjau gloksinijas. Panašu, jeigu sudigs, ateinančią žiemą teks po lempa augint  g.gif  unsure.gif

Galvojau kad pasakysit jog man kū kū, tai būtų spyris į užpakalį kad mažint ūkį lotuliukas.gif o kaip dabar g.gif dar gerai kad neužeina noras nieko pasisėti biggrin.gif

Oho, gloksinijos kaip ilgai dygsta...Aš savo gloksinijas pramoninukes, nelaukdama kol sudygs išmečiau, nors mačiau kad bulvės gyvos. Pernai buvo labai didelės...Dabar peržiūrėjau pernykštes nuotraukas ir pagailo smile.gif bet jau nesusigundysiu jokiomis.
Atsakyti